Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@13:20:01 GMT

کاهش کیفیت زیرساخت‌های حمل و نقل در ۵ فصل اخیر

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۲۳۳۵۲

کاهش کیفیت زیرساخت‌های حمل و نقل در ۵ فصل اخیر

کیفیت زیرساخت های حمل و نقل یکی از جدی ترین عوامل تاثیرگذار بر محیط کسب و کار می باشد. هر چقدر کیفیت زیرساخت های حمل و نقل بیشتر باشد رقابت پذیری بنگاه های اقتصادی در سطح بین المللی بیشتر خواهد بود. در 5 فصل اخیر کیفیت زیرساخت ها کاهش یافته است و همین موضوع به مانعی جدی بر سر راه کسب و کارها تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی، زیرساخت­ های حمل و نقل و کیفیت آن ­ها همواره یکی از عوامل مهم در رشد و توسعه اقتصادی کشورها یوده اند. وجود زیرساخت­ های مناسب و کارآمد باعث خواهد شد تا بنگاه ­های تولیدی یک کشور در عرصه کسب و کار جهانی از قدرت رقابت بالاتری برخوردار باشند. از این رو هر چقدر کیفیت زیرساخت ­های یک کشور نامناسب­تر و پایین ­تر باشد، این عامل می ­تواند در افول بنگاه­ ها و صنایع در بازار رقابتی موثرتر باشد. از جمله زیرساخت ­های مهم در هر کشور می توان به شبکه کارآمد حمل و نقل، نیروی متخصص، مناسب بودن کیفیت جاده ­ها و شاهراه ­ها، خطوط راه آهن مدرن، بنادر مجهز و خطوط هوایی منظم اشاره نمود. مناسب بودن هر یک از زیرساخت ­های حمل و نقل می­ تواند به نوبه خود در صادرات به موقع و با اطمینان کالاها تاثیرگذار باشد.

از این رو یکی از مولفه هایی که در گزارش پایش محیط کسب و کار، وضعیت آن مورد پرسش از فعالان اقتصادی قرار می گیرد، کیفیت زیرساخت های حمل و نقل می باشد. این مولفه با عنوان "ضعف زیرساخت­ های حمل و نقل (جاده­ای، ریلی، هوایی، دریایی و بندری)" در پرسشنامه مربوط به پایش محیط کسب و کار آورده می شود. شایان ذکر است که در گزارش پایش محیط کسب و کار عدد صفر به عنوان بهترین ارزیابی تلقی می ­شود و عدد ده به عنوان بدترین ارزیابی ممکن می ­باشد. بنابراین هر چه عدد مولفه به ده نزدیکتر باشد آن مولفه به عنوان، مانع جدی­ تری بر سر راه کسب و کارها مطرح می باشد. نمودار زیر وضعیت این مولفه را در 7 فصل اخیر نشان می دهد..

همان گونه که ملاحظه می ­شود روند این مولفه در 5 فصل اخیر همواره صعودی بوده است و این نشان می ­دهد که ضعف زیرساخت ­های حمل و نقل رفته رفته به مانع جدی ­تری بر سر راه کسب و کارها تبدیل شده است. در حالی که در پاییز 1395 فعالان اقتصادی عدد 4.92 را برای مولفه ضعف زیرساخت ­های حمل و نقل در نظر گرفته­ بودند این عدد با رشدی 11 درصدی، در بهار 1397 به 5.45 افزایش یافته است.

از آنجا که هر مولفه و میزان تاثیرگذاری آن بر محیط کسب و کار در استان های مختلف متفاوت می باشد، بنابراین میزان تاثیرگذاری مولفه ضعف زیرساخت های حمل و نقل نیز بر محیط کسب و کار در استان های مختلف متفاوت است. طبق گزارش پایش محیط کسب و کار در بهار 97 مولفه ضعف زیرساخت ­های حمل و نقل در سه استان آذربایجان شرقی، فارس و زنجان به عنوان مانعی جدی بر سر راه کسب و کارها مطرح نبوده است اما همین مولفه در سه استان کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی و کردستان به عنوان مانعی جدی بر سر راه کسب و کارهای بوده است.

همان گونه که ملاحظه شد از دیدگاه فعالان اقتصادی وضعیت کیفیت زیرساخت های حمل و نقل رفته رفته به مانع جدی بر سر راه کسب و کارها تبدیل شده است و با آغاز تحریم ها این مولفه می تواند به مانع جدی تری هم تبدیل شود. دولت باید هر چه زودتر قانون بهبود محیط کسب و کار که چندین سال از تصویب آن می گذرد را به اجرا درآورد و این گونه موانع را تا حد امکان از سر راه کسب و کارها بردارد تا کسب و کارهای ایرانی بتوانند قدرت رقابت با کسب و کارهای بین المللی را پیدا کنند.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۳۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت باران به زیرساخت‌های انرژی در قشم

جزیره قشم در شبانه‌روز گذشته شاهد بارش شدید باران و رگبار و تندباد بود که در نتیجه این ناپایداری‌های جوی خساراتی به زیرساخت‌های توزیع انرژی برق در قشم وارد شد و برای ساعت‌های طولانی برق در برخی مناطق شهری و روستایی جزیره قطع بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، فعالیت سامانه بارشی قوی در اقصی نقاط هرمزگان از جمله جزیره قشم از بامداد سه‌شنبه 28 فروردین ماه آغاز و تا ساعاتی از بامداد امروز ادامه داشت که در نتیجه آن خساراتی به زیرساخت‌های شهری و توزیع انرژی برق در این جزیره وارد آمد.

ناگفته نماند که با توجه به صدور هشدار قرمز از سوی هواشناسی هرمزگان، تمامی ارگان‌های خدمت‌رسان در قشم در آمادگی کامل به سر برده و اقدامات خوبی نیز انجام شد، اما مردم این جزیره به به دنبال فعالیت شدید سامانه ناپایدار جوی و دریایی همراه با وزش باد شدید جنوب شرقی در محدوده 50 کیلومتر بر ساعت (28 نات) همراه با رگبار باران و رعد و برق شاهد سقوط درخت و آبگرفتگی شدید معابر به ویژه در درگهان و وارد شدن خسارت به برخی از زیرساخت‌ها بودند و برق برای ساعاتی در برخی مناطق شهری و روستایی قشم قطع بود.

با برنامه‌ریزی صورت گرفته 15 سالن ورزشی در سراسر این جزیره برای اسکان اضطراری و موقت قشموندان و گردشگران در زمان بارش باران تجهیز و بازگشایی شده بود که هم اکنون بیش از 80 خانوار از گردشگران در سه سالن ورزشی شهر قشم استقرار پیدا کرده‌اند.

طبق اعلام هواشناسی هرمزگان بیشترین بارش شبانه روز گذشته در این جزیره به میزان 109 میلی‌متر در روستای کاروان به ثبت رسید.

 فرودگاه قشم با 105.7 میلی متر بارندگی، دومین منطقه پر بارش این جزیره است و در این مدت شهرهای سوزا با 84، رمکان با 83 و درگهان با 66.5 میلی‌متر به ترتیب شاهد بیشترین میزان بارش بوده است.

تخریب 15 اصله پایه خطوط توزیع نیروی برق در قشم

مدیر پدافند غیرعامل، بحران و ایمنی سازمان منطقه آزاد قشم، اظهار داشت: باد و باران شبانه روز گذشته باعث تخریب 15 اصله پایه خطوط توزیع نیروی برق در سطح این جزیره شد.

مجید فرهادی به خبرنگاران اظهار داشت: در این مدت و در پی وزش باد شدید و بارش باران 6 اصله پایه‌ های تیر برق و چندین درخت کهنسال در شهر قشم و 9 اصله تیر خطوط توزیع هوایی در سطح این جزیره سقوط کردند.

وی ادامه داد: در این مدت پرسنل آتش نشانی با دریافت 143 مورد تماس تلفنی با سامانه 125، 10 عملیات رفع آبگرفتگی منازل و معابر را در سطح شهر قشم انجام دادند.

مدیر پدافند غیرعامل، بحران و ایمنی سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: تیم مدیریت بحران در این مدت با همکاری فرمانداری، هلال احمر و سایر دستگاه‌های دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح به منظور ایمن سازی محیط 32 مورد بازدید از اماکن پر خطر، ایجاد کانال موقت هدایت آب های روان در روستای طولا و تهیه بیش یک‌هزار کیسه شن و تحویل آنها به دهیاری این روستا و مناطق مستعد آب گرفتگی در شهر قشم صورت پذیرفت.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • ۱۳۵۰ میلیارد تومان برای زیرساخت‌های اربعین در مهران اختصاص یافت
  • خسارت ۱۸ هزار میلیاردی سیل به زیرساخت‌های بلوچستان
  • ارتقای کیفیت زندگی شهری به کمک رشد هوشمند
  • ثبات بازار طلا بعد از نوسانات اخیر
  • رمزگشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • رمز گشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • خسارت باران به زیرساخت‌های انرژی در قشم
  • بهبود کیفیت همبرگر با کاهش سدیم
  • خطوط قرمز بهترین شهرداران دنیا
  • آخرین وضعیت سدهای کشور پس از بارندگی اخیر | ۸۰ درصد ظرفیت سدهای تهران خالی است