Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس آنلاین: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: ۵۰۰ اثر ملموس و ناملموس استان طی سال جاری در فهرست آثار ملی به ثبت می‌رسد که معادل یک‌ سوم آثار ثبت‌ شده استان است.

به گزارش قدس آنلاین، ابوالفضل مکرمی‌فر ظهر امروز در حاشیه نشست بررسی مشکلات میراث فرهنگی شهرستان سبزوار با اشاره به برنامه‌های اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی در سال جاری برای افزایش تعداد اقامتگاه‌های بومگردی، گفت: برای ۱۱۳ اقامتگاه بومگردی در خراسان رضوی مجوز صادر شده که از این تعداد تنها ۲۶ اقامتگاه بومگردی فعال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: در حال حاضر ۲۸ اقامتگاه بومگردی در سطح استان در آستانه افتتاح قرار دارد و به‌زودی سه اقامتگاه بومگردی در شهرستان سبزوار به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: با توجه به قابلیت‌های استان و رغبت گردشگران داخلی و خارجی، اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی آمادگی دارد که از لحاظ صدور موافقت‌نامه، تطبیق با استانداردهای بومگردی و ارائه تسهیلات توسعه بومگردی بسترهای لازم را برای بخش خصوصی فراهم کند.

مکرمی‌فر اظهار کرد: هم‌اکنون یک هزار و ۶۰۰ اثر از خراسان رضوی در فهرست آثار ملی و یک اثر نیز در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: ثبت جهانی چهار اثر تاریخی در خراسان رضوی شامل مجموعه تاریخی شهر کهن نیشابور، آسبادهای نشتیفان، مجموعه تاریخی طوس و مجموعه شیخ احمد جامی پیشنهاد داده‌ شده است.

وی ادامه داد: ۵۰۰ اثر ملموس و ناملموس خراسان رضوی طی سال جاری در فهرست آثار ملی به ثبت می‌رسد که معادل یک‌ سوم آثار ثبت‌ شده استان است.

 مکرمی‌فر بیان کرد: با مشارکت و همکاری فرمانداری سبزوار نسبت به طرح مطالعات استحکام‌بخشی، جداره سازی، آسیب‌شناسی و کف‌سازی محور محلی کوی گلستان اقدام شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی تأکید کرد: در این منطقه هنرهای سنتی و صنایع‌دستی به‌صورت زنده در حال انجام است و در گام نخست پس از انجام طرح مطالعاتی کوی گلستان در سال آینده، اعتبارات اجرایی بر اساس طرح مطالعاتی اختصاص می‌یابد.

وی با بیان اینکه هدف اصلی ما در کوی گلستان احیای صنایع‌دستی، هنرهای سنتی و مشاغل سنتی سبزوار است که در این منطقه زیادی از مشاغل قدیمی و سنتی وجود دارد، گفت: احیای هویت، تاریخی، فرهنگی و صنایع‌دستی را در کوی گلستان زنده و احیای کنیم و به‌عنوان محوری برای جذب گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.

مکرمی‌فر با بیان اینکه مسجد جامع تاریخی سبزوار یکی مهم‌ترین محورهای جذب گردشگران داخلی و داخلی است، افزود: مهم‌ترین مشکل این اثر تاریخی موضوع آب‌های زیرزمینی قنوات است و اقدامات گذشته برای رفع مشکل مسجد جامع سبزوار کافی نبوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی بیان کرد: برای رفع مشکل آب‌های زیرزمینی قنوات مسجد جامع سبزوار مقرر شد که شورای ترکیبی با حضور اداره کل میراث فرهنگی استان برای انجام اقدامات کارشناسی تشکیل شود.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: میراث فرهنگی استان خراسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۷۸۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید شهاب الدین حسینی در جلسه مشترک اداره اوقاف و امور خیریه استان با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: عملی کردن تفاهم نامه مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در چند بحث تعریف شده که بحث اول مرمت و بازسازی بناهای تاریخی به خصوص مساجد تاریخی، امامزاده‌ها و… می‌باشد که در سطح استان وجود دارد و بالغ بر ۳۰۰ اثر نیز در این حوزه به ثبت ملی رسیده که امید است بتوانیم به صورت مشترک این آثار را مرمت و بازسازی کرده و تحویل مردم و گردشگران دهیم.

وی ادامه داد: بحث دوم برگزاری تورهای گردشگری مذهبی و تعریف مسیرهای گردشگری مذهبی استان است که با توجه به وجود چشم اندازهای مذهبی به ویژه امامزاده‌هایی که در استان وجود دارد بتوانیم این مسیرها و این تورها را به خوبی تعریف کرده و در اختیار گردشگران ورودی استان دهیم‌.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اظهار کرد: بحث سوم راه اندازی موزه وقف، قرآن و کتابت استان آذربایجان شرقی است که برای اولین بار قرار است در سطح کشور انجام شود که با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان اوقاف و امور خیریه استان در محل مسجد کبود تا پایان تابستان سال جاری برنامه ریزی شده تا انجام شده و به پایان برسد.

حجت الاسلام حسینی همچنین پیگیر ثبت جهانی بقعه شیخ شهاب الدین اهری بعنوان اولین باغ مزار ایران شد تا با ثبت آن هم موقوفه احیا شده و هم مجموعه برای گردشگری ایجاد گردد.

حمزه زاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در این جلسه افزود: مولدسازی و استفاده بهینه از بناهای تاریخی موقوفه استان یکی دیگر از موضوعات اساسی است که در این راستا بسته‌های سرمایه گذاری برای پروژه تاریخی استان تعریف شده که در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت تا تبدیل به یک کاربری‌های فرهنگی گردشگری مرتبط با موضوعات فعالیت حوزه همچون هتل بوتیک، رستوران‌های سنتی و مراکز عرضه محصولات فرهنگی و صنایع دستی استان شوند در این خصوص مصوب شد تا ۵ پروژه از جمله کاروانسرای جمال آباد شهرستان میانه، کاروانسرای الخرج، حمام میلان و حمام شنب غازان به صورت مشترک تعریف بسته شود تا در اختیار سرمایه گذاران قرار بگیرد.

کد خبر 6097646

دیگر خبرها

  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد