Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > سلامت - ایسنا نوشت: ۱۳ آگوست برابر با ۲۲ مرداد به نام روز جهانی چپ‌ دست‌ها نامگذاری شده‌ است.

هر ساله روز 13 آگوست به نام روز چپ‌دستان نامگذاری شده است، مهمترین دلیل نامگذاری این روز، انتقاد از جهانی است که برای آنها طراحی نشده است، زیرا تمامی ابزار و امکانات برای راست دست‌هاست(صندلی‌های یک دسته، صندلی راننده در اتومبیل، قوانین راهنمایی و رانندگی تا موارد دیگری که کم هم نیستند).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این‌رو، چپ‌دست‌ها باید برخی از کارها را مطابق با راست‌دست‌ها اما با مشکلاتی که ممکن است پیش آید انجام دهند.

افراد چپ‌دستی که معمولا ترجیح می‌دهند، کارهایشان را با دست چپ انجام دهند، حدود 10 تا 13 درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و بقیه افراد راست‌ دست هستند.

محققان اظهار کردند: تعداد مردان چپ‌دست، 23 درصد بیش از زنان چپ‌دست است..

بر اساس مطالعات انجام‌ شده، افرادی هستند که می‌توانند از هر دو دست به خوبی استفاده کنند، البته تعداد این افراد بسیار اندک است و حدود یک درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد.

اگر پدر و مادر هر دو چپ‌ دست باشند، شانس چپ‌ دستی فرزند، 26 درصد و اگر پدر راست‌دست و مادر چپ‌دست باشد، چپ‌دستی کودک 22 درصد و اگر پدر چپ‌ دست و مادر راست‌ دست باشد، این شانس 17 درصد می‌شود.

وزن کودکان چپ‌دست در هنگام تولد معمولا از کودکان راست‌دست کمتر است.

بر اساس مطالعه انجام شده در سال 2015، کودکان چپ‌دست بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات خلقی، خوانش‌پریشی و بیش‌فعالی هستند.

البته باید بدانیم که چپ‌دستی در دنیای ورزش و به خصوص رشته‌های کریکت، بوکس و تنیس یک مزیت است.

بعضی از کارشناسان معتقدند که افراد چپ‌ دست توانایی بیشتری برای مهارت‌های زبانی دارند که ممکن است به آنها کمک کند تا بتوانند در امور سیاسی موفق باشند، زیرا چهره‌های موفقی در دنیا، چپ‌دست بوده‌اند و از مقاله‌هایی که در The Conversation منتشر شده دریافتیم که افراد چپ‌ دست، بیشتر احتمال دارد نابغه باشند.

یکی از عوامل مهمی که باعث چپ‌ دستی بیشتر مردان نسبت به زنان می‌شود، این است که تستوسترون بالاتر در مادر بر مغز تأثیر می‌گذارد.

البته برخی دانشمندان معتقدند که علت چپ‌دستی برخی افراد هیچ ارتباطی با مغز ندارد.

محققان بر این باورند که علت چپ‌ دستی، مرتبط با نخاع است، پیش از آن بر این عقیده بودند که تفاوت‌های ژنتیکی نیمکره راست و چپ مغز عاملی برای این موضوع است.

 

 

 

۴۲۴۲

کلید واژه‌ها : سلامت خانواده - مغز انسان - مغز - سلامت -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سلامت خانواده مغز انسان مغز سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۲۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان مریخی مردان ونوسی یا یک تفاوت‌ شخصیتی ساده؟!

در نتایج یک تحقیق درمورد تفاوت‌های شخصیتی زن و مرد اعلام شده است که حدود ۱۸ درصد مردان و زنان با یکدیگر خصوصیات مشابهی دارند اما باقی آن‌ها کاملا با هم متفاوت بوده و به هیچ عنوان مشابه هم نیستند.

این مطالعه چنین اثبات می‌کند که مردها اکثرا شخصیتی غالب‌تر دارند با اینکه زنان از روحیه‌ای لطیف‌ و منعطف‌تری برخوردار هستند. طبق نظر علم رواشناسی، مرد و زن از منظر شخصیتی تفاوت‌های بسیاری دارند و همین موضوع باعث می‌شود که برخی افراد تصور کنند این ۲ جنس متفاوت از سیارات جداگانه‌ای به زمین آمده‌اند.

به گفته یکی از محققان این پژوهش، تفاوت در مشاغل زنان و مردان را به این صورت می‌توان شرح داد: افراد با توجه به ویژگی‌های شخصیتی و محیطی، دست به انتخاب حرفه‌ای می‌زنند که گمان می‌کنند برایشان مناسب است. به عنوان مثال غالب زنان با اشراف بر خصوصیات لطیف و حساس‌تر خود، به سمت حوزه‌هایی می‌روند که از دیدگاهشان با این خلصت‌ها سازگارتر است مثل علم روانشناسی؛ یا از طرف دیگر اکثر مردان با توجه به قدرت بیشتر جسمی‌شان به سوی رشته‌های عملی مثل علوم مهندسی می‌روند.

با وجود مدت‌ها بررسی و تحقیق در این مطالعه و اثبات آن، همچنان بخشی از افراد بر این متن ایراد وارد کرده و معتقدند که مردان و زنان با هم هیچ تفاوتی ندارند و برتری بین آن‌ها نیست؛ در حالی که در هیچ قسمتی از این مطلب صحبتی از برتری نشده و تنها بر توانایی‌های مختص هر جنسیت سخن به میان آمده است.

محققان این پژوهش، با بررسی اطلاعات و ارائه آزمون به بیش از ۱۰ هزار نفر با میانگین سنی ۱۵ تا ۹۲ سال در ایالات متحده، به این نتایج دست پیدا کردند. این آزمون‌ها مربوط به جنبه‌های مختلف شخصیتی از جمله میزان عاطفه، حساسیت، سرسختی، مدیریت، جسارت و انعطاف بودند که شرکت‌کننده‌ها را به چالش کشیدند.

پس از انجام آزمایشات و آزمون‌ها، پژوهشگران با جمع‌آوری آن‌ها به نتایج ارائه شده دست پیدا کردند تا بتوانند تفاوت میان زنان و مردان در جهان را توضیح دهند. باید توجه داشت که این‌ها فقط تفاوت وجودی هستند، نه برتری جنسیتی!

با وجود این تحقیق مفصل و نتایج ارائه شده، برخی از مطالعات گذشته با نظریه شباهت زنان و مردان موافق‌اند و در تحقیقات خود به این نتیجه دست پیدا کرده‌اند که این ۲ جنسیت، تفاوتی با هم ندارند و در همه زمینه‌ها به یک میزان توانمند هستند.

اما پژوهشگران تحقیق اخیری که صورت گرفته است معتقدند در مطالعات قبلی آزمایشات دقیقی انجام نشده چراکه تفاوت‌های وجودی زن و مرد در جهان اثبات شده است.

منبع: دانش زندگی

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • تغییر محل نشستن مردان و زنان در اتوبوس‌های بی.آر.تی/ علت: به زنان در قسمت جلو بیشتر آسیب وارد می‌شد
  • رفتار قانونی، مانع محرومیت زنان و مردان از حقوق شهروندی می‌شود
  • زنان کمتر می‌خوابند و استرس بیشتری دارند
  • صعود ۵ تیرانداز به مرحله دوم تفنگ سه وضعیت زنان و مردان
  • حمایت از بازارچه‌های صنایع دستی تولید بانوان
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی شد
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت‌ها حذف می‌شود
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت ها حذف می شود
  • زنان مریخی مردان ونوسی یا یک تفاوت‌ شخصیتی ساده؟!
  • مشارکت ۵ درصدی بانوان در امر اهدای خون