Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، "احمد کاظم زاده" کارشناس ارشد خاورميانه و روابط بين الملل، در گفتگو با خبرنگار تقریب در خصوص دلایل تأخیر تشکیل کابینه عراق و دخالت بازیگران خارجی در این موضوع گفت:موانع تشکیل دولت جدید در عراق دو بعد داخلی و خارجی دارد، در بعد داخلی مجموعه ای از مسائل به چشم می خورد، یکی اینکه در قدرت جدید عراق که در دوره پسا صدام شکل گرفته، زمنیه تکسر خیلی بیشتر شده است و اگر ما چند دوره از انتخابات پارلمانی عراق را با هم مقایسه کنیم، می بینیم که با گذشت زمان، تکسر در داخل قومیتها و طوایف بیشتره شده است که این امر تشکیل فراکسیونهای مجلس را تا حدودی با مشکل مواجه می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کاظم زاده توضیح داد:شیعیان در انتخابات اول در یک جبهه بودند، بعد دو ائتلاف و سپس سه ائتلاف و در انتخابات اخیر 5 ائتلاف شدند؛ در واقع با گذشت زمان متکسر شدند، ولی چون معرفی نخست وزیر منوط به این است که فراکسیون بزرگی با 165 کرسی تشکیل شود؛ کار تا حدی مشکل می شود؛ وقتی دو ائتلاف باشند سریع با هم به جمع بندی می رسند، اگر یک ائتلاف بود که مشکلی نبود و همان اول نخست وزیر مشخص می شد، الان که 5 ائتلاف شیعیان و چند ائتلاف دیگر اعم از سنی ها و کردها هستند، اینکه اینها جوری با هم ائتلاف کنند که در مجلس دست کم 165 کرسی را با هم داشته باشند و  بتوانند نخست وزیر را معرفی کنند قدری مشکل است، هر چقدر تکسر بیشتر می شود، رسیدن به توافق کمتر می شود.

وی در ادامه گفتگوی خود با خبرگزاری تقریب تصریح کرد:مسأله دیگر اینکه، انتخابات اخیر عراق برای اولین بار الکترونیکی شد و بعدها مشخص شد که در واقع سیستمهایی برای این کار خریداری شده و از خارج آورده شده بود که در برخی مناطق تقلب صورت گرفته و این سیستم ها نه تنها نتوانسه جلو تقلب را بگیرد، بلکه در برخی مناطق زمینه را برای تقلبهای جدی فراهم کرده است، اختلافاتی صورت گرفت و در نهایت منجر به این شد که بازشماری صورت بگیرد، این باز شماری روز دوشنبه به اتمام رسید و از این به بعد در صورتی که نتیجه آراء تأیید شود، 75 روز فرصت است که فراکسیون بزرگ در مجلس تشکیل شود تا بتواند نخست وزیر را معرفی کند.

کاظم زاده خاطر نشان کرد:با توجه به اینکه در طی نزدیک به سه ماه گذشه رایزنیهایی هم در جریان بوده است، احتمال می رود که با تأیید نتایج انتخابات، زمینه برای تشکیل فراکسیون بزرگ و معرفی نخست وزیر نسبت به گذشته سرعت بیشتری بگیرد.

وی تصریح کرد:از طرف دیگر برخی از شواهد حاکی از این است که آمریکا و همپیمانان آن یعنی عربستان و رژیم صهیونیستی نه تنها در عراق بلکه در لبنان هم مایل نیستند دولت جدید به سرعت تشکیل بشود، اینها که اختلافات و تصفیه حساب‌هایشان با ایران را به این دو کشور هم آورده اند، زمان می خرند و نمی خواهند در این مقطعی که هدفشان افزایش فشارها بر ایران است، در این دو کشور دولتهایی تشکیل شود که به نوعی در کنار ایران قرار بگیرند، لذا این هم یک مانع خارجی است که باعث شده دولت جدید عراق علی رغم اینکه سه ماه از انتخابات آن می گذرد، تشکیل نشود.

 کاظم زاده افزود: اگر تا الان موانع داخلی شاید بیشتر جلب توجه می کرد،  اما از این بعد شمارش دستی آراء تمام شده و به احتمال زیاد نتایج انتخابات مورد تأیید قرار خواهد گرفت، لذا از این بعد موانع داخلی کمتر می شود و به موانع خارجی به خصوص از طرف آمریکا افزوده می شود و از این به بعد بیشتر موانع دخالتهای آمریکا در این مسأله ملحوظ خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: هدف آمریکا در این مقطع ایران است، در واقع در انتخابات اخیر شیعیان 9 کرسی در مجلس به دست آوردند، آنها هرچند متکسر شدند، اما نسبت به همه انتخابات گذشته بیشترین کرسی ها را به دست آورند و آمریکا از این نگران است که اگر دولت جدید تشکیل شود، با توجه به روابط فرهنگی و تمدنی و سیاسی که بین دو کشور ایران و عراق جدید وجود دارد، این دولت هم مثل دولتهای قبل در سیاستهای منطقه ای به سمت ایران بچرخد، لذا با توجه اینکه آمریکا سیاستهایش را بر افزایش فشارها بر ایران گذاشته است، مایل نیست این دولت نه تنها در لبنان بلکه در عراق هم تشکیل بشود.

کاظم زاده گفت: دولتمردان جدید عراق باید به این نکته واقف باشند که ایران اولین دولتی بود که نظام سیاسی عراق را شناسایی کرد، در حالی که خیلی از کشورهایی که اکنون خود را به عنوان دوست عراق جا می زنند، از هیچ تلاشی برای سرنگونی نظامی سیاسی عراق دریغ نکردند و اگر هم فرصتی به دست بیاورند، بی تردید برای فروپاشی دولت جدید عراق و بازگرداندن آن به زمان صدام دریغ نمی کنند، وی خاطر نشان کرد که جمهوری اسلامی ایران متحد همیشگی عراق بوده و خواهد بود.

وی اظهار داشت: طی چند روز گذشته، سیاستمدارانی چون  "ایاد علاوی" پیشنهاد دولت نجات ملی را مطرح کردند که اگر چنین پیشنهاداتی پا بگیرد به مفهوم این است که مصونیت انتخابات از بین می رود و زمینه سازی می شود برای اینکه دولت به نوعی به زمان صدام باز گردد. اینها مخاطرات جدی است که اگر دولتمردان عراق به آن توجه نکنند و در سطح بندیهای منطقه ای جای واقعی خود را پیدا نکنند، ممکن است، دچار خطای استراتژیک شوند و دستاوردهای خود را از دست بدهند.
 
تهیه و تنظیم گفتگو: زهرا غلامی
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۶۲۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد

وزیر امور خارجه آمریکا طی سخنانی در مجمع جهانی اقتصاد در کشور عربستان گفت که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هیچ طرحی علیه روسیه ندارد.

به نقل از خبرگزاری تاس، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی اظهار داشت که ناتو هیچ گونه طرحی علیه روسیه نداشته و در آینده نیز نخواهد داشت.

این دیپلمات ارشد آمریکایی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در عربستان سعودی گفت: همانطور که قبلاً اشاره کردم، ائتلاف ناتو یک ائتلاف دفاعی است که هیچ طرحی در مورد حمله به روسیه نداشته و نخواهد داشت.

در جریان اجلاس ماه جولای سال گذشته رهبران ناتو در ویلنیوس پایتخت لیتوانی، کشور‌های عضو این پیمان، روسیه را جدی‌ترین تهدید برای امنیت بین‌الملل خطاب کردند و اولین طرح دفاعی این ائتلاف در مقابل مسکو را تصویب کردند.

در اواخر ماه مارس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، ادعا‌های غرب مبنی بر اینکه مسکو قصد دارد در جنگی علیه ناتو وارد شود را یک هذیان خواند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • در هاوانا صدام به من گفت فرصت تاریخی است که تمامی حقوق‌مان را از ایران پس بگیریم/ ضربتی به ایران بزنیم که تمام کره‌ی زمین صدایش را بشنود
  • نقد ادعای زیباکلام درباره آغازگر جنگ با مستندات تاریخی / روایت نماینده وقت عراق در سازمان ملل از آماده‌باش صدام برای آغاز جنگ علیه ایران
  • ناقوس جنگ را چه کسی به صدا درآورد؟/ زیباکلام: ما باعث حمله‌ی صدام به ایران شدیم/ حبیب احمدزاده: این ساده‌لوحی است صدام کینه‌ی قرارداد الجزایر را داشت
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • زمینه حضور گسترده مردم در دور دوم انتخابات مجلس فراهم شود
  • تاکید رئیس جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند