Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستیار رییس سازمان فضایی ایران گفت: با فراگیر شدن بحث اقتصاد فضایی در کشور، سازمان فضایی ایران درجهت استفاده از ظرفیت حداکثری کشور، رویداد استارتاپی را با هدف شناسایی نیرو‌های جوان و خلاق برگزار می‌کند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سازمان فضایی ایران، شبنم یزدانی، دستیار رییس سازمان فضایی ایران در توسعه کسب و کار‌های فضاپایه ضمن تاکید بر اهمیت ایجاد و توسعه کسب و کار‌های نوین در حوزه فضایی کشور گفت: سازمان فضایی ایران قصد دارد به منظور توسعه کسب و کار‌های فضاپایه و ترویج استفاده از خدمات و محصولات فضایی در زندگی روزمره، رویداد استارت آپی در حوزه فضایی برگزار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: زیرساخت‌های ماهواره‌ای سال‌هاست که در جهت بهبود کیفیت زندگی بشر مورد استفاده قرار می‌گیرند و ماهواره‌های ناوبری امروزه به یکی از ارکان اساسی مسیریابی تبدیل شده‌اند، ماهواره‌های مخابراتی شالوده بسیاری از ارتباطات صوتی و تصویری را تشکیل می‌دهند و با بهره برداری از ظرفیت ماهواره‌های سنجش از دور و پردازش‌های مختلف تصاویر دریافتی از این ماهواره ها، ارزش افزوده بالایی خلق می‌شود.
وی ظرفیت موجود در کشور را در این زمینه مناسب ارزیابی کرد و گفت: داده‌های ماهواره‌ای و همچنین فناوری فضایی موجود در کشور، این قابلیت را دارند تا توسط نوآوران و متخصصان مورد استفاده قرار گرفته و به یک کسب و کار با انواع مشتریان دولتی، خصوصی و عمومی تبدیل شوند؛ در نتیجه سازمان فضایی ایران در راستای تحقق سیاست‌های دولت برای توسعه کسب و کار‌ها و اشتغالزایی تصمیم به برگزاری رویداد شناسایی و توانمندسازی کسب و کار‌های فضاپایه گرفته است.
وی در ادامه افزود: راه اندازی برنامه تعامل با استارتاپ­‌ها زیر نظر سازمان فضایی ایران علاوه بر ایجاد تحرک و امید در بین دانشجویان و فارغ ­التحصیلان این رشته و ایجاد فرصت‌های کارآفرینی و اشتغال در بخش خصوصی این حوزه، به تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان نیز کمک شایانی خواهد نمود و خروجی این تعامل، می‌تواند به تاسیس استارتاپ­‌ها و شرکت­‌های دانش بنیان نوپا با قابلیت رشد سریع و جذب سرمایه در حوزه فضایی و درآمدزایی مناسب برای همکاری با سازمان­‌های بزرگ و حتی بین ­المللی منجر شود.
یزدانی بیان کرد: اولین رویداد سازمان فضایی ایران در ۲۱ شهریور ماه ۱۳۹۷ برگزار خواهد شد و در این رویداد سلسله مطالبی از کاربرد‌های فضایی و ارزش‌های افزوده آن در حوزه‌های مختلف مانند کشاورزی، محیط زیست، مدیریت بحران، حمل و نقل شهری و ریلی، خدمات شهری، نفت و گاز، هواشناسی و ... ارائه می‌شود.
وی ادامه داد: ایده‌های بسیار متنوعی برای شروع یک استارت آپ در قالب هر یک از این حوزه‌ها با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای وجود دارد که در روز رویداد در اختیار شرکت کنندگان و علاقمندان قرار می‌گیرد، در حال هماهنگی ظرفیت‌های موجود در کشور برای توسعه یک استارت آپ برای خدمت رسانی به قشر کارآفرین حاضر در این رویداد هستیم. به واسطه این رویداد سیاست‌های مشتریان دولتی و سازمان‌های حمایت کننده از کسب و کار‌های نوپا به همراه نیاز‌ها و سرفصل‌های قابل سرمایه گذاری در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
مشاور رییس سازمان فضایی ایران به دیگر رویداد‌های آینده در حوزه فضایی اشاره کرد و گفت: رویداد بعدی در تاریخ ۱۵ تا ۱۸ مهر ماه و همزمان با هفته جهانی فضا برگزار می‌شود و در این رویداد تیم‌ها و ایده‌هایی که از قبل در سلسله رویداد‌های سازمان فضایی ایران ثبت نام کرده‌اند، در یک رقابت استارت آپی توانمندی خود در تجاری سازی و رقابت در دنیای کسب و کار را محک خواهند زد که امید است حداقل ۱۰ ایده یا استارت آپ، موفق به حضور در این مسابقه شوند که در پایان این مسابقه استارت آپی، تیم‌های برتر فرصت ارائه ایده‌ها و محصولات خود به سرمایه گذاران و مشتریان بالقوه و بالفعل را خواهند داشت.
وی گفت: به واسطه سلسله رویداد‌های ترویجی و فرهنگ سازی، هیجان استفاده از خدمات و فناوری فضایی در سطح جامعه ایجاد شود و افزود: این مهم بدون همکاری و مهمتر از آن همدلی بدنه اصلی تشکیل دهنده جامعه فضایی کشور امکان پذیر نخواهد بود. محبوب کردن فضا و بهره برداری اقتصادی از آن، تلاش تک تک مخاطبین این رویداد از برگزار کنندگان گرفته تا شرکت کنندگان را می‌طلبد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سازمان فضایی ایران فناوری فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۸۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد

برای نخستین بار در تاریخ با موفقیت از روش ارتباط بلوتوثی برای برقراری ارتباط با ماهواره‌ها استفاده شد.

به گزارش ایسنا، در حالی که معمولا برای برقراری ارتباط با ماهواره‌ها در مدار زمین از امواج رادیویی استفاده می‌شود، اکنون برای اولین بار از ارتباط بلوتوثی برای این امر استفاده شده است که می‌تواند کاربردهای فراوانی را در آینده مهیا کند.

به نقل از تک‌کرانچ، در تاریخ ۴ مارس ۲۰۲۴ ماموریت اشتراکی شرکت اسپیس‌ایکس موسوم به ترنسپورتر-۱۰(Transporter-10) که از پایگاه نیروی فضایی واندنبرگ در کالیفرنیا پرتاب شد، دو ماهواره متعلق به شرکت هابل نتورک(Hubble Network) مستقر در سیاتل آمریکا را در مدار زمین قرار داد.

این ماهواره‌ها اکنون به شاهکار ظاهراً غیرممکن اتصال بلوتوثی به زمین از فاصله بیش از ۶۰۰ کیلومتری دست یافته‌اند.

این شرکت که در سال ۲۰۲۱ توسط الکس هارو(Alex Haro)، بن وایلد(Ben Wild) و جان کیم(John Kim) تأسیس شد، با توجه به اینکه اتصالات بلوتوث زمانی که کاربران کمی از هم فاصله می‌گیرند، ممکن است مختل شود، کار دشواری در پیش داشت.

بن وایلد که بنیانگذار شرکت دیگری است که با اینترنت اشیاء(IoT) سر و کار دارد، وقتی اولین بار از این مفهوم باخبر شد، شوکه شد. با این حال با توجه به تجربیات خود با دستگاه‌های اینترنت اشیاء می‌دانست که این دستگاه‌ها پرمصرف هستند و کارکردن آنها بسیار گران است و اتصال جهانی را ارائه نمی‌دهند.

راه حل این مشکل در اتصالات بلوتوث کم‌مصرف بود که آنها در پی تحقق آن بودند. الکس هارو، مدیرعامل هابل نتورک در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت: با نشان دادن اینکه می‌توانیم سیگنال‌ها را مستقیماً از تراشه‌های بلوتوث بفرستیم و آنها را در فضا در فاصله بیش از ۶۰۰ کیلومتری دریافت کنیم، هزاران فرد بدبین را ناامید کردیم، چرا که ادعا می‌کردند کاری که ما در تلاش برای تحقق آن هستیم، غیرممکن است.

این فناوری چگونه کار می‌کند؟

شرکت هابل نتورک به هیچ وجه فناوری بلوتوث را دوباره اختراع نکرده است. در عوض، ماهواره‌های آن با تراشه‌های بلوتوث ۳.۵ میلی‌متری که فقط ارتقای نرم‌افزاری دریافت کرده‌اند، ارتباط برقرار می‌کنند. این به‌روزرسانی به این تراشه‌ها اجازه می‌دهد تا در فواصل طولانی با استفاده از توان کم، از جمله یک ماهواره در فضا ارتباط برقرار کنند.

آنتن آرایه فازی ماهواره که مانند یک ذره‌بین عمل می‌کند، می‌تواند سیگنال‌های کم‌مصرف را از تراشه‌های روی زمین دریافت کند.

این تیم همچنین باید مشکلات مربوط به داپلر و عدم تطابق فرکانس در ارتباطات را در حالی کشف کنند که داده‌ها را بین اشیایی که با سرعت بالا حرکت می‌کنند، رد و بدل می‌کردند.

این شرکت ادعا می‌کند که با کاهش ۲۰ برابری تخلیه باتری و ۵۰ برابری هزینه‌های عملیاتی، مشکل اتصال جهانی را حل کرده است. هدف این شرکت، اتصال یک میلیارد دستگاه در سراسر جهان و متحول کردن صنایع مختلف با فناوری خود است.

الکس هارو افزود: مأموریت ما برای ساختن اولین شبکه واقعاً جهانی، مقرون به صرفه و کم‌هزینه در جهان با این پیشرفت فناوری، جهش قابل توجه رو به جلویی داشته است.

این شرکت می‌گوید که در حال حاضر با مشتریان آزمایشی در دستگاه‌های مصرفی، ساخت و ساز و زیرساخت، زنجیره تامین و لجستیک، کشاورزی، نفت و گاز و دفاعی کار می‌کند.

راه پیش رو

شرکت هابل نتورک در اواخر سال جاری قصد دارد ماهواره سوم خود را در یک ماموریت دیگر به فضا پرتاب کند و آن را با چهارمین ماهواره در ماه‌های آینده همراه کند تا صورت فلکی خود را تشکیل دهد.

این شرکت قصد دارد تا اواخر سال ۲۰۲۵ و اوایل سال ۲۰۲۶، ۳۲ ماهواره را یکجا پرتاب کند تا مجموعه خود را تکمیل کند.

پس از آماده شدن صورت فلکی هابل نتورک، امکان اتصال بلوتوثی به ماهواره‌ها حداقل هشت بار در روز فراهم می‌شود.

این شرکت مشتاق است در خدماتی مانند نظارت بر خاک یا حتی مواردی که نیاز به پوشش مداوم دارند مانند نظارت بر سالمندان مشارکت کند.

وایلد در بیانیه مطبوعاتی خود گفت: با فروش سالانه نزدیک به پنج میلیارد دستگاه بلوتوث، شبکه ما این پتانسیل را دارد که با ایجاد اتصال جهانی در دسترس، کم مصرف و مقرون به صرفه به طور قابل توجهی بر زمینه‌های متعدد تأثیر بگذارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز» برگزار می‌شود
  • رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز ۲۰۲۴» برگزار می‌شود
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد