Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مولانا در مصاحبه­ اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه تسهیلات ویژه دولتی به جای حمایت از تولیدات داخلی به کودهای وارداتی اختصاص یافته است گفت: علاوه بر تخصیص ارز دولتی،​ واردکنندگان کودهای شیمیایی از پرداخت مالیات ارزش افزوده نیز معاف هستند در حالی که تولید کنندگان داخلی برای واردات مواد اولیه باید مالیات ارزش افزوده و عوارض گمرگی بالا پرداخت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مواد اولیه مورد نیاز تولید کنندگان داخلی در دو گروه تقسیم بندی می شود؛​ برخی تحت عنوان مواد کودی است که با تعرفه کود وارد می شود و برخی دیگر که در گروه مواد شیمیایی است تعرفه صنایع آرایشی و بهداشتی و یا یک کالای لوکس را باید بپردازند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان کود شیمیایی گفت: وقتی وارد کنندگان، کود شیمیایی وارد می کنند در اصل برای بطری، برچسب، بسته بندی و حقوق و دستمزد کارگر خارجی ارز دولتی پرداخت می کنند و از مالیات ارزش افزوده نیز معاف هستند یعنی به نوعی از تولید کننده خارجی حمایت می شود در حالی که تولید کننده داخلی باید برای تمام این موارد و ارز آزاد پرداخت کند.
مولانا افزود: وارد کننده هزینه ای برای تولید ندارد یک دفتر کوچک با چند نفر فروشنده، اما تولید کننده با هزینه های زیادی مواجه است و باید استاندارهای مختلف و مجوزهای لازم را برای تولید دریافت کند.
وی گفت: تولید کنندگان ماه ها برای ثبت نشان تجاری پیگیری می کنند اما وارد کننده با ثبت تنها یک عنوان خارجی دهها کالا را تحت یک عنوان وارد می کند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان کود شیمیایی افزود: وارد کنندگان با انواع ابزارهای تبلیغاتی ذائقه مصرف کنندگان را برای خرید کالای خود با نشان خارجی جلب می کند اما این امکانات در اختیار تولید کنندگان قرار ندارد.
مولانا همچنین از قاچاق پنهان کودهای شیمیایی بی کیفیت خبر داد و گفت: برخی افراد سوجو در قالب وارد کننده کالایی را با قیمت ارزان از کشورهایی مانند چین آن هم با ارز دولتی خریداری و به بنادر نزدیک کشور منتقل و در آنجا با بسته بندی هایی تحت عنوان اسپانیا، بلژیک، هلند، آلمان به کشور وارد می کنند.
وی افزود: بنابراین ارز کشور که باید برای واردات کالاهای ضروری اختصاص یابد برای واردات این چنین کالاهایی صرف می شود.
عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان کود شیمیایی تصریح کرد: سودجویان با این ترفند برای کالایی که باید یک دلار ارز دولتی صرف شود چندین دلار ارز دولتی را دریافت می کنند.
مولانا گفت: این اقدام سبب می شود که هزینه های واردات کالا در بدو ورود به کشور در واقع از محل تفاوت ارز آزاد و دولتی تامین شود.
وی افزود: در اصل هزینه های کالاهایی که در بندر در حال تخلیه است صفر است و سودجویان به واسطه تقلبی که در بسته بندی کودهای شیمیایی با برندهای خارجی و اروپایی انجام دادند حتی اگر کالا را در گمرک و بنادر رها کنند حاشیه سود آنها بسیار بالا خواهد بود.
عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان کود شیمیایی گفت: سودجویان کودهای شیمیایی را با برندهای تقلبی و قیمت های بالا به کشاورزان می فروشند.
مولانا تصریح کرد: تقلب در کودهای شیمیایی وارداتی را با مدارک و مستندات به مدیران و مسئولان ارائه دادیم و آنها قول دادند این افراد را تحت عنوان قاچاق کالا تحت پیگرد قانونی قرار دهند.
وی همچنین از بسته بندی کودهای بی کیفیت وارداتی در کارگاههای زیرزمینی و زیرپله ای خبر داد و گفت: کودهای شیمیایی تقلبی وارداتی با برچسب اسپانیایی، بلژیکی ، آلمانی و غیره در این کارگاهها بسته بندی و توزیع می شود و برچسب ، جعبه و پاکت نیز ازجانب سودجویان در اختیار کارگاههای غیرقانونی زیرپله ای قرار می گیرد.
عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان کود شیمیایی افزود: غفلت مسئولان از تولید کنندگان­ کودهای شیمیایی و عدم تخصیص ارز دولتی و وجود سودجویان و قاچاقچیان سبب شده است کارخانجات تولید کود شیمیایی از 300 کارخانه به 150 تا 100 کارخانه کاهش یابد.
مولانا همچنین از مسئولان خواست علاوه بر نظارت بر مواد شیمیایی موجود در کودهای وارداتی، عوامل بیولوژیک­ را نیز ارزیابی و بررسی کنند.
وی گفت: آیا دقیقاً می دانیم چه موادی در کود شیمیایی وارداتی وجود دارد؟
عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان کود شیمیایی افزود: پس از جنگ تحمیلی قدم های خوبی برای خودکفایی در تولید کود شیمیایی انجام شد و تعداد تولید کنندگان به 500 کارخانه افزایش یافت اما در زمان افزایش درآمدهای نفتی تولید کنندگان رها شدند و به واردات روی آوردند.
مولانا گفت: برای حمایت از تولید کنندگان کود شیمیایی و خودکفایی باید نقشه راه تدوین و زنجیره تامین مواد اولیه مورد نیاز آنها تامین شود.
وی افزود: دولت به وارد کنندگان تسهیلات کمتری پرداخت و از تولید کنندگان داخلی حمایت کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: انتقاد ارز دولتی واردکنندگان کودهای شیمیایی عوارض گمرکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رتیل‌ها مودار هستند؟

رتیل‌ها جانورانی پوشیده از مو هستند. اما اکثر عنکبوت‌ها چنین بدن «پشمالویی» ندارند. پس چرا رتیل‌ها اینقدر مودار به نظر می‌رسند؟ این مو‌ها مهمتر از آن چیزی هستند که فکر می‌کنید.

به گزارش زی‌سان به نقل از راز بقا؛ «جروم روونر»، استاد دانشگاه اوهایو و سردبیر سابق مجله Arachnology که متعلق به انجمن باستان‌شناسی آمریکاست، می‌گوید: «برخلاف عملکرد بسیار محدود مو‌های انسان، مو‌های رتیل (و سایر عنکبوت‌ها) می‌توانند کار‌های مختلفی انجام دهند».

حس کردن دنیا

رتیل‌ها به دلایل مختلفی پشمالو هستند. برخلاف موی پستانداران که از کراتین ساخته شده، موی رتیل‌ها که «ستائه» نامیده می‌شوند، از کیتین ساخته شده، مشتقی از گلوکز که ساختار اسکلت بیرونی عنکبوت را نیز تشکیل می‌دهد. برخی از این مو‌ها به‌عنوان اندام‌های حسی عمل می‌کنند و به رتیل‌ها کمک می‌کنند تا بو کنند، بچشند، لمس کنند و ارتعاشات دنیای اطراف را تشخیص دهند. این مو‌های حسی عمدتاً روی پا‌ها و قسمت‌های دهان عنکبوت‌ها یافت می‌شوند و روی اعصاب حسی واقع در «پوست» یا کوتیکول عنکبوت اثرگذار هستند. 

 

حساس‌ترین مو‌ها که «تریکوبوتریا» نامیده می‌شوند، به دلیل اتصال «مفصلی» (مفصل توپی یا گودالی) آن‌ها به غشای کوتیکول، حتی کوچکترین تغییرات در حرکت هوا را تشخیص می‌دهند. این مو‌ها به هدایت رتیل‌ها در گرفتن شکار یا واکنش به احتمال شکار شدن آن‌ها کمک می‌کنند. در سال ۱۸۸۳، «فردریش دال»، جانورشناس آلمانی، این «مو‌های شنیداری» را زمانی نام‌گذاری کرد که تشابه آن‌ها به صدای ویولن را تشخیص داد. 

 

مو‌های حساس از نظر شیمیایی که برای بو و مزه استفاده می‌شوند، سخت و توخالی هستند. آن‌ها همچنین در تولید مثل نقش دارند و به رتیل کمک می‌کنند تا جفت پیدا کنند. روونر می‌گوید: «رتیل‌های نر در جستجوی لانه ماده سرگردان می‌شوند. اگر نزدیک لانه ماده حرکت کنند، مو‌های حساس از نظر شیمیایی آن‌ها توسط «فِرومون جنسی» (ماده شیمیایی که برخی جانوران برای جلب همنوع ترشح می‌کنند) که به رشته‌های ابریشمی نزدیک ورودی لانه متصل است تحریک می‌شود و در نتیجه نر را قادر می‌سازد ماده را پیدا کند». وی افزود: «این مو‌ها احتمالاً می‌توانند مواد شیمیایی باقی مانده از رتیل‌های شکار شده را تشخیص دهند».

مو‌های رتیل سه کاربرد دیگر نیز دارند:

اول، آن‌ها به رتیل‌ها که خونسرد هستند کمک می‌کنند تا دمای بدن خود را تنظیم کنند.
این باستان‌شناس می‌گوید: «مو‌ها لایه‌ای از هوا را در مقابل بدن و کوتیکول بیرونی خود به دام می‌اندازند و نوعی عایق ایجاد می‌کنند. رتیل‌ها با یک پوشش ضخیم مو می‌توانند در طول شب‌های خنک و در جنگل‌های بارانی و بیابان‌های استوایی همچنان فعال باقی بمانند».

 استاد دانشگاه اوهایو به دومین کارکرد مو‌های رتیل نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: «مو‌های بلند همچنین به عنوان نوعی پوشش ضد آب عمل می‌کند که می‌توانند «در صورت غرق شدن رتیل در اثر سیل، آب را دفع کنند.»

سوم اینکه، سطح زیرین مو‌های پا‌های آن‌ها «چسبنده» است. این امر به رتیل‌ها کمک می‌کند تا از سطوح عمودی صاف بالا بروند. این شبکه‌های متراکم از مو‌ها «اسکوپولا» نامیده می‌شوند و به گرفتن طعمه توسط رتیل‌ها کمک می‌کنند.

بسیاری از رتیل‌های نیمکره غربی نیز تا ۱ میلیون موی تیز کُشنده روی شکم خود دارند که برای دفاع در برابر حملات از آن‌ها استفاده می‌کنند. روونر توضیح می‌دهد: «این مو‌های خاردار می‌توانند در پوست، چشم‌ها و غشای مخاطی شکارچیان فرو بروند و باعث آزار آن‌ها شوند».

رتیل‌ها در صورت تهدید، از پا‌های عقبی خود استفاده می‌کنند و آن‌ها را به شکم خود می‌مالند تا این مو‌های خارش آور را جدا کنند و توده‌ای از خار‌های گزنده ایجاد می‌کنند که به بدن شکارچی نفوذ می‌کنند تا فرار کنند. هنگامی که این مو‌های خارش‌آور رتیل به افراد اصابت کند، باعث قرمزی، سوزش و خارش شوند و حتی اگر به چشم‌ها برخورد کنند. کور شوند. در مقابل، رتیل‌های بومی نیمکره شرقی دارای گزنه‌های خارش‌آور نیستند. در عوض آن‌ها سم قوی تری دارند و از موضع تهاجمی برای هشدار دادن به شکارچیان قبل از گاز گرفتن آن‌ها استفاده می‌کنند.

tags # حیات وحش سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • صداو سیما در کنار تولید کنندگان
  • انتقاد طلافروشان به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید