Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون نفت و گاز ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی گفت: با توجه به اهمیت بحث ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز کشور و تاثیری که این موضوع بر روی افزایش ضریب بازیافت از مخازن دارد ستاد حمایت از طرح‌های نوآورانه و دانش‌بنیان در این حوزه را در اولویت قرار داده است.

داود حبیبی کیا معاون نفت و گاز ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی درباره حمایت های ستاد از این حوزه اظهار کرد: طرح های نوآورانه پژوهشگران در زمینه ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز حمایت می شود تا از این طریق به افزایش ضریب استحصال از این مخازن کمک شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حبیبی کیا درباره اهمیت این حوزه توضیح داد: ایران بزرگترین دارنده ذخایر گازی دنیا است و از نظر ذخایر نفتی نیز رتبه چهارم را در دنیا دارد که این میدان های نفتی در پهنه گسترده ای از کشور و همچنین در خلیج فارس و دریای خزر قرار دارند. البته این جایگاه و رتبه کشورمان مربوط به ذخایر متعارف است. علاوه بر این ذخایر غیرمتعارفی همچون شیل های نفتی و هیدرات های گازی نیز در کشورمان وجود دارد.اطلاعات اولیه درباره ذخایر هیدرات های گازی نشان می دهد منبع بسیار عظیمی از این هیدرات ها در اعماق دریای عمان وجود دارد و طبق برآوردها میزان این ذخایر با ذخایر فسیلی برابری می کند. البته وجود ذخایر هیدراتهای گازی در دریای خزر نیز به اثبات رسیده است.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وی در ادامه بیان کرد: طبق آمار شرکت ملی نفت ایران ذخایر درجای نفت خام ۷۱۱.۵ میلیارد بشکه است اما با توجه به ضریب بازیافت تمامی این مقادیر قابل استحصال نیست و تنها ۱۷۵ میلیارد بشکه قابل استحصال است که طی سال های آینده استخراج می شود. بنابراین ضریب بازیافت در ذخایر هیدروکربنی بحث مهمی است.

حبیبی کیا همچنین عنوان کرد: ضریب بازیافت در ایران به طور متوسط ۲۴.۵ درصد گزارش شده که در مقایسه با میانگین ضریب بازیافت در جهان (۳۴ درصد) فاصله بسیاری داریم بنابراین باید با اقداماتی این ضریب بازیافت از ذخایر نفتی و گازی را افزایش دهیم. تنها با یک مثال می توان به اهمیت این ضریب پی برد تنها با افزایش ۱ درصدی این ضریب بیش از ۷ میلیارد بشکه نفت خام تولید می شود که با احتساب هر بشکه ۵۰ دلار حدود ۳۵۰ میلیارد دلار ارز آوری برای کشور همراه دارد پس برنامه ریزی برای افزایش ضریب بازیافت کمک بزرگی برای کشور است.

وی با اشاره به لزوم برداشت بهینه از ذخایر موجود در کشور گفت: طبق آمار شرکت ملی نفت ایران در کشور ۱۲۰ میدان نفتی و ۵۰ میدان گازی داریم. آمار مخازن نفتی و گازی نیز حدود ۳۵۸ مخزن است که از این تعداد ۱۶۳مخزن توسعه یافته و ۱۹۵ مخزن توسعه نیافته است. این آمار نشان می دهد ۶۸.۵ درصد از مخازن وضعیت مناسبی از نظر برداشت ندارند و نیاز به پیاده سازی روش های ازدیاد برداشت در آنها داریم. بنابراین ستاد در این حوزه یکی از مباحث مورد حمایت را بحث ازدیاد برداشت قرار داده است تا از این طریق با انجام طرح های فناورانه شاهد افزایش ضریب بازیافت باشیم.

 حبیبی کیا با اشاره به اینکه بیشتر مخازن موجود در کشور از جنس کربناتی است ابراز کرد: پیچیدگی کار در این مخازن بیشتر است بنابراین توجه به فناوری های دانش بنیان و علمی در اینجا اهمیت بسیاری دارد که با حمایت از نیروی خلاق و باانگیزه در کشور در این بخش نیز می توانیم به دستاوردهای خوبی برسیم.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۶۴۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی

ایران و پاکستان، با صدور بیانیه مشترک، بر لزوم تلاش برای گسترش بیشتر همکاری‌های تجاری و اقتصادی، همچنین اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله تجارت برق، خطوط انتقال نیرو و پروژه خط لوله گازی آی‌پی تأکید کردند.

به گزارش شانا به‌نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، ایران و پاکستان در پایان سفر سیدابراهیم رئیسی به این کشور، در بیانیه‌ای مشترک، با تأکید بر روابط تاریخی، فرهنگی، مذهبی و تمدنی دو کشور همسایه و مسلمان، بر تعهد خود برای تحکیم بیشتر این پیوندها، گسترش بیشتر همکاری‌های تجاری و اقتصادی، ‌تسریع در نهایی‌سازی توافق‌نامه تجارت آزاد، ‌تقویت همکاری در بخش‌های اتصال، توسعه زیرساخت‌ها و انرژی، ‌همکاری دو کشور در تمامی سازوکارهای سازمان‌های منطقه‌ای ازجمله اکو و شانگهای، ‌محکومیت جنایات و تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی در غزه و درنهایت لزوم آتش‌بس فوری و دسترسی بلامانع مردم این منطقه به کمک‌های بشردوستانه تأکید کردند.

در یکی از بندهای این بیانه مشترک آمده است: دو طرف بر گسترش بیشتر همکاری‌های تجاری و اقتصادی توافق کردند و بر تعهد خود برای تبدیل مرز مشترک از مرز صلح به مرز شکوفایی از طریق پروژه‌های اقتصادی مشترک توسعه‌محور ازجمله ایجاد بازارچه‌های مرزی مشترک، مناطق آزاد اقتصادی و گشایش مرزهای جدید تأکید کردند.

آن‌ها همچنین اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله تجارت برق، خطوط انتقال نیرو و پروژه خط لوله گاز آی‌پی را مورد تأکید قرار دادند.

دو طرف توافق کردند تجارت دوجانبه خود را طی پنج سال آینده به ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهند.

همچنین، هر دو طرف مشارکت اقتصادی بلندمدت بادوام و الگوی اقتصادی و ارتباطی مشترک منطقه‌ای، به‌ویژه برای توسعه اجتماعی - اقتصادی را در استان سیستان‌وبلوچستان ایران و استان بلوچستان پاکستان ضروری دانستند.

دیگر خبرها

  • تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی
  • بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد
  • سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق
  • برتری استان یزد در کسب جایگاه بالاترین ضریب نفوذ بیمه در کشور
  • عباس‌زاده: تعمیق و توسعه روابط ایران و پاکستان ضریب امنیت را بالا می‌برد/ سوءتفاهمات بین دو کشور باید برطرف شوند+ فیلم
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
  • برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق
  • حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی در کشور
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد
  • استان یزد، رتبه نخست ضریب بیمه در کشور