Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- ایرنا - مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس معتقد است: انگیزه سازمان های مردم نهاد و فعالان حوزه های اجتماعی برای حل مشکلات بالاست و همچنین اراده قوی در برخورد با مسائل از خود نشان می دهند.

بتول معلم، جمعه در گفت و گو با ایرنا ادامه داد: سازمان های مردم نهاد پشت در و دیوارها تصمیم نمی گیرند بلکه در متن جامعه و در بین مردم تصمیم سازی و در همان جا اقدام و عمل می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس که به اقلید سفرکرده بود، گفت: جامعه امروز ما با آسیب های نو پدید مواجه است و یکی از خطرات بزرگی که جامعه را تهدید می کند خطر آسیب های اجتماعی است.
وی درمورد مشارکت سازمان های مردمی بیان کرد: چقدر نگاه ما به سازمان های مردم نهاد همانند دیگر کشورهای توسعه یافته، مشارکت دادن آنان در متن جامعه و استفاده از مشارکت اجتماعی آنان است؟ آیا هنگام گرفتن تصمیمات و سیاست گذاری افرادی را که دردمند هستند مشارکت می دهیم؟
وی افزود: امروزه قوانین حکمرانی را در سه قوه قضاییه، مجریه و مقننه می بینیم که این بهنجار است ولی باید این نکته را هم بدانیم که ریشه های مهم انقلاب اسلامی در دل مردم جای دارند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس گفت: قدرت شبکه سازی و بسیج کنندگی سازمان های مردم نهاد بیشتر از نهادهای دولتی است و می توان گفت سازمان های مردم نهاد بازوی دولت هستند و در صورت حمایت از این بازوها، دولت و جمهوری اسلامی قوی تر خواهد شد.
معلم با اشاره به اینکه سازمان های مردم نهاد قوانین دست و پا گیر ندارند و درگیر بوروکراسی های اداری نمی شوند افزود: رقابت در بین افراد این سازمان ها یک رقابت سازنده و مفید است و روحیه فداکاری بیشتری نیز مشاهده می شود.
وی اضافه کرد: دانشگاه ها و مراکز فرهنگی می بایست در حوزه های تصمیم گیری کشور سهیم باشند و نقش مهمتری را ایفا کنند.
معلم با بیان اینکه اگر در مبارزه با آسیب های اجتماعی تنها به دستگاه های دولتی تکیه کنیم و مردم و انجمن های مردمی را مشارکت ندهیم تنها بیش از 30 درصد نمی توانیم موفقیت کسب کنیم، بایستی سازمان های مردم نهاد، استادان دانشگاه ها، فعالان فرهنگی، اجتماعی و هنری هر منطقه و اعضای نهادهای مردمی را در تصمیم سازی ها مشارکت دهیم.
این مقام فرهنگی گفت: ریشه های محکم حکومت در دل مردم جای دارند، لازم است در حوزه سیاست گذاری، برنامه ریزی، تصمیم گیری، اقدام و عمل، مردم را مشارکت دهیم و این نباید تنها در ایام انتخابات و استفاده از توانمندی های آنان باشد.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس اضافه کرد: طبق پژوهشی که در سراسر کشور انجام شده است، مردم تنها از امنیت راضی بوده اند و 3 مورد دیگری که به شدت نارضایتی خود را نشان می دادند درحوزه اقتصاد، بیکاری و نارضایتی از دستگاه های دولتی بوده است.
معلم بیان کرد: جامعه ما انقلاب اسلامی، جنگ، ترور، جانبازی، شهادت و تحریم های گوناگونی را پشت سر گذاشته است و همچنان مورد هجمه های فرهنگی بیگانه قرار دارد که این مسائل می طلبد دولت با همراهی مردم در مقابله با این هجمه ها تلاش بیشتری از خود نشان دهد.
وی معتقد است: در بسیاری از شهرها آسیب های زیرخاکستر وجود دارد که به دلیل عدم پژوهش و تحقیق پنهان مانده اند. ما می توانیم دست در دست هم دهیم و مشکلات را شناسایی و حل کنیم به شرط اینکه مردم و سازمان های مردم نهاد را مشارکت دهیم.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس با اشاره به سفر خود به شهرستان اقلید و بازدید از سازمان های مردمی و جهاد دانشگاهی گفت: در اقلید 22 سازمان مردم نهاد در حوزه های مختلف فعالیت می کنند که بایستی از آنان حمایت بیشتری شود و استانداری فارس کاملا پذیرای حمایت از ایده ها و طرح های مردمی و استفاده از آنان برای حل مسائل مختلف اجتماعی و فرهنگی است.
وی با اشاره به بازدیدی که اخیرا از شهرستان لارستان انجام شد گفت:سرمایه و مشارکت اجتماعی بالایی وجود دارد و می طلبد که دیگر شهرهای استان نیز از این ظرفیت ها استفاده کنند. هر کدام از شهرستان ها می توانند در زمینه مبارزه با آسیب های اجتماعی الگو باشند.
معلم افزود: امروزه در حوزه اجتماعی با بحران مواجه هستیم و تلاش و عزم بیشتری برای رفع مشکلات لازم است و نبایستی به دنبال فضای یاس باشیم و با پشت سرگذاشتن معضلات فضای نشاط را در جامعه گسترش دهیم.
شهرستان اقلید در 267 کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
9772 / 1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سازمان هاي مردمي آسيب هاي اجتماعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۷۲۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم سازمان محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیرین در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، امیر عبدوس در کارگاه آموزشی توجیهی مدیران محیط زیست کشور و استان‌ها در شیراز درباره اهم اقدامات دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در سال 1402 گفت: خوشبختانه سال گذشته سالی بسیار پرتلاش و پردستاورد در حیطه تکالیف دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی بود و جهت‌گیری اقدامات این دفتر منطبق با رویکرد دولت انقلابی و مردمی و متناسب با سند تحول دولت مردمی و بیانیه گام دوم انقلاب و سایر اوامر و فرامین رهبر معظم انقلاب بر مردمی‌سازی امور و ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست متمرکز بود.

وی افزود: در این مسیر طرح‌ها و برنامه‌هایی برای اولین بار تعریف شدند که هر یک در چارچوب آموزش و افزایش مشارکت گروه‌ها و مخاطبان اثرگذار جامعه در ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست موثر بودند.

عبدوس ادامه داد: یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها ماموریت محور کردن استان‌ها در حیطه آموزش مخاطبان خاص در قالب طرح پرچمداری بود. به این شکل که هر استان، پرچمدار آموزش مبانی و موضوعات محیط زیستی به یکی از گروه‌های مخاطبان اجتماعی و موظف شد؛ دستورالعمل و محتوا‌های مورد نیاز برای آموزش این قشر از مخاطبان را تهیه و به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها ارائه کنند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در این زمینه 31 کتاب دستورالعمل آموزشی برای 31 گروه از مخاطبان خاص اجتماعی تدوین و برای استفاده استان‌ها چاپ خواهد شد.

عبدوس اضافه کرد: ایجاد بستر‌هایی برای فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی محیط زیستی در دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های عمومی در سطح کشور از طریق ایجاد خانه‌های محیط زیست در این دستگاه‌ها اعم از دهیاری‌ها، شهرداری‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد، کتابخانه‌ها و ... به عنوان حلقه‌های میانی مشارکت مردم دیگر طرحی بود که در سال 1402 اجرا شد.

وی ادامه داد: تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیرین در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه، مستندسازی دانش بومی و سنتی محیط زیستی و جمع‌آوری آنها برای چاپ کتاب دانش سنتی هر استان، تسهیل‌گری برای ایجاد تعامل سازنده میان سازمان و ادارات کل تابعه با تشکل‌های مردم‌نهاد محیط زیستی و برگزاری جلسات مستمر با آنها، ثبت روز آموزش همگانی محیط زیست در تقویم رسمی کشور مصادف با 15 اسفندماه و روز درختکاری و اجرای برنامه‌های متنوع طی یک هفته برای بزرگداشت این مناسبت در ستاد مرکزی سازمان و ادارات کل استان‌ها نیز اقدمات مهم دیگری بود که به همت دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شدند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: سند برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست به همت و تلاش معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان و دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی در سال 1402 بازنگری و با هدف نهادینه‌سازی بنیان‌های توحیدی، انقلابی و محیط زیستی آن مورد تحول اساسی قرار گرفته و در بهمن ماه 1402 به تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور رسید.

وی افزود: تسهیلگری مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست و ارتقای سرمایه اجتماعی از طریق ایجاد حلقه‌های میانی یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست است که براساس آموزه‌های بیانیه گام دوم انقلاب و رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در دولت مردمی انقلابی، بند‌های 10 و 11 و 12 سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط‌زیست و مفاد سند یادشده در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • مانوین؛ حل مسائل جامعه با فناوری‌های فرهنگی و نوآور
  • بررسی مسائل و مشکلات محلات حاشیه نشین شهر یزد
  • شهر خلاق، فرصتی برای مشارکت مردم
  • برخی امور اقتصادی همچون صنعت خودرو را به مردم بسپارید
  • فرهنگسازی در حوزه پسماند با کمک گروه‌های اجتماعی بانفوذ در کشور
  • آغاز هفته کارگر با شعار مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی
  • خیز سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها
  • عزم سازمان محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها