Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خرداد به نقل از فرتاک نیوز هر سال از ابتدای مرداد ماه با آغاز فصل برداشت برنج برای حمایت از تولید داخل واردات برنج خارجی ممنوع می‌شود تا به دلیل عرضه مازاد بر نیاز قیمت برنج داخلی شکسته نشود.
برنج‌کاران مازندران همه ساله با وجود رنج و مشقت‌های فراوان به دنبال این هستند که بهترین و باکیفیت‌ترین محصول برنج را تولید کنند اما موضوعی که تیشه بر ریشه تولید طلای سپید می‌زند واردات برنج‌های خارجی است؛ چرا که تولیدکنندگان با وجود مشکلات فراوانی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند گله و شکایت اصلی آنان از واردات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برنج‌کار برای اینکه خوشه طلایی برنج به بار بنشیند متحمل هزینه‌هایی می‌شود که باید همه این هزینه‌ها را به‌صورت نقدی پرداخت کند در غیر این صورت با مشکلی اساسی در زمینه تولید مواجه خواهد شد و یا خسارت می‌بیند ولی در حال حاضر خرید تضمینی برنج برای حمایت از تولیدکنندگان اعلام شده در حالی‌ که هزینه رنج شبانه‌روزی برنج‌کار را پس از چند ماه پرداخت می‌شود، ولی تصور حتی لحظه‌ای اینکه خود را جای برنج‌کار بدانند حتی دور از ذهن است.
با وجود اینکه همه از زحمات برنج‌کاران با خبر هستند و هیچ کس حاضر نیست حتی برای لحظه‌ای خود را جای آنان تصور کند اما به جای مرهمی بر زخم‌های آنان گذاشته شود تا کمی التیام یابد با آزاد شدن واردات نمک بر زخم‌های آنان پاشیده شده و تمامی امیدهای آنان ناامید می‌شود؛ به‌ویژه آزاد شدن برنج در این زمان از سال که برنج‌کاران روی محصولات خود برای شب عید حساب باز کردند.
در کنار این وزارت جهاد کشاورزی از سال گذشته سیاست خرید توافقی برنج ایرانی را در دستور کار خود به عاملیت سازمان تعاون روستایی ایران قرار داده است تا واسطه‌ها با قیمت‌های بسیار پایین زحمت کشاورز را به در ندهند. سالانه 3 میلیون تن برنج در کشور مصرف می‌شود که رقمی بین 2 تا 2 میلیون و 200 هزار تن آن در داخل و در استان‌های مازندران و گیلان تولید می‌شود و مابقی از محل واردات تأمین می‌شود.
واردات برنج تا ۳۱ شهریور آزاد شدمعاون وزیر جهاد کشاورزی در نامه‌ای به انجمن واردکنندگان برنج از ممنوعیت واردات برنج تا ۳۱ شهریور ماه سال جاری خبر داد. 

در این نامه علی اکبر مهرفرد آمده است: باتوجه به استعلام‌های به عمل آمده توسط برخی واردکنندگان برنج، به استحضار می رساند که مهلت واردات و ترخیص برنج به تاریخ 97/6/31 موکول و مجاز می باشد. مراتب طی نامه شماره 757/ 97/ م مورخ 97/5/10 به سازمان توسعه و تجارت ایران و گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است.خاطرنشان می‌گردد تغییر اعلام شده فوق‌الذکر به مفهوم تخصیص ارز برای کلیه متقاضیان نیست. تخصیص ارز مطابق چارچوب و ضوابط مربوطه خواهد بود.
موافقت با واردات برنج در حالی روی می‌دهد که شالی کاران داخلی مشغول برداشت برنج هستند و باید شرایط به گونه‌ای باشد که تولید داخل آسیب وارد نکند.
همچنین برخی واردکنندگان با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی برنج به کشور آورده و در انبارها احتکار کرده‌اند.
تمدید مهلت واردات برای برنج‌های در راه مانده استدبیر انجمن وارد کنندگان برنج نیز گفت: یک میلیارد دلار ارز تخصیص داده شده تا حدود یک میلیون تن برنج وارد شود که تا کنون 800 میلیون دلار آن وارد شده و 200 میلیون دلار آن باقی مانده و با تمدید مهلت واردات مابقی نیز از کشور مبدا حمل می‌شود.
مسیح کشاورز در مورد تمدید مهلت واردات برنج تا 31 شهریور ماه اظهار داشت: یک‌سری از واردکنندگان برنج که ثبت سفارش را انجام داده بودند، تا 31 تیرماه برای دریافت ارز یارانه‌ای خود و اقدام به واردات با دوره ممنوعیت برخورد کردند که در ابتدا با مجوز وزارت کشاورزی شروع ممنوعیت‌ها 20 روز به تعویق افتاد و به 20 مرداد ماه موکول شد که این افراد بتوانند ارز خود را دریافت کنند.
وی در توضیح بیشتر موضوع گفت: از طرف دیگر برخی از واردکنندگان هم که ارز خود را دریافت کرده بودند و بارشان آماده حمل به ایران بود، زمانی برای حمل و ورود به کشور نداشتند و هنگام ورود بار با دوره ممنوعیت مواجه می‌شدند در نتیجه با امکان‌سنجی‌هایی که انجام شد رئیس‌جمهور مجوزی صادر کرد تا افرادی که ارز را دریافت کرده‌اند بتوانند تا 31 شهریور برنج خود را حمل و وارد کشور کنند.
به گفته دبیر انجمن واردکنندگان برنج قرار است برنج‌هایی که پیش از این تاریخ ثبت سفارش شده و به هر دلیل ارز آنها اختصاص نیافته حمل و وارد شود.
کشاورز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه میزان ارز یارانه‌ای برای واردات برنج خارجی اختصاص یافته گفت: یک میلیارد دلار ارز تخصیص داده شده تا حدود یک میلیون تن برنج وارد شود که تا کنون 800 میلیون دلار آن اختصاص داده و وارد شده و 200 میلیون دلار آن باقی مانده است.
از آنجایی که مقداری از نیاز کشور به این محصول از طریق واردات تامین می شود، مسئله اصلی در ورود برنج های خارجی به کشور، همزمان بودن این واردات با فصل برداشت این محصول در کشور است.
با وجود مشکلات و مسائل متعدد نباید تولیدکننده خود را در این شرایط تنها ببیند بلکه باید بداند پشت و پناهی دارد تا به آن تکیه کند؛ چرا که با رنج شبانه‌روزی تولید محصول استراتژیک کشور را برعهده دارد که در جای خود بسیار قابل تقدیر است.
اگر از کشاورزان حمایت نمی‌شود دست‌کم نمک بر زخم‌های آنان پاشیده نشود تا بتوانند سرپا باشند و به تولید که مورد تأکید مقام معظم رهبری است بپردازند برچسب ها: برنج ، واردات ، واردات برنج

منبع: خرداد

کلیدواژه: برنج واردات واردات برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۰۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش قدس آنلاین، حامد نجفی علمدارلو افزود: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، افزود: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • واردات چای از کشور سریلانکا
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • کانادا ۲ میلیون دلار به تولید پهپاد در اوکراین اختصاص می‌دهد
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟