Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس نظام رتبه بندی کیو. اس، دانشگاه کمبریج به عنوان دومین دانشگاه انگلیس و ششمین دانشگاه برتر جهان در سال ۲۰۱۸- ۲۰۱۹ شناخته شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، براساس نظام رتبه بندی کیو. اس، دانشگاه کمبریج به عنوان دومین دانشگاه انگلیس و ششمین دانشگاه برتر جهان در سال ۲۰۱۸- ۲۰۱۹ شناخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دانشگاه کمبریج در شهر کمبریج در کناره رودخانه کَم، واقع شده‌است؛ این دانشگاه در سال ۱۲۰۹ تأسیس شده و دومین دانشگاه قدیمی در منطقه انگلیسی زبان و سومین دانشگاه قدیمی در جهان به‌شمار می‌آید.

از آنجا که دانشگاه آکسفورد نیز قدمتی قدیمی دارد، از این رو به این دو دانشگاه، «دانشگاه‌های باستان» می‌گویند و نام آن‌ها را آکسبریج نهاده‌اند.

اولین سند رسمی که به تأسیس دانشگاه کمبریج اشاره می‌کند، سندی است مربوط به هنری سوم انگلیس که به دانشگاه کمبریج اجازه تربیت اعضای خود و یکسری امتیازاتی همچون معافیت‌های مالیاتی را می‌دهد.

سند بعدی نیز گرگوری نهم در سال ۱۲۳۳ در این ارتباط دارد که به دانش‌آموخته‌های این دانشگاه اجازه تدریس به جامعه مسیحی را می‌دهد.

تأسیس دانشکده‌های دانشگاه کمبریج کاملاً اتفاقی بود و از روز اول قرار بر تأسیس چنین جا‌هایی نبود؛ عمر هیچ‌کدام از دانشکده‌های موجود در کمبریج به اندازه عمر خود دانشگاه کمبریج نمی‌رسد اما با این حال، اولین دانشکده این دانشگاه با نام پترهوس (Peterhouse) در سال ۱۲۸۴ تأسیس شد؛ بعد از آن و خصوصاً در قرون چهاردهم و پانزدهم نیز دانشکده‌های دیگری نیز تأسیس شدند.

تیم ارشد اداری مرکزی این دانشگاه مسئول مدیریت آموزش، تحقیق و پشتیبانی از کار کارکنان در سراسر دانشگاه‌ها و کالج‌هاست؛ آموزش، تحقیق و پشتیبانی در موفقیت و اعتبار این دانشگاه بسیار مهم بوده است.

براساس شواهد موجود، در ابتدا فقط مرد‌ها اجازه ورود و تحصیل در کمبریج را داشتند؛ اولین دانشکده خانم‌ها با نام کالج گیرتن، توسط امیلی دیویس در سال ۱۸۶۹ تأسیس شد؛ بعد از آن و در سال ۱۸۷۲ دانشکده نون‌هام تشکیل شد؛ کالج‌های دیگری نیز برای خانم‌ها در سال‌های ۱۸۸۵، ۱۹۵۴ و ۱۹۶۵ تشکیل شد.

اولین امتحانی که از دانشجویان خانم گرفته شد در سال ۱۸۸۲ بود، ولی تا سال ۱۹۴۸ خانم‌ها به عنوان عضو کامل دانشگاه محسوب نمی‌شدند مرکز اصلی دانشگاه در شهر کمبریج قرار دارد و بیشتر دانشجویان در همین شهر ساکن هستند؛ دانشجویان ساکن حدود ۲۰ درصد کل جمعیت شهر را تشکیل می‌دهند.

دانشکده‌ها هرکدام خودمختار بوده و دارایی و محل کسب درآمد خود را جداگانه دارند و عضو جداناپذیر دانشگاه محسوب می‌شوند؛ تمام دانشجویان عضوی یکی از این دانشکده‌ها هستند.

کمبریج ۳۱ دانشکده دارد که از این میان، ۳ دانشکده فقط مخصوص خانم‌ها و باقی دانشکده‌ها مختلط است؛ البته پیش‌تر و در سال‌های دور همه دانشکده‌ها فقط برای مرد‌ها بودند؛ دانشکده داروین اولین دانشکده کمبریج بود که حاضر به پذیرفتن مختلط هم آقایان و هم خانم‌ها شد.

هزینه‌های دانشکده‌ها نیز برای دانشجویان (اقامت و تغذیه) بستگی به دانشکده دارد و با هم فرق دارند.علاوه بر ۳۱ دانشکده موجود، بیش از ۱۵۰ دپارتمان و مرکز مختلف دیگر در این دانشگاه در حال کار هستند؛ اعضای این مراکز معمولاً از اعضای یکی از همان ۳۱ دانشکده اصلی هستند.

همچنین، ریاست دانشگاه بیشتر تشریفاتی بوده و مدت زمان مشخصی ندارد؛ این ریاست در حال حاضر در اختیار پروفسور لسزک بوریسیوکز است.هر سال تحصیلی بر اساس قوانین دانشگاه به ۳ دوره (ترم) تقسیم می‌شود؛ یک ترم از ماه اکتبر تا دسامبر؛ ترم دیگر از ژانویه تا مارس و ترم دیگر از آوریل تا ژوئن است.

همچنین، مدت زمان ترم‌ها به نسبت دانشگاه‌های دیگر بسیار کوتاه است. دانشگاه کمبریج ثروتمندترین دانشگاه در کل انگلیس و قاره اروپا است؛ دارایی این دانشگاه در سال ۲۰۱۱ برابر با ۴ میلیارد یورو بود که ازاین رقم ۱.۶ میلیارد یورو مستقیماً مربوط به خود دانشگاه و ۲.۷ میلیارد یورو مربوط به دانشکده‌ها است.

بودجه عملیاتی این دانشگاه ۱ میلیارد دلار در هر سال است.عمدتاً درآمد دانشگاه کمبریج توسط دولت انگلیس به خاطر تدریس و تحقیقات علمی به دانشگاه داده می‌شود.

در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ حدود یک سوم درآمد این دانشگاه را دولت انگلیس به خاطر تحقیقات پرداخته کرده بود.همچنین انتشارات دانشگاه کمبریج نیز محل خوبی برای کسب درآمد‌های بالا برای این دانشگاه است.

کمبریج ۱۱۴ کتابخانه دارد؛ کتابخانه دانشگاه کمبریج کتابخانه مرکزی و محل تحقیقات بوده که به تنهایی بیش از ۸ میلیون جلد کتاب دارد.انجمن‌های دانشجویی زیادی در دانشگاه کمبریج وجود دارد که توسط خود دانشجویان اداره می‌شود؛ این انجمن‌ها معمولاً مسئول برگزاری جلسات و گفتگو‌ها در موضوعات مختلف هستند.

دانشجویان این دانشگاه روزنامه‌های مختلفی را به چاپ رسانده و حتی شبکه‌ای رادیویی به نام «کم اف‌ام» را به راه انداخته‌اند.فعالیت بیش از ۱۸ هزار دانشجو از گوشه و کنار جهان، ۳۱ کالج و ۱۵۰ دپارتمان، دانشکده و دیگر موسسات در دانشگاه کمبریج باعث شده که در این مجموعه هیچ دور روزی شبیه به هم نباشد.

قلب کنفدراسیون این موسسات یک تیم ارشد اداره مرکزی است که برخلاف تصور اداره بزرگی نیست؛ به این دلیل که کالج‌ها با قوانین و مقررات داخلی خود اداره می‌شوند و کارکنان گروه آموزشی هر کالج سیاست‌های خود را اجرا می‌کنند؛ اما ترکیب و به عبارتی آرایش آن‌ها از دانشگاه کمبریج جدایی ناپذیر است.


منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رتبه بندی کیو اس کمبریج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۱۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اعتراضات گسترده دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: افکار عمومی جهان بیدار شده و مصمم به متوقف کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه و کرانه باختری است .

 به گزارش ایسنا ، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در صفحه اجتماعی ایکس در این ارتباط نوشت :« ‏برغم میل مقامات رژیم جعلی و جنایتکار اسرائیل و حامیان آنها، افکار عمومی جهان بیدار شده و مصمم به متوقف کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه و کرانه باختری و سپردن جنایتکاران به محاکم صالحه بین‌المللی و اجرای عدالت در حق آنان است.

اعتراضات گسترده دانشجویان و اساتید علیه رژیم صهیونیستی در ‎دانشگاه‌های آمریکا»

موج اعتراض دانشجویان در آمریکا به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز مرگبار به نوار غزه که طی روزهای اخیر در «دانشگاه کلمبیا» در شهر نیویورک آغاز شد؛ به سرعت در حال گسترش است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت
  • واکنش ایران به گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است
  • بازدید دانشجویان دانشکده بهداشت از تصفیه خانه آب ارومیه