Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@23:07:20 GMT

تشریح عملکرد پلیس در مبارزه با جرائم اقتصادی

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۰۷۸۳۲

سردار محمدرضا مقیمی با اشاره به عملکرد پلیس در مبارزه با جرائم اقتصادی و خصوصاً ماموریت ویژه‌ای که با نوسانات چند ماهه اخیر بازار ارز به پلیس واگذار شد اظهار کرد: ما از سال گذشته و بر اساس درخواست دولت، بانک مرکزی، مجموعه وزارت دارایی و ریاست دفتر رئیس جمهور، در جلسات مشترک متعددی با بانک مرکزی، تعزیرات و وزارت اطلاعات مشارکت داشتیم و در این مدت سعی کرده‌ایم تا حضور موثری داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه پلیس به صورت روزانه بازار را رصد می‌کند و در این مدت مقادیر قابل توجهی ارز قاچاق، کشف و تعداد زیادی دلالان ارزی هم دستگیر شدند، گفت: این یک واقعیت است که وقتی دلار در مدت کوتاهی از 4 تا 5 هزار تومان به بیش از 10 هزار تومان می‌رسد، این یک اتفاق منطقی نیست و نمی‌توان آن را به عنوان موضوع اقتصادی منظور کرد؛ این ماجرا حتماً دست‌های پشت پرده دارد و حتماً یک سری افراد در این فضا دخالت داشته‌اند و قیمت ارز نمی‌تواند به صورت طبیعی تا این اندازه بالا رود.

وی در خصوص پیش‌بینی خود از شرایط آینده نیز گفت: تصور می‌کنم اگر همه مجریان و مرتبطان این موضوع، پای کار بیایند و مجموعه بانک مرکزی و حوزه‌های اقتصادی کشور هم پای کار باشند می‌توانیم وضعیت بهتری را شاهد باشیم.

مقیمی در پاسخ به این سوال که آیا سیاست ارزی دولت در اواخر فروردین ماه مبنی بر اعلام نرخ 4200 تومانی باعث به وجود آمدن رانت و زمینه فساد و طبعاً افزایش پرونده‌های فساد و رانت در این حوزه شده است یا خیر گفت: حتماً همینطور است؛ خب این اختلاف قیمت باعث به وجود آوردن رانت شد و این رانت، حتماً یک سری را پای کار می‌آورد؛ البته ما در حال رصد اطلاعاتی و برخورد هستیم ولی اینکه نتیجه این دستگیری‌ها و برخوردها چه می‌شود موضوع دیگری است.

رئیس پلیس آگاهی ناجا در پاسخ به این سوال که چرا علی‌رغم غیرقانونی بودن فعالیت دلالان ارز، برخی از دلالان ارزی با بانک مرکزی مرتبط هستند گفت: این موضوع را باید از دوستان قوه قضائیه پرسید؛ وظیفه ما به عنوان پلیس،‌ تنها شناسایی، دستگیری و تحویل متهمان است.

وی ادامه داد: وظیفه ما به عنوان پلیس، تنها دستگیری متهمان و تحویل آن به مراجع قضایی است و از آن جا به بعد باید بانک مرکزی، شاکی پرونده باشد ولی اگر خود بانک مرکزی بگوید این فرد (دستگیر شده) آدمِ خود من بوده و من خودم به او ارز داده‌ام و گفته‌ام برو در بازار بفروش، خب تلاش‌های ما هم بی فایده خواهد بود.

مقیمی در پایان خاطرنشان کرد: ما به شدت تلاش می‌کنیم تا در کنار دولت، سعی کنیم عصای دست دولت در حوزه‌های اقتصادی باشیم و آنچه در مبارزه با جرائم و شفافیت از دست ما برمی‌آید انجام دهیم تا باری از دوش دولت برداریم. ما آمادگی داریم تا هر ماموریتی که دولت در فضای مبارزه با جرائم اقتصادی به ما محول کند به دوش بگیریم و انشالله به نحو احسن آن را به نتیجه برسانیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ارز تعزیرات وزارت اطلاعات پلیس آگاهی دلار پشت پرده بانک مرکزی دولت قوه قضائیه تعزیرات دولت رئیس پلیس رئیس جمهور قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۷۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد