Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@16:30:17 GMT

سرطان پوست نشانه خطر ابتلا به سرطان‌های دیگر است

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۲۱۰۳۳

سرطان پوست نشانه خطر ابتلا به سرطان‌های دیگر است

طبق نتایج یک مطالعه جدید، افراد مواجه با عود مجدد سرطان شایع پوست ممکن است در معرض ریسک بالا ابتلا به برخی سرطان های دیگر قرار داشته باشند.

مهر: محققان دانشگاه استنفورد آمریکا دریافتند بالاترین ریسک در بین بیمارانی وجود دارد که دارای تعداد دوره‌های زیاد «سرطان سلول پایه ای» (BCC) بوده اند؛ BCC نوع قابل درمان سرطان پوست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین مطالعات نشان داد بیمارانی که در طول ۱۰ سال حداقل شش بار دچار BCC شدند بیش از حد میانگین در معرض ابتلا به سرطان‌های سینه، روده، پروستات و خون قرار داشتند.

در مطالعات قبلی مشخص شده بود افرادی که به هر نوع سرطان پوست مبتلا می‌شوند با افزایش ریسک ابتلا به سایر سرطان‌های پوست، بخصوص ملانوما، مواجه هستند.

دکتر «کاویتا سارین»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد زمانیکه افراد به طور مکرر دچار سرطان سلول پایه‌ای شوند، با ریسک بالا سرطان‌های داخلی روبرو هستند، موضوعی که قبلا تشخیص داده نشده است.»

سرطان سلول پایه‌ای که عمدتا ناشی از قرارگیری در معرض نور ماوراءبنفش خورشید است، قابل درمان است. اما به گفته سارین، زمانیکه افراد مکررا با عود این نوع سرطان مواجه می‌شوند، می‌تواند علامت آسیب پذیری آنان در مقابل سرطان‌های دیگر هم باشد.

در این مطالعه، محققان DNA ۶۱ بیمار مبتلا به چندین بار سرطان سلول پایه‌ای را بررسی کردند و دریافتند ۲۰ درصد دارای جهش‌های در ژن‌های شان هستند که به ترمیم آسیب DNA در سلول‌های بدن کمک می‌کند. سرطان زمانی متجلی می‌شود که این سلول‌ها غیرعادی رشد کرده و بدون کنترل پخش می‌شوند.

به گفته سارین، «رقم ۲۰ درصد رقم بسیار بالای در مقایسه با کل جمعیت عمومی است.»

با این حال وی تاکید می‌کند این یافته‌ها مبتنی بر گروه کوچکی از بیماران بوده و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است.

محققان توصیه می‌کنند افرادی که دارای سابقه چندین بار BCC هستند حتما در مورد سایر سرطان‌ها نظیر سرطان‌های سینه و روده هم تحت غربالگری قرار گیرند.

منبع: فردا

کلیدواژه: سرطان پوست سرطان درمان سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۱۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، احسان عارفیان دبیر ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی با اشاره به اینکه ایران در جایگاه سیزدهم تولید علم سلول بنیادی در دنیا قرار گرفته است، گفت: همچنین شاهد هستیم که ایران در منطقه نیز رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه در برنامه جامع راهبردی ۱۰ ساله ستاد، چند هدف کلان تعریف شده که دسترسی ایران به رتبه ۱۰ تولید دانش سلول بنیادی یکی از اصلی‌ترین این اهداف بوده است گفت: در همین راستا، با تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ایران تاکنون توانسته رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان را به خود اختصاص دهد و باید این جایگاه را تا پایان سال ۱۴۰۴ به رتبه ۱۰ ارتقا دهد.

به گفته او، با توجه به اینکه ایران در جایگاه سیزدهم تولید دانش در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی قرار گرفته اما در منطقه خاورمیانه و شرق مدیترانه رتبه نخست را دارد و بالاتر از ترکیه و رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته است.

وی، مشارکت بخش‌های غیر دولتی، استقلال و خودکفایی در انواع بانک‌های سلولی، تولید ثروت ملی و خوداتکایی در قابلیت تولید را از دیگر اهداف اصلی ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی برشمرد و خاطر نشان کرد: در بررسی‌های آماری مشخص شده که تولید دانش ایران در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی با رشد ۷۰ درصدی از سال ۲۰۲۰ نیز همراه بوده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در مقایسه با بسیاری از حوزه‌های علم و فناوری در کشور بسیار جوان است، تصریح کرد: با این وجود، ایران توانسته است جایگاه خوبی را در میان سایر کشورهای دنیا و خاورمیانه کسب کند و با توجه به پیشرفت‌های حوزه سلول‌های بنیادی توسط محققان داخلی، ایران جز پیشتازان این حوزه است. ‌

کد خبر 6099347

دیگر خبرها

  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • دلیل خشم آلگری: در این وضعیت ریسک نکنید
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟