Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@03:34:59 GMT

بطحایی: مدارس مجری بی‌چون و چرای دستورات هستند

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۵۳۸۶۱

بطحایی: مدارس مجری بی‌چون و چرای دستورات هستند

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: امروز مدرسه صرفاً مجری بی‌چون و چرای دستوراتی است که از بالا به آن ابلاغ می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: سید محمد بطحایی وزیر آموزش‌وپرورش در گفتگویی مستقیم با مدیران آموزش‌وپرورش سراسر کشور، ضمن قدردانی از تلاش روسای ادارات آموزش‌وپرورش استان‌ها، شهرستان‌ها و مناطق کشور اظهار کرد: در ایام تابستان در تمامی سطوح و حوزه‌های آموزش‌وپرورش، از ستاد تا مدرسه، علاوه بر ثبت‌نام دانش آموزان به دلیل آماده‌سازی مدارس برای سال تحصیلی آینده، حجم فعالیت‌ها بسیار زیاد است و همگی در تلاش هستیم تا با آماده‌سازی مدارس، دانش آموزان سالی پر از نشاط و امید را آغاز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مدارس باوجود کمبود منابع مالی و امکانات، با مطالبات و توقعات اولیای دانش آموزان و معلمان روبه‌رو هستیم که آموزش‌وپرورشی باکیفیت می‌خواهند و البته توقعی درست و گسترده است و مدیران مدارس در تلاش هستند تا با برنامه‌ریزی و صبر و حوصله پاسخگوی مطالبات باشند.
مدرسه رکن اصلی تحول و کانون اصلی تعلیم و تربیت

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به اهمیت و ضرورت مدرسه محوری تأکید کرد: مدرسه محوری، یکی از مهم‌ترین روش‌های آموزش‌وپرورش برای برون‌رفت از مشکلات است و در سند تحول تأکید شده که مدرسه رکن اصلی در تحول و کانون اصلی تعلیم و تربیت مدرسه بوده و با مدرسه محوری است که می‌توانیم به آموزش‌وپرورش توسعه‌یافته دست پیدا کنیم، اما تاکنون نتوانستیم آن‌گونه که باید به سمت مدیریت مدرسه محوری حرکت کنیم.

وی در ادامه با تعریف واژه مدرسه محوری گفت: مدرسه به‌عنوان سازمان مستقل باید قدرت تصمیم‌گیری و تصمیم سازی را داشته باشد و متناسب با اهداف و رسالت‌ها برنامه‌ریزی و اقدام کند و بدون شک در این مسیر، شرط اصلی مدرسه محوری تقویت و ارتقای مهارت‌های حرفه‌ای، تخصصی و شایستگی‌ها است.
سلسله مراتب اداری از مهمترین موانع مدرسه محوری

بطحایی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین موانع مدرسه محوری وجود سلسله‌مراتب اداری است درحالی‌که در نظام آموزش‌وپرورش همه‌چیز باید مدرسه بشود یعنی اصل درون مدرسه است و بیرون از مدرسه همه فرع هستند و اداره آموزش‌وپرورش و ستاد نقش فرعی دارند رئیس اداره، وزیر و مدیرکل فقط نقش حمایت‌کننده دارند و آنچه در تعلیم و تربیت اتفاق می‌افتد در مدرسه است و در بیرون مدرسه همه نقش پشتیبان کننده دارند وادارات آموزش‌وپرورش باید به سمتی حرکت کنند که نظارت تخصصی را انجام دهند.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به وجود اشکال در نظام اداری و سلسله مراتب سازمانی خاطرنشان کرد: امروز مدرسه صرفاً مجری بی‌چون و چرای دستوراتی است که از بالا به آن ابلاغ می‌شود و باید کاملاً مطیع اجرای بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها باشد و این باعث شده است مدیر مدرسه تقریباً اختیاری برای حل مسائل مدرسه نداشته باشد و هرروز با بخشنامه و فرم‌های متعدد مواجه شود که دائماً بخش عمده‌ای از وقت خود را باید به آن‌ها اختصاص دهد.

سید محمد بطحایی در ادامه گفت: شبکه تعاملی سینا می‌خواهد یک ارتباط چندجانبه بین همه ما برقرار کند و این برنامه بنا دارد شبکه‌ای ارتباطی بین همه مدیران در سطوح مختلف آموزش‌وپرورش ایجاد کند و بدون شک ظرفیت خوبی دارد که با کمک آن می‌توان گفتگو‌ها و تبادل تجربیات را بیشتر کرد و به تحول در آموزش‌وپرورش سرعت بیشتری داده شود و امیدوارم که بتوانیم عملاً به‌سوی مدرسه محوری گام‌های عملیاتی را برداریم این گام یکی از مهم‌ترین گام‌های استقرار سند تحول است و این برنامه زمینه و بستر مناسبی را ایجاد می‌کند که به این سمت حرکت شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: بطحایی وزیر آموزش و پرورش مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۵۳۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان

در این مراسم، رسول شیدایی مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: مدرسه شهید حجه فروش در ابعاد تربیتی و آموزشی مدرسه‌ای نمونه و در بین ۱۰ مدرسه برتر استان همدان و ششمین مدرسه با رشد معدل آزمون نهایی است.

مسلم مخفی، فرماندار همدان هم توجه به هر دو مقوله آموزش و پرورش را در مدارس خواستار شد و گفت: مدارس باید به همه ابعاد تربیتی بپردازند و آینده سازان و مادران و پدرانی تکامل یافته و تربیت شده را وارد جامعه کنند.

سیدجواد حسینی، فرمانده سپاه ناحیه همدان هم گفت: تعلیم و تعلم را معلمان به عنوان یک عبادت انجام می‌دهند و لازمه این امر داشتن عشق و علاقه و پدری و مادری کردن برای نهال‌های آینده کشور است.

شهید حمید حجه فروش، ۱۲ آذر ۱۳۳۶ متولد شد، و با شروع دفاع مقدس تدریس را رها کرد و به دنبال خدمتی دیگر رفت، آموزش و پرورش نامۀ برگشت او و دیگر معلمان به محل کارشان را ارسال کرد؛ اما به حضورش در سپاه و بسیج بیشتر احساس نیاز می‌شد. با ماندنش موافقت کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • بهترین وزیر آموزش و پرورش بعد از انقلاب که بود؟
  • راه‌اندازی اردوگاه دانش‌آموزی چمعالی بعد از ۱۸ سال
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد
  • تجلیل از معلمان سرآمد استان تهران با حضور وزیر آموزش‌وپرورش
  • نباید با معلم‌مان کشتی بگیریم/ دولت‌ها تا یک سال اول‌شان به معلم‌ها توجه می‌کنند/ حضور طلاب در مدارس مسبوق به سابقه است/ «نیرزاده» هم طلبه بود
  • برگزاری آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»؛ فردا جمعه/ ۱۹ هزار مربی اول مهر وارد مدارس می‌شوند
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است