Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@14:11:31 GMT

تازه ترین شماره نشریه فرهنگ امروز منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۰۳۴۰۹

تازه ترین شماره نشریه فرهنگ امروز منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره ۲۳ فرهنگ امروز با تصویری از محمد مصدق بر روی جلد منتشر شد. موضوع محوری این شماره حول ارتباط اخلاق و سیاست است که به مطالعه موردی شخصیت، منش و رویکرد سیاسی و اخلاقی مصدق  در طول زندگی سیاسی و همچنین اخلاق زیستن در کنار اخلاق سیاسی در حیطۀ فردی و عمومی‌اش می‌پردازد و تلاش دارد این شخصیت را به‌مثابه سوژه‌ای علمی به دور از هر نوع قضاوتی مورد مداقه قرار دهد؛ شخصیتی که رویکرد دوگانه‌ای هم در مورد سیاست او و هم اخلاقش در سطح جامعه وجود دارد، طرفدارانش او را دموکرات می‌دانند و منتقدانش پوپولیست وعوام‌فریب.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پرونده تلاش دارد برخی از این ابهامات را برطرف کند و به این پرسش‌ها پاسخ دهد که اخلاق مصدق را ذیل چه مکتبی می‌توان تعریف کرد؟ آیا نگاه او به مردم ابزارگرایانه بود یا آنکه او به قدرت مردم ایمان داشت؟  در این پرونده می‌توانید پاسخ‌های داریوش رحمانیان، منوچهر آشتیانی، ناصر تکمیل همایون، رضا مختاری و ... به این پرسش ها بخوانید.

سرویس اندیشه این شماره با عنوان «بحران فرهیختگی در دانشگاه ایرانی» با رویکردی انتقادی این نهاد بسیار مهم را در قبل و بعد از انقلاب را زیرذره‌بین قرار داده و به چرایی این بحران می‌پردازد. در این پرونده ضمن مصاحبه‌ای چالشی که با رضا منصوری انجام گرفته و در آن به بررسی نظریه وی در باب «تجاری‌سازی دانشگاه» و مدخلیت این دکترین در بحران فرهیختگی در دانشگاه ایرانی پرداخته شده است، مصاحبه دیگری نیز با محمد صنعتی صورت گرفته است که وی در آن به دنبال علت‌شناسی این بحران به سیر تحول تاریخ اندیشه در ایران می‌پردازد. از جمله نویسندگان و صاحبنظران دیگری که در این پرونده به اظهارنظر پرداخته‌اند، می‌توان به رضا صمیم، نویسندة کتاب «تولید و مصرف فرهنگی در دانشگاه ایرانی؛ درآمدی تاریخی-انتقادی»، آرش حیدری، حامد کیا و جبار رحمانی اشاره کرد.

پرونده ادبیات این شمار با عنوان «پرواز در ذهن پرنده محبوس» به آثار و شخصیت پرویز شاپور اختصاص دارد. فرهنگ امروز دراین پرونده برای شناخت بیشتر شخصیت شاپور و جایگاه کاریکلماتور و چگونگی شکل‌گیری آن به سراغ دوستان نزدیک شاپور رفته است، ازجمله آن گفت‌وگویی است که با کاظم سادات اشکوری، وی ترتیب داده شده است، محمد محمدعلی و بیژن اسدی‌پور یکی از «سه تفنگدار طنز ایران» نیز از دیگر دوستان شاپور بودند که در این پرونده با فرهنگ امروز همکاری نمودند. در این راستا همچنین مصاحبه‌ای نیز با فرناز تبریزی، همکار کامیار شاپور در گرآوری و تنظیم نامه‌های شاپور به کامیار، انجام گرفته است. از جمله صاحب‌قلمان دیگر این پرونده اکبر اکسیر، عباس گلکار و مهدی فرج اللهی، و محمدقاسم‌زاده هستند.

فصل آموزه این شماره فرهنگ امروز با عنوان «شهریار زیر ذره‌بین» به «شهریار» ماکیاوللی و تفاسیر مربوط به آن اختصاص دارد و با این پرسش که آیا تاریخ اندیشه سیاسی در قبال اهمیت «شهریار» ماکیاوللی اغراق کرده است؟ به سراغ مقاله‌ای از گرت متینگلیرفته است که در آن رساله شهریار را نه اثری جدی، بلکه نوشتاری هجوی و آیرونیک تلقی می‌کند.

پرونده سینمای این شماره با عنوان «هیولای جاودان» کنکاشی سینمایی در نسبت مفاهیم ترس، تروما و استعاره است. عواملی که باعث می‌شوند ژانر وحشت بهترین گزینه برای پیش کشیدن دغدغه‌های تروماتیک زمانه باشد متعددند، هرچند شاید مهمترین آن )به قول نوئل کارول در کتاب فلسفۀ ترس) اصل تخطی از مقولات باشد. سیاست این پرونده پرداختن به فیلمهای ترسناکی است که حامل ترس انسان‌ساخته و البته اسطوره‌ای مدرن بوده و بیش از دلخوش بودن به ترساندن مخاطب از فیلم، در پی آنند او را از دنیایی که در آن زندگی می‌کند، بترسانند. از جمله مطالب این پرونده ترجمه سه مقاله  از زیگفرید کراکوئر  و کریس دوماس و آدام لوونشتاین است که هر یک به‌ترتیب‌ به تحلیل فیلم‌های ترسناک هالیوودی، ارتباط فیلم‌های ترسناک و کودکی و بررسی نسبت امر عمومی با امر خصوصی در فیلم‌های «رعشه‌ها» و «تصادف» می‌پردازد. این پرونده همچنین شامل مصاحبه‌ای اختصاصی با کندال آر.فیلیپس نویسنده کتاب‌های «برون‌فکنی ترس‌ها: ژانر وحشت و فرهنگ امریکایی» و «مکان تاریکی: رتوریک وحشت در سینمای اولیه امریکا» می‌شود که در باب کشف ترومای زمانه در فیلم‌های وحشت به بحث می‌پردازد.   همچنین گفت‌وگوی دیگری  بامحمدصادق صادقی‌پور نویسنده کتاب «هیولای هستی، سفری با هایدگر در راه سینمای ترس‌آگاهانه» پیرامون ابعاد فلسفی سینمای وحشت ترتیب داده شده است.  برنا حدیقی، مهدی ملک، رامین اعلایی، محمد نصیری از جمله نویسندگان دیگر یادداشت‌های این پرونده هستند.

بخش پیش‌خوان شماره بیست و سوم فرهنگ امروز به بهانه انتشار کتاب «پارسی‌گویی در تصوف» به سراغ نصرالله پورجوادی رفته و با وی در این باب به گفت‌وگو پرداخته است. همچنین در این شماره به بهانه انتشار کتاب «دولت و جامعه در دوره عثمانی» با همکاری صاحبنظرانی چون غلامعلی حدادعادل، حسن حضرتی، علی کالیراد، توران طولابی نگاهی داشتیم به تاریخچه عثمانی‌پژوهی در ایران و اهمیت آن در تاریخ‌نگاری ایرانی.  کتاب‌های «دوران‌های سخت در سرزمین‌های فراوانی، (سیاست نفت در ایران و اندونزی)»،  جلد دوم  عهد عتیق «کتاب‌های تاریخ»، «اصل بنیاد»، «دلوز و گواتاری برای معماران»، «گودل، اشر، باخ»، «کالیبان و ساحره» نیز از جمله کتاب‌هایی هستند که در این شمار نقد شده‌اند.

در بخش گزارش فرهنگ امروز به بهانه درگذشت محمدامین قانعی‌راد  دو یادداشت به شخصیت، آثار و میراث ایشان در حوزه جامعه‌شناسی اختصاص داده شده است. همچنین یادداشتی نیز به مناسبت درگذشت احمد احمدی در باره وی به چاپ رسیده است. این بخش همچنین شامل دو مقاله می‌شود که اولی به بررسی روند شکل‌گیری موسیقی ملی چک و تجلی ناسیونالیسم در موسیقی بدریخ اسمتانا می‌پردازد و دومی مقاله‌ای است از تامس نیگل در مورد جان رالز و نظریه عدالت وی.

مطلب پایانی نیز طبق روال گذشته فرهنگ امروز در ارائه گزارش از شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، مصاحبه‌ای است با غلامرضا شمس، معاون تألیف و پژوهش شورای تحول و ارتقای علوم انسانی.

بیست‌ودومین شمارۀ فرهنگ امروز به مدیرمسئولی امیرابراهیم رسولی و سردبیری بهزاد جامه‌بزرگ در ۱۶۴ صفحه و به قیمت ۱۸ هزار تومان منتشر شده است.   

کد خبر 4372344 سارا فرجی

منبع: مهر

کلیدواژه: دکتر مصدق معرفی نشریات معرفی کتاب فعالیت های قرآنی علوم انسانی فلسفه تازه های نشر قرآن پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معرفی نشریات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی قرآن کریم کنفرانس بین المللی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۳۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» نوشته اعظم مهدوی به‌تازگی توسط انتشارات فاطمی منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب یکی از عناوین مجموعه «کتاب‌های طوطی» (واحد کودک و نوجوان انتشارات فاطمی) است.

داستان «همه‌ش مال جوجه باشه!» درباره دوستی است؛ چیزی که اگر بهترین چیز دنیا نباشد، حتما یکی از بهترین چیزهاست. قصه کوتاه کتاب هم با روز جشن تولد کرگدن کوچولو شروع می‌شود که کلی کادو و هدیه دریافت کرده اما جوجه کوچولو می‌گوید همه این‌ها مال منه!

جوجه این‌داستان در نهایت یاد می‌گیرد دوستی ارزش بیشتری دارد و باید بگوید همه این‌ها مال ماست! نه این‌که بگوید مال منه!

این‌کتاب با ۳۶ صفحه مصور رنگی، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۱۳۵ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6097081 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • پرونده مرگ مدیر شهرداری پیچیده شد؛ 3 کارمند در بازداشتند
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • ترجمه عکس و متن «فصل‌های درون» منتشر شد
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • کتاب‌های تازه رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب