Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: در هفته ای که گذشت، دو موضوع مهم در صحنه سیاسی کشور مطرح شد. نخست طرح دوباره موضوع رفراندوم از سوی رئیس‌جمهور و دوم ابلاغ سیاست جدید ارزی از سوی دولت بود. 

در همین رابطه، دبیرکل جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار معتقد است که امروز موقعیت مناسبی برای طرح رفراندوم از سوی رئیس جمهور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین در خصوص سیاست ارزی جدید گفت: دولت اگر اختیار مدیریت ارز ثانویه را به دیگران می سپرد، بی تردید وضعیت فعلی حاکم نمی شد. البته قوه مجریه با تاخیر تصمیم گیری در این باره که حدود 3 الی4ماه از آن می گذرد، لطمه و هزینه سنگینی به نظام و انقلاب زد.

 

احمد کریمی اصفهانی در گفت و گو با خبرنگار جماران درباره موضوع رفراندوم که اخیراً بار دیگر در سخنان رئیس جمهور آمده، گفت: ما در برهه ای از زمان قرار گرفتیم که مشکلات از بیرون و به‌طور ناخواسته برما تحمیل شده و استکبار این کار را به ناحق پیگیری کرده و «دشمن» نیز دشمنی خود را می کند و هیچ توقعی هم نیست که غیر از این عمل کند.

اگر همه مشکلات را به پای تحریم های بیرونی علیه کشور بگذاریم، کار درستی نیست

 

وی افزود: اما بخشی از مشکلات نیز به داخل بازمی گردند، اینکه ما همه مشکلات را به پای تحریم هایی بگذاریم که از بیرون علیه کشورمان وضع می شود، کار درستی نیست. من سالهاست می گویم؛ در آن مقطع که ما انقلاب اسلامی شروع کردیم نیز دشمن منسجم تر و متحدتر در برابر انقلاب ایستاده بود. آن روز هم شرق و غرب هیچ ابایی از کمک به کسانی نداشت که می خواستند در جهت براندازی کار کنند.

دبیرکل جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار گفت: امروز که انقلاب ما در آستانه 40 سالگی و بلوغ خود قرار دارد،  نمی توان گفت که یک تنه در برابر دشمنی جهانی و یکپارچه ایستاده ایم، بلکه دوستانی هم داریم. در هر صورت، با وجودی‌که شرایط امروز کمی متفاوت است، اما بی تردید بیگانگان برای راهی که آغاز کردیم، تعیین و تکلیف نکردند. از این رو، اگر مجموع پیروزی انقلاب را یک رفراندوم حساب آوریم، 98/2 درصد مردم به جمهوری اسلامی رای مثبت دادند.

نخست باید اعتماد مردم به نظام و دولت را بالا ببریم و سپس موضوعات را از طرق مختلف حل و فصل کنیم

 

وی بیان کرد: ما برای حفظ این رای نهایت سعی خود را کردیم، علی رغم اینکه دشمن مرتب برای ما برنامه ریزی می کرد یا آمریکا و امثالهم مدام از گزینه های روی میز دم می زدند. اما آنها در نهایت به این نتیجه رسیدند که با گزینه هایی نظیر فشار، جنگ و ترور نمی توانند به اهداف خود دست یابند و بر ما چیره شوند.

کریمی اصفهانی بیان کرد: نارضایتی مردم به استناد همین مسائل اقتصادی، مسأله مهمی است که در جامعه وجود دارد. من نمی دانم که نیت آقای رئیس جمهور درباره طرح مسأله رفراندوم چه بوده؟ اما در هر صورت، امروز موقعیت مناسبی برای این کار نیست. ما قبل از هر چیزی، برای آنکه بخواهیم حرفی بزنیم؛ اول باید خود را تثبیت کرده و اعتمادسازی کنیم. بنابراین نخست باید اعتماد مردم به نظام و دولت را بالا ببریم و سپس موضوعات را از طرق مختلف حل و فصل کنیم.

 

امروز موقعیت مناسبی برای طرح رفراندوم از سوی رئیس جمهور نیست

وی گفت: به نظر من علیرغم اینکه من هنوز نمی دانم هدف آقای رئیس جمهور از طرح «رفراندوم» چیست، امروز موقعیت مناسبی برای این طرح از سوی رئیس‌جمهور نیست. اینکه آقای روحانی با بیان اینکه «مشکلاتی وجود دارد» خواستار رفراندوم در کشور می شود، باید پرسید کدام مشکل؟ اگر منظور مشکل اقتصادی است که تا ما آن را برطرف نکنیم، رفراندوم گذاشتن درباره‌اش بی مورد است و اگر مشکلات دیگری وجود دارد، من از نیّات رئیس‌جمهور مطلع نیستم، اما بی تردید موقعیت خوبی برای طرح این موضوع نخواهد بود.

قوه مجریه هرگز نمی تواند راجع به مسأله ای که تحت اختیارش نیست، تصمیم گیری کند. لذا در رابطه با ارز، تنها می تواند درباره ارزی که در ید خودش است، تصمیم بگیرد. بنابراین فقط می تواند درباره ارز ناشی از فروش نفت، مدیریت و برنامه ریزی داشته باشد و مسلماً نمی تواند درمورد ارز ثانویه که در ید دولت نبوده و از اختیاراتش خارج است، برنامه ریزی کند.

این فعال صنفی اصولگرا در ادامه گفت: وضعیت موجود که عمده آن به دلیل مسائل اقتصادی است، به دلیل بی توجهی ما از سال 84 تاکنون ایجاد شده، ما در آن مقطع بنگاه ها را واگذاری نکردیم و امروز نیز به دلیل سوء‌مدیریت‌ها نتوانستیم معضل را برطرف کنیم. در چنین شرایطی، به جای طرح چنین مباحثی از سوی رئیس‌جمهور، پرداختن به این مسائل ضروری است. لذا کمتر حرف زدن، و بیشتر عمل کردن باید مدنظر قرار گیرد.

 

دولت نباید در مسأله فروش طلا در کشور دخالت می کرد؛ کار دولت ها فروختن طلا نیست

وی افزود: عمل نیز باید ناشی از کارشناسی باشد و این گونه نباشد که مانند 5 ماه اخیر، دولت بارها از تصمیماتی که گرفته عدول کند. مسأله کار اقتصادی، محتاج ثبات قوانین و مقررات در کشور است. از این رو، علیرغم اینکه سه قوه نشستند و کارهای کارشناسی فراوانی هم کردند، اما در همین چند روزه که بسته‌ جدید ارزی اعلام شد، شاهد تغییراتی در آن بودیم. لذا تا زمانی که این تغییرات وجود داشته باشد، مانع پیشبرد کار می شود.

اصفهانی ادامه داد: باید گفت که این تغییرات هیچ ربطی به برجام و استکبار یا غرب ندارد. به نظر می رسد که دولت هنوز نتوانسته به یک ثبات در مسأله ارز برسد. مسلماً دولت نباید در مسأله فروش طلا در کشور دخالت می کرد؛ کار دولت ها فروختن طلا نیست. معلوم نیست که کجا یا چه کسانی، این پوست هندوانه را زیر پای دولت گذاشتند، که این اقدام مسلماً نیاز به تنبیه دارند. همچنین بگیر و ببند صرافان نیز کار بسیار اشتباهی بود، این ها مسائلی نیستند که بنده تازه امروز عرض کنم، بلکه اسنادش موجود است که از 4 ماه قبل، با این مسأله مخالف بودم.

 

دولت اگر اختیار مدیریت ارز ثانویه را به دیگران می سپرد، بی تردید وضعیت فعلی حاکم نمی شد

وی گفت: دولت در زمینه مقابله با صرافان، تنها کاری که کرد چه در خارج و چه در داخل کشور، مخفی کردن آنها بود. قوه مجریه هرگز نمی تواند راجع به مسأله ای که تحت اختیارش نیست، تصمیم گیری کند. لذا در رابطه با ارز، تنها می تواند درباره ارزی که در ید خودش است، تصمیم بگیرد. بنابراین فقط می تواند درباره ارز ناشی از فروش نفت، مدیریت و برنامه ریزی داشته باشد و مسلماً نمی تواند درمورد ارز ثانویه که در ید دولت نبوده و از اختیاراتش خارج است، برنامه‌ریزی کند.

دبیرکل جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار گفت: دولت اگر اختیار مدیریت ارز ثانویه را به دیگران می سپرد، بی تردید وضعیت فعلی حاکم نمی شد. البته قوه مجریه با تاخیر تصمیم گیری در این باره که حدود 3 الی4ماه از آن می گذرد، لطمه و هزینه سنگینی به نظام و انقلاب زد و اگر در همان مقطع کار کارشناسی انجام می داد، وضعیت با امروز بسیار متفاوت بود.

دیدگاه بهمن کشاورز در مورد «رفراندوم» را اینجا بخوانید

دیدگاه امیر محبیان در مورد «رفراندوم» را اینجا بخوانید

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت دولت رئیس جمهور رفراندوم کریمی اصفهانی ارز ثانویه رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۹۲۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • کاهش نرخ بیکاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • امروز مقاومت مقابل نظام سلطه مورد توجه و اقبال همه جوان‌های منطقه است
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است
  • اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است
  • مخبر: اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم است