Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-20@00:42:17 GMT

افزایش بارندگی با باروری ابرها

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۵۸۱۰۸

 فرید گلکار در واکنش به انتقادهای مطرح شده مبنی بر عدم قابلیت بارورسازی ابرها برای تولید منابع آبی اظهار کرد: در ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری جلسه‌ای بین وزیر نیرو رئیس سازمان هواشناسی و معاونان هر دو سازمان برگزار شد و پس از آن قرار بر این شد تا نشستی تخصصی با موضوع بارورسازی ابرها در ایران و جهان تشکیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان اینکه معاون وزیر نیرو ریاست این جلسه را بر عهده  داشت، تاکید کرد: نظرات سازمان هواشناسی در خصوص موضوع بارورسازی ابرها به طور کامل مورد نقد و بررسی قرار گرفت و تمام اعضای حاضر در جلسه تایید کردند که بارورسازی ابرها در دنیا بین ۱۰ تا ۱۵ درصد به شرط فراهم بودن شرایط می‌تواند موجب افزایش بارندگی شود.

وی تصریح کرد: دو سال پیش امکان‌سنجی بارورسازی ابرها برای کل کشور توسط سازمان هواشناسی صورت گرفت و بر اساس سند ملی تدوین شده در این راستا کاملا مشخص شد که بارورسازی ابرها در چه زمانی و در چه مکانی و چه در شرایطی در کل حوزه‌های آب‌ریز ایران صورت گیرد.

وی افزود: این سناریو بر اساس نظریه سازمان جهانی هواشناسی امتیازبندی و منتشر شد که بر اساس آن نیز سازمان هواشناسی و نظارت نیرو، ناظر انجام این کار شدند. علاوه بر این در نشست برگزار شده در اردیبهشت ماه این مسئله نیز عنوان شد که هیچ روشی به تنهایی نمی‌تواند بحران آب را برطرف کند. لذا باید در ابتدا به مدیریت مصرف اهمیت داد و بعد از آن روش های دیگر را وارد مرحله اجرا کرد.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ سال است که باروری ابرها در ایران و بیش از ۷۰ سال است که این فناوری در دنیا سابقه دارد، تاکید کرد: ۶۰ کشور جهان از این روش برای بارورسازی ابرها استفاده می‌کنند که هر کدام از این کشورها آب و هوای متفاوتی را دارند.

به گفته وی، این فناوری در کشورهای پیشرفته‌تر نیز دیده می‌شود. به طور مثال در ایالت متحده آمریکا ۱۱ ایالت به مسئله بارورسازی ابرها توجه کرده علاوه بر این باید به این نکته نیز اشاره کرد که بارورسازی ابرها یک روش ارزان قیمت برای تولید آب است و به جز این روش روش دیگری نیز برای تولید آن وجود ندارد.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سازمان هواشناسی ایران و جهان معاون وزیر هواشناسی ایران فناوری جهان بارندگی منابع آبی باروری ابرها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۵۸۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جیرفت بیشترین بارش استان کرمان را به خود اختصاص داد

مدیرکل هواشناسی استان کرمان گفت: بیشترین بارندگی استان در شهرستان جیرفت با ۵۳.۴ میلی‌متر در جیرفت و ۴۲.۳ میلی‌متر در میانده ثبت شده است. - اخبار استانها -

محسن عراقی‌زاده مدیرکل هواشناسی استان کرمان در گفت‌‍وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه از ساعات اولیه روز گذشته شاهد آغاز بارندگی‌ها در استان کرمان بودیم، اظهار داشت: این بارندگی‌ها در جنوب استان بیشتر از سایر مناطق بود.

وی با اشاره به اینکه این بارش‌ها امروز هم در سطح استان ادامه داشت البته از شدت آن کاسته شده بود، گفت: شدت بارش‌های امروز در جنوب و شرق استان بیشتر از مناطق شمالی بود.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان با بیان اینکه باتوجه به پیش‌بینی‌ها هواشناسی این بارندگی‌ها تا تا فردا در استان کرمان ادامه دارد، افزود: روز جمعه جوی به‌نسبت پایدار را در استان خواهیم داشت هر چند کاهش محسوس دما در روز جمعه پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به جزئیات بارندگی‌های 24 ساعت گذشته تا ساعت 18:30 در سطح استان گفت: بیشترین بارندگی این مدت در شهرستان جیرفت ثبت شده است و ایستگاه جیرفت با 53.4 میلی‌متر و میانده جیرفت با 42.3 میلی‌متر بیشترین بارش‌های استان را به خود اختصاص دادند.

عراقی‌زاده با بیان اینکه طی این مدت انار 21.6 میلی‌متر، کرمان 2.7 میلی‌متر، شهداد 12.2 میلی‌متر، شهربابک 11.2 میلی‌متر، سیرجان 30.7 میلی‌متر، لاله‌زار 16.0 میلی‌متر، بافت 12.7 میلی‌متر، بم 16.6 میلی‌متر و کهنوج 23.5 میلی‌متر بارندگی را ثبت کردند، گفت: بارش‌ها در رفسنجان 9.3 میلی‌متر، راور 11.6 میلی‌متر، ارزوئیه 7.0 میلی‌متر و بردسیر 8.8 میلی‌متر بوده است.

وی با اشاره به اینکه میزان بارندگی‌ها طی این مدت در دشتخاک 8.4 میلی‌متر، در راور 11.6 میلی‌متر، در راین 10.3 میلی‌متر، در فیض‌آباد راور 9.0 میلی‌متر، در کوهبنان 10.4 میلی‌متر، در ماهان 4.6 میلی‌متر، در هجدک 8.0 میلی‌متر، در طاشک 5.8 میلی‌متر، در احمدآباد رفسنجان 16.0 میلی‌متر، در بیاض 11.5 میلی‌متر، در داوران 10.0 میلی‌متر و در دهوییه رفسنجان 16.0 میلی‌متر بوده است، بیان کرد: این بارش‌ها در راویز 19.0  میلی‌متر، در صادق‌آباد رفسنجان 16.5 میلی‌متر، در مانی 25.0 میلی‌متر، در کبوترخان 14.0 میلی‌متر، در کشکوئیه 12.0 میلی‌متر و در بندر والی‌آباد کرمان 9.0 میلی‌متر بوده است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان با بیان اینکه از اوایل هفته آینده ضمن افزایش ابر احتمال رگبار باران در برخی مناطق مرکزی و جنوب غربی دور از انتظار نیست، گفت: کاهش محسوس دما در روز جمعه نیز پیش‌بینی می‌شود و سرمازدگی محصولات کشاورزی در برخی از مناطق شمال و غرب استان کرمان محتمل است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • سیل دبی نتیجه تغییرات آب و هوایی بود یا باروری ابرها؟
  • آیا بارورسازی ابر‌ها موجب سیل بی‌سابقه دبی شده است؟
  • آیا بارورسازی ابر‌ها موجب سیل اخیر دبی شده است؟
  • آیا بارورسازی ابرها موجب سیل اخیر دبی شده است؟
  • آخرین جزئیات راه های مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • سیل و طوفان امارات نتیجه بارورسازی ابرها بود؟ + عکس
  • این سه استان منتظر سیل باشند
  • جیرفت بیشترین بارش استان کرمان را به خود اختصاص داد
  • دلیل سیلاب در شهر کویری دبی چه بود؟
  • میزان بارندگی های ۲۴ ساعت گذشته کرمان اعلام شد