Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعال سیاسی تاجیک می‌گوید دولت تاجیکستان از سال ۲۰۱۴ ضمن اعمال فشارهای مختلف به خانواده‌اش، با جلوگیری از خروج خانواده‌اش از تاجیکستان، اجازه دیدار وی و دخترش را نمی‌دهد. ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۴ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت تاجیکستان طی ماه‌های اخیر بابت موضوعی که مخالفین آن‌ را «گروگان‌گیری سیاسی»‌ می‌نامند مورد انتقادات شدیدی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانواده‌ها و نزدیکان مخالفین سیاسی دولت که در این کشور محبوس شده و دولت به بهانه‌های مختلف مانع از خروج آن‌ها از تاجیکستان می‌شود.

مخالفین می‌گویند از این افراد برخی با ممنوع‌الخروج شدن، برخی به‌واسطه تهدیدات گوناگون و عده‌ای هم از طریق ضبط اسناد و مدارک نمی‌توانند از کشور خارج شده و به اعضای خانواده خود بپیوندند. این مساله به‌ویژه در قبال کودکان خردسال بازخوردهای شدیدتری را از سوی افکار عمومی و سازمان‌های بین‌المللی برانگیخته است.

پس از قضیه حمزه طلازاده (نوه محی‌الدین کبیری که به بیماری سرطان مبتلا شده و دولت از خروج وی و مادرش برای مداوا جلوگیری کرده بود) این بار نوبت به فاطمه دولتوا، دختر 10 ساله شبنم خدای‌دادوا، فعال سیاسی تاجیک رسیده است.

اعتراضات در این زمینه به حدی بود که اخیراً 7 سازمان حقوق بشری بیانیه مشترکی علیه دولت تاجیکستان در این زمینه منتشر کرده‌اند. در همین راستا گفت‌و‌گویی با خانم شبنم خدای‌دادوا، مادر فاطمه که هم‌ اکنون در اروپا به سر می‌برد، ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

تسنیم: لطفا بفرمائید چطور شد که از فاطمه جدا افتادید؟ در گزارش‌ها و اخبار رسانه‌ها صرفاً از این گفته شده که شما از سال 2014 در روسیه بودید و فاطمه در تاجیکستان.

خدای‌دادوا: اولاً سلام و درود من به همه آن‌هایی که امروز در این مساله با من هم‌دردی کرده و مرا یاری می‌کنند. هر مادری نیاز دارد که کودکش را در آغوش گرفته و برای او لالایی مادرانه زمزمه کند. متاسفانه خدا این روزها را نصیب من نکرده است. من فاطمه را 7 ماهه باردار بودم که زندگی من با پدر فاطمه به مشکل برخورد و از او جدا شدم. فاطمه در منزل پدر و مادرم به دنیا آمد. پس از تولد فاطمه تصمیم داشتم که در شهر کولاب، کار و فعالیت‌هایم را ادامه دهم، اما متاسفانه نشد.

من فارغ‌التحصیل رشته زبان‌شناسی تاجیک هستم و نتوانستم شغل مناسبی در رشته و تخصص خودم در تاجیکستان پیدا کنم. زندگی مرا وادار کرد که برای آینده فاطمه به روسیه مهاجرت کنم. چون در آن زمان فاطمه خردسال بود، نمی‌توانستم او را با خود همراه کنم، لذا او را نزد مادرم گذاشتم. در سال 2011، زمانی که فاطمه 3 سال داشت او را با مادرم به سنت‌پترزبورگ دعوت کردم. در روسیه این امکان را نداشتم که هم از فاطمه مراقبت کنم و هم سر کار بروم.

تسنیم: مقامات تاجیکستان به اینکه چرا مانع از خروج فاطمه و مادر شما از کشور می‌شوند پاسخی نداده‌اند؟ آیا دادگاه‌ها و مراجع قانونی تاجیکستان حکمی در این زمینه صادر کرده‌اند؟

خدای‌دادوا: مقامات تاجیکستان به مادر و دخترم اجازه خروج از کشور نمی‌دهند و می‌گویند علت آن من هستم! من تاکنون پاسخ دیگری دریافت نکرده‌ام. من هم همچون شما و دیگران همچنان در انتظار پاسخی قانع‌کننده برای این موضوع هستم.

تسنیم: طی این 4 سالی که از فاطمه دور بودید، برای تماس تلفنی یا اینترنتی محدودیتی برای خانواده‌تان وجود نداش؟

خدای‌دادوا:بله، طی این 4 سال البته که در تماس گرفتن با مادر و دخترم هم مشکل داشتم. به هرحال به آن کشور تاجیکستان می‌گویند و مقامات امنیتی همیشه و همه‌جا هستند. اما یک سالی می‌شود که تلفن موبایلی از اینجا برای دختر و مادرم فرستادم تا با آن‌ها از طریق ایمو تماس بگیرم.

تسنیم: پیش از این در گزارش‌ها و مصاحبه‌ها اشاره کرده بودید که به دلیل فشارها مادرتان هم بیمار شده‌اند. چه فشارهایی و از سوی چه کسانی به آن‌ها وارد شده؟

خدای‌دادوا: بله، از سال 2014 فشارهای متعددی از سوی مقامات تاجیکستان به مادرم اعمال شد. در سال 2016 نیز پس از سخنرانی‌ام در لهستان، تظاهراتی به مدت 10 روز اطراف منزل مادرم شکل گرفت (که واضح بود از سوی دولت سازماندهی شده است). در آن زمان همسر برادرم کمک زیادی برای نجات مادرم صورت داده بود. این مساله، فشارها و استرس‌های ناشی از آن باعث شده بیماری فشار خون مادرم تشدید شود. من تصمیم داشتم تا مادرم را همچنین برای مداوا به اینجا (اروپا) دعوت کنم تا وضعیت سلامتی او بهتر شود، اما افسوس که بخت با من یار نبود.

تسنیم: در خبرها آمده که در سال 2015 زمانی که در بلاروس برای 9 ماه بازداشت بودید، با اعتراض سازمان‌های حقوق بشری و پیگیری‌های دولت ایالات متحده آمریکا آزاد شدید. این سازمان‌ها و دولت آمریکا طی این 4 سال اقدام به اعمال فشار به دولت رحمان برای رهایی فاطمه و خروجش از کشور نکردند؟

خدای‌دادوا: بله، من سال 2015 در بلاروس دستگیر شده و پس از 9 ماه با فشارهای دولت آمریکا و سازمان‌های حقوق بشری آزاد شدم. در این سال‌ها هم دولت آلمان و آمریکا تلاش‌هایی برای کمک به من صورت دادند، اما باز هم ما در دام فریب مقامات تاجیکستان افتادیم. سال 2016 و پس از آزاد شدنم از بلاروس می‌خواستم که دخترم را بگیرم و سپس به آمریکا سفر کنم. چون اساساً پناهندگی من در آمریکا بود، نه لهستان.

به ‌خاطر فرزندم در لهستان ماندم تا با فاطمه با هم به آمریکا برویم. در سال 2016 زمانی که دولت تاجیکستان از تصمیم مادر و دختر من برای خروج از تاجیکستان و ملحق شدن به من مطلع شد، سریعاً به سراغ خانواده من رفته و مدارک شناسایی‌شان، به‌ویژه پاسپورت آن‌ها را ضبط کردند. خانواده من برای مدت یک سال بدون مدارک شناسایی بودند. در آن زمان مادرم حتی نمی‌توانست مستمری بازنشستگی‌اش را دریافت کند.

در ژانویه 2018 وکیل گرفتم و با طی فرایندهای حقوقی توانستم مدارک شناسایی آن‌ها را پس بگیرم. بعد از گرفتن مدارک می‌خواستم که به خانواده‌ام بپیوندم، اما باز هم افسوس که نتوانستم. چرا که دست مقامات و رئیس‌جمهور ما بی‌نهایت دراز است. آن‌ها نه نسبت به کودکان و نه زنان سالخورده رحم و شفقتی ندارند.

تسنیم: پس از حواشی روزهای اخیر و بازگردانده شدن فاطمه، دایی و مادربزرگش از هواپیما که فشارها از سوی افکار عمومی و سازمان‌های بین‌المللی علیه دولت تاجیکستان افزایش یافته، محدودیت‌ها و فشارهای بیشتری نسبت به خانواده شما اعمال نشد؟

خدای‌دادوا: من به صورت لحظه‌ای با مادرم در تماس هستم.  به دلیل هراس از این که آسیبی از جانب حکومت رحمان و طرفدارانش به دخترم، مادرم و برادرم وارد شود، آن‌ها در دوشنبه مخفی شده‌اند. اصلاً باور ندارم که وضعیت خانواده من در تاجیکستان خوب باشد. اگر وضعیت‌شان بهتر می‌شد، مادرم حتماً به من اطلاع می‌داد.

تسنیم: سخن آخری اگر دارید بفرمائید.

خدای‌دادوا: در پایان می‌خواهم تشکر و قدردانی خودم را از تمام سازمان‌ها و خبرنگاران بین‌المللی، برادران و خواهرانی که در این غم و اندوه با من شریک بودند، اعلام کنم. خداوند یار و یاور همه ما و شما باشد.

انتهای پیام/

R1396/P1396/S8,1414/CT2 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "تاجیکستان"

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۵۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام سیداحمد خاتمی، خطیب نماز جمعه تهران در خطبه های خود با اشاره به خطبه ۱۸۸ نهج البلاغه، تصریح کرد: امیرالمومنین(ع) در این خطبه همگان را سفارش به تقوای الهی و شکر گذاری نعمت‌های خداوند می‌کنند و می فرمایند بر داده‌های ذات مقدس ربوبی شاکر باشید و شکر او را فراوان به جای آورید. بحث توحیدی که در این خطبه مطرح می‌کنم این است که ذات مقدس ربوبی در جایی ارحم الراحمین است و خداوند در جای دیگر هم مجازات می‌کند. انتقام خداوند غیر از انتقام بشر است انتقام خداوند مجازات او است و با انتقام بشر فرق می‌کند. در قرآن ۱۷ بار این واژه به کار رفته است.

به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه "انبیا منطق داشتند و با حساب سخن می‌گفتند"، تاکید کرد: برخی‌ها زیر بار حق نمی‌روند چندین چراغ دارند ولی به بی‌راهه می‌روند.

خاتمی خاطر نشان کرد: در سه آیه، قرآن با تاکید تصریح می‌کند که تحقیقا تردید نکنید که ما به حساب مجرمین می‌رسیم و نابودشان می‌کنیم. آنچه را که ایران اسلامی در برابر رژیم غاصب صهیونیستی انجام داد کار الهی بود و کاری بود که براساس قرآن صورت گرفت.

خطیب نماز جمعه تهران خاطر نشان کرد: کتاب های زیادی درباره اسما خداوند وجود دارد. تخلق به اخلاق خدایی داشته باشید و بکوشید خُلقی را که می‌توانید داشته باشید.

خاتمی بیان کرد: انتقام به جایی که نظام اسلامی از رژیم صهیونیستی گرفت، تنبیه متجاوز بود و عملیات وعده صادق بخشی مربوط به اقدامات آنها در گذشته است که دشمنان پاسخ جنایت خود را دریافت کردند، یک بخشی هم مربوط به آینده است آنچه مربوط به آینده است یعنی اگر دوباره بخواهند غلط را تکرار کنند سیلی محکم‌تری خواهند خورد.

وی بیان کرد: نظام، نظام قرآنی و اسلامی است و ما قرآنی و اسلامی عمل خواهیم کرد.

خاتمی در خطبه های دوم نماز جمعه تاکید کرد: در همان خطبه ۱۸۸ مولی سفارش می‌کنند همواره به یاد مرگ باشید و غفلت نکنید فکر می‌کنید شما از مرگ غافل شدید، مرگ هم از شما غافل می‌شود! هر کسی باشید و به هر کجا برسید آخرین منزل هستی این است و باید خودمان را باید برای سفر طولانی آماده کنیم.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به مناسبت های هفته گذشته خاطر نشان کرد: در هفته‌های گذشته مناسبت نیروهای مسلح را داشتیم. دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران بود. ۲۲ فروردین روز ارتش و ۲۱ فروردین شهادت سپهبد صیاد شیرازی.

وی نیروهای مسلح را بازوهای پرتوان ملت عنوان کرد و گفت: نیروهای مسلح دژ مستحکم ملت هستند و نمی‌گذارند دشمن کمترین تعرضی به کشور داشته باشد. مقام معظم رهبری تعبیری زیبایی هفته گذشته از نیروهای مسلح انجام دادند که فرمودند اینها مایه عزت دین هستند، اگر اینها نبودند با داعش نمی‌جنگیند و اگر حاج قاسم نبود و با داعشی ها نمی‌جنگید باید با آنها در خیابان‌های تهران می‌جنگیدیم. اینکه با امنیت زندگی می‌کنیم آموزش و پرورش دانشگاه و حوزه ، کشاورزی ، صنعت با آرامش اداره می‌شود در سایه خدمات این عزیزان است.

خاتمی مساله امنیت را رکن و زیربنای همه توسعه‌ها دانست و بیان کرد: اولین ویژگی که قرآن برای یک جامعه نمونه بیان می‌کند امنیت است و همه نیروهای مسلح شایسته تکریم هستند. وزارت دفاع، نیروهای مسلح و سپاه و بسیج همگی ویژگی‌های که امیرالمونین توصیه کرده را دارند.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا و شهادت مرحوم عبدالعظیم حسنی اظهار کرد: درباره عبدالعظیم تعبیری دیدم که نوشته بود او را زنده زنده دفن کردند و به شهادت رساند و ثواب زیارت ایشان ثواب زیارت امام حسین (ع) است.

وی ضمن گرامیداشت هفته کارگر تصریح کرد: وزیر کار گزارش عملکرد خوبی ارائه داد. مقام معظم رهبری فرمودند طبق آمار نیمی از جمعیت ما کارگران و خانواده‌های آنها هستند و اگر حال این نیم جمعیت خوب شود حال نیمی از جمعیت ایران به سامان خواهد رسید.آقا در مناسبت‌هایی که روز کار و کارگر است کلماتشان منشور است.به وزیر کار گفتم این منشور را تدوین و ترسیم کنید و بایدهای آقا را در ارتباط با کارگران از جمله امنیت شغلی را اجرایی و عملیاتی کنید. فرمایشات آقا وضع و خطابه نیست بلکه دستورالعمل اجرایی است.

خاتمی با بیان اینکه در ماجرای غزه شاهد جنایات وحشیانه صهیونیست ها و اقتدار جبهه مقاومت بودیم، گفت: جمعی از دانشگاهی‌ها در آمریکا در دانشگاهی در کالیفرنیا و فرانسه به حمایت از مظلومین غزه برخواسته‌اند و کشوری که به دروغ خود را حامی حقوق بشر معرفی می‌کند ۱۰۰ نفر از این معترضین را دستگیر کرد.استاد برجسته روابط بین‌الملل در دانشگاه هاروارد می‌گوید آمریکا باید بپذیرد که نسل آمریکا نسلی است که به کلی تغییر کرده است معنای این حرف این است که بعد از حدود ۲۰۰ روز مقاومت مردم غزه بیداری وجدانی در دنیا شکل گرفته است.

27211

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899795

دیگر خبرها

  • تمجید سخنگوی دولت از بانوی ورزشکار ایرانی بابت رکوردشکنی در آسیا
  • واکنش یک چهره‌ی سیاسی به تاریخ‌سازی دختر دونده ایرانی
  • واکنش سخنگوی دولت به رکوردشکنی دونده زن ایرانی در آسیا
  • برگزاری اردوی تدارکاتی تیم‌های هندبال بانوان و جوانان دختر
  • سمنان، میزبان اردوی تیم‌های ملی و جوانان هندبال بانوان
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم نرفته بود شمال که خودکشی کند/او برای برگشت از سفر، چندین قرار کاری گذاشته بود و قول داده بود برای دیدن خواهرش به زاهدان برود
  • ملی‌پوشان دختر فوتبال ایران، تاجیکستان را گلباران‌کردند
  • پایان رویای شیرهای تاجیک در یکقدمی فینال
  • دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند
  • مهاجرت فعال سیاسی و منتقد جنجالی ایرانی به کانادا؟