Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@18:28:46 GMT

امکان رویت ۴ سیاره در یک شب!

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۸۴۶۳۹

امکان رویت ۴ سیاره در یک شب!

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛علی آزادگان کارشناس نجوم در خصوص معروف ترین بارش شهابی تحت عنوان بارش شهابی «برساوشی» که هر ساله مردادماه به اوج می رسدگفت: از امشب این بارش شهابی به اوج می رسد که می توان آن را با چشم غیر مسلح رصد و مشاهده کرد.
 
وی افزود: کانون بارش شهابی نقطه ای از آسمان شب است که به نظر می رسد شهاب ها همه از آن نقطه سرچشمه می گیرند و در آسمان پخش می شوند؛ این بارش شهابی همانند رانندگی در شبی برفی است که به نظر می رسد همه دانه های برف از نقطه ای در انتهای جاده سرچشمه می گیرند و به سوی شیشه خودرو پرتاب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
آزادگان با بیان اینکه کانون بارش برساوشی هم در صورت فلکی برساوش قرار دارد و اگر انتهای شهاب ها را امتداد دهیم به نظر می رسد که از این صورت فلکی سرچشمه گرفته اند، گفت: بارش برساوشی ناشی از ذرات به جای مانده از دنباله دار «سویفت-تاتل» است و از ۲۶ تیر تا ۲ شهریور می توان شهاب های آن را در آسمان رصد کرد.
 
وی تاکید داشت: در ۲۰ مرداد زمین به متراکم ترین بخش از ذرات به جای مانده از این دنباله دار می رسد به همین دلیل می توان اوج بارش را در این تاریخ به وضوح مشاهده کرد؛ در واقع از امشب تا ۲۲ مردادماه بهترین زمان برای رصد این بارش شهابی است.
 
این کارشناس نجوم با تاکید بر اینکه از امشب ۶۰ تا ۷۰ شهاب در ساعت را می توان به وضوح دید، عنوان کرد: رویت این بارش شهابی بهتر از هر سال دیگر خواهد بود زیرا ماه نو می شود و نور ماه مزاحم رصد بارش برساوشی نخواهد بود.
 
به گفته وی، بنابراین امشب و فردا شب بهترین زمان رصد برای بارش برساوشی است.
 
وی با اشاره به ۱۰ نکته مهم برای رصد بهتر و راحت تر بارش شهابی اظهار داشت: دور شدن از آلودگی های نوری یکی از مهم ترین نکات در رصد بارشهای شهابی است؛ البته برخی از شهابهای خیلی درخشان که به آنها آذرگوی گفته می شود هم با وجود آلودگی های نوری قابل رویت خواهند بود.
 
این کارشناس نجوم ادامه داد: در واقع جایی را که برای رصد انتخاب می شود باید عاری از هر نور مستقیم مصنوعی مانند تیر برق، پرژکتور یا چراغ خانه همسایه باشد. برخورد این نور مستقیم به چشم باعث می شود چشم به تاریکی حساس نشود و آنطور که باید شهابها رویت نشوند.
 
آزادگان با بیان اینکه از نیمه های شب تا بامداد تعداد شهاب ها بیشتر می شوند، افزود: پس از نیمه شب تعداد شهاب ها بیشتر می شود. البته هم اکنون بارش شهابی در اوج است ولی به هنگام نیمه شب بیشتر رصد می شود. پس در برنامه ریزی خود به ساعات پس از نیمه شب تا سحر توجه بیشتری داشته باشید ولی ساعات قبل از نیمه شب را هم فراموش نکنید.
 
وی با بیان اینکه برای رصد بارش شهابی باید محیط مناسبی فراهم شود، گفت: شهابهای بارش برساوشی، رنگ، سرعت و طولهای متفاوتی دارند؛ اگر دم شهاب ها را امتداد دهیم و به صورت فلکی برساوش برسیم، این شهاب متعلق به بارش برساوشی است، در غیر اینصورت شهابی متفرقه یا متعلق به بارشی دیگر را رصد کرده اید.
 
وی با بیان اینکه همزمان با بارش شهابی برساوشی می توان سیارات دیگر در آسمان را رصد کرد، بیان داشت: سیاره های زهره و مشتری از آغاز شب در افق غربی حاضرند، زهره حدود ساعت ۱۰.۵ شب و مشتری حدود نیمه شب غروب می کنند که بعد از غروب دیگر قابل رصد نخواهند بود.
 
کارشناس نجوم افزود: همچنین نیمه های شب سیاره های زحل و مریخ در وسط آسمان قرار می گیرند که مریخ بسیار پرنور و درخشان است. زحل ساعت ۳ بامداد و مریخ ساعت ۵ بامداد غروب می کنند.
 
وی خاطر نشان کرد: در تمام پهنه ایران می توان بارش شهابی را دید و فرقی نمی کند در کدام شهر یا روستا قرار دارید.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: چشم غیرمسلح کارشناس نجوم سیاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۴۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رگبار باران و رعدوبرق در ۶ استان کشور طی امروز / بارش‌ها در کدام مناطق تشدید می‌شود؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از رگبار باران و رعدوبرق در شش استان کشور طی امروز و تشدید فعالیت سامانه بارشی در بعضی مناطق خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به صدور هشدار سطح زرد هواشناسی اظهار کرد: از امروز تا اواخر وقت روز جمعه، بیست‌ویکم اردیبهشت، شاهد فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی با مخاطرات رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد به نسبت شدید، گردوخاک و احتمال تگرگ در نقاط مستعد خواهیم بود که این شرایط امروز در استان‌های ایلام، لرستان، همدان، جنوب مرکزی و نوار غربی استان‌های آذربایجان غربی و کردستان، انتظار می‌رود.

وی افزود: روز دوشنبه همدان، مرکزی، قزوین، البرز، مازندران، تهران، قم، نیمه غربی اصفهان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، نیمه شمالی فارس، شمال بوشهر و روز سه‌شنبه آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه غربی فارس، قزوین، چهارمحال و بختیاری، همدان، مرکزی، البرز، تهران، ارتفاعات سمنان، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه غربی اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی، تحت تأثیر فعالیت سامانه مذکور قرار خواهد گرفت.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: مخاطرات ذکر شده چهارشنبه برای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، گلستان، دامنه و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه غربی فارس، شمال کرمان و پنجشنبه برای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، نیمه شمالی خراسان جنوبی، دامنه و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز، پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان با بیان اینکه روز جمعه نیز تأثیر مخاطرات در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، دامنه و ارتفاعات استان‌های خراسان شمالی، مازندران، تهران و البرز مشاهده خواهد شد، ادامه داد: در بازه زمانی مذکور احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد.

وی گفت: به منظور پیشگیری از خسارات فعالیت سامانه بارشی، احتیاط در سفرهای بین شهری، پرهیز از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی باید مد نظر قرار گیرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی و صدور هشدار نارنجی هواشناسی اضافه کرد: روز دوشنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران، تهران و البرز و سه‌شنبه در شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان و اردبیل شاهد رگبار باران، رعد و برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد به نسبت شدید تا شدید و در نواحی مستعد گردوخاک خواهیم بود.

ضیائیان افزود: طی این دو روز اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن رواناب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی مورد انتظار است و پرهیز از سفرهای غیر ضروری و اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی باید مد نظر قرار گیرد.

کد خبر 750864

دیگر خبرها

  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • رویت نور مشکوک در آسمان چند نقطه از ایران | فیلم
  • رگبار باران و رعدوبرق در ۶ استان کشور طی امروز / بارش‌ها در کدام مناطق تشدید می‌شود؟
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • هشدار هواشناسی برای ۱۸ استان/ تشدید بارش و احتمال وقوع سیلاب
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • ورود سامانه بارشی از دوشنبه به استان کردستان
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند