Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، همایون هاشمی در خصوص حضور 10 هزار معتاد متجاهر مبتلا به بیماری های خطرناک در شهرهای مختلف کشور، گفت: بیماری اعتیاد و بیماری ایدز 2 مقوله متفاوت هستند. وظیفه کنترل بیماری اچ آی وی که در حال حاضر در دنیا موج سوم خود را طی می کند، بر عهده وزارت بهداشت و درمان است. پس این بخش متولی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب، ادامه داد: اما اگر معتاد متجاهری باشد که همزمان مبتلا به اچ آی وی مثبت نیز باشد یا اساساً مبتلا به بیماری ایدز باشد، یک نمونه فرا بخشی است که چند حوزه باید در کنترل آن دخالت کنند. در حوزه جمع آوری معتادین، ستاد مبارزه با مواد مخدر تکلیف را مشخص کرده است، نیروی انتظامی، مراکز توانبخشی، بهزیستی، وزارت بهداشت و ... هر کدام سهمشان در این حوزه مشخص است.

وظیفه هر نهادی در قبال معتادان متجاهر مشخص است

وی تاکید کرد: مشکل ما این است که تجربیات و فرمول های اثبات شده خودمان را به کار نمی بندیم. مسئولیت رسیدگی به معتادان متجاهر در وظایف ستاد مبارزه با مواد مخدر مشخص است و معلوم است که چه نهادی باید جمع آوری و چه نهادی باید ساماندهی کند. جمع آوری به عهده نیروی انتظامی، ساماندهی بر عهده بهزیستی و درمان بر عهده وزارت بهداشت است.

هاشمی تصریح کرد: در حال حاضر تا جایی که بنده اطلاع دارم، بهزیستی نسبتاً خوب عمل کرده است اما بالاخره ساماندهی یک معتاد متجاهر و بیمار هزینه دارد و بهزیستی نمی تواند همه این هزینه ها را تامین کند. وزارت کشور باید حمایت های لازم را از بهزیستی به عمل آورد.

اعتیاد و بیماری‌های ناشی از آن همگی معلول اقتصاد بیماراند

وی تاکید کرد: اما من با توجه به تجربه ام می خواهم هشدار بدهم که فقر، اعتیاد و عوارض بعدی آن همگی معلول یک اقتصاد مریض و عملکرد ناقص است. یکی از عوارض این اقتصاد بیمار بیکاری و معیشت مردم است. دولت اگر می خواهد ریشه اعتیاد و آسیب های اجتماعی را بخشکاند باید اقتصاد را درمان کند. تا زمانی که ما برای اشتغال پایدار فکری نکنیم آمار اعتیاد و مسائل اینچنینی بالا خواهد بود. دولت باید در این بخش سنگ تمام بگذارد و بحث توجه به جوانان را جدی بگیرد.

در کل کشور 10 هزار بیمار متجاهر داریم

وی در مورد آمار معتادان متجاهر کل کشور گفت: در تهران 4 هزار بیمار متجاهر وجود دارد همین تعداد را ضرب در 2.5 برابر کنیم، تعداد کل بیماران متجاهر کشور مشخص می شود به عبارتی حدود 10 هزار معتاد متجاهر در کشور داریم که در خیابان ها سرگردان هستند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر روز به روز با افزایش فقر و بیکاری، شهر ها شاهد بیشتر شدن متکدیان، معتادان و کارتن خواب هستند. دولت باید در این حوزه ستاد ویژه تشکیل دهد و به عنوان متولی اصلی، بخش های دیگر را به کار بیشتر وادارد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: معتادان متجاهر بیماران متجاهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۲۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: دستگاهای متولی به خوبی به وظیفه خود در اجرای چرخه کامل درمان معتادین متجاهر عمل نکردند و دستگاه قضائی با ترک فعل‌های صورت گرفته برخورد جدی خواهد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی ظهر امروز در بازدید از پارکینگ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و کمپ نگهداری و درمان معتادان متجاهر ماده 16 کرمان با بیان اینکه مزایده فروش خودروهای توقیفی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر در هر فصل باید برگزار شود، اظهار داشت: در سال گذشته 2هزار و 667 خودرو در پارکینگ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمان وجود داشت که از این تعداد یک هزار و 845 خودرو از طریق مزایده به فروش رفت.

وی با بیان اینکه باید تمامی خودروهای موجود در پارکینگ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمان تعیین تکلیف و اتومبیل‌هایی که قابلیت پلاک‌گذاری ندارند اوراق شوند، گفت: باید مزایده‌ها به‌صورت هر سه ماه یکبار برگزار و خودروهایی که از سال 1401 به بعد به پارکینگ آورده شده‌اند، تعیین تکلیف قضایی شوند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه‌ در حال حاضر بیش از 300 خودرو آماده فروش از طریق مزایده است که امیدواریم در خرداد ماه مزایده این خودروها برگزار شود، افزود: تمام مراحل فروش و مزایده به صورت هوشمند و در بستر سامانه انجام می‌شود و حتی خریداران نیاز به بازدید حضوری هم ندارند.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان در بازدید از مرکز نگهداری و درمان معتادین متجاهر ماده 16 کرمان با تاکید بر اینکه بازتوانی و بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد، گفت: هم اکنون قریب به 380 رهجو در کمپ ماده 16 شهر کرمان نگهداری می‌شوند و این مرکز نیازمند امکانات و تجهیزات بیشتری جهت درمان رهجویان است.

وی با بیان اینکه برای 24 دستگاه در آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان وظایفی تعریف شده و این دستگاه‌ها مکلف به انجام مسئولیت‌های خود در قبال این بیماران هستند، بیان کرد: متاسفانه تاکنون دستگاه های متولی به خوبی به وظیفه خود در زمینه اجرای چرخه کامل درمان و بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر عمل نکردند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: به همین دلیل شاهد بازگشت مجدد این افراد به کمپ‌های ترک اعتیاد هستیم و دستگاه قضائی با سهل‌انگاری و ترک فعل‌های صورت گرفته در این ارتباط برخورد جدی خواهد کرد.

وی تاکید کرد: بایستی دستگاه‌های متولی در این حوزه در استان کرمان با کمک شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر امکانات و تسهیلات بیشتری را در جهت نگهداری و مراقبت و درمان معتادان حاضر در کمپ‌های  ماده 16 شهر کرمان اختصاص دهند.

حجت الاسلام حمیدی با بیان اینکه بایستی در کنار درمان و نگهداری از معتادان، شان انسانی و حقوق شهروندی آنان نیز مورد توجه قرار گیرد، افزود: مراقبت‌های قبل، حین و بعد از خروج به گونه‌ای باشد که فرد دوباره در دام اعتیاد گرفتار نشود.

وی سهم بعضی از نهادها مانند شهرداری و بهزیستی را در این راستا بیشتر دانست و گفت: متاسفانه وجود کارتن خواب‌ها و معتادان در شهر موجب شده است تا بعضی از نقاط شهر جلوه نازیبایی به خود گیرد و مشکلاتی برای مردم و مدیریت شهری ایجاد شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: بایستی با توجه به ناکافی بودن فضا و امکانات موجود و همچنین تکمیل چرخه بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر، ساخت و تکمیل دهکده  سلامت در دستور کار جدی شورای هماهنگی قرار گیرد و فضاهای مورد نیاز زودتر به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • انهدام ۸ باند قاچاق مواد مخدر در کردستان
  • جمع‌آوری ۲۷۶ معتاد متجاهر در کردستان
  • ۱۷۱ معتاد بهبود یافته شاغل شدند
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • ببینید | واکنش عجیب و دیرهنگام زاکانی به سرگردانی مسافران و خرابی مترو؛ باید بپرسم
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند