Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

دکتر عموزاده - سرپرست شبکه بهداشت شمیرانات در این نشست، سرمایه اجتماعی را یکی از ارکان جامعه مدنی عنوان کرد و گفت: موضوعات اجتماعی در قالب یک مفهوم مهم و مدرن در حوزه اجتماعی تعریف می‌شود که همان سرمایه اجتماعی است.

وی با بیان اینکه سهیم کردن مردم و آحاد جامعه در قدرت و اختیار از دستاوردهای مشارکت‌های اجتماعی است، گفت: راه دادن به مردم برای نظارت بر سرنوشت خود از دیگر مزایای تقویت مشارکت‌های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تقسیم بندی متنوع سرمایه های اجتماعی، تصریح کرد: در این راستا عمیق ترین تقسیم بندی سرمایه اجتماعی Bonding  وBridging  است. امروزه در بحث سرمایه اجتماعی همه افراد فارغ از هر نوع شرایط و سایر متغیرها در بحث مشارکت‌های اجتماعی شریک می‌شوند و این مساله به قشر و گروهی خاص محدود نیست. در این حالت می‌توان از فرصت عواطف اجتماعی جامعه برای تقویت توسعه پایدار بهره‌مند شد.

وی سلامت را یکی از ارکان توسعه پایدار بیان کرد و گفت: در حال حاضر تقریبا تمامی افراد جامعه تحت پوشش مراکز بهداشتی هستند. به گونه‌ای که آمار حیاتی مراکز بهداشتی روستایی ما به مراتب از مرکز آمار صادق‌تر است، ولی متاسفانه این شرایط هنوز در حوزه شهری محقق نشده است.

عموزاده با بیان اینکه کمتر از 50 درصد ساکنان شهرستان شمیرانات تحت پوشش شبکه بهداشت قرار دارند، گفت: خیلی از ساکنان حتی از وجود مراکز بهداشتی در این منطقه بی‌خبرند که این شرایط نتیجه عدم ارتباط یک سازمان دولتی با مردم است.

سرپرست شبکه بهداشت شمیرانات با اشاره به مراکز بهداشتی این منطقه عنوان کرد: 8 مرکز بهداشتی و خدمات جامع سلامت، 3 مرکز بهداشت شهری و یک مرکز جامع روستایی به جمعیت تحت پوشش حدود 538 هزار نفری این منطقه خدمات ارایه می کنند.

وی با اشاره به برخی از فعالیت‌های شبکه های بهداشت عنوان کرد: بررسی بیماری‌های واگیر و غیر واگیر، مراقبت از وضعیت بیماری‌ها در جامعه، رصد دائم بهداشت محیط در شمیرانات و سطح شهر تهران و همچنین فعالیت واحد بهداشت خانواده، مدارس و دهان و دندان برخی از امور این شبکه‌های بهداشتی است.

عموزاده با بیان این که کارشناسان بهداشت روان مجربی در این حوزه تربیت شده‌اند، بیان کرد: براساس آمار وزارت بهداشت 25 درصد افراد جامعه به نوعی اختلال روانی مبتلا هستند که این مسئله اهمیت وجود کارشناسان بهداشت روان را دو چندان می‌کند.

وی با بیان این که پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت بخشی از خدمات مراکز بهداشت به بخش خصوصی واگذار شد، گفت: در این راستا تا کنون پنج مرکز برون‌سپاری ایجاد شده که با کمک وزارت بهداشت تعداد این مراکز به 9 پایگاه برون سپاری افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به ثبت پرونده الکترونیک سلامت در طرح تحول، عنوان کرد: از 538هزار نفر ساکنین منطقه شمیرانات تاکنون اطلاعات 240 هزار نفرثبت شده است و 140 هزارنفر نیز برای یک بار خدمات دریافت کرده‌اند.

عموزاده در خاتمه با اشاره به برخی از فرصت‌ها، تهدیدها، نقاط ضعف و قوت شبکه‌های بهداشت شمیرانات عنوان کرد: در این راستا با کمک خیرین بسیاری از مراکز بهداشتی بازسازی شده و به عنوان نمونه کلینیک مشاوره رفتاری کنترل ایدز منطقه که وضعیت نامناسبی داشت با کمک خیرین بازسازی شده است.

اصلاح سبک زندگی موثرترین مداخله برای پیشگیری از بیماری است

همچنین دکتر خدادوست - معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ابعاد پیچیده انسان و سلامت در مکاتب الهی عنوان کرد :علاوه بر ابعاد مطرح شده در مکاتب الهی، بر اساس سخنان سید اسماعیل جرجانی، سلامت در جامعه به شش عامل آب و هوا، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها، خواب و بیداری، حرکات ورزشی، پاکسازی بدن از مواد زائد و اعراض نفسانی بستگی دارد. همچنین قدم اول مداخله برای پیشگیری از بروز بیماری‌ها تدبیر است که این مسئله نیز به رعایت این شش عامل وابسته است.

وی با اشاره به بیانیه‌های اخیر سازمان جهانی بهداشت بیان کرد: براساس این بیانات، بیماری‌های غیر واگیر مانند فشار خون، چاقی، سرطان و غیره در راس علل مرگ و میر در دنیا محسوب می‌شوند. همچنین اصلاح سبک زندگی موثرترین مداخله برای پیشگیری از بروز بیماری‌هاست.

خدادوست افزود: بنابراین براساس توصیه‌های سنتی و جدید مهم‌ترین مسئله قابل توجه اصلاح سبک زندگی مردم است که در این رابطه ارتقای سطح سواد سلامت مردم، آموزش خود مراقبتی به افراد جامعه از دیگر مواد قابل توجه بوده که تحقق آن تنها به راه‌اندازی مجامعی همچون مجمع ملی سلامت و جذب مشارکت آحاد جامعه امکان پذیر است.

وی با بیان این که بالغ بر 75 درصد مولفه‌های موثر بر سلامت جامعه از مولفه‌های اجتماعی است، تصریح کرد: به عنوان نمونه مرگ‌های ناشی از حوادث ترافیکی و مصدومیت‌های ناشی از آن در راس علل مرگ و میر در جامعه ما محسوب میشوند که در حوزه بهداشت تنها به ابعاد جسمانی و درمانی این مسئله توجه می‌شود؛ در حالی که باید آسیب‌های روانی و اجتماعی ناشی از آن نیز دارای متولی باشد.

معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به مباحث مطرح در جامعه که به تنش فکری افراد منجر می‌شود، افزود: این گونه مسائل بروی سلامت افراد جامعه تاثیرگذار بوده و همه ما در این رابطه مسئولیم.

خدادوست در خاتمه توجه به سلامت به عنوان یکی از سه اولویت اول کشور را یکی از ابتکارات و دستاوردهای مهم دولت‌های یازدهم و دوازدهم دانست و تاکید کرد: اگر به دنبال توسعه پایدار هستیم باید جامعه‌ای سالم داشته باشیم. در حال حاضر با فعالیت مجمع ملی سلامت می‌توانیم مطالبات سلامتی مردم را پیگیری و اصلاح کنیم.

گفتنی است در پایان این مراسم از برگزیدگان، خیرین سلامت و فعالان عرصه مشارکت اجتماعی با اهدای لوحی تقدیر شد.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: بهداشت بیماری پیشگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۹۵۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌

 شیوا شبدینی   بیان کرد: آخرین روز سلامت «خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی» عنوان یکی از روزهای «هفته سلامت» است، در این نام‌گذاری به طور ویژه اهمیت خانواده به‌عنوان اولین پایگاه آموزشی در زمینه‌های تغذیه سالم و ورزش همگانی پیش از ورود به جامعه موردتوجه قرار گرفته است.

وی افزود: یک خانواده سالم، با ایجاد فرهنگی از آگاهی درباره سلامت، این امکان را به اعضایش می‌دهد که بهترین تصمیم‌ها را در خصوص سلامتی خودشان بگیرند، آموزش‌های مرتبط با تغذیه سالم، مراقبت از بدن و روح و تدابیر پیشگیری از بیماری‌ها، بخشی از این فرهنگ سلامت در خانواده هستند که به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کنند.

پزشک مرکز سلامت تصریح کرد: باتوجه‌به افزایش چندبرابری چاقی در چند دهه اخیر و به‌تبع آن افزایش کم‌سابقه موارد ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن نظیر کبد چرب و دیابت، تغذیه سالم و ورزش همگانی که از عوامل اصلی پیشگیری از چاقی هستند بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته و بر نقش و اهمیت خانواده و به طور ویژه مادر خانواده به‌عنوان اولین مروج این سبک زندگی سالم تأکید شده است.

وی یادآور شد: تهیه غذای سالم یکی از ارکان اصلی سلامت هر فرد به شمار می‌رود و تصور من بر این است که بانوان نقش اصلی را در این زمینه عهده‌دار هستند. اگر بتوانیم مادران و خانم‌های خانه‌دار را در زمینه تغذیه سالم آموزش دهیم شاید گام بزرگی در این زمینه برداریم، در درجه اول آموزش به خانواده اهمیت دارد و محل دیگری که فرد به آن وارد می‌شود مهدهای کودک و مدارس هستند، پس در مرحله بعد تمرکز اصلی باید روی آموزش در مهدهای کودک و مدارس باشد.

شیوا شبدینی در ادامه تشریح کرد: دیگر مراکزی که می‌توانیم آموزش‌ها را در آن‌ها آغاز کنیم، محل‌های کار و ادارات هستند، بارها دیده شده که غذاهایی که برای کارمندان تهیه و طبخ می‌شود از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، اکنون اکثر افراد ناگزیرند غذا را یا در محل کار بخورند یا از طریق رستوران‌های اطراف محل کار خود تهیه کنند. اگر غذاهایی که ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند غذای سلامتی باشد، سلامت کارمندان نیز تضمین می‌شود.

وی اظهار کرد: خیلی‌ها بر این باورند که پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سلامت هزینه‌های زیادی دارد، اما اگر واقعاً کلاه‌خود را قاضی کنیم متوجه می‌شویم که بدن ما در طول هفته‌ها و ماه‌ها چقدر مواد غذایی ناسالم مانند انواع شیرینی‌ها، تنقلات، چیپس و پفک و انواع نوشابه‌های شیرین و آب‌میوه‌های صنعتی دریافت می‌کند، اگر از مصرف این غذاها و تنقلات ناسالم پرهیز کنیم می‌توانیم هزینه‌ای را که پیش‌تر صرف این غذاها می‌کردیم، به تهیه مواد غذایی سالم اختصاص دهیم.

شبدینی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که دیده می‌شود کم‌تحرکی است، ساعات خیلی طولانی حضور در ترافیک سنگین شهری باعث می‌شود افراد تحرک کمی داشته باشند، کم‌تحرکی عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات اسکلتی (استخوانی) است.

وی افزود: اگر بتوانیم در کنار تغذیه سالم حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان به فعالیت ورزشی اختصاص دهیم و در آخر هفته‌ها به همراه خانواده ورزش‌های خیلی ساده مانند رفتن به پارک‌ها، کوهستان و بازی‌های گروهی را مدنظر قرار دهیم تا حد زیادی از بیماری‌های کبد چرب و دیابت که روند ابتلا به آن‌ها آن با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، می‌توانیم پیشگیری کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است