Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نخستین نشست خبری سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی«موسیقی فجر» پیش از ظهر امروز دوشنبه 22 مرداد با حضور علی ترابی؛ مدیر دفتر موسیقی ارشاد، شاهین فرهت؛ دبیر هنری و شهرام صارمی دبیر اجرایی جشنواره در سالن انتظار تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این نشست شاهین فرهت؛ دبیر هنری سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی«موسیقی فجر» به ایراد سخن پرداخت و گفت: شخصاً تمام کوشش و تلاش من طی سالیان سال فعالیت حرفه ای  معرفی و اجرای اثار ایرانی بوده است و با وجود آنکه تخصص من موسیقی کلاسیک بوده و هست اما حس می‌کنم این شاخه از موسیقی که با فرهنگ و باور ایرانی عجین است به ویژه طی این 4 دهه از اوجی شکوفایی و هنرنمایی خود رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از آنجا که مدرس دانشگاه هستم و ارتباط تنگاتنگی با نسل جوان موسیقی دارم نسبت به این امر آگاهی داشته و شاهد پیشرفت نسل جوان هستم که در عرصه موسیقی با مختصات ایرانی کارهای خوبی ارائه کرده‌اند. من با این نیت دبیر این دوره از جشنواره را پذیرفتم تا  این جشنواره را تبدیل به مجالی برای حضور گروه‌ها و افراد فعال در عرصه موسیقی ایرانی کنم و در این رابطه به کشف و معرفی استعدادهای نو بپردازم.

فرهت با اشاره به این نکته که چندان اطلاعی از روند برگزاری جشنواره در دوره‌های قبل و به ویژه جایزه «باربَد» نداشته و ندارم گفت: امسال همانطور که عرض کردم برای شکوفا شدن استعدادهای ایرانی در جاهای مختلف ایران برنامه‌ریزی مطلوبی در جشنواره کرده‌ایم و هدف اصلی این جشنواره کشف و پروراندن استعدادی موسیقی اصیل ایرانی است.

در ادامه این نشست خبری، علی ترابی؛ مدیر دفتر موسیقی ارشاد و مدیر جشنواره به ایراد سخن پرداخت و گفت: جشنواره امسال به نسبت دوره‌های قبل  کمی دیر‌تر کلید زده شد و دلیل اصلی آن هم  تدوین آئین‌نامه‌ای بود که باید در مورد همه جشنواره‌های هنری فجر صورت می‌گرفت. به جهت حساسیت بالای عرصه موسیقی، آئین‌نامه جشنواره «موسیقی فجر» با حضور و همفکری جمعی از کارشناسان و خبرگان عرصه موسیقی تدوین یافت.

وی ادامه داد: براین اساس جشنواره «موسیقی فجر» در دوره سی و چهارم آن منطبق با بند و مفاد این آئین‌نامه طراحی شده است که فراخوان آن طی 10 روز تا دو هفته آینده منتشر خواهد شد و زمان برگزاری این جشنواره 24 تا 30 بهمن ماه سال جاری خواهد بود.

ترابی به چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: به همین مناسبت برنامه جدیدی تدارک دیده شده است و سالنی برای اجرای آثار انقلابی به ویژه در حوزه موسیقی نواحی و اقوام ایرانی اختصاص خواهیم داشت تا علاقه‌مندان به این‌گونه موسیقی نیز از این برنامه‌ها استفاده کنند.

وی به بخش پاپ در این جشنواره پرداخت و افزود: این بخش از جمله بخش‌های پُرمخاطب جشنواره است که استقبال خوبی از آن هر ساله به عمل خواهد آمد. در این دوره از جشنواره تلاش خواهیم کرد که رضایت مخاطبان و علاقه‌مندان به این بخش را فراهم کنیم چراکه این بخش برای خود ما هم از نظر اقتصادی درآمدزاست.

مدیر جشنواره «موسیقی فجر» تأکید کرد: ما در این دوره از جشنواره به حضور مراکز آکادمیک، هنرستان‌های موسیقی توجه ویژه‌ای خواهیم داشت و مذاکرات پیرامون بخش بین‌الملل جشنواره با رامین صدیقی داشته‌ایم که به احتمال زیاد در روند جشنواره با ما همکاری داشته باشد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر اتخاذ تدابیری در ستاد جشنواره «موسیقی فجر» با توجه به تداخل زمانی آن با جشنواره «تئاتر فجر» گفت: امسال به دلیل مضیقه زمانی  جشنواره «تئاتر فجر» در این مقطع زمانی برگزار می‌شود اما با تعاملی که ما با مدیرکل هنرهای نمایشی ارشاد داشته‌ایم، اولویت برنامه سالن‌ها با اجرای آثار «موسیقی فجر» است اما به هر حال این دو جشنواره احتمال زیاد وجود دارد که همدیگر را تحت‌الشعاع قرار دهند.

این گزارش حاکی است، در این نشست شهرام صارمی؛ دبیر اجرایی جشنواره نیز پاسخگوی پرسش خبرنگاران بود.

گزارش از امیرسجاد دبیریان

  

     

  

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۳۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»

فرشاد کشاورزیان گفت: این جشنواره برای نخستین بار به مدت یک هفته از ششم تا دوازدهم اردیبهشت ماه در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد این شهر برگزار خواهد شد.

او با قدردانی از حمایت‌های فرماندار ویژه ملایر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و پیگیری سایر مسوولان برای اجرای این جشنواره گفت: این جشنواره موجب شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در موسیقی سنتی و محلی ایران و معرفی هنرمندان بومی در راستای سیاست‌های دولت خدمتگزار می‌شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر برگزاری جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» را در راستای شعار دولت سیزدهم مبنی بر عدالت‌محوری دانست و گفت: تمرکززدایی یکی از شاخصه‌های عدالت‌محوری است که بر این اساس برنامه‌ها و رویداد‌های ملی و استانی در شهرستان‌ها نیز برگزار شود.

کشاورزیان گفت: این جشنواره شامل پنج بخش اجرا‌های صحنه‌ای موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و متنوع با موضوعات مختلف شعر، موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

او با بیان اینکه دومین دوره نمایشگاه ساز با توجه به ظرفیت بالای این شهرستان برپا خواهد شد، گفت: در حال حاضر ۲۵۰ گارگاه سازگری در این شهرستان فعال است که برای بیمه تعداد زیادی از این هنرمندان اقدام کردیم و افرادی که مجوز کارگاه، نمونه آثار و مهر داشته باشند، می‌توانند با عضویت در صندوق اعتباری هنر، از خدمات و حمایت‌های آن برخوردار شوند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر گفت: جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

کشاورزیان همچنین به جدول زمان‌بندی جشنوراه اشاره و گفت: ۶ اردیبهشت آئین افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی کودک برگزار و در روز‌های بعد از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.

او گفت: این کارگاه‌ها با موضوعات پیوند شعر و موسیقی، تاثیر شعر در موسیقی، اصول و مبانی سازسازی، چوب شناسی، فیزیک سوت و وگلاژ ساز، اصول نگهداری از ساز، تحلیل ساختار موسیقی، آسیب شناسی موسیقی ایرانی در چند دهه اخیر، اصول و مبانی گروه نوازی، ریتم شناسی و وزن خوانی، ارتباط هنر با صنعت، گردشگری موسیقی، بررسی سبک‌ها و مکتب‌های مختلف آواز و مناسب خوانی برگزار می‌شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر گفت: اجرا‌های صحنه‌ای نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و به مدت هفت شب ۱۴ اجرای صحنه‌ای خواهیم داشت.

کشاورزیان با بیان اینکه در ایام برگزاری جشنواره از ساعت ۱۴ تا ۱۶ عصر هر روز تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود، افزود: برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره با کیفیت و نظم و انضباط خوب، کمیته پنجگانه تشکیل دادیم.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • کنسرت‌های اردیبهشت در راهند؛ از طلیسچی تا بانی
  • جدول اجرای عموم نمایش‌های بخش کودک و نوجوان تئاتر «رضوی» اعلام شد
  • فیلمسازی در حوزه اقوام یک گام بزرگ است/ اهمیت خرده‌فرهنگ‌ها
  • اعلام اجرای عمومی آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی 
  • جدول اجرای عموم نمایش‌های بخش کودک و نوجوان اعلام شد
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • راه‌اندازی موزه تئاتر و اختصاص بودجه ویژه برای بخش موسیقی
  • وزیر ارشاد از راه‌اندازی موزه تئاتر و اختصاص بودجه ویژه برای بخش موسیقی خبر داد
  • (تصاویر) همه چیز درباره مراسم «هزار دف» کردستان در ۱۴۰۳
  • موسیقی ایران مدیریت یکپارچه می‌خواهد/ مرثیه‌ای برای موسیقی دهه ۶۰