Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی ربیعی یک روز پس از استیضاح خود با حضور در اتاق تعاون و در جمع تعاونگران گفت: من اینجا لازم است دو نکته را بگویم اول آنکه اگر ما می‌خواهیم جامعه ایرانی خوشبخت شود، نیاز به روح تعاون داریم.

ربیعی ادامه داد: من تعاون را بالاتر از تعاونی‌ می‌بینیم از نظر تعاون وضعیت ما خیلی خراب شده است ما اصلا به یکدیگر کمک نمی‌کنیم، اصلا دست یکدیگر را نمی‌گیریم، پا روی دوش هم می‌گذاریم و بالا می‌رویم ،خیلی به هم تنه می‌زنیم و راه می‌رویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه معاضدت نداریم.

وی افزود: پول درآوردن خیلی خوب است اما این واقعا پول در آوردن نیست اصلا گرفتن برخی امتیازهای خرد آدم‌ها را له می‌کند، له می‌کنیم تا خودمان عبور کنیم.

وزیر سابق تعاون گفت: پدیده‌ای پیدا شده که من اسم آن را گذاشتم آزار ساختاری، ما واقعا به روح تعاون نیاز داریم بدون روح تعاون فرزندانمان سخت زندگی خواهند کرد.

ربیعی با اشاره به داستان‌های قدیمی در رابطه با اهمیت روح تعاون گفت:در کتاب‌های قدیمی دبستان حکایت دادن چند چوب به پسرها بود البته این‌ها را به همشهری ما دادن گفت، پدر سوخته نشکن می‌خواهم نصیحت کنم که در مورد همین موضوع برای من هم جوک ساختند یا داستان طوقی که چند کبوتر با هم پرواز کردند و تور را بردند.

ربیعی گفت: از نظر گفت‌وگوی اجتماعی خیلی ضعیف هستیم حتی در خانواده‌ها، بین پدر و پسر ضعف ارتباط و گفت وگو داریم.

وی افزود: من این نمایشگاه تعاونی را مغتنم شمردم که بگویم دو موضوع نیاز جامعه ما است یکی شفافیت و مبارزه با فساد و دیگری تعاون به معنی روح تعاون، عدم شفافیت و مبارزه با فساد جامعه ما را آزار می دهد.

ربیعی با بیان اینکه تعاون نیاز به اعتماد و اعتماد نیاز به شفافیت دارد،اظهار داشت:خدا را شاهد می گیرم من دیروز نخواستم خیلی از حرف‌ها را بزنم زیرا اعتقاد نداشتم روح جامعه را مکدر کنم.

وی ادامه داد: کسی که در جای مهمی نشسته و دلال می شود، پیمانکار به دفتر می‌آورد تا پولش را بگیرد و بعد درصد خودش را بردارد یا فلانی را می‌آورد که این شرکت یا فلان چیز را به این یا آن بدهید که این‌ها اعتماد را از بین می‌برند.

ربیعی افزود: من نخواستم اینها و خیلی چیزهای دیگر را بگویم و نخواهم گفت؛ چون جنگیدم و زحمت کشیدم تا جامعه به تعادل و پیشرفت برسد و اگر ما واقعا ایران را دوست داریم باید شفافیت و تعاون به معنای معاضدت اجتماعی را گسترش دهیم.

وی گفت: امیدوارم همه صنعتگران و کنشگران بخش مسکن که در اینجا جمع هستند موفق باشند. از اتاق تعاون و آقای عبدالهی هم تشکر می‌کنم که ما را بدون منصب اینجا دعوت کردند.

ربیعی اظهار داشت: من خودم را تعاونگر می‌دانم و تلاش خواهم کرد که در هرجا که باشم روح تعاون گسترش پیدا کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استیضاح جامعه خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۲۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس برآوردها هر ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود. علی حسینی گازار، عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران درباره صحت این موضوع به مهر گفت: قاچاق نمی‌تواند آمار داشته باشد چون اگر رسمی است چرا مانع آن نمی‌شوند. اعداد ذکر شده برآوردی اعلام می‌شود. به عنوان مثال صادرات رسمی به‌اضافه مصرف داخل با توجه به حجم کشت، عدد قاچاق برآورد می‌شود. اگر موانع صادراتی برداشته و صادرات شفاف انجام شود قاچاق هم برچیده می‌شود.

قاچاق قانونی

وی افزود: تعهد ارزی صادرکننده را ملزم می‌کند ارز را ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از نرخ بازار آزاد به بانک مرکزی تحویل دهد که این خود گلایه‌هایی را به وجود آورده است. ضمن اینکه برای تحویل و دریافت پول هم به دلیل تحریم مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به صادرات زعفران به افغانستان تصریح کرد: سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود که باید پرسید آیا این کشور مصرف کننده این حجم زعفران است؟ علاوه بر اینکه کشاورزان این کشور به کمک پیاز زعفران ایرانی خود نیز تولید دارند.

حسینی گازار در توضیح بیشتر عنوان کرد: افغانستان با اجازه رسمی وزارت فلاحت خود زعفران ایرانی را به نام تولید افغانستان بسته بندی و دوباره به کشوری مانند هندوستان صادر می‌کند. این می‌شود که بخشی زیادی از این محصول گران بها رسمی و غیررسمی قاچاق می‌گردد.

وی گفت: مدیریت داخل به راحتی اعتبار ایران را تقدیم کشور دیگر می‌کند تا برای خود بازار سازی کند. به این ترتیب با محصول ایرانی برای خود ارزآوری دارد.

افت ۷۰ درصدی تولید زعفران

عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه تاریخ زعفران ایران قدمت ۳ هزار ساله دارد، گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی و آمار مراکز دولتی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که باید بیش از ۱۰۰۰ تن زعفران برداشت شود در حالی که تولید فعلی یک چهارم این عدد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن است.

حسینی گازار افزود: بر اساس یک فرمول هر سال بین ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود چون مزارع هر چند سال یک بار باید جایگزین شوند و به نسبت این جایگزینی باید ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم قطعاً امروز این عدد به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که باید ۱۰۰۰ تن محصول داشته باشد اما چرا فقط ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شود.

کشت سلیقه‌ای زعفران

این فعال در حوزه کشاورزی در ادامه سخنان خود یادآور شد: زعفران محصولی مناسب برای سرزمین‌های کم آب بوده زیرا در تابستان نیاز به آبیاری نداشته و در زمستان هم با بارش رشد می‌کند. همچنین کشت آن ویژه بوده و تا ۷ سال نیاز به کشت مجدد ندارد؛ تنها باید درست مدیریت شود.

وی گفت: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلو گرم بود در حال حاضر با وجود افزایش سطح زیر کشت عملکرد به زیر ۳ کیلو گرم رسیده است. بر اساس آمار اعلامی مراکز دولتی از میزان کشت اینکه تولید ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران در سال است یعنی عملکرد در هکتار حدود ۲ کیلو گرم بوده که با توجه به هزینه کرد در نیروی انسانی، انرژی، برق و… برای تولید ۱۰۰۰ تن برداشت، این عدد رضایت بخش نیست.

عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه درآمد کشاورز کاهش پیدا کرده که افزایش پیدا نکرده است، اعلام کرد: فعال این حوزه نیاز به آموزش دارد تا عملکرد در هکتار کشت خود را افزایش دهد وگرنه افزایش قیمت‌ها منجر به تورم می‌شود.

وی درباره وضعیت قیمت این محصول لوکس در بازار جهانی گفت: هر کیلو گرم زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان بوده که تا ۵ ماه قبل این مبلغ، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود. در واقع واسطه‌ها قیمت‌ها را در بازار مدیریت می‌کنند.

حسینی گازار با اشاره به فراگیری کشت زعفران در کشور اظهار کرد: افزایش قیمت، کشت زعفران را در کشور فراگیر کرده اما تولید سیستمی و اصولی نیست و هر کشاورز با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود که همگی سلیقه‌ای است در بسیاری از استان‌ها تولید زعفران با عملکرد پایین در حال انجام است. این امر ناشی از عملکرد و سیاست گذاری نادرست نهادهای متولی است.

کد خبر 6091656 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور