Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@22:55:37 GMT

اولین شکار شکارچی جدید ناسا رقم خورد +عکس

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۶۱۴۷۱

اولین شکار شکارچی جدید ناسا رقم خورد +عکس

خبرگزاری میزان- شکارچی سیارات فراخورشیدی ناسا به نام "تس" (TESS) در اولین روز کاری خود یک دنباله‌دار را شکار کرد. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، شکارچی سیارات فراخورشیدی ناسا به نام "تس" (TESS) در اولین روز کاری خود یک دنباله‌دار را شکار کرد. تلسکوپ فضایی ناسا موسوم به "تس" (TESS) قبل از شروع عملیات علمی خود در ۲۵ ژوئیه ۲۰۱۸، کمی تمرین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این تلسکوپ فضایی بدون سرنشین در آخرین دقایق تمرین و آزمایش خود قبل از شروع به جستجوی سیارات فراخورشیدی، تصاویر گذر یک دنباله‌دار را در طول ۱۷ ساعت ثبت کرد.

با بازنشسته شدن تلسکوپ فضایی کپلر (Kepler)، اکنون "تس" بیش از یک جایگزین است. این تلسکوپ فضایی جدید بر اساس طراحی موفقیت‌آمیز کپلر ساخته شد که دارای چهار دوربین دیجیتال کم‌مصرف و کم‌نویز است که در یک پلتفرم فوق‌العاده پایدار قرار گرفته است.


شمارش معکوس تا لمس خورشید

از آنجایی که کار "تس" این است که تمام آسمان را برای یافتن هر نشانه‌ای از سیاره‌های شبیه به زمین (فراخورشیدی) در ۲۰۰ هزار عدد از درخشان‌ترین ستارگان، اسکن کند، باید با استاندارد‌های بسیار بالا کار کند.

طبق گفته ناسا، ثبت تصاویر این دنباله‌دار برای تقریبا یک روز تمام، توانست نشان دهد که "تس" می‌تواند مجموعه‌ای از تصاویر پایدار و دوره‌ای را در طول زمان طولانی جمع‌آوری کند.

ستاره دنباله دار "C/۲۰۱۸ N۱" توسط واحد کنترل ماموریت برای تمرین انتخاب شد. این ستاره دنباله‌دار در ماه ژوئن سال جاری توسط ماهواره کاوشگر مادون قرمز "NEOWISE" رصد شد و در حال حاضر در فاصله ۴۸ میلیون کیلومتری از زمین در صورت فلکی "ماهی جنوبی" (Piscis Austrinus) دیده می‌شود.

تصاویر ثبت شده نشان می‌دهد که دنباله‌دار با دنباله‌ای از بخار آب و گاز که توسط شراره‌های خورشیدی به عقب رانده می‌شوند، در حال حرکت در سراسر میدان دید "تس" است.

این تصاویر همچنین تعدادی از اجرام نجومی دیگر را نشان می‌دهد.

همچنین چندین سیارک در تصاویر حضور دارند که به نظر می‌رسد در حال تعقیب دنباله‌دار هستند. در عین حال، یک قوس نوری کم‌نور نیز در تصویر وجود دارد که به نظر می‌رسد به دلیل نقص در دوربین است، اما در واقع نور سیاره مریخ است که در طول ثبت این تصاویر در نزدیک‌ترین فاصله خود با زمین بوده است.

تلسکوپ فضایی "تس" که روز ۱۸ آوریل از ایستگاه هوایی نیروی هوایی کیپ کاناورال سوار بر موشک فالکون ۹ شرکت فضایی اسپیس‌ایکس در یک مدار بیضوی قرار گرفت که هر ۱۳.۷ روز با انحراف ۳۷ درجه نسبت به مدار ماه به دور زمین می‌چرخد.

قرار گرفتن در این مدار به "تس" اجازه می‌دهد که با حداقل اصلاحات مسیر که حساسیت آن را کاهش دهد، فعالیت کند. همچنین "تس" می‌تواند بدین وسیله تمام آسمان را بدون مزاحمت تشعشع خورشید یا بازتاب آن از زمین اسکن کند.

انتهای پیام/

منبع: مشرق
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ناسا شکار سیاره خورشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۶۱۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!

ایتنا - آژانس فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرد برای نخستین بار در تاریخ، موفق به دریافت یک پیام لیزری از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین شده است.
این پیام که از سوی فضاپیمای سایکی ناسا ارسال شده، نشان دهنده موفقیت آمیز بودن آزمایش ارتباطات نوری فضایی در فواصل دور است.

سخنگوی ناسا در این رابطه گفت: دریافت این پیام لیزری از فاصله ۱۴۰ میلیون مایلی زمین یک شاهکار چشمگیر محسوب می‌شود که می‌تواند راه را برای ماموریت‌های آینده به سیاره سرخ هموار کند.

ارتباطات نوری فضایی که به وسیله سیستم "ارتباطات نوری فضای عمیق" (DSOC) ناسا انجام می‌شود، امکان انتقال داده‌ها، اطلاعات علمی پیچیده و تصاویر و ویدیوهای با کیفیت بالا را با سرعت بسیار بالاتر از ارتباطات رادیویی فراهم می‌آورد.

میرا سرینیواسان سرپرست عملیات این پروژه در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا توضیح داد: ما در روز هشتم آوریل حدود ۱۰ دقیقه از داده‌های فضاپیما را از طریق ارتباطات نوری دریافت کردیم که یک نقطه عطف مهم برای این پروژه محسوب می‌شود.

این آزمایش که در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز شده بود، در ابتدا داده‌های آزمایشی را با سرعت ۲۶۷ مگابیت در ثانیه منتقل کرد که با سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند قابل مقایسه است. اکنون با افزایش فاصله فضاپیما، سرعت انتقال داده‌ها به ۲۵ مگابیت در ثانیه کاهش یافته است.

مقامات ناسا می‌گویند: اگرچه این سرعت ممکن است کم به نظر برسد اما از هدف پروژه که اثبات امکان‌پذیر شدن ارسال حداقل یک مگابیت در ثانیه بود، بسیار فراتر رفته است.

جایگزینی ارتباطات رادیویی با ارتباطات نوری، انتقال داده در سراسر منظومه شمسی را با ۱۰ تا ۱۰۰ برابر ظرفیت کنونی امکان‌پذیر می‌کند که این امر به همراه پشتیبانی از تجهیزات علمی با وضوح بالاتر، مأموریت‌های اکتشافی انسانی و رباتیک آینده به سیارات دیگر را بهتر میسر می‌سازد.

دیگر خبرها

  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • شکارچی «کل وحشی» در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب