Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-07@12:38:02 GMT

چراغ سبز آمریکا به متجاوزان به یمن

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۰۷۸۲۵

 به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه اينترنتي مرآة الجزیرة ؛ مدیر مرکز حقوق بشر یمن با محکوم کردن حملات ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان سعودی به یمن و سکوت جامعه جهانی گفت عربستان و امارات با چراغ سبز آمریکا وارد این جنگ شده اند. امل الماخوذی، مدیر مرکز حقوق بشر یمن، توجیه ائتلاف (متجاوز) سعودی را در کشتار منطقه ضحیان در استان صعده یمن محکوم کرد؛ کشتاری که به کشته شدن دهها یمنی که بیشتر آنها کودک بودند منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ائتلاف متجاوز در توجیه این حمله اعلام کرد یک سکوی موشک را هدف حمله قرار داد.
الماخوذی در مصاحبه با مرآة الجزیرة گفت: چگونه سکوی موشک در یک بازار پرجمعیت و مَملو از ساکنان قرار دارد. سازمان ملل متحد و صلیب سرخ، کشورهای ائتلاف را مسئول این حمله دانستند؛ کشورهایی که از زمان آغاز تجاوز به طور عمد، غیرنظامیان را می کشند.
مدیر مرکز حقوق بشر یمن افزود در چهارمین سال تجاوز ثابت شده است که ائتلاف به طور عمد غیرنظامیان در هر منطقه را هدف قرار می دهد .ائتلاف در حمله به ضحیان، اتوبوس مملو از کودکان را در منطقه ای هدف قرار داد که جبهه نبردی در آنجا وجود ندارد .
الماخوذی گفت آیا آنها گمان کردند مدادهای دانش آموزان، موشک است؟ توجیه آنها به هیچ وجه منطقی نیست. این یک جنایت اسف بار است. مقامات سعودی به جنایت ضحیان در استان صعده اعتراف کردند. چون آنها به خوبی می دانند (ائتلاف) و شورای امنیت، و سازمان هایی همچون سازمان ملل متحد و دیگر نهادها دو روی یک سکه هستند. این مسئله باعث می شود ائتلاف به جنایت های خود ادامه دهد.
الماخوذی درباره اینکه ائتلاف متجاوز بی هدف، غیرنظامیان را هدف قرار می دهد گفت شکست و ناتوانی کامل ائتلاف در طول سال ها تجاوز در رسیدن به اهداف خود باعث شد این ائتلاف به غیرنظامیان حمله کند. کشورهای شرکت کننده در ائتلاف متجاوز از جمله ثروتمندترین کشورها هستند و پیشرفته ترین سلاح ها را دارند. آمریکا و انگلیس با در اختیار قرار دادن سلاح های پیشرفته در این تجاوز مشارکت کرده اند. همه آنها با فقیرترین کشور می جنگند و ادعا می کنند در حال نبرد با یک گروه هستند. اما با این حال به هیچ یک از اهداف خود نرسیده اند.
وی تصریح کرد: واشنگتن به نیروهای ائتلاف به فرماندهی عربستان برای هدف قرار دادن غیرنظامیان چراغ سبز نشان داد. همه می دانند که عربستان و امارات تا حد زیادی از آمریکا پیروی می کنند. واشنگتن همیشه برای رسیدن به پیروزی نظامی به کشتار غیرنظامیان روی می آورد. به نظر می آید آنچه روی می دهد یک طرح آمریکایی باشد که عربستان را به قتل غیرنظامیان وا می دارد.
مدیر مرکز حقوق بشر یمن، تصمیم گیری های یکجانبه عربستان سعودی را بی اهمیت دانست و گفت عربستان و امارات جرات نمی کنند در این تجاوز شرکت کنند مگر آنکه واشنگتن چراغ سبز نشان دهد. عربستان اکنون مقدار زیادی از دارایی ها، اقتصاد و مرزهای خود را از دست داده است. عربستان از این جنگ سودی نمی برد و واشنگتن هم برای توقف آن هیچ چراغ سبزی نشان نمی دهد.
الماخوذی افزود سازمان های جامعه مدنی در یمن باید این جنایت ها را ثبت کنند و آن را به سازمان های بین المللی همچون سازمان ملل متحد و صلیب سرخ اطلاع دهند. سازمان های حقوقی داخلی هم باید از سازمان های حقوق خارجی بخواهند تا به یمن بیایند و برای رسوا کردن جنایت های متجاوزان، تحقیق کنند.تا زمانیکه ملت ها ساکت باشند ریاض، ابوظبی و حامیان آنها به تجاوز و کشتار مردم یمن ادامه می دهد.
مدیر مرکز حقوق بشر یمن گفت متجاوزان با محاصره زمینی، دریایی و هوایی یمن از طریق بستن گذرگاه های زمینی، دریایی و هوایی و بستن فرودگاه بین المللی صنعا و فرودگاه حدیده و تعز و بیشتر گذرگاه های مناطق شمالی باعث بحران بزرگ در بخش بهداشت شدند و با انتقال بانک مرکزی به عدن از سپتامبر سال 2016 و قطع حقوق به جنگ اقتصادی دامن زدند.
وی افزود استفاده از سلاح هایی که از نظر بین المللی ممنوع است باعث ناهنجاری هایی در میان کودکان، سوء تغذیه، سقط جنین، زایمان زودرس و بیماری های متعدد شد و انتشار وبا هم جان چهار هزار یمنی را گرفت.
الماخوذی گفت: ما از سکوت جهانیان بسیار ناراضی هستیم و معتقدیم اگر علیه نایت ها و کشتار یمنی ها، حرکتی مردمی و بین المللی وجود داشت تجاوز در روزهای نخست پایان می یافت. وی همچنین از سانسور رسانه ای رویدادهای یمن و تحریف این رویدادها انتقاد کرد.
مدیر مرکز حقوق بشر یمن درباره نقش سازمان ملل متحد اظهار کرد اگر سازمان ملل با متجاوزان هم تبانی نکرده باشد اما نقش آن در این جنگ بسیار منفی است. چون سازمان ملل و صلیب سرخ در یمن حضور دارند و جنایت ها و وضع انسانی را مشاهده می کنند. اما نه تنها اوضاع انسانی را بهبود نمی بخشند بلکه وضع بدتر هم می شود. علت سکوت جامعه جهانی این است که بسیاری از کشورها با فروش سلاح و باجگیری از عربستان در پرونده حقوق بشر از این تجاوز استفاده می کنند. اما مردم یمن قربانی این تجاوز هستند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: یمن حقوق بشر آمریکا عربستان اردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۷۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • نبرد مسلحانه نیروهای مقاومت فلسطین با متجاوزان در «طولکرم»
  • غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد
  • آمریکا این بار با اف ۱۵ های جدید جیب عربستان را خالی می‌کند
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • طالبان بازداشت دانشجویان در آمریکا محکوم کرد
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • اختتامیه بیست ویکمین المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی