Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@16:41:36 GMT

تولید بیش از ۶ میلیون تن محصولات کشاورزی در مازندران

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۱۹۹۱۱

تولید بیش از ۶ میلیون تن محصولات کشاورزی در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، مجید بهادری صبح دوشنبه در نشست با خبرنگاران مازندران را یکی از استان های مهم در بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: مازندران با تولید بیش از ۶ میلیون تن محصولات کشاورزی نقش ویژه در امنیت غذایی و اشتغالزایی دارد.

بهادری بااشاره به اینکه استان مازندران در ۱۴ محصول حائز رتبه های اول و دوم است، گفت: مازندران با وجود سطح کشت کمتر نسبت به سایر استان ها رتبه نخست را در تولید برنج دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مقام نخست تولید مرکبات در کشور داریم، افزود: استان مازندران مقام دوم در تولید کلزا را دارد و در تولید گوشت سفید، مرغ و تخم مرغ نیز در جایگاه خوبی قراردارد.

وی با تاکید براینکه باید به سمت کشاورزی پایدار حرکت کنیم، ادامه داد: کشاورزی پایدار به معنای استفاده درست از اراضی کشاورزی است به طوری که با مصرف درست کود، سم و... به طبیعت آسیبی وارد نشود.

بهادری انتقام طبیعت را سخت دانست و گفت: برای حفظ محیط زیست همه آحاد جامعه تلاش کنند زیرا ریختن زباله، فاضلاب و استفاده نادرست از سموم سبب از بین رفتن طبیعت می شود که پیامدهای بدی را در آینده دارد.

وی با بیان اینکه مازندران تنوع کشت خوبی دارد، افزود: فردی تصور نمی کرد که مازندران امسال با کمبود آب مواجه شود بنابراین برای صرفه جویی در آب باید کشاورزی ما نیز دانش محور باشد تا بتوان از آب استفاده درست شود.

مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران تنظیم الگوی کشت استانی را در کاهش مصرف آب بسیار مهم دانست و تاکید کرد: پنبه یک زراعت صنعتی است که توانایی تولید، اشتغال و صنعت را دارد و به دلیل مصرف کم آب می تواند جایگزین محصولات دیگر در استان شود و در گذشته نیز بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت این محصول بود.

بهادری به کشت دانه های روغنی اشاره کرد و گفت: امروز کشور ما به کشت دانه های روغنی نیاز دارد بنابراین باید برنامه ریزی های لازم در این زمینه نیز صورت گیرد.

وی افزود: برای فرار از کم آبی باید یک کشت زمستانه و یک کشت تابستانه کم مصرف داشته باشیم که علاوه بر اشتغال و درآمدزایی برای کشاورزان در مصرف آب نیز صرفه جویی شود.

 مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کشاورزی ما حرفه ای نیست، گفت: برای داشتن کشاورزی پیشرفته باید مهارت های لازم را به کشاورز آموزش داد که در حال حاضر این مهارت ها در جهاد کشاورزی مازندران به کشاورزان آموزش داده می شود.

بهادری با تاکید بر اینکه کشاورزان ما باید حرفه ای شوند، افزود: در سال گذشته بیش از ۱۲۰ هزار نفر روز آموزش های لازم  در حوزه زراعت، باغبانی و دامپروری به کشاورزان داده شده است تا بتوانند تولید محصولات را افزایش دهند.

وی از برگزاری ۸۰۰ دوره مهارتی نیز خبرداد و خاطرنشان کرد: فعالیت های مشارکتی در مزرعه نیز آغاز شده است که در این طرح، آموزش ها در مزارع به کشاورزان داده می شود به طوری که برای کشت برنج  متخصصین جهاد کشاورزی ۱۵ هفته در مزرعه حضور دارند.

مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد سطح کشت شالی در مازندران مکانیزه است، گفت: در حال حاضر حدود ۵۱ هزار هکتار از اراضی کشت به صورت مکانیزه است که در گذشته این رقم کمتر از ده هزار هکتار بود.

 بهادری با اعلام اینکه بیش از ۹۰ درصد برداشت نیز مکانیزه است، گفت: دولت در سال های اخیر بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اعتباری برای مکانیزاسیون به کشاورزان اعطا کرده است.

وی به صادرات محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته کیوی نسبت به سایر محصولات بیشتر صادر شد زیرا این محصول استانداردها لازم برای صادرات را دارد.

وی در پاسخی سوالی مینی بر ساخت و سازهای غیرمجاز در زمین های کشاورزی، گفت: در گذشته ویلاسازی را جدی نگرفتند ولی در چند سال اخیر برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز بسیار سختگیرانه است که نقش رسانه ها در جلوگیری از ویلاسازی و آگاهی بخشی به مردم بسیار موثر بود به طوری که امروزه مردم در این زمینه مطالبه گر هستند و هر گونه ساخت و ساز غیرمجاز را پیگیری می کنند.

بهادری به محدودیت کشت دوم اشاره کرد و افزود: علیرغم تاکید جهادکشاورزی بر جلوگیری از کشت دوم شاهد هستیم برخی افراد برای یک درآمد بیشتر از چاه ها استفاده می کنند درحالی که این مسئله به شدت باعث صدمه زدن به طبیعت می شود زیرا در چندسال اخیر تغییرات زیادی را شاهد هستیم که این مسئله آسیب های زیادی را وارد می کند.

کد خبر 4373261

منبع: مهر

کلیدواژه: جهادکشاورزی مازندران ساری کشاورزی روز خبرنگار خبرگزاری مهر کرمانشاه بوشهر گرگان شهرکرد مشهد شیراز خطبه های نماز جمعه یاسوج بیرجند احتکار سانحه تصادف مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۱۹۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی، گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

او با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، افزود: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد گفت: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

او با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، افزود: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، گفت: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

او از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان