Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-03@13:38:41 GMT

چالدران ظرفیت‌های بی نظیر تجاری دارد

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۵۴۸۹۱

صراط:

مدیر طرح آبادانی و پیشرفت چالدران گفت: چالدران با آب و هوای خارق العاده و ظرفیت های بی نظیر تجاری به دلیل برخی تصمیم‌گیری‌های غلط گذشته و به نوعی تداومشان، موفق به بهره برداری از این مزیت ها نشده است؛ مزیت هایی که تنها یکی از آنها برای توسعه یک شهرستان چند صدهزار نفری کافی به نظر می رسد.

 

چالدران ظرفیت‌های بی نظیر تجاری دارد
مدیر طرح آبادانی و پیشرفت چالدران گفت: چالدران با آب و هوای خارق العاده و ظرفیت های بی نظیر تجاری به دلیل برخی تصمیم‌گیری‌های غلط گذشته و به نوعی تداومشان، موفق به بهره برداری از این مزیت ها نشده است؛ مزیت هایی که تنها یکی از آنها برای توسعه یک شهرستان چند صدهزار نفری کافی به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد مستضعفان، در سال‌های اخیر، بنیاد علوی جدا از اقدامات دستگاه های دولتی و سایر نهادها، کوشیده با نگاه عمیق و آسیب شناسانه به مفاهیم توسعه ای، برای رفع محرومیت و ایجاد معیشت پایدار در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی پیشگام باشد و با هدف گذاری و حرکتی تحسین برانگیز، به مسأله توسعه نیافتگی شهرستان های محروم کشور همانند شهرستان چالدران ورود کرده و با همکاری و همراهی دیگر بخش ها، در این مسیر به توفیقاتی دست یابد و نتایج مثبت فراوانی به ارمغان آورد.

این شهرستان که در منطقه مرزی شمال غرب کشور و در استان آذربایجان غربی قرار گرفته است، علی رغم موقعیت مطلوب جغرافیایی به لحاظ آب و هوایی و دست رسی به مرزهای بین المللی فرصت بهره برداری بهینه از این امتیاز استثنایی را تا کنون به دست نیاورده است.

دکتر احسان حبیبی، مدیر طرح آبادانی و پیشرفت این شهرستان که از سوی بنیاد علوی برای این مهم انتخاب شده است، در این باره می‌گوید: اگر نقشه را نگاه کنید، چالدران حدود 220 کیلومتر با ارومیه فاصله دارد و دورترین شهرستان در آذربایجان غربی به شمار می‌آید که هیچ مشوقی برایش در نظر نگرفته اند، حتی جزو منطقه آزاد هم نیست.

وی با اشاره به اینکه از 499 کیلومتر مرز ایران و ترکیه 144 کیلومترش در شهرستان چالدران است، می‌افزاید: علی رغم وجود 144 کیلومتر مرز مشترک میان چالدران با کشور ترکیه ولی هیچ معبری برای انجام تجارت و کسب و کارهای مرزی و از این دست ندارد.

حبیبی با تأکید بر اینکه جز کسانی که در چالدران کار خاصی داشته باشند، دیگر کسی وارد این منطقه از کشورمان نمی شود، تصریح می‌کند: این شرایط عجیب سبب شده است تا چالدران علی رغم همه توانمندی های کشاورزی، گردشگری و تجاری در محرومیت باقی بماند و هیچ کدام از این فرصت ها زمینه توسعه منطقه را فراهم نکند.

وی می‌افزاید: مسیر دسترسی به چالدران به گونه ای است که اگردر سمت ماکو بخواهید به سمت چالدران بروید، باید از یک مسیر فرعی حدوداً پنجاه کیلومتر طی کنید تا به چالدران برسید و عملاً انتهای این مسیر بن بست است، یعنی از چالدران نمی‌توانید به جای دیگری بروید، مگر این که دور بزنید و دوباره به مسیر ماکو بازگردید.

مدیر طرح آبادانی و پیشرفت شهرستان چالدران در ادامه تأکید می‌کند: این مهم سبب شده با وجود جاذبه های گردشگری و طبیعی فراوان، این منطقه از توسعه باز بماند؛ به عنوان مثال من خودم به شخصه مشاهده کردم بازدید کنندگانی که برای دیدن اثر قره کلیسا به اطراف چالدران می آیند، بدون اینکه حتی یک روز در چالدران بمانند برمی گردنند و مردم در این فرآیند منتفع نمی شوند.

وی با مرتبط دانستن مشکلات کنونی این شهرستان به تصمیم گیری های گذشته، می‌گوید: آنچه اکنون زمینه محرومیت این شهرستان توانمند را فراهم کرده است باید در تصمیم گیری هایی که از قبل شده است جست و جو کنیم. چرا که ما می‌گوییم چالدران بیشترین مرز را دارد و کمترین ارتباط یعنی از آن طرف هیچ معبری ندارد.

حبیبی با اشاره به برنامه های تیم مرتبط به بنیاد علوی برای بهره برداری از این توانمندی استثنائی می‌افزاید: هم اکنون تلاش هایی توسط خود مقامات و نمایندگان انجام می شود و واقعیت این است که از طرف ما هم رغبت برای این اتفاق وجود دارد و اساسا کشورمان به رقم خوردن این اتفاق راغب است؛ اما تا آنجایی که بنده شنیده‌ام (و قادر به تأیید یا رد آن نیستم) مشکل از طرف کشور همسایه است؛ یعنی ترکیه رغبتی ندارد معبری در این قسمت از مرز خود با کشورمان باز کند.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه باید به دنبال ایجاد مشوق هایی برای ترکیه ای ها باشیم، می‌گوید: این ها مواردی هستند که باید در سیاست گذاری های کلان پیگیری شوند. ما هم دنبال این هستیم و از مشاور مطالعاتی مان خواسته‌ایم روی این موضوع کار کند تا با استناد به خروجی ایشان بتوانیم جلساتی بگذاریم و امکان رقم زدن آن را بررسی و پیگیری کنیم.

اینجاست که بایداذعان داشت در شمال غرب کشورمان شهرستانی با آب و هوای خارق العاده و ظرفیت های بی نظیر تجاری و گردشگری قرار دارد که به دلیل برخی تصمیم گیری های غلط گذشته و به نوعی تداومشان، موفق به بهره برداری از این مزیت ها نشده است؛ مزیت هایی که تنها یکی از آنها برای توسعه یک شهرستان چند صدهزار نفری کافی به نظر می رسد، اما در شهرستان چالدران مجموعه از توانمندی ها نیز زمینه توسعه این منطقه را فراهم نکرده است. وضعیتی که با ورود بنیاد علوی به این شهرستان و در سایه طرح هایی که برای توسعه و آبادانی این خطه طراحی خواهد شد و به اجرا در خواهد آمد، امید می‌رود به محرومیت زدایی از این شهرستان منجر شود.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۵۴۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم

بن الطوق الماری ضمن استقبال از سرمایه گذاری در ایران گفت: روابط دو کشور باید در تمامی حوزه‌ها توسعه پیدا کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات گفت: تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند؛ امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می‌کند.

وزیر اقتصاد امارات جلسه امروز را نشانی از عزم ایران و امارات برای توسعه روابط به همت دولت‌های دو کشور دانست و افزود: در ایام گذشته روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور به خوبی توسعه پیدا کرده بود، اما باید روابط در تمامی حوزه‌ها توسعه پیدا کند.

بن الطوق الماری تصریح کرد: کشور امارات در بین شرکای تجاری خود بعد از چین بالاترین میزان روابط تجاری را با ایران دارد که سال گذشته هم این میزان ۱۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: حجم تجارت و صادرات از امارات به ایران در سال گذشته به ۲۷ میلیارد دلار رسیده است که نشان می‌دهد طرفین علاقه‌مند به توسعه روابط در تمامی حوزه‌ها هستند.

بن الطوق الماری گفت: تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند و امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می‌کند.

دیگر خبرها

  • هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد
  • کشت سیر مزیت بی‌نظیر استان همدان
  • شباهت بی‌نظیر زنبور رباتیک به زنبور واقعی
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • توسعه همکاری‌های تجاری در دستور کار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • استاندار: برای تحقق طرح جامع مناطق ویژه اقتصادی مازندران؛ هماهنگی های لازم انجام شده است
  • دامپروری یکی از مزیت‌های لرستان محسوب می‌شود
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین