Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:32:40 GMT

زندگی کشاورزان ابرکوه می‌خشکد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۲۱۱۹۸

زندگی کشاورزان ابرکوه می‌خشکد؟

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: هم اکنون ۶۴۸ حلقه چاه کشاورزی و ۱۳ رشته قنات، منابع تامین آب بخش کشاورزی این شهرستان است و به دلیل خشکسالی بسیاری از قنات‌ها خشک شدند.

به گزارش ایسنا، مهدی غیب‌الهی با بیان اینکه سطح زیرکشت محصول خربزه در سال زراعی 97 - 96 در این شهرستان با 40 درصد کاهش به 70 هکتار رسیده است، توضیح داد: در دو دهه گذشته خشکسالی و تغییر الگوی کشت در شهرستان ابرکوه تداوم داشته و سال‌های اخیر بیش از ۲۵۰ هکتار اراضی به کشت این محصول اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، ارقام خربزه شهرستان را از نوع محلی و تخم مشهدی ذکر کرد و افزود: برداشت این محصول از اواسط تیر آغاز شد و تا اواخر مرداد ۹۷ ادامه دارد. با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه، متوسط تولید در هر هکتار ۲۲ تن و در بعضی مزارع تا ۳۰تن و مجموع تولید یک هزار و ۵۰۰ تن است.

وی با تصریح بر اینکه در دو دهه اخیر به دلیل تداوم خشکسالی هر سال از ذخایر آبی منطقه کاسته شد که تداوم این پدیده حیات اقتصادی کشاورزان و روستاییان را به خطر انداخته است، ادامه داد: سالانه ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب از منابع آبی منطقه برداشت می‌شود که افزون بر ۸۵ درصد آن صرف کشاورزی می‌شود و در خوش بینانه ترین حالت میزان بهره وری در آبیاری سنتی ۳۵ تا ۴۰ درصد است.

غیب‌الهی با اشاره به این‌که ابرکوه یکی از قطب‌های کشاورزی استان یزد به شمار می‌رود و در برخی تولیدات مقام نخست و دوم را دارد، تصریح کرد: می‌توان با تکمیل زنجیره تولید، ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی علاوه بر برندسازی و معرفی کالا در ایجاد اشتغال و افزایش راندمان تولید، نسبت به افزایش درآمد کشاورزان نیز اقدام کرد.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با بیان این‌که 35 درصد اشتغال مردم ابرکوه وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است،‌گفت: 7500 خانوار از این طریق امرار معاش می‌کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد:‌ سطح زیرکشت محصول زراعی و باغی شهرستان ابرکوه ۱۵ هزار هکتار است که سالانه ۱۹۰هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید و بخشی از هزینه های زندگی آنها را تامین می‌کنند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان

ناظری گفت:سطح زیر کشت محصول باقلا در استان هزار و ۷۵۰ هکتار و میانگین عملکرد هر هکتار ۱۴ تن است.

او ادامه داد: برداشت محصول باقلا از اواخر فروردین ماه شروع شده و تاکنون ۶۵ درصد آن برداشت شده است.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی گلستان گفت: امسال میانگین قیمت خرید این محصول از کشاورز حدود ۱۲ هزار تومان است. 

ناظری گفت:این محصول بعد از برداشت علاوه بر بازار‌های استان به برخی از استان‌های دیگر نیز فرستاده می‌شود.

او افزود:مهمترین ارقام مورد کشت در استان ارقام برکت و فیض بوده که از ارقام دانه درشت است.

ناظری گفت: برداشت باقلا تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد.

بهترین زمان کشت این محصول از ابتدای آبان تا اواسط آذر است.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند