Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@15:09:33 GMT

یک روز متفاوت در زیر پوست تهران

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۷۷۵۰۴

یک روز متفاوت در زیر پوست تهران

تسنیم نوشت: دیروز در یکی از متفاوت‌ترین پاسداشت‌های روز خبرنگار، جمعی از چهره‌های فرهنگی، فعالین رسانه و خبرنگاران به همت دانشگاه آزاد، روزنامه فرهیختگان و قرارگاه جهادی امام رضا (ع) در کنار هم به یکی از مناطق محرومِ حاشیه پایتخت رفتند تا از نزدیک پای دردِ دل طبقات مستضعف جامعه یا همان ولی نعمتان انقلاب بنشیند؛ آنچه پیش‌رو دارید روایت "مُجمل" خبرنگار تسنیم از سفر چند ساعته‌‌اش به منطقه محروم "قیام دشت" است که از منظرتان می‌گذرد:

** شاید "سِرّ" اینکه مشاهدات عینی از شنیده‌ها اثرگذارتر است این باشد که در مشاهده رویداد، انسان از نزدیک با آن "همذات پنداری" میکند اما این قابلیت کمتر در روایت‌های شنیداری وجود دارد؛ بر همین اساس، بارها درباره مناطق محروم اظهاراتی شنیده و حتی از این پدیده، مطالبی خوانده بودم اما دیدن منطقه محروم آن‌هم از نزدیک، موجب شد تا ساعاتی  در محیط و موقعیت چنین افرادی قرار بگیریم تا از این پس، روایت‌گری واقع‌بینانه‌ای از محرومیت‌ها حاشیه‌نشین‌ها داشته باشم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

** با همه خدماتی که جمهوری اسلامی در راستای محرومیت‌‌زدایی داشته و بر اساس آمارها، کیفیت زندگی محرومین و حاشیه‌نشین‌ها به مراتب بهتر از پیش از انقلاب شده، اما در سایه نگاه‌های توسعه‌گرایانه منها عدالت بعضی مسئولان اجرایی در برخی دولت‌های جمهوری اسلامی، هنوز مشکلات عدیده‌‌ای در این زمینه وجود دارد؛ مثلاً در اطراف تهران به دلیل پایتخت‌بودن کمتر مناطق حاشیه‌نشین و محروم به چشم می‌آید؛ یکی از این مناطق، "قیام دشت" است در 15 کیلومتری جاده خاوران تهران که آسیب‌های آن بیشتر از نوع اعتیاد، طلاق، فقر بهداشتی و در راس آنها بیکاری و نداشتن درآمد سرپرست خانوارهاست.

** در اولین بازدید به منزل یک خانواده رفتیم، در فضای 40 متری زندگی میکردند؛ پدر خانواده زندانی بود، با جمع‌آوری در نوشابه و یارانه جمعاً ماهی 700 هزار تومان حداکثر درآمد داشتند؛ افزایش بهای اخیر اجاره مسکن هم به سرعت به این منطقه محروم سرایت کرده و مردم را تحت فشار مضاعفی قرار داده، اجاره منزلشان 30‌میلیون، ماهی  400 هزار تومان است و عملاً با 300 هزار تومان به سختی گذران زندگی می‌کنند؛ خبرنگاران حاضر، همه متاثر شده بودند و بالافاصله هرکس با تلفن همراه خود، شماره مسئولی را که می‌شناخت، می‌گرفت و صحبت می‌کرد، بعضی از آنها هم قول "مساعدت" می‌دادند. یکی از بچه‌های خانواده هم پایش عفونت کرده بود و نیاز به درمان داشت اما توان پرداخت همین درمان ساده را هم خانواده‌اش نداشتند به همین منظور روش نشده بود که به میان میهمانان بیاید. مسئولان دانشگاه آزاد، همانجا قول دادند او در بیمارستان این دانشگاه، تحت مداوا قرار بدهند.

** به دومین منزل رفتیم؛ این خانوار قبلا توسط قرارگاه جهادی امام رضا شناسایی شده بودند و کمک‌هایی اندک دریافت می‌کردند؛ پدر خانواده سال گذشته فوت کرده بود؛ مادر خانواده از بس در خانه‌ی مردم کارگری کرده بود، دیگر دستش "یارای" بالا آمدن نداشت. میگفت "زمانی که توان داشتم هرچند روز یکبار با نظافت منزل دیگران، روزی 40 هزار تومان خرجمان را در می‌آوردم اما الان فقط با پول یارانه و کمک‌های مردمی زندگی میکنیم". پسر 20 ساله‌اش هم به دلیل مشکل حاد آسم، نمی‌توانست کار کند؛ مادر خانواده جمله‌ای گفت که به شدت شرمنده‌مان کرد، میگفت: "قبل از فوت همسرم برای کمک به یکی از نهادهای اصلی که به محرومین خدمات میدهد، مراجعه کردم، کارشناس مسئول آنجا گفت که اگر می‌خواهی قانوناً مشمول کمک بشوی، باید از همسرت طلاق بگیری!" همانجا خبرنگاران با مسئولان عالی آن نهاد تماس گرفتند، در جا دستور رسیدگی و پیگیری این مساله را دادند.

**  آخرین مشاهده ما از خانواده‌ای بود که پدر خانواده معلولیت ذهنی داشت؛ به گفته همسرش همه‌چیز برای او در خلأ اتفاق می‌افتاد. عمده وسایل منزل‌شان، همچون منازل قبلی که رفته بودیم با کمک‌ها و هدایای مردم جمع‌آوری شده بود، علاوه بر پول یارانه، با اجاره دادن زیر زمین‌شان به خانوار دیگر به مبلغ ماهیانه 280 هزار تومان اموراتشان می‌گذشت، یکی از حضار پرسید "چند وقت یکبار گوشت مصرف می‌کنید"، پاسخ داد: "بیشتر، غذای ما سیب زمینی پخته است، وقتی هم که نیست، نان خشک میخوریم البته با گوشتی که گروه‌های جهادی بین‌مان توزیع میکند، شاید سالی 3، 4 بار گوشت بخوریم!" در آخر هم  در یخچالش را باز کرد، یک یخچال بود و یک قابلمه سیب زمینی...

** آن طور که بچه‌های جهادی گزارش دادند و خبرنگاران در بازدید از این منطقه مشاهده کردند، عمده سرپرست خانوارها در "قیام دشت"،  کار و درآمد پایدار ندارند؛ سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی هم با نگاه "مُسکنی"، خدماتی ارائه داده‌اند که هرچند لازم است اما کافی نیست؛ در این میان قرارگاه جهادی امام رضا که تمرکزش بر مناطق محروم و حاشیه‌نشین تهران است، بانک اطلاعاتی جامعی از خانوارهای محروم ایجاد کرده که می‌توان بر اساس آن، به احیای بنگاه‌های تولیدی خانگی پرداخت تا کسب و کارهای کوچک، جان بگیرد و منبع درآمدی شود برای خانواده‌ها؛ در این بین در سایه غفلت بعضی از مسئولان، "بسیج شهری" می‌تواند پیشگام اجرای این راهکار در سراسر کشور باشد.

** بازدید از منطقه محروم "قیام دشت" تهران و آشنایی با مشکلات مردم و توزیع برخی اقلام ضروری بین نیازمندان، 18 مرداد 1397 را به روزی فراموش نشدنی و متفاوت  برای خبرنگاران حاضر در این برنامه تبدیل کرد؛ ای کاش برگزاری مرتب تور بازدید از مناطق محروم که برای اهالی رسانه واجب و برای مسئولان واجب‌تر است به فرهنگ دائمی تبدیل شود؛ به امید روزی که در کنار همه خدماتی که حتی به مناطق محروم و حاشیه‌ای شده، محرومیت‌زدایی کامل، اولویت بعضی از مسئولانِ غافل شود و این پدیده روزی از این کشور رخت برببندد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۷۷۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مبلغ درخواستی از سوی مسئولان استان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست و باید برآورد دقیق و کارشناسی شده وجود داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در جمع خبرنگاران در استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: این وضعیت باز هم کافی نیست و باید پیشگیری در حوزه‌های مختلف که می‌تواند احتمال خطر در آن وجود داشته باشد، با استفاده از ظرفیت استان مورد توجه قرار گیرد و ما نیز وظیفه داریم بودجه مورد نیاز را به ویژه برای شهر کرمانشاه تهیه کنیم.

وی درباره تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در شهرستان سرپل‌ذهاب برخی از اماکن عمومی از جمله ساختمان‌های اداری، مساجد، کتابخانه‌ها و مراکز بهداشت هنوز ساخته نشده و نیاز به بودجه دارد و باید به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برآورد دقیقی از میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این اماکن وجود ندارد و تعیین اعتبار و زمان تأمین آن نیاز به برآورد دارد و البته از این به بعد همچون سال گذشته بودجه براساس براورد تخصیص نمی‌یابد بلکه به صورت مرحله به مرحله با پیشرفت کار و دقت در محاسبه و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های موجود پرداخت می‌شود. این ساختمان‌ها باید ساخته می‌شد، اما با کم‌دقتی رها شده و اکنون ما بنا داریم تا انتها همراهی کنیم و نیازی به اعلام اعتبار نیست. ساختمان‌های دولتی باید بیمه باشند و در صورت تخریب به هر دلیل، ما نباید یک ریال برای بازسازی آن کمک کنیم و کاری که اکنون قرار است انجام شود کاری اضافه بر وظیفه است.

نامی با اشاره به اینکه برای ساخت و بازسازی مساجد می‌توان از ظرفیت خیران استفاده کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که این وضعیت ساماندهی شود اما باید همراه با دقت باشد و با برآورد کارشناسی برآورد صحیحی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شعار سال باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده شود، افزود: در رابطه با ساماندهی آبشوران نیاز به اقدامات اولیه دارد و در ابتدا باید نقشه دیجیتال شهر تهیه شود که بتوانیم تصمیم درستی بگیریم و اعتبار آن از منابع استانی و بخشی نیز از بودجه مدیریت بحران تأمین می‎‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای ساماندهی آبشوران نیز اطلاعات دقیقی از نحوه انجام عملیات، شیب رودخانه و نوع مصالح مورد استفاده وجود ندارد و نمی‌توان بدون داشتن این اطلاعات اعتباری برای آن برآورد کرد.

نامی با اشاره به استفاده از پساب شهر کرمانشاه برای صنایع افزود: در قانون بودجه 1402 قید شده که تمایم شرکت‌های صنعتی باید از پساب استفاده کنند و تمام دستگاه‌ها باید در حد توان برای تصفیه پساب و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز در کرمانشاه به خوبی انجام شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده باید در کشور 250 میلیون اصله درخت کاشته شود و بنابر تأکید مقام معظم رهبری باید این درختان مثمر باشند و تولید چوب نیز می‌تواند در این دسته قرار بگیرد، زیرا در کشور سالانه به حداقل پنج میلیون مترمربع چوب نیاز است که بخشی از آن وارد می‌شود و به هر میزان این تولید چوب افزایش یابد واردات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با این وجود تلاش می‌شود درختان کاشته شده مثمر باشد و نحوه عملکرد در این زمینه براساس تقسیمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی به دقت پیگیری می‌شود، زیرا توسعه فضای سبز یکی از اصول مهم دنیا برای ادامه حیات بشر است.

نامی با اشاره به اینکه در تمام ابعاد مدیریت بحران مردم حضور فعال دارند، گفت: این حضور نیاز به سازماندهی و آموزش دارد و به همین دلیل قرارگاه مردم یاری بحران در کشور به منظور آموزش مردم و استفاده از ظرفیت مردم در بحران‌ها راه‌اندازی شده است.

برآورد دقیق از خسارت در مناطق زلزله‌زده انجام شده است

محمدطیب صحرایی نیز در این نشست با تأکید بر همراهی مدیریت بحران کشور تا پایان ساماندهی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: ممکن است اعتبار مورد نیاز بیشتر یا کمتر از برآورد و اعتبار درخواست شده باشد و مهم این است که از این وضعیت عبور کنیم. در صورت همراهی مدیریت بحران می‌توانیم در مدت زمان قابل قبولی تمام مناطق زلزله‌زده استان را از نابسامانی فعلی خارج کنیم.

صحرایی با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده تا پایان سال گذشته 2700 میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده نیاز است گفت: برآورد دقیق از خسارت‌ها وجود دارد و تقدیم خواهد شد و در صورت نیاز برآورد تکمیلی و کارشناسی‌های جدید انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه افزود: متأسفانه ردیف بودجه بازسازی مناطق زلزله‌زده از قانون بودجه حذف شده و برای بازگشت این ردیف حمایت مدیریت بحران نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در «جداول بودجه» به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است
  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • ساخت فضاهای آموزشی در مناطق محروم شهرستان دیر
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • ۱۰۰ نفر در استان داوطلب تسهیل گری در محرومیت زدایی
  • سایبرتراک مناطق محروم! (عکس)
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی