Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:اگر اسرائیل به کمپین بین‌المللی علیه ایران در تنگه باب المندب بپیوندد، دلایل متفاوتی پشت آن است که مشابه دلایل سال ۱۹۶۷ است.
به گزارش خرداد به نقل از ایلنا ،«هاآرتص» رژیم صهیونیستی در گزارشی به پشت پرده تهدیدهای نتانیاهو علیه ایران در تنگه «باب المندب» اشاره کرد و نوشت: «نتانیاهو» چندی پیش از پیوستن اسرائیل به کمپین مقابله با ایران در صورت بسته شدن تنگه باب المندب خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این رسانه با طرح این سوال که چرا لفاظی‌های «نتانیاهو» درباره این موضوع شدت گرفته است، نوشت: شاید ریشه آن در اتفاقاتی است که در ضیافت مشترک با «آویگدور لیبرمن» رخ داده است. «لیبرمن» هم در این ضیافت گفته بود اخیرا اطلاعاتی درباره تهدیدات علیه قایق‌های اسرائیل در باب المندب به گوش ما رسیده است. اما دلایل دیگری هم برای این عصبانیت نتانیاهو وجود دارد.
هاآرتص در گزارش خود نوشت: باب المندب آبراه استراتژیک و مسیر تجارت بین‌المللی است. مسیر آلترناتیو، دریانوردی در اطراف اقیانوس آفریقایی است. در سال ۱۹۶۷ و مسدود شدن تنگه تیران توسط مصر، یکی از دلایل اصلی جنگ شش روزه بود.
بر اساس این یادداشت، اگر اسرائیل به کمپین بین‌المللی علیه ایران در تنگه باب المندب بپیوندد، دلایل متفاوتی پشت آن است که مشابه دلایل سال ۱۹۶۷ است. اسرائیل می‌خواهد از منافع اقتصادی و رابطه‌اش را شرق به ویژه چین حفاظت کند. اسرائیل در پیوستن به ائتلافی برای حفاظت از مصر و عربستان، منافع خودش را دنبال می‌کند. چنین حرکتی موقعیت ژئوپلتیکی اسرائیل و روابطش را با کشورهای خلیج فارس که از ایران می‌ترسند تقویت خواهد کرد.
در ادامه این یادداشت، نویسنده به ارزش ۱۵ میلیارد دلاری کالاهایی که سالانه از تنگه باب المندب از اسرائیل و به سمت اسرائیل حرکت می‌کند اشاره کرده و گفت:  ۱۸ درصد از کل واردات و ۵ درصد از کل صادرات عبوری از این تنگه به اسرائیل تعلق دارد. بیشتر کالاهایی که از این تنگه به وسیله کشتی صادر می‌شوند، از چین است تا آلمان و آمریکا. در مورد واردات نیز کشتی‌های اسرائیلی به بیشتر به سمت آمریکا و سپس هلند و ترکیه حرکت میکنند تا به سمت چین.
بر اساس این گزارش، در صورت افزایش روابط تجاری چین و اسرائیل، واردات از آمریکا کاهش خواهد یافت. اسرائیل بیشتر ماشین آلات و تجهیزات الکترونیکی، فلزات و اقلام شیمیایی‌اش را از چین خریداری می‌کند. صادرات به چین شامل اقلام شیمیایی و مشتقات نفت است. اسرائیل با کره جنوبی، ژاپن و استرالیا نیز روابط تجاری دارد اما بسته شدن تنگه باب المندب به رشد واردات این رژیم از چین و صادرات خودرو به شرق آسیب خواهد زد. از طرفی هر گونه بی ثباتی در تنگه به افزایش هزینه های بیمه می انجامد که قیمت نهایی کالا را بالا خواهد برد.
به ادعای این رسانه اسرائیلی، در یک سناریوی افراطی، بسته شدن تنگه توسط ایران به جنگ منطقه‌ای می انجامد. این سناریو با توجه به نیاز ایران به افزایش سرمایه گذاری خارجی بعید به نظر می رسد. ایران هیچ منافعی در دامن زدن به آتشی که از کنترل خارج خواهد شد و ائتلاف غرب علیه خودش را تقویت خواهد کرد ندارد.
برچسب ها: تهدید ، ایران ، تنگه باب المندب ، اسرائیل

منبع: خرداد

کلیدواژه: تهدید ایران تنگه باب المندب اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۶۸۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران آمار عملکرد ۱۰۰ صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد. از مجموع صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته، بالغ بر ۱۳۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۴۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، ۶۹ میلیون و ۷۳۹ هزار تن به ارزش ۲۸ میلیارد و ۹۵۵ میلیون دلار توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر انجام گرفته است. این میزان صادرات توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر، بیانگر افت ۱.۴۷ درصدی از نظر وزن و افت ۱۸.۹ درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال ۱۴۰۱ است. با این حال فولاد مبارکه توانسته است در سال ۱۴۰۲ هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابل توجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته باشد.

نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در رابطه با میزان صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۲ گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور مؤثر در بازارهای جدید توانست ضمن تأمین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۴۰۹ هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۷ میلیون دلار صادر کند که از نظر وزنی ۱۶.۶۱ درصد و از نظر دلاری ۱۴.۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ رشد داشته است و این رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال ۱۴۰۲ با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم.

طیب‌نیا افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است. این مسئله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خام‌فروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم ۱.۴۳ درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکت‌های حوزه پتروشیمی باز می‌گردد و این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان می‌کند.

طیب‌نیا با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه به شمار می‌رود و ۸۴ درصد تولیدات ما در سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای داخلی و ۱۶ درصد راهی بازار صادراتی شده است.

طیب‌نیا افزود: البته در بخش صادرات چالش‌هایی نیز وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی رفع شود. نخست آن که برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم. همچنین چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیش‌بینی‌ها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفه‌ها و معافیت‌های صادراتی و … است. به عنوان نمونه حذف معافیت‌های مالیاتی صادرات به واسطه محدودیت گذاشتن بر سقف معافیت‌ها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکت‌ها از بین خواهد برد.

وی گفت: همچنین زیرساخت‌های کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکله‌ها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.

کد خبر 6097074

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • روایت ژنرال اسرائیلی از برنامه 3 میلیارد دلاری برای بمباران ایران!
  • روایت ژنرال اسرائیلی از سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری برای بمباران تاسیسات اتمی!
  • ستاره جوان فوتبال ایران میلیون دلاری شد
  • مشتری‌های تازه پهپادهای 20 هزار دلاری ایران
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • ایران در تهدید بحران سالخوردگی قرار دارد
  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند