Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با اشاره به اینکه آمار تسویه حساب دانشجویان به نسبت سال گذشته با شیب کمی افزایش پیدا کرده است، گفت: نگرانی اصلی ما بابت مهاجرت دانشجویان کیفی ِدانشگاه‌های معتبر کشور است.

حسین سالار آملی در پاسخ به این سوال که چه تعداد از دانشجویان دانشگاه‌ها به دنبال تایید مدرک برای ترجمه و ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند؟ گفت: روال ترجمه مدارک امروزه طبق همان روالی است که در گذشته بوده است، اما این ملاک خروج دانشجویان برای مهاجرت نیست و اغلب برای این کار از طریق تسویه حساب از دانشگاه‌ها اقدام می‌کنند و این آمار نزد معاونت دانشجویی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولا دانشجویانی که اقدام به تسویه حساب‌ می‌کنند، می‌خواهند به خارج از کشور برای ادامه تحصیل یا هر کار دیگری بروند.

آمار تسویه حساب دانشجویان به نسبت سال گذشته با شیب کوچکی افزایش پیدا کرده است، آنهایی که این کار را انجام می‌دهند، علاقه رفتن به خارج از کشور دارند.

افزایش آمار مهاجرت دانشجویان نسبت به سال گذشته

او با اشاره به افزایش آمار مهاجرت دانشجویان نسبت به سال گذشته توضیح داد: آمار تسویه حساب دانشجویان به نسبت سال گذشته با شیب کمی افزایش پیدا کرده، اما آمارهایی که در قسمت ترجمه داریم، قابل توجه نیست و اصل قضیه تسویه حساب است. آنهایی که معمولا این کار را انجام می‌دهند، علاقه رفتن به خارج از کشور را دارند، وگرنه ترجمه برای هر کاری انجام می‌شود و صرفا برای خروج از کشور نیست، از این رو ترجمه مدارک نمی‌تواند، ملاک و دلیل خروج دانشجویان از کشور باشد.

نگرانی از مهاجرت دانشجویان کیفیِ دانشگاه‌های معتبر

سالارآملی گفت: برخلاف آن چیزی که رایج است، من فکر می‌کنم؛ دانشجویان ما خیلی اقدام به مهاجرت نمی‌کنند، اما نگرانی اصلی ما بابت خروج و مهاجرت دانشجویان کیفی دانشگاه‌های معتبر کشور است، وگرنه درصد مهاجرت دانشجویان دانشگاه‌های ما نسبت به دانشجویان کشورهای دیگر درصد بالایی نیست و نمی‌توان گفت که کشور ما یک کشور اعزام کننده و مهاجر فرست دانشجو به خارج از کشور است.

آمار مهاجرت دانشجویان از متوسط آمار جهانی کمتر است

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل اضافه کرد: من نمی‌گویم که در آمارها علاقه برای رفتن به خارج از کشور دیده نمی‌شود، اما آمار مهاجرت دانشجویان ما از متوسط آمار جهانی کمتر است. باز هم تاکید می‌کنم، نگرانی ما از مهاجرت دانشجویان باکیفیت است. البته دانشجویی که می‌خواهد به خارج از کشور برود، نمی‌تواند به راحتی و مستقیما اقدام کند و باید از یک پشتوانه مالی برخوردار باشد. این طور نیست که دانشجو بعد از گرفتن ویزا و ترجمهِ مدرک بعد از شش ماه یا یک سال بتواند خودش را در خارج کشور مدیریت کند.

اتخاذ تدابیری برای حفظ دانشجویان نخبه در کشور

او در خصوص برنامه‌های اتخاذ شده برای حفظ دانشجویانی که سطح کیفی بالایی دارند، توضیح داد: شرایطی که در کشور ایجاد کرده‌ایم، این است که دانشجویان نخبه و دارای استعداد برتر بتوانند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند، لذا این یکی از مواردی است که این دسته از دانشجویان دیگر نیازی نیست، برای تحصیل در مقاطع بعدی به خارج از کشور بروند. ضمن اینکه ظرفیت دانشگاه‌های ما به حدی هست که آنها بخواهند در دانشگاه‌های مختلف تحصیل کنند.

او ادامه داد: از طرفی بستر مناسب برای فارغ‌التحصیلان در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد فراهم شده تا بتوانند در داخل کشور نوآوری و تولید داشته باشند، لذا وزارت علوم کارهای متعددی را برای اینکه فارغ‌التحصیلان در ایران بمانند و فعالیت کنند، انجام می‌دهد.

در رشته‌های مهندسی مهاجرت بیشتری شاهدیم

سالار آملی در پاسخ به این سوال که دانشجویان چه رشته‌هایی بیشتر تمایل به مهاجرت دارند، گفت: در رشته‌های مهندسی مهاجرت بیشتری را به نسبت دیگر رشته‌ها شاهد بوده‌ایم. ناگفته نماند، میزان این مهاجرت در پایتخت در مقایسه با استان‌های دیگر تفاوتی ندارد، بالاخره آن افرادی که می‌خواهند بروند در هرجایی که باشند، اقدام می‌کنند. البته فراموش نکنیم در این میان برخی از افرادی که ظرفیت‌های بالای علمی ندارند، نیز گاها از کشور خارج می‌شوند، اما به کشورهایی منطقه و آسیایی می‌روند که توانمندی علمی زیادی در آنجا موجود نیست.قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل تلاش برای جذب و باز کردن مسیر بازگشت نخبگان به ایران را حائز اهمیت عنوان کرد.

نباید خدشه‌ای به روابط با دانشگاه‌های برتر دنیا وارد شود

قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل در پاسخ به این سوال که آیا شرایط امروز، تعامل با دانشگاه‌های برتر دنیا را تحت شعاع قرار نمی‌دهد؟ گفت: نمی‌توانیم آینده را پیش‌بینی کنیم، اما تا به امروز روند خوبی داشته‌ایم و دچار نگرانی در این زمینه نیستیم و علت آن هم وجود پایه‌های علمی محکم در کشور است. بسیاری از دانشگاه‌های دنیا می‌توانند با دانشگاه‌های ما ارتباط برقرار کنند. تا به الان 25 دوره آموزشی مشترک در حوزه‌های مختلف با دانشگاه‌های برتر دنیا را داشته‌ایم و فراموش نکنیم، در سال گذشته حدود 2 هزار 100 دانشمند از سراسر دنیا برای دوره‌های تحصیلی، سمینار، کنفراس و پروژه‌های مشترک وارد ایران شدند و روند از نظر ما مطلوب است.

او در پایان گفت:‌ تاکنون با دانشگاه‌های دنیا به خاطر شرایط موجود به مشکل بر نخورده‌ایم، البته باید مراقب باشیم و ارتباطاتمان را توسعه بدهیم. همچنین خودمان مانعی ایجاد نکنیم و دنبال اهداف خاصی باشیم تا به این روابط خدشه وارد نشود.

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۶۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)

از امپراطوران روم گرفته تا جان دی. راکفلر که به اولین میلیاردر جهان تبدیل شد، دنیا شاهد زندگی ثروتمندان بسیاری بوده است. اما ثروتمندترین افراد حال حاضر جهان کجا زندگی می کنند؟ اینفوگرافی زیر، کشورهایی را که بیشترین تعداد میلیاردرها را در سال ۲۰۲۴ در خود جای داده اند را نشان می دهد.

کشورهای دارای بیشترین میلیاردرها در سال ۲۰۲۴

به گزارش روزیاتو، طبق فهرست ثروتمندان جهان Hurun در سال ۲۰۲۴، چین ۸۱۴ میلیاردر دارد که بیشترین تعداد میلیاردرها در جهان است. چین علیرغم حفظ رتبه اول، طی یک سال ۱۵۵ میلیاردر را از دست داد، در حالی که ایالات متحده ۱۰۹ میلیاردر به دست آورد. شکاف بین دو کشور اکنون به ۱۴ میلیاردر کاهش یافته است.

ایالات متحده و چین با هم نزدیک به نیمی از ۳,۲۷۹ میلیاردر جهان را در خود جای داده اند. پس از آنها هند با ۲۷۱ میلیاردر و بریتانیا با ۱۴۶ میلیاردر قرار دارند.

با این حال، در مجموع، کشورهای اروپایی شش کشور از ۱۰ کشور برتر و هشت کشور از ۲۰ کشور برتر با بیشترین تعداد میلیاردرها هستند.

به طور طبیعی، بزرگترین اقتصادهای جهان در تعداد میلیاردرها بیش از حد حضور دارند، زیرا فرصت های بیشتری برای تولید ثروت فراهم می کنند.

سوئیس، سنگاپور و سوئد از این نظر با دیگر کشورها فرق می کنند و تنها یکی از آنها در بین ۲۰ اقتصاد برتر از نظر تولید ناخالص داخلی قرار دارند. تصور می‌شود که هر سه کشور دارای نرخ‌های مالیاتی بالایی هستند که معمولاً برای ثروت اندوزی مفید نیستند. اما برداشت ها می تواند گمراه کننده باشد. به عنوان مثال، سوئد مالیات بر ارث، نرخ ثابت بر عایدی سرمایه و نرخ مالیات شرکتی ۲۱ درصدی ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام کشورها بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ + اینفوگرافیک
  • (اینفوگرافیک) کدام کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردر‌های جهان را دارند؟
  • اعلام آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • تلاش برای استخدام طلبه های زن در آموزش و پرورش
  • برگزاری نخستین المپیاد ورزش‌های فناورانه ویژه دانشجویان سراسر کشور
  • برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است