Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در هفته گذشته خبرهایی از دنیای علم منتشر شد که شگفت‌انگیز بودند. ما در اینجا برخی از این اخبار را در اختیار شما قرار دادیم.

کشف قدیمی ترین شهاب سنگ دنیا با عمر 4500 میلیارد سال

دانشمندان موفق به شناسایی یک صخره فضایی بسیار عجیب شده اند که قدیمی ترین شهاب سنگ دنیا تلقی شده و زمان تشکیل آن به دوران شکل گیری کره زمین برمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

***

کشف بزرگراه بین قاره ای عبور و مرور دایناسورها در آلاسکا

با کشف استخوان ها و اسکلت های دایناسورهای ماقبل تاریخ تنها می توان به اطلاعات محدودی در مورد نحوه زندگی و ویژگی های این حیوانات پی برد.

***

طراحی سلول خورشیدی پربازده با کاربرد نانوساختارها

محققان با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی طراحی و شبیه‌سازی سلول خورشیدی با بازده بالا مبتنی بر نانوساختارها را انجام دادند.

***

ساعت مچی هوشمند برای پرداخت صورت حساب

شرکت فسیل ساعت های هوشمند جدیدی را عرضه کرده که مجهز به سیستم عامل ویر اواس گوگل هستند و از امکانات متنوعی برای کنترل ضربان قلب و حتی پرداخت آنی صورت حساب ها برخوردارند.

***

موجوداتی که نمی‌میرند+ تصاویر

در جهان هستی موجوداتی هستند که تا ابد زنده هستند و محققان امیدوارند با شناسایی ژنوم این موجودات بتوانند راز طول عمر بیشتر را پیدا کنند.

***

مقابله با بیماری التهاب روده از طریق راه اندازی مجدد سیستم ایمنی بدن

پزشکان انگلیسی در حال استفاده از یک روش درمانی نوین هستند که در صورت به موفقیت رسیدن انقلابی در زمینه مقابله با بیماری هایی مانند التهاب روده به وجود می آورد.

***

باران‌های اسیدی آب‌ها را ژله‌ای می‌کند

محققان اعلام کردند باران‌های اسیدی باعث می‌شود تا آب‌ها ژله‌ای شوند.

***

سم عنکبوت درمانی برای بیماری صرع

دانشمندان به تازگی دریافتند که سم عنکبوت می‌تواند به عنوان درمانی برای بیماری صرع استفاده شود.

***

رهایی از پرندگان مزاحم فرودگاه ها با پهپادهای خودران

گاهی پرندگان با حضور در نزدیکی فرودگاه های بزرگ سوانح هوایی جدی می آفرینند و برخورد آنها با هواپیماهای در حال نشست و برخاست یا ورودشان به داخل پره های موتور جت مشکل ایجاد می کند.

***

تولید پوشش محافظی که کارگران را سوپرمن می کند

یک شرکت تجاری پوشش محافظی را برای کارگران شرکت های صنعتی و خودروسازی طراحی کرد که بعد از پوشیدن هم توان بدنی آنان را افزایش می دهد و هم از آسیب دیدنشان جلوگیری می کند.

***

ربات منعطفی که شما رابه یاد عنکبوت می اندازد

تصویر ذهنی متداول از ربات ها موجوداتی فلزی، غول پیکر و زشت است. اما در سال های اخیر محققان ربات های تازه ای تولید کرده اند که شباهت بیشتری به انسان ها و دیگر حیوانات عادی دارند.

***

این خودروی برقی بزرگتر می شود تا بیشتر مسافر بزند

تولید خودروهای برقی کوچک این روزها به پدیده ای متداول مبدل شده، اما برخی از این خودروها با ابتکارها و نوآوری هایی خاص تولید می شوند که باعث می شود جذاب تر باشند.

***

مریخ نورد ناسا هسته ای می شود

مریخ نورد مارس 2020 ناسا به یک نیروگاه هسته ای کوچک مجهز شده که تامین برق آن را به شیوه ای ایمن و مطمئن ممکن می سازد.

***

5 ماده غذایی که حاوی قند پنهان هستند

گاهی اوقات برخی‌ رژیم‌های غذایی سالم به نظر می‌رسند اما غذاهایی وجود دارند که دارای قند پنهان هستند.

***

آلودگی هوا و ابتلا به دیابت

نتایج تازه‌ترین بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد، آلودگی هوا در ابتلا به دیابت نوع دوم موثر است.

***

تصویر‌برداری از سلول‌های سرطانی از طریق فناوری نانو

پژوهشگران ایرانی نانوحاملی را ساخته‌اند که از سلول‌های سرطانی تصویربرداری می‌کند.

***

کشف دارویی که سلول‌های سرطانی را به «خواب دائمی» می‌برد

دانشمندان از کشف داروی سرطان که سلول‌های سرطانی را به خواب دائمی می‌برد، خبر دادند.

***

فضاپیمای «اسپیس ایکس» ناسا آماده است تا انسان‌ها را به فضا ببرد

ناسا اعلام کرد که فضاپیمای ایکس آماده است تا سال 2019 انسان‌ها را به فضا ببرد.

***

از توصیه‌ها و حمایت‌های رهبر انقلاب در مورد علوم نانو تا پرچمداری در دنیا

براساس جدیدترین رتبه‌بندی پایگاه آی اس آی چین با 33,428 مقاله در صدر فهرست مقالات نانو قرار دارد و بعد از آن آمریکا با 12042 مقاله دوم، هند با 7303 مقاله سوم، ایران با 5089 مقاله رتبه چهارم و کره جنوبی با 4782 مقاله رتبه پنجم در جهان را دارند.

***

مضرات وسایل سرمایشی به هنگام خواب

فن ها و وسایل سرمایشی علاوه بر کمک به رهایی از گرما و داشتن خوابی با کیفیت بالا مضراتی نیز دارد.

***

کشف سلاحی کاملا جدید برای مبارزه با سرطان

محققان علوم پزشکی در دانشگاه ملبورن استرالیا، نوع جدیدی از داروها را مورد آزمایش قرار دادند که رشد سلول‌های سرطانی در بدن انسان را به طور کامل خاموش می‌کند.

***

ساخت ایمپلنتی برای کنترل فشار چشم از سوی بیمار

محققان از ساخت ایمپلنتی که فشار چشم را توسط بیمار اندازه‌گیری می‌کند، خبر دادند.

***

تولید نانوذرات طلای متخلخل از سوی محققان ایرانی

محققان مرکز بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران موفق شدند با استفاده از توئین ۲۰ و اسید نیتریک، نانوذرات طلای متخلخل تولید کنند.

***

ارسال تلسکوپ ناسا به فضا تا سال 2021 به تاخیر افتاد

وقوع پاره ای از مشکلات و ضرورت برخی بازنگری ها موجب شد تا به فضا فرستادن تلسکوپ عظیم ناسا تا سه سال دیگر به تاخیر بیفتد.

 

***

ایمن سازی دستکاری ژنتیکی بدن با استفاده از یک آنزیم تازه

محققان می گویند با دستکاری ژنتیکی بدن می توان بسیاری از بیماری ها را با موفقیت از بین برد و میزان سلامت بدن و بهداشت انسان را ارتقا بخشید.

***

شناسایی تغییرات خطرناک بدن با آینه هوشمند اسکنر

یک شرکت آمریکایی از تولید آینه هوشمندی خبر داده که با استفاده از آن می توان بدن را به صورت سه بعدی اسکن کرد و با بررسی تغییرات بدن بدین شیوه از مشکلات مربوط به سلامت افراد مطلع شد.

***

شکم بزرگ‌تر خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد

نتایج تازه‌ترین بررسی‌ها نشان داده است، شکم بزرگ‌تر خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد.

***

کشف "سیاره سرکش" در خارج از منظومه شمسی

دانشمندان به تازگی سیاره‌ بزرگی را در خارج از منظومه شمسی کشف کردند.

***

اعلام اسامی خدمه اولین پرواز تجاری فضایی

اسامی خدمه اولین پرواز تجاری فضایی که قرار است با استفاده از یک فضاپیمای بخش خصوصی آمریکا به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرده و سپس به کره زمین برگردند توسط ناسا اعلام شد.

***

دوره آنفلوآنزا برای افراد چاق طولانی‌تر است

براساس تازه‌ترین بررسی‌های صورت گرفته توسط محققان دانشگاه میشیگان، افراد چاق پس از ابتلا به آنفلوآنزا تا مدت زمان طولانی‌تری می‌توانند ویروس این بیماری را به دیگران منتقل کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۷۲۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد شکل خاصی از گرافن برای بهبود باتری سدیم یون

محققان شکل خاصی از گرافن به نام گرافن نانوسلولی را به گونه‌ای ساختند که عاری از نقص است؛ این گرافن موجب بهبود عملکرد باتری یون سدیم شد.

به گزارش ایسنا، گرافن نانو سلولی، یک شکل خاصی از گرافن است که با انباشت چندین لایه از گرافن و کنترل ساختار داخلی آن به یک مورفولوژی سلولی نانومقیاس می‌رسد که دارای مساحت سطحی بالایی است. اگرچه این ماده پتانسیل بهبود عملکرد دستگاه‌های الکترونیکی، دستگاه‌های ذخیره‌سازی انرژی و حسگرها را دارد، در طول فرآیند تولید نقص‌هایی روی ساختار آن ایجاد می‌شود که موجب محدود شدن کاربرد این نوع گرافن می‌شود. ترک‌ها اغلب هنگام تشکیل گرافن نانو سلولی ظاهر می‌شوند؛ از این رو دانشمندان به دنبال فناوری‌های جدید پردازش هستند که می‌تواند گرافن نانو سلولی همگن، بدون ترک و یکپارچه را در مقیاس‌های مناسب ایجاد کند.

به تازگی مقاله‌ای در نشریه Advanced Materials منتشر شده است که در آن یک روش جدید امیدوارکننده برای تولید گرافن نانو سلولی بدون ترک ارائه شده است. این کار توسط محققان انستیتوی تحقیقات مواد، دانشگاه توهوکو انجام شده است. این روش از فرآیندی شناخته شده به عنوان آلیاژزدایی استفاده می‌کند. این روش، از قابلیت آمیختگی اجزای آلیاژ در یک حمام حاوی مواد گداخته استفاده می‌کند. در این روش به صورت انتخابی اجزای مورد نظر در آلیاژ از بین رفته و برخی از اجزای دیگر باقی می‌ماند.

پارک از محققان این پروژه می‌گوید: ما دریافتیم که اتم‌های کربن به صورتی خودآرایی داده و به یک ساختار گرافن نانو سلولی عاری از نقص تبدیل می‌شود که این کار در طی فرآیند آلیاژزدایی فلز مایع صورت می‌گیرد. در این فرآیند پیش‌ماده‌های کربن و منگنز آمورف در بیسموت مذاب قرار دارند.

به نقل از ستاد نانو، پارک و همکارانش نشان دادند که گرافن نانو سلولی که آنها تولید کردند، استحکام کششی بالا (۳۴٫۸ مگاپاسکال) و هدایت الکتریکی بالا دارد. علاوه بر این، آنها این ماده را در یک باتری سدیم یون (SIB) آزمایش کردند. پارک می‌گوید: استفاده از گرافن نانو سلولی عاری از نقص موجب شد تا طول عمر باتری افزایش یافته و مقاومت در برابر تغییر شکل داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گروه خونی همگانی در راه است؛ آنزیمی که ناهمخوانی گروه‌های خونی‌ را از بین می‌برد
  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • رشد مجدد دندان با دارویی جدید
  • ایجاد شکل خاصی از گرافن برای بهبود باتری سدیم یون
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • تمرین ۳ هفته ای رایگان برای شادی بیشتر و خواب بهتر (فیلم)
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی