Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: انسان‌ها در حوزه کاری و اقتصادی با یکدیگر متفاوت هستند. برخی بعد از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه و هنرستان به دنبال یک کار مناسب در ادارات و سازمان‌های دولتی هستند و بعد از آن که شغل مد نظر خود را نیافتند با ناراحتی از بیکاری و مشکلات مرتبط با آن می‌گویند.

اما برخی از افراد اینگونه نیستند آنان با عزم جهادی از همان سال‌های ابتدای جوانی با قدر دانستن وقت و زمان یک مهارت و حرفه را آموخته و بعد از اینکه خود استاد فن شدند آن را به دیگران نیز می‌آموزند و شرایط کار و شغل را برای آنان نیز ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان نه تنها یک فرد مستقل در حوزه شغلی محسوب می‌شوند بلکه در جامعه به عنوان یک کارآفرین شناخته شده و مورد تحسین قرار می‌گیرند که نمونه‌های فراوانی از این افراد در خراسان‌جنوبی وجود دارد که یکی از آن‌ها علیرضا رمضانی که در سال جاری توسط فنی و حرفه ای خراسان جنوبی به عنوان کارآفرین نمونه انتخاب شده است.

 علیرضا رمضانی این کارآموز و کارآفرین نمونه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از سال‌های ۸۸ تا ۹۵ در حوزه تأسیسات مکانیک ساختمان فعالیت داشتم و در مجموع در ۱۵ دوره فنی و حرفه ای شرکت کردم.

رشته شغلی‌ام را به واسطه نیاز اقلیم خراسان‌جنوبی پیگیری کردم

وی بیان کرد: شرکت در ۱۵ دوره فنی و حرفه‌ای به معنای کسب مهارت و توان تخصصی است که بسیار ارزشمند محسوب می‌شود، اما بعد از مدتی با توجه به نیاز استان و اقلیم بیرجند تصمیم گرفتم در حوزه دیگری نیز کار کنم.

این کارآفرین نمونه ادامه داد: از سال ۹۵ تصمیم گرفته در رشته سیستم‌های نوین تهویه مطبوع ساختمان کار کنم که البته دوره‌های آموزشی مرتبط با آن را در شهرهای مشهد و تهران گذراندم که هزینه سنگینی برای من به همراه داشت.

بهترین لحظه زندگی من زمانی است که می‌بینم که یکی از شاگردانم که به او این مهارت را آموزش داده‌ام با استفاده از این حرفه و مهارت برای خود یک فرصت شغلی ایجاد کرده است رمضانی با اشاره به اینکه امکان آموزش این رشته در شرایط فعلی در خراسان‌جنوبی فراهم نیست، افزود: این سیستم های نوین از جهات مختلفی برای منطقه ما مناسب است چرا که هم مصرف برق آن بسیار پایین بوده و از همه مهمتر حتی یک لیتر آب نیز مصرف نمی‌کند که چنین اقدامات در شرایطی اقلیمی فعلی بسیار مفید ارزیابی می‌شود.

وی گفت: در سیستم‌های نوین تهویه مطبوع ساختمان به جای رادیاتور و کانال‌های کولر و بسیاری از مؤلفه‌های دیگر یک دستگاه کوچک ۸۰ در ۹۰ با ارتفاع ۳۰ سانت نصب می‌شود و دمای هوا را به صورت متعادل نگه می‌دارد.

مهارت حرفه‌ای‌ام را به دیگران نیز آموزش می‌دهم

این کارآفرین نمونه اظهار کرد: من نه تنها این مهارت و فن را آموختم بلکه هر سال به عده‌ای آموزش می‌دهم که برخی همراه خودم به کار مشغول می شوند و برخی دیگر نیز به صورت مجزا کار خود را پیگیری می‌کنند.

رمضانی بیان کرد: بهترین لحظه زندگی من زمانی است که می‌بینم که یکی از شاگردانم که به او این مهارت را آموزش داده‌ام با استفاده از این حرفه و مهارت برای خود یک فرصت شغلی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: البته در مسیر موفقیت همواره سختی‌ها و مشکلات فراوانی وجود دارد از جمله اینکه تصور می‌شد که فعالیت های من کسانی که به شیوه سنتی در حوزه تهویه هوا کار می‌کنند را در جذب بازار دچار مشکل خواهد کرد.

فعالان حوزه کارآفرینی نیاز به حمایت در حوزه تبلیغات دارند

این کارآفرین نمونه افزود: تمایل من بر این است که نه به واسطه حرفه شخصی من بلکه از آن جهت که استفاده از سیستم‌های نوین تهویه هوا در بحث صرفه‌جویی در انرژی بسیار تأثیر گذار است مورد حمایت از منظر تبلیغاتی قرار بگیرد.

رمضانی گفت: همانطور که زمانی به واسطه کاهش مصرف برق استفاده لامپ های کم مصرف تبلیغ می‌شد، الان نیز شرایط اقلیمی ما ایجاب می‌کند که از هر آنچه در راستای کاهش مصرف برق و آب است حمایت صورت گیرد.

وی اظهار کرد: همیشه دوست داشته‌ام بر روی پای خودم بایستم و فرصتی برای اشتغال خودم و دیگران ایجاد کنم و این را نه در حرف که در عمل طی سال‌های گذشته به اثبات رسانده‌ام.

پیشنهاد کار دولتی را نپذیرفتم

این فعال حوزه فعالیت‌های فنی و حرفه‌ای بیان کرد: خاطرم هست زمانی که ساخت و سازهای مسکن مهر رواج داشت و من آنجا کار می‌کردم به من پیشنهاد کار دولتی داده شد ولی من نپذیرفتم چرا که دوست داشتم برای خودم کار کنم.

تشویق یک فرد فعال فقط به این نیست که در مناسبت‌های مختلف از او به عنوان کارآموز، کارآفرین، دانشجو و معلم نمونه یاد شده و تقدیر شود بلکه مهم حمایت و فراهم کردن شرایط کار و تلاش است رمضانی ادامه داد: هیچ چیز جذاب‌تر از این نیست که روزی کار را شروع کنی و بعد از گذشت مدت زمانی در آن تخصص پیدا کرده و استاد در آن رشته شوی و بی شک زکات آن نیز آموزش دادن این حرفه و رشته به دیگران است.

وی افزود: تشویق یک فرد فعال فقط به این نیست که در مناسبت‌های مختلف از او به عنوان کارآموز، کارآفرین، دانشجو و معلم نمونه یاد شده و تقدیر شود بلکه مهم حمایت و فراهم کردن شرایط کار و تلاش است.

 این کارآفرین نمونه گفت: نیاز امروز کشور ما این است که هر کس در حوزه‌های اقتصادی یا فنی کار و تلاش می کند موانع پیش پای او برداشته شده و مورد حمایت عملی قرار گیرد.

رمضانی با اشاره به عوامل موفقیت خود در عرصه شغلی اظهار کرد: در طول زندگی کسانی هستند که به انسان انگیزه برای کار و تلاش می‌دهند که در زندگی من همسرم هستند که می‌خواهم به عنوان شریک زندگی و کاری‌ام از ایشان تشکر و قدردانی کنم.

رمضانی یادآور شد: همچنین در طول این سال‌ها استادم آقای مجید لر نیز راهنمای من بوده اند که باید از ایشان نیز سپاسگزاری کنم.

 کسانی که علاوه برخود برای دیگران نیز فرصت‌های شغلی ایجاد می‌کنند،  نمونه ای از افراد توانمند، دارای قدرت ریسک‌پذیری و پر تلاش هستند که باید قدر آنان را دانست چرا که چنین افرادی در عرصه اقتصاد ستون‌های یک جامعه محسوب می‌شوند.

کارآفرینی تنها آن کارخانه‌داری نیست که ۲۰۰ نفر در کارخانه او مشغول به کار هستند بلکه اگر کسی به تعداد نیاز در مجموعه خود افرادی را به کارگیری کند کارآفرین محسوب می‌شود.

کارآفرینان در شرایط اقتصادی فعلی با موانع و مشکلاتی رو به رو هستند که تحقق اقتصاد مقاومتی ایجاب می‌کند پای درددل آنان نشست، این موانع را شنید و برای حل آن برنامه‌ریزی کرد.

کد خبر 4361608

منبع: مهر

کلیدواژه: اشتغال زایی خراسان جنوبی کارآفرینی روز خبرنگار خبرگزاری مهر کرمانشاه بوشهر گرگان شهرکرد مشهد شیراز خطبه های نماز جمعه یاسوج بیرجند احتکار سانحه تصادف مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۱۹۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟

بارندگی‌های اخیر این پرسش را پررنگ کرده است که از نظر بارش در چه وضعی هستیم؟ آیا خشکسالی تمام شده است؟

به گزارش خبرآنلاین، مهدی زارع، کارشناس محیط زیست، در این‌باره می‌گوید: خشکسالی هواشناسی یک نیروی محرکه طبیعی اصلی بیابان‌زایی است و به دلیل دوره‌های طولانی مدت کم بارش رخ می‌دهد. کمبود آب و همچنین استفاده بی رویه از منابع آبی، عمدتاً برای کشاورزی، تعادل آبی منفی و تغییر در پوشش گیاهی ایجاد می‌کند و بیابان‌زایی را تسریع می‌کند.

او با بیان اینکه علی‌رغم اقدامات سیاسی مختلف در گذشته، بیابان‌زایی همچنان یک معضل جدی زیست‌محیطی در بسیاری از مناطق ایران است، ادامه می‌دهد: شاخص‌های خشکسالی و خشکی حاصل از داده‌های بلندمدت دما و بارندگی وقوع خشکسالی طولانی‌مدت در مناطق مختلف اقلیمی ایران را نشان می‌دهد. خشکسالی‌های شدید و فوق‌العاده شدید هواشناسی در دهه‌های اخیر با رشد سریع جمعیت، شور شدن خاک و مدیریت ضعیف منابع آب نیز به عنوان محرک‌های اصلی انسانی در نظر گرفته می‌شوند.

این استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی توضیح می‌دهد: درصد جمعیت روستایی در ایران رو به کاهش است و مناطق شهری به سرعت در حال رشد هستند. از دهه پنجاه شمسی، میزان استفاده از آب‌های زیرزمینی در ایران حدود ۴ برابر شده و میانگین کاهش سالانه سطح آب زیرزمینی حدود ۵۰ سانتی‌متر بوده است. بیابان‌زایی را نمی‌توان به طور کامل متوقف یا مدیریت کرد، اما می‌توان با اتخاذ برخی راهبرد‌های مدیریت پایدار زمین آن را کاهش داد.

زارع با اشاره به اینکه رویداد‌های طبیعی شدید مانند خشکسالی و سیلاب می‌تواند با تغییرات اقلیمی مرتبط باشد، می‌گوید: بررسی شاخص خشکسالی نشان داده است که روندی منفی به ویژه در فلات مرکزی با اقلیم خشک و نیمه خشک برقرار است. این روند منفی منجر به افزایش خشکی در آینده و بدتر شدن وضعیت خشکسالی شدید فعلی در مناطق خشک و نیمه خشک خواهد شد.

او در پاسخ به این سوال که کدام نواحی ایران در معرض بیابان‌زایی هستند، ادامه می‌دهد: مردم فلات مرکزی ایران نسبت به سایر نقاط کشور در معرض خطر خشکسالی شدید و بیابان‌زایی هستند. افزایش مدت و شدت خشکسالی منجر به افزایش مهاجرت خواهد شد.

زارع معتقد است: مشارکت سازمان‌های مردم نهاد محلی در تصمیم‌گیری‌های مدیریت آب برای دستیابی به مدیریت پایدار حوزه آبخیز، مطالعه بهترین روش‌های تأمین و ذخیره‌سازی آب و سامانه‌های آبیاری اصلاح‌شده برای افزایش بهره‌وری مصرف آب، انتخاب مدیران مناسب و چارچوب‌های مدیریتی مناسب در طرح‌های توسعه روستایی برای ایجاد بستر مناسب برای تسریع در روند مبارزه با بیابان‌زایی و توسعه برنامه‌های چند رشته‌ای برای ترکیب یافته‌های علمی مدرن با دانش بومی از روش‌هایی است که می‌توان در مدیریت خشکسالی به کار بست.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله اظهار می‌کند: در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰ بارندگی ایران به طور متوسط حدود ۱۱ درصد، آب‌های سطحی حدود ۴۴ درصد و آب‌های تجدیدپذیر حدود ۳۲ درصد کاهش یافته است. در دهه‌های اخیر میانگین دمای شهر‌های اصلی ایران حدود ۰.۶ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. پیش‌بینی‌ها تا ۱۴۱۵ بین ۰.۷ (در سناریوی متوسط) تا ۱ (در بدترین حالت) درجه افزایش دما را نشان می‌دهد.

او با بیان اینکه در ایران کاهش حدود ۱۵ درصدی بارش و از سوی دیگر افزایش تا حدود ۴.۵ درجه سانتیگراد در میانگین دمای ایران در هفت دهه آینده پیش‌بینی شده و اگر اقدامات فوری برای حل این مشکلات انجام نشود، وضعیت می‌تواند به زودی فاجعه‌بارتر شود، می‌گوید: آب تنها منبع طبیعی است که جایگزینی ندارد و نیاز به آن طاقت فرسا، ثابت و فوری است. رقابت برای دستیابی به منابع کمیاب آب، حداقل به صورت ناخودآگاه، می‌تواند افراد را به رفتار‌های خودخواهانه، غیرهمکاری و حتی تهاجمی و خشونت‌آمیز سوق دهد. علاوه بر این، کمبود بارش ممکن است درآمد مردم را کاهش دهد، مثلاً در بخش کشاورزی، و بنابراین، اضطراب و استرس مرتبط می‌تواند مردم را به سمت خشونت سوق دهد.

دیگر خبرها

  • واکنش ماسک به وعده «پیروزی» اوکراین
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • حال خوب| برآورده شدن آرزوی دختر کارآفرین
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • جان دوباره تالاب جازموریان بعد ۲ سال خشکسالی
  • پرداخت تسهیلات به ۵۳۴ طرح تولید و کارآفرینی خراسان جنوبی
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • کارگر و کارآفرین دو همکارند در خطّ مقدّم نبرد اقتصادی + فیلم