Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@09:47:16 GMT

رژیم حقوقی دریای خزر بیشتر تبعات سیاسی و اقتصادی دارد

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۱۶۸۱۴

رژیم حقوقی دریای خزر بیشتر تبعات سیاسی و اقتصادی دارد

یک استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: امضای رژیم حقوقی دریای خزر می تواند مقدمه‌ای برای همگرایی کشورهای ساحلی دریای مازندران باشد تا پنج کشور روابط بهتری با هم داشته و بیش از پیش در کنار هم باشند و نقش کشورهای فرامنطقه ای را کمرنگ کنند.

علیرضا محرابی در رابطه با نشست روز گذشته کشورهای ساحلی دریای خزر که به امضای رژیم حقوقی ختم شد، به خبرنگار ایمنا گفت: تحدید دریاچه مازندران یکی از توافقات مهم است که نقش کشورهای فرامنطقه ای دراین دریا را کم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توافق بعد از چندین سال انجام شده و می تواند یک شروع خوب برای پیش برد اهداف کشورهای ساحلی دریای مازندران باشد.

وی افزود: کشورهای ساحلی بر اساس نوع منافع خود و نگاهی که به دریای مازندران و روابط بین الملل دارند تصمیم گیری می کنند، در نتیجه پنج کشور باسلیقه‌های مختلف به این نتیجه رسیدند که در این برهه زمانی باید برای استیفای حق، منافع و دستاوردهای خود تلاش بیشتری انجام دهند.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: از مهمترین دستاوردهای این اجلاس را می توان عدم حضور نیروهای بیگانه وفرامنطقه ای در دریای مازندران دانست که این مهم مورد نظر ایران و روسیه بوده است.

محرابی افزود: البته در نشست دیروز تنها منافع ایران و روسیه مد نظر نبود؛ بلکه هرکدام از کشورهای ساحلی قرار است که به اهداف ومنافع خاص خود برسند، به عنوان نمونه می توان به عبور لوله گازی ترکمنستان از دریای مازندران یا بهره برداری آذربایجان از منابع و ذخائر نفتی در ساحل این کشور اشاره کرد.

این استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: امضای رژیم حقوقی دریای خزر رفتن به سمت همگرایی ملموس جهت بهره برداری از منافع و منابع است. اجلاس دیروز بیشتر دارای تبعات سیاسی و اقتصادی برای کشورهای ساحلی است که در حوزه سیاسی روابط آنها را تقویت کرده و در مسائل اقتصادی هم تاثیر گذاراست و زمینه مساعدی را برای توافقات بیشتر  بین کشورهای ساحلی دریای مازندران برقرار می کند.

وی تأکید کرد: در نتیجه بعد از گذشت این همه زمان طولانی، امضای رژیم حقوقی دریای خزر می‌تواند یک توافق خوب و موثر باشد و کشورهای ساحلی را به تصمیم گیری عملیاتی خوشبین کند.  این توافق می تواند مقدمه ای برای همگرایی  کشورهای ساحلی دریای مازندران باشد تا پنج کشور روابط بهتری با هم داشته و بیش از پیش در کنار هم باشند و نقش کشورهای فرامنطقه ای را کمرنگ کنند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: امنیت ایران رژیم حقوقی دریای خزر کشورهای ساحلی خزر اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۱۶۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند این در حالیست مهف مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابرها را ندارند.

به گزارش ایسنا صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابرها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی  ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد. 

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند. 

ادامه دارد

دیگر خبرها

  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • به شدت به آمریکا درباره ارتکاب هر حماقتی و تبعات آن هشدار می دهیم
  • امواج کوتاه در دریای خزر
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند