Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@08:54:29 GMT

۳ خصلت مورد نیاز برای مومن از دیدگاه امام جواد(ع)

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۰۳۵۴۳

۳ خصلت مورد نیاز برای مومن از دیدگاه امام جواد(ع)

حجت‌‍الاسلام والمسلمین حسین فلاح، استاد حوزه علمیه در گفت‌وگو با ایکنا؛ گفت: اگر دنبال ولایت ائمه(ع) هستیم باید دستورات امام(ع) در زندگی ما ورود پیدا کند در غیر این صورت شیطان وارد زندگی انسان می‌شود. ائمه(ع) عزیزترین افراد در نزد خدا هستند و چون عزیزند دوست دارند ما هم عزیز باشیم؛ بنابراین توجه به کلمات ائمه(ع) نقش مهمی در زندگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به روایتی از امام جواد(ع) مبنی بر اینکه حضرت فرمودند که مومن نیازمند سه چیز است  و اول توفیق از جانب خدا بیان کرد: مومن کسی است که علاوه بر اسلام، ایمان به ائمه(ع) هم دارد و طوری امامت را قبول دارد که طبق فرمایش امام رضا(ع) در حدیث سلسلة‌الذهب وارد حصن امن الهی می‌شود؛ یعنی اگر ولایت نباشد انسان وارد حصن امن نمی‌شود.

فلاح عنوان کرد: مومن چون در دنیا در حصن امن الهی و ولایت ائمه(ع) قرار دارد، در آخرت نیز امنیت دارد لذا چرا باید از آتش عذاب و مرگ بترسد؛ به تعبیر شاعر «گو نزد من آ تا در آغوشت بگیرم بند بند». لذا مؤمن توجهی به دنیا نشان نمی‌دهد و آن را وسیله‌ای برای عبور به سرای دیگر می‌داند.

وی عنوان کرد: اصحاب سیدالشهداء(ع) در روز عاشورا در حصن حصین امامت ورود پیدا کردند برای همین نه از تیر و نه از دشمن می‌هراسیدند و در جبهه‌های دفاع مقدس خودمان هم فراوان شاه این مسئله بودیم.

استاد حوزه علمیه با اشاره به خاطره‌ای از شهید چمران با بیان اینکه شهدا حق زیادی به گردن همه ملت ایران دارند و باید پاسخگوی قطره قطره خون آنان باشیم، تصریح کرد: شهید چمران در جبهه حضور داشت، وقتی یک سوت خمپاره شنیده می‌شد ما همه روی زمین می‌خوابیدیم ولی ایشان آرام و مطمئن می‌ایستاد و سکینه قلبی زیادی داشت.

وی ادامه داد: یک نفر از او پرسید چرا شما نمی‌خوابید فرمود خدا اگر بخواهد مامور و فرشته مرگ را بفرستد به موقع خواهد فرستاد؛ هنوز ترکش و خمپاره‌ای که روی آن مصطفی چمران نوشته شده باشد وجود ندارد؛ او اطمینان قلبی عجیبی داشت و برای شهادت آماده بود و مومنی که این گونه است در حصن امن الهی در دنیا و آخرت قرار دارد.

فلاح بیان کرد: البته انسان باید برای کوتاهی‌های خود عجز و ناله کند ولی مومن، خوف و اضطراب ندارد؛ لذا امام جواد(ع) فرمود که مومن در درجه اول به توفیق خداوند نیاز دارد.

این محقق و استاد حوزه اظهار کرد: توفیق الهی امری دوطرفه است و اگر ما توجه به خدا کنیم خداوند نیز به ما توجه خواهد کرد؛ همین که فردی در مسجد و برای نماز جماعت حاضر می‌شود نشانه توفیق خداست و نباید تصور کند که صرفا اراده اوست؛ این مسئله طرفینی است.

فلاح اظهار کرد: دومین چیزی که امام(ع) برای انسان مومن نیاز می‌داند واعظ درونی در نفس اوست؛ یعنی نیرویی در وجود او قرار می دهد  که بتواند میان خوب و بد تمایز قائل شده و به تعبیر قرآن، فرقان عطا می‌شود.

وی ادامه داد: اگر فکر انسان دچار خطا شد اعمال او نیز تابع فکرش شده و به انحراف خواهد رفت بنابراین کنترل فکر و هدایت آن به جهت مثبت، واعظ درونی برای جلوگیری از انحراف انسان است؛ البته توجیه، سم بزرگی برای کمرنگ کردن واعظ درونی انسان است.

فلاح بیان کرد: کسانی که نظام اسلامی را به سخره گرفته و اختلاس کرده و دنبال ضربه زدن به جامعه اسلامی هستند، واعظ درونی خود را به سخره گرفته و نابود کرده‌اند و معلوم نیست به چه قهقرایی می‌روند.

وی افزود: سومین چیزی که به تعبیر امام جواد(ع) مورد نیاز انسان مومن است کسی است که مومن را به نیکی و خوبی و هدایت، نصیحت می‌کند؛ یعنی باید اهل رفاقت خوب باشیم تا زندگی ما دچار تباهی و نابودی نشود؛ کسی که انسان را به خدا دعوت کند رفیق خوب است وگرنه در برخی روایات سخن از مجالس حسرت داریم و مجلس حسرت مجلسی است که انسان را از یاد خدا غافل کند.

فلاح تصریح کرد: امام(ع)، بهترین یار و رفیق برای انسان است؛ زیرا امام خیر و نصح ما را می‌خواهد؛ امام علی(ع) خطاب به یکی از یارانش فرمود: اگر با ما رفاقت داری رفاقت تو با فلان فرد که در مسیر امامت نبود به این رابطه آسیب می‌زند و تو را به وادی انحراف می‌برد.

وی بیان کرد: امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نصیحت‌های زیادی به ملت و مسئولین داشته‌اند ولی اگر امروز گرفتاری و مشکلاتی وجود دارد، نتیجه بی‌توجهی به این نصایح است؛ امام بارها فرمودند که فرهنگ کاخ‌نشینی در جامعه رشد نکند؛ مقام معظم رهبری همواره بر ساده زیستی توصیه می‌فرمایند ولی بی توجهی باعث مشکلات شده است.

فلاح تاکید کرد: کسی که دنبال تجملات در زندگی است دنبال کسب ثروت زیادتر و بی‌حد و حصر است؛ لذا به کارهای حرام برای رسیدن به آن دست می‌زند.

این استاد حوزه بیان کرد: امام خمینی(ره) وقتی دیدند که در نجف هوا گرم شده و برخی پیشنهاد نصب کولر برای منزل دادند مخالفت کرد؛ این امام باید الگو شود ولی چون ما گوش به سخنانشان نکردیم مصیبت‌های امروز ما را گرفتار کرده است؛ بنابراین ائمه(ع) و رهروان واقعی ایشان بهترین نصیحت‌کنندگان برای ما هستند.

وی افزود: امام حسین(ع) در مسیر مکه به کربلا با افراد زیادی برخورد کرد و آنان را نصیحت کرد و کسانی که پذیرفتند نجات یافتند و کسانی که نپذیرفتند گرفتار و همنشین یزید شدند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: امام سجاد روایت خبرگزاری ایکنا قرآن توفیق الهی حسین فلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۳۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بشنوید// راه‌های نفوذ شیطان به خودتان را ببندید

امام رضا(ع) در بخشی از پیام خود به حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) که به نوعی این پیام منشور زندگی به شمار می‌رود، فرمودند: اجازه ندهید که شیطان بر شما مسلط شود و راه‌های نفوذ شیطان به خودتان را سد کنید و ببندید، اگر شیطان مجال نفوذ پیدا کند یک وقت می‌بینید انسان را از اوج عزت به حضیض ذلت مبتلا می‌کند.

به گزارش ایسنا، یکی از یادگارهای زیبا و مهمی که از امام رضا(ع) به پیروان خویش رسیده است، پیامی است که عبدالعظیم حسنی آن را روایت کرده است. روزی حضرت رضا(ع) چند نکته مهم به او آموختند و به او یادآور شدند تا آن را به شیعیان و یاران ابلاغ کند. بخشی از این پیام که می توان آن را منشور زندگی جمعی نامید، بدین شرح است:

وجود نازنین امام رضا(ع) به حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) فرمودند «یا عبدَالعظیمِ، أبلِغْ عنّی أولیائی السّلامَ، و قُلْ لَهُم: أنْ لا یَجعَلوا للشَّیطانِ علی أنْفُسِهِم سَبیلاً» سلام من ‌را به محبین و دوستانم برسان و بگو اجازه ندهید که شیطان بر شما مسلط شود و راه‌های نفوذ شیطان به خودتان را سد کنید و ببندید.

امام در ادامه می‌فرمایند «انسان اگر این راه‌ها را بشناسد، هر انسان عاقل ذی‌الشعور درصدد برمیاد راه شیطان را ببندد و سد کند و اجازه ندهد شیطان بر او مسلط شود، این نفس اژدرهاست اگر مجال پیدا کند یک وقت می‌بینید انسان را از اوج عزت به حضیض ذلت مبتلا می‌کند.

در ادامه این کلام می‌خوانیم که اشخاص و افرادی هم بودند که اینها به جهت اینکه راه‌های نفوذ شیطان را شناختند و راه را بر او سد کردند، توانستند به سعادت و کمال برسند.

امام در بخش دیگری از این پیام خود می‌فرمایند «کسی که راهزنه و دزده می‌تواند عابد مستجاب الدعوه ‌شود، یک شب یک آیه از قرآن به گوش یک دزد خورد با این مضمون که «آیا وقتش نشده که قلبت به خشیت بیافتد، پس از آن ورق زندگی فرد برگشت».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدگاه مکاتب فلسفه یونانی درباره سعادت انسان
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد
  • بشنوید// راه‌های نفوذ شیطان به خودتان را ببندید
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد
  • دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند
  • عروس امام خمینی درگذشت
  • غیر از متخصص به الگوهایی که به درد انسان امروز بخورد نیاز داریم
  • کنایه سید جواد هاشمی به حواشی آهنگ خواندن با هودی + ویدئو
  • (ویدئو) جواد خیابانی اشک بازیگران زودیاک را درآورد
  • توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی در مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان