Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@16:44:30 GMT

رخداد "بارش شهابی برساوشی" سال در ماه نو

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۶۳۸۹۲

رخداد 'بارش شهابی برساوشی' سال در ماه نو

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از دیلی میل، بارش شهابی برساوشی باشکوه امسال در نیمکره شمالی و جنوبی استوا قابل رؤیت خواهد بود.

بارش شهابی برساوشی یکی از مهم‌ترین بارش‌های شهابی سالیانه است. بیشینه نرخ ساعتی سرسویی این بارش غالبا در حدود ۱۰۰ ساعت است. این بارش شهابی از توده ذرات برجای مانده از دنباله دار سویفت تاتل به وجود می‌آید و معمولا از بیست و هفتم تیر تا سوم شهریور (بیش از یک ماه) فعال است که بازه زمانی بلندی برای بارش شهابی به‌شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اوج این بارش شهابی معمولاً هرساله در حدود ۲۲ مرداد روی‌ می‌دهد. کانون این بارش در صورت فلکی ذات‌الکرسی و در نزدیکی مرز آن با صورت فلکی برساوش واقع شده‌ است، ولی در گذشته که اندازه‌گیری و سنجشِ دقیقِ مکان نورباران بارش‌های شهابی میسر نبود، اخترشناسان مکان کانون این بارش شهابی را در برساوش می‌دانستند و به همین دلیل آن را "برساوشی" نام‌گذاری کردند.

بارش شهابی امسال یکشنبه ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) ساعت ۴ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۲:۳۰ بامداد به وقت تهران) آغاز شده و تا ساعت ۴ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۲:۳۰ بعد از ظهر به وقت تهران ) ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) ادامه خواهد داشت.

در آن روز ستاره‌های دنباله‌دار از شمال و جنوب استوا قابل رؤیت خواهند بود. به گفته ناسا اواسط عرض جغرافیایی بهترین مکان برای رصد این رویداد نجومی زیبا خواهد بود.

این به این معنا است که افراد ساکن ایالت متحده آمریکا، اروپا و کانادا، مکزیک، آمریکای مرکزی، آسیا، قسمت‌هایی از آفریقا و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی قادر به مشاهده این پدیده خواهند بود.

به گفته ناسا بهترین مکان برای مشاهده این بارش شهابی چند ساعت پس از گرگ و میش است. گرگ‌ومیش، شروع تاریکی در شب است و در حالی که آسمان معمولا روشن و آبی است، روی می‌دهد. 

اگر فرد خوش‌شانسی باشید، در آن روز می‌توانید یک "شهاب‌واره" (Meteoroid)  نیز مشاهده کنید. در ستاره‌شناسی به قطعه‌های صخره با فلز که در فضا شناورند، "شهاب‌واره" گفته می‌شود. شهاب‌واره‌ها اکثرا اجسام ریزی هستند (به اندازه ته سنجاق) که در فضا حرکت می‌کنند.

نکته جالب این است که این رویداد با ماه نو مطابق خواهد بود. به گفته ناسا این بارش شهابی برساوشی، بهترین رویداد امسال خواهد بود و ممکن است تا ۲۴ اوت (۲ شهریور) نیز ادامه داشته باشد، اما اوج آن روز ۱۲ اوت است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بارش شهابی ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۶۳۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج بارش دوباره از فردا در استان همدان

محمدحسن باقری شکیب گفت: رگبار موقت باران، احتمال رعد و برق در برخی از مناطق استان به ویژه در مناطق کوهستانی طی ۲۴ ساعت آینده برای استان همدان پیش بینی می‌شود.

او گفت: با فعالیت سامانه بارشی جدید بارش‌های گسترده تری را در اکثر نقاط استان شاهد خواهیم بود و به طور کلی سامانه بارشی تا روز چهارشنبه در استان فعال است.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان همدان گفت: بیشترین بارش گزارش شده در ۲۴ ساعت گذشته مربوط به ایستگاه موسی آباد اسدآباد با هفت میلیمتر است و در ایستگاه فرودگاه همدان بارشی ثبت نشده و در ایستگاه داخل شهر همدان نیز هشت دهم میلیمتر بارش به ثبت رسیده است.

باقری شکیب گفت: از روز چهارشنبه تا اوایل هفته آینده هوا صاف تا قسمتی ابری خواهد بود و وزش باد برای روز چهارشنبه در برخی از نقاط استان پیش بینی می‌شود.

او گفت: بیشترین سرعت وزش باد طی ۲۴ ساعت گذشته با ۵۳ کیلومتر بر ساعت از فامنین گزارش شده و در همدان سرعت وزش باد به ۳۶ کیلومتر بر ساعت رسیده است.

کارشناس هواشناسی استان همدان گفت: تغییرات دمایی محسوسی تا پایان هفته نداریم و هوای خنک روزانه در استان ماندگار است.

باقری شکیب گفت: بیشینه دما طی ۲۴ ساعت گذشته از نهاوند با ۱۹ درجه و کمینه از گل تپه با چهار درجه سانتیگراد بالای صفر گزارش شده است.

او گفت: دمای هوا در همدان طی ۲۴ ساعت گذشته بین ۱۷ و ۶ درجه سانتیگراد بالای صفر در نوسان بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • تشدید بارش‌ها؛ آغاز موج جدید بارش‌های بهاری در سطح کشور
  • پیش‌بینی بارش باران در قم
  • هشداز نارنجی سازمان هواشناسی برای برخی از مناطق کشور
  • موج بارش دوباره از فردا در استان همدان
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • جدول میزان بارش در فارس تا ساعت ۱۵:۳۰
  • جدول بارش‌های فارس تا ساعت ۸:۳۰ امروز
  • جدول میزان بارش‌های فارس تا ساعت ۶:۳۰ امروز