Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@02:48:47 GMT

کاهش تولیدات علمی آمریکا در مقابل چین

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۸۸۵۲۲

جعفر مهراد در گفتگو با مهر گفت: در سال های اخیر سرعت انتشارات علمی چین شتاب بیشتری پیدا کرده و احتمال می رود آمار تولید علم این کشور تا سال ۲۰۲۵ بیشتر از تولیدات علمی غرب شود.

 وی افزود: شاخص نیچر که چگونگی مشارکت کشورها و موسسات علمی را در ۸۲ رشته پراهمیت علوم طبیعی اندازه گیری می کند، نشان می دهد که بین سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ ایالات متحده آمریکا بیش از دو برابر چین و سه برابر آلمان و انگلستان آثار علمی تولید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز تاکید کرد: شاخص نیچر نشان می دهد که طی همان بازه زمانی تعداد انتشارات علمی چین سال به سال افزایش یافته در حالیکه انتشارات علمی آمریکا همزمان رو به کاهش گذاشته است.

مهراد اظهار داشت: اگر این روند ادامه یابد چین در طی هفت سال بیشتر از آمریکا تولیدات علمی خواهد داشت.

وی عنوان کرد: در خلال جنگ سرد و بعد از آنکه آمریکا بودجه‌های زیادی را برای تحقیقات علمی اختصاص داد، سرمایه گذاری های علمی این کشور از ۲۶۵ میلیون دلار در سال ۱۹۵۳ به ۳۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ یعنی ۱۵ برابر افزایش یافت.

استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز افزود: از سال ۲۰۰۷ به بعد موسسات دولتی و خصوصی آمریکا سرمایه‌گذاری بر روی آموزش های علوم، فناوری و مهندسی (STM)  را شروع کردند.

مهراد گفت: به گفته پانا (Proceedings of the National Academy of Sciences (PANA موقعیت رو به فزاینده چین در حوزه علوم و اقتصاد، چین را به یکی از پیشرفته ترین کشورهای جهان در باب انتشارات علمی با اهمیت مبدل کرده است.

وی تاکید کرد: به اعتقاد پانا، چندین دلیل برای توسعه علمی چین وجود دارد.

استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز گفت: پرداخت های چین به دانشمندان خود بهتر از آمریکا  بوده بنابراین در جذب دانشمندانی که حقوق بهتری را دنبال می کنند موفق عمل کرده است.

مهراد عنوان کرد: در سال ۲۰۱۰، ۴۴ درصد دانشجویان دانشگاه های چین در رشته های STM درس می خواندند و در همین سال این رقم در آمریکا تنها ۱۶ درصد بود.

وی اضافه کرد: در سال ۲۰۰۸، دولت چین برنامه استخدام متخصصان جهانی را برای جذب حداکثری دانشمندان چینی راه اندازی کرد و براین اساس تعداد زیادی از آمریکایی‌های چینی تبار با حقوق های بیشتر به کشور خود بازگشتند.

استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز گفت: دولت چین سرمایه‌گذاری در حوزه‌های علمی را افزایش داده است و از سال ۱۹۹۹ این کشور در آموزش عالی سرمایه‌گذاری های شگفت انگیزی بعمل آورده است.

مهراد عنوان کرد: دولت سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی را از ۰.۷ درصد در سال ۱۹۹۱ به ۲.۴ درصد در سال ۲۰۱۶ افزایش داده است.  

وی عنوان کرد: در مقابل، آمریکا در این بازه زمانی سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی را از ۲.۴ درصد به ۲.۹  درصد رسانده است.

استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز گفت: طبق شاخص نیچر در هر ۱۰ کشور برتر تولیدکننده تحقیقات علمی علوم زمین و محیط زیست به استثنای چین در چند سال گذشته از بروندادهای علمی این کشورها کاسته شده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۸۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید

آفتاب‌‌نیوز :

طلا در آستانه سومین ماه پیاپی افزایش قیمت به خاطر خرید بالای بانک‌های مرکزی و افزایش تقاضا برای آن به عنوان یک پشتوانه ایمن قرار داشت. اما همه تمرکز‌ها در حال حاضر به نتیجه اجلاس فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه معطوف شده که انتظار می‌رود سیاست‌های پولی سختگیرانه‌ای را وضع کند.

به گزارش بلومبرگ، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۰ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۴ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۷۳ درصدی به ۲۳۴۰ دلار و ۴۰ سنت رسیده است.

طلا در آستانه یک افزایش قیمت ۵ درصدی طی یک ماه گذشته قرار دارد.

با توجه به نرخ بالای تورم در آمریکا، مقامات این کشور انتظار دارند کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در روز چهارشنبه سیاست‌های پولی سختگیرانه‌ای را در پیش بگیرد و نرخ بهره را بین ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ درصد نگه دارد.

تاجران انتظار دارند فدرال رزرو نرخ بهره را حداقل دو بار در تا پایان سال جاری میلادی پایین بیاورد. نرخ بالای بهره معمولاً به ضرر طلاست، چون هزینه نگهداری این سرمایه غیر سودده را بالا برده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

قیمت طلا بیش از ۱۳ درصد از ابتدای سال جاری میلادی در بحبوحه خرید بالای بانک‌های مرکزی، تقاضای بالا از سوی بازار‌های آسیایی مخصوصاً چین و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی از اوکراین گرفته تا خاورمیانه افزایش یافته است.

ضعف دلار آمریکا طی روز‌های اخیر هم از قیمت طلا حمایت کرده است. پایین آمدن ارزش دلار خرید طلا را برای دارندگان سایر ارز‌های دنیا ارزان‌تر می‌کند.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۱.۴۵ درصد کاهش به ۲۷ دلار و ۲۶ سنت رسید و پلاتین با یک کاهش ۰.۲۷ درصدی ۹۴۹ دلار و ۳۹ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نرخ سود بین بانکی تغییر کرد/ جزییات
  • ین ژاپن بالا رفت
  • مدل‌های جدید رنو بازار را می‌گیرد؟
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • قیمت بیت کوین به ۵۷ هزار دلار رسید
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید