Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: مخالفان رژیم سعودی با افشای پشت پرده تنش در روابط ریاض و اوتاوا، دلیل اصلی بروز این تنش را مخالفت وزارت خارجه کانادا با درخواست ولیعهد عربستان اعلام کردند.

به گزارش رکنا، حساب کاربری العهد الجدید در توئیتر درباره علت اصلی بحران نوشت: وزارت خارجه عربستان از وزارت خارجه کانادا دو موضوع را خواسته بود، یکی اینکه معارضان سعودی مقیم این کشور را به عربستان تحویل دهد و دیگر از اعطای پناهندگی سیاسی به شهروندان این کشور خودداری کند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش افزود: از جمله کسانی که ریاض خواستار استرداد آنها از کانادا شده بود، سعد الجبری از مقامات امنیتی سعودی مقیم کانادا و عمر بن عبدالعزیز الزهرانی معارض سرشناس بود، اما وزارت خارجه کانادا با این درخواست مخالفت کرد و سپس در توئیتی خواستار آزادی Freedom زندانیان سیاسی این کشور در عربستان شد.

به نوشته العهد الجدید، تصمیم قطع روابط با کانادا شخصا از سوی محمد بن سلمان ولیعهد گرفته شد و ظاهرا ملک سلمان شاه سعودی از آن بی اطلاع بود .

این شبکه مخالف رژیم سعودی نوشت: زمانی که تصمیم بن سلمان به عادل الجبیر وزیر خارجه ابلاغ می شود، او با این تصمیم مخالفت می کند، اما ولیعهد نه تنها حاضر نمی شود دیدگاهها و دلایل او را بشنود، بلکه سریعا او را توبیخ می کند و جبیر هم ناچار به این تصمیم تن می دهد.

العهد الجدید در ادامه ویدیویی از جبیر در حال قرائت بیانیه محکومت کانادا منتشر کرده و نوشت: دلیل لرزان بودن صدای وزیر خارجه عربستان در این ویدیو ، تصمیمات پشت پرده این موضوع بود.

روز دوشنبه (15 مرداد ) و بعد از درخواست وزارت خارجه کانادا برای آزادی زندانیان سیاسی در عربستان ، ریاض در واکنش به این درخواست سفیر خود را از اوتاوا فراخواند و سفیر کانادا را نیز عنصر نامطلوب معرفی کرد . ریاض به سفیر کانادا 24 ساعت فرصت داد تا خاک عربستان را ترک کند.

عربستان همچنین اعلام کرد : تمامی تبادلات مالی و تجاری خود با کانادا را نیز متوقف می‌کند. این در حالی است که ریاض ‌اکنون یکی از بزرگ ترین بازارهای صادراتی کانادا در جهان به شمار می‌رود.

علاوه بر لغو پروازهای شرکت هواپیمایی سعودی به مقصد و از مبدا کانادا ، دولت ریاض تصمیم گرفته تا بیماران بستری خود در این کشور را خارج کند و دانشجویان در حال تحصیل را هم به کشور دیگری بفرستد.

البته وزیر انرژی عربستان گفت که این تنش حوزه همکاریهای مشترک دو کشور در زمینه انرژی را در بر نخواهد گرفت.

دولت کانادا در مقابل این تصمیمات عربستان اعلام کرده که با سران برخی کشورها برای میانجگیری بین دو کشور رایزنی کرده است.

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه سیاسی آزادی Freedom پشت پرده عربستان کانادا وزارت خارجه درخواست عکس دختر جوان ایران فیلم پسر زندگی پرونده قتل حوادث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۸۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای

بلومبرگ نوشت: عربستان سعودی و امارات متحده عربی امروز (چهارشنبه) در یک بیانیه مشترک، صریح و نه چندان معمول، خواستار حداکثر «خویشتنداری» در خاورمیانه شدند تا منطقه از «خطرات جنگ و عواقب وخیم آن» در امان بماند.

به گزارش ایرنا، اظهارات یادشده پس از تماس محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و محمد بن زاید آل نهیان رئیس‌ امارات متحده عربی بیان شد چراکه به اعتقاد آنها تنش‌ها بعد از حمله متجاوزانه اسرائیل به کنسولگری ایران و پاسخ تنبیهی شنبه‌شب ایران بالا گرفته است.

به گزارش ایرنا، اسرائیل در حال بررسی واکنش مناسب به اولین اقدام نظامی مستقیم به خاک سرزمین‌های اشغالی است حال آنکه تهران اعلام کرده است این پاسخ تنبیهی، واکنش مشروع و استفاده از حق ذاتی «دفاع از خود» است.

خبرگزاری دولتی WAM امارات و خبرگزاری دولتی عربستان سعودی SPA نیز گزارش دادند که این دو رهبر حوزه خلیج فارس طی تماس تلفنی در مورد تحولات خاورمیانه و پیامدهای خطرناک آن بر امنیت و ثبات گفت‌وگو کرده‌اند.

دولت امارات از سال ۲۰۲۰ در دوران دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا با پیوستن به طرح موسوم به «پیمان ابراهیم» روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل دارد، در حالی که فرایند مشابه برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و این رژیم به دلیل جنگ در غزه متوقف مانده است.

ایالات متحده، متحدان غربی و کشورهای عربی به اسرائیل هشدار داده‌اند از واکنشی که منطقه را درگیر جنگ تمام‌عیار کند بپرهیزد. ولیعهد عربستان همچنین در تماس تلفنی حاکم قطر در مورد تشدید تنش نظامی گفت‌وگو کرد.

 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شنبه‌شب با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک ده ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا کشور‌های عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • فرانسه: به درخواست اردن پهپادهای ایران را رهگیری کردیم
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • افشای دسیسه‌چینی آمریکا علیه عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه