Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون نفت و گاز ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری گفت: با توجه به اهمیت بحث ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز کشور و تاثیری که این موضوع بر روی افزایش ضریب بازیافت از مخازن دارد، ستاد حمایت از طرح‌های نوآورانه و دانش‌بنیان در این حوزه را در اولویت قرار داده است.

به گزارش ایسنا، داوود حبیبی‌کیا درباره حمایت‌های ستاد از این حوزه اظهار کرد: طرح‌های نوآورانه پژوهشگران در زمینه ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز حمایت می‌شود تا از این طریق به افزایش ضریب استحصال از این مخازن کمک شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حبیبی‌کیا درباره اهمیت این حوزه توضیح داد: ایران بزرگترین دارنده ذخایر گازی دنیا است و از نظر ذخایر نفتی نیز رتبه چهارم را در دنیا دارد که این میدان‌های نفتی در پهنه گسترده‌ای از کشور و همچنین در خلیج فارس و دریای خزر قرار دارند. البته این جایگاه و رتبه کشورمان مربوط به ذخایر متعارف است. علاوه بر این ذخایر غیرمتعارفی همچون شیل‌های نفتی و هیدرات‌های گازی نیز در کشورمان وجود دارد.اطلاعات اولیه درباره ذخایر هیدرات‌های گازی نشان می‌دهد منبع بسیار عظیمی از این هیدرات‌ها در اعماق دریای عمان وجود دارد و طبق برآوردها میزان این ذخایر با ذخایر فسیلی برابری می‌کند. البته وجود ذخایر هیدرات‌های گازی در دریای خزر نیز به اثبات رسیده است.

وی در ادامه بیان کرد: طبق آمار شرکت ملی نفت ایران ذخایر درجای نفت خام 711.5 میلیارد بشکه است، اما با توجه به ضریب بازیافت تمامی این مقادیر قابل استحصال نیست و تنها 175 میلیارد بشکه قابل استحصال است که طی سال‌های آینده استخراج می‌شود. بنابراین ضریب بازیافت در ذخایر هیدروکربنی بحث مهمی است.

حبیبی‌کیا همچنین عنوان کرد: ضریب بازیافت در ایران به طور متوسط 24.5 درصد گزارش شده که در مقایسه با میانگین ضریب بازیافت در جهان(34 درصد) فاصله بسیاری داریم، بنابراین باید با اقداماتی این ضریب بازیافت از ذخایر نفتی و گازی را افزایش دهیم. تنها با یک مثال می‌توان به اهمیت این ضریب پی برد، تنها با افزایش یک درصدی این ضریب بیش از 7 میلیارد بشکه نفت خام تولید می‌شود که با احتساب هر بشکه 50 دلار حدود 350 میلیارد دلار ارز آوری برای کشور همراه دارد، پس برنامه‌ریزی برای افزایش ضریب بازیافت کمک بزرگی برای کشور است.

68.5 درصد از مخازن وضعیت مناسبی ندارند

وی با اشاره به لزوم برداشت بهینه از ذخایر موجود در کشور گفت: طبق آمار شرکت ملی نفت ایران در کشور 120 میدان نفتی و 50 میدان گازی داریم. آمار مخازن نفتی و گازی نیز حدود 358 مخزن است که از این تعداد 163مخزن توسعه یافته و 195 مخزن توسعه نیافته است. این آمار نشان می‌دهد 68.5 درصد از مخازن وضعیت مناسبی از نظر برداشت ندارند و نیاز به پیاده‌سازی روش‌های ازدیاد برداشت در آنها داریم. بنابراین ستاد در این حوزه یکی از مباحث مورد حمایت را بحث ازدیاد برداشت قرار داده است تا از این طریق با انجام طرح‌های فناورانه شاهد افزایش ضریب بازیافت باشیم.

حبیبی‌کیا با اشاره به اینکه بیشتر مخازن موجود در کشور از جنس کربناتی است، اظهار کرد: پیچیدگی کار در این مخازن بیشتر است، بنابراین توجه به فناوری‌های دانش‌بنیان و علمی در اینجا اهمیت بسیاری دارد که با حمایت از نیروی خلاق و باانگیزه در کشور در این بخش نیز می‌توانیم به دستاوردهای خوبی برسیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام ازدیاد برداشت مخازن نفت و گاز معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۵۴۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است

آخرین گزارش مخازن سد‌های کشور از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۲) تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که ورودی سد‌ها در این بازه زمانی به ۲۸.۶۹ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته با موجودی ۳۰.۳۲ میلیارد مترمکعبی کاهش ۵ درصدی را ثبت کرده است. همچنین خروجی سد‌ها برای تامین مصارف شرب و کشاورزی نسبت به سال آبی گذشته افزایش ۳ درصدی داشته و از ۱۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعب به ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

در مجموع در آمار منتهی به ۱۶ اردیبهشت، موجودی سد‌ها در سال آبی جاری به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده که در مقایسه با موجودی ۳۱، ۹۷ میلیون مترمکعب سال گذشته، ۱ درصد افزایش داشته و به پرشدگی ۶۵ درصدی رسیده است.

بر این اساس ۱۱ سد کشور دارای پرشدگی ۱۰۰ درصدی هستند و تنها سد کشور که موجودی آن تک رقمی و تنها ۷ درصد است، سد دوستی در استان خراسان رضوی است. مجموع ۵ سد پایتخت نیز با موجودی ۴۸۷ میلیون مترمکعبی به پرشدگی ۲۶ درصدی رسیده که همچنان نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

از اول مهر ۱۴۰۲ تا ۱۵ اردیبهشت نیز ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۱۹.۲ میلیمتر بوده که این میزان بارندگی نسبت به دوره‌های ۵۵ ساله درازمدت با متوسط ۲۲۱.۳ میلیمتر ۱ درصد کاهش داشته و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که ۱۸۸ میلیمتر بارندگی ثبت شده بود، ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد. در ادامه نیز میزان بارندگی‌ها به تفکیک استان‌ها قابل مشاهده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • ۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال
  • پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید
  • سیل خسارتی به ذخایر گندم‌ وارد نکرد
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • کشف ۸۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز/ ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در کشور
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟