Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاش بیشتر فعالیت‌های فرهنگی جامعه ما در مسیر ازدواج آسان صورت می‌گرفت و ای کاش در کنار تاکید برای آزمایش‌های مربوط به ازدواج، این بستر فراهم می‌شد.

یکم ذی‌الحجه(22 مردادماه) مصادف است با سالروز ازدواج زیباترین پیوند آسمانی یعنی سالروز ازدواج مولای متقیان امام علی (ع) و همسر بزرگوار ایشان حضرت فاطمه زهرا (س).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیوندی پر میمنت که فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند.
به‌منظور بزرگداشت این روز فرخنده و الگو قراردادن زندگی این دو بزرگوار توسط جوانان، به‌سراغ وحید قنبری‌راد،استاد حوزه علمیه خراسان و آستان قدس رضوی و مسئول دفتر آیت ا... زنجانی در مشهد رفته و گفت‌وگویی در این خصوص انجام داده‌ایم که ماحصل آن‌را در ادامه می‌خوانید.

اول ذی‌الحجه منشاء خیر کثیر برای جهان اسلام
قنبری‌راد با اشاره به‌علت نامگذاری این روز بزرگ به‌عنوان روز ازدواجاظهار داشت: «روز اول ذی‌الحجه، بنابر نقل تاریخ اسلام، روز ازدواج مبارک حضرت فاطمه زهرا سلام‌ا... علیها و امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام است. این واقعه مهم که منشاء خیر کثیر برای جهان اسلام است، زیباترین گام در مسیر تربیت ائمه بزرگوار ما برای هدایت بشریت بود.
پیامبر عظیم‌الشأن اسلام در این روز مبارک، به امر خداوند متعال، خطبه عقد ازدواج این دو سرور کائنات را قرأئت فرمودند و بدین‌گونه، تفسیرسوره کوثر را بر جویندگان زلال معرفت، جلوه‌گر کردند. به‌همین دلیل و به‌یمن این پیوند پاک، روز اول ذی‌الحجه، روز ازدواج نام‌گذاری شده تا الگوی زیبایی برای ازدواج و آموزه‌های آن باشد.

ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) پیوندی سراسراز نکات آموزنده
استاد حوزه علمیه خراسان به نکات و آموزه‌هایاین پیوند مقدس اشاره می‌کند و می‌گوید: «این ازدواج پر از نکات آموزنده‌ای است که از مهم‌ترین آنمی‌توانبه موارد زیر اشاره کرد:
1. شیوه خواستگاری: ما در این خواستگاری مشاهده می‌کنیم حضرت علی علیه‌السلام با حالتی پر از حیا به محضر پیامبر مشرف می‌شوند و مستقیماً از خود حضرت زهرا خواستگارینمی‌فرمایند. بهترین سبک خواستگاری این‌گونه است زیرا در آن علاوه‌بر احترام به بزرگان، عزت و متانت دختر بیشتر ارج نهاده می‌شود و احساسات وی به بازی گرفته نمی‌شود.
2. دقت در انتخاب:پیش‌از حضرت علی علیه‌السلام افراد دیگری از حضرت زهرا خواستگاریکردند، اما پیامبر بی‌توجه به ثروت و جایگاه اجتماعی آنان، بهشایستگی‌های لازم برای ازدواج توجه داشتند.
3. توجه به نظر دختر:پیامبر صلی‌ا... علیه وآلهقبل از دادنجوابمثبت به خواستگاری، ابتدا نظر خود حضرت زهرا سلام‌ا... علیها را جویا شدند و اینگونه تعلیم فرمودند که ازدواج باید با رضایت دختر باشد نه با تحمیل نظر والدین.
4. تساهل در ازدواج:پیامبر(ص) در روایتی شریفمی‌فرمایند:بهترین دختران امت من زیباترین و کم‌مهریه‌ترینآن‌هاست. بر این اساس از دیدگاه رسول اکرم، دختری که مهریه کم را در ازدواج شرط می‌کندشایسته‌تر از دختری است که مهریه زیاد مطالبه می‌کند. درحقیقت، دختری که مهریه را ملاک زندگی و انتخاب قرار نمی‌دهد، روحیه قناعت بیشتری دارد و زندگی را جهت مناسب می‌دهد. پیامبر ما ضمن بیان این سفارش، در رفتار نیز، الگو بوده‌اند، تا جایی که مهریه سیدة النساء‌العالمین را مهریه کم قرار می‌دهند.
5. سبک برگزاری جشن عروسی:ازدواجوسیله‌ای برای حفظ جامعه از عصیان و حفظ عفت عمومی جامعه است.، پیامبر با برگزاری مراسم جشنی که درنهایت رعایت اصول شرعی و دینی صورت گرفت، نمونه زیبایی از برگزاری این‌گونهجشن‌ها را ارائه فرمودند.
6. مشارکت در زندگی: ‌با وجود آنکه از دیدگاه اسلام، زن حق کارکردن در منزل مرد را ندارد و می‌تواند مطالبه حق‌الزحمه کند، اما پیامبر اسلام، در زندگی این دو بزرگوار تقسیم کار فرمودند. به این صورت که کارهای بیرون از منزل با علی علیه‌السلام باشد و کارهای خانه با حضرت زهرا سلام‌ا... علیها. این تقسیم کار چنان موجب خشنودی حضرت زهرا سلام‌ا... علیها شد که این خشنودی را به پدر بزرگوارشان ابراز نمودند، چون از کارهای بیرون از خانه، رهایییافتند.

هدفدار نبودن ازدواج یکی از علل کم‌رنگ‌شدن ازدواج در میان جوانان
قنبری‌راد در ادامهبه علل عدم تمایل یاکم‌رنگ‌شدنازدواج در جوانان اشاره می‌کند و می‌گوید:«درحقیقت علت کم‌رنگ‌شدن ازدواج در نسل جوان رامی‌توان در دلایل متعدد خلاصه کرد:
1. هدفدار نبودن ازدواج
2. انتخاب‌های نادرست
3. اختلاط خارج از حد زن و مرد
4. مشکلات اقتصادی
5. عدم تساهل از ناحیه والدین
6. چشم و هم‌چشمی‌ها در ازدواج و مجالس عروسی

درک درست جوان و نیازهای او بهترین راهکار یک ازدواج آسان و موفق
قنبری‌راد به راهکارهای لازم برای آسان‌شدن و ترویج ازدواج از طرف خانواده‌ها و خود جوانان اشاره می‌کند و می‌گوید: «بهترین راهکار را در درک جوان و نیازهای ویمی‌توان دانست،اگر والدین متوجه فشارهای جسمی و روحی فرزندان خویش باشند، تلاش بهتری در انتخاب درست و ازدواج آسان خواهند کرد. نکته دیگر در این خصوص آن است که جوانان باید بین تشکیل زندگی و نیازهای غریزی خود مرزبندی داشته باشند و ملاک انتخاب را با احساس خود و گمان باسواد بودن، تغییر ندهند.
آموزش‌های فرهنگی مناسب در راستای ازدواجلازمه ازدواج موفق
استاد حوزه علمیه خراسان در پایان سخنان خود به فعالیت‌هایی که باید در مسیر ازدواج آسان صورت بگیرد اشاره می‌کند و می‌گوید: کاش بیشتر فعالیت‌های فرهنگی جامعه ما در مسیر ازدواج آسان صورت می‌گرفت و ای کاش در کنار تأکید برای آزمایش‌های مربوط به ازدواج، این بستر فراهم می‌شد که هیچ ازدواجی بدون نظر روانشناسان و متخصصان تربیتی، تأیید نشده و ثبت نگردد. ای کاش در نظام آموزشی دوره دبیرستان، اصول خانواده و مهارت‌های همسرگزینی و زندگیو معایب دوست‌یابی به‌طور شایسته آموزش داده شود تا شاهد آمار بالای طلاق در جامعه نباشیم. در پایانیادی از استاد مرحوم، حضرت آیت ا... العظمی حاج سید عزالدین حسینی زنجانی اعلی ا... مقامه می‌کنیم که همواره این تأکید را به مسئولانمی‌فرمودند: سمینارها و همایش‌های فراوان را تعطیل کنید و پول آن‌را صرف ساخت مسکن برای جوانان کنید.

* روزنامه مردم نو، 1397،5،22.
8068/3088

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي جوان ازدواج نياز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۵۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم

به گزارش خبرآنلاین چند دقیقه‌ای نگذشته بود که پسری جوان به سمتش آمد و گفت ساناز جان من را ببخش اشتباه کردم باید واقعیت زندگی‌ام را به تو می‌گفتم هرچند گذشته‌ها گذشته و اصلاً موردی برای نگرانی وجود ندارد.

روزنامه ایران نوشت: در همین موقع سربازی از ته سالن شماره پرونده‌ای را خواند و گفت طرفین جلسه رسیدگی ساعت ۸ صبح اعلام حضور کنند.
به محض ورود به شعبه زن جوان بی‌مقدمه گفت: آقای قاضی این مرد مرا فریب داده و با احساس من بازی کرده او قبلاً زن داشته و هنوزهم دوستش دارد اما به من نگفته بود، اگر من این روسری را پیدا نکرده بودم معلوم نبود تا کی می‌خواست این ماجرا را پنهان نگه دارد.
قاضی با شنیدن این حرف‌ها گفت دخترم کمی آب بخورید و آرام باشید این‌طور من متوجه نمی‌شوم ماجرای زندگی شما چیست آهسته‌تر برایم از اول تعریف کن!
ساناز کمی که آرام شد، گفت: با آرمین در یک کافه آشنا شدیم. از روز آشنایی تا ازدواج 6 ماه طول کشید. آرمین می‌گفت کسی را ندارد و تنها به خواستگاری‌ام آمد. به من گفت پدرش فوت کرده و مادرش هم پیش خواهرش خارج از کشور زندگی می‌کند و اینجا تنها زندگی می‌کند من ساده هم باور کردم. پدرم با اصرار من راضی به ازدواج شد و ما سر خانه و زندگی خود رفتیم اما همین چند هفته پیش بود که توی ماشینش یک روسری قرمز پیدا کردم خیلی عصبانی و ناراحت بودم با این حال به رویش نیاوردم تا اینکه چند روز قبل یک عروسک دخترانه هم در ماشین پیدا کردم. این بار دیگر به رویش آوردم و گفتم اینها مال کیست اما آرمین با دروغگویی تمام به من گفت ماشین دست دوستش بوده و اینها مال همسر دوستش است، اما من باور نکردم یک روز از روی کنجکاوی او را تعقیب کردم و دیدم دم یک مهدکودک رفت و یک دختربچه را بغل کرد و بعدش هم رفت مقابل خانه‌ای و بعد از پیاده شدن داخل خانه رفت. از تعجب و ناراحتی و عصبانیت داشتم دیوانه می‌شدم.
بعد از کلی کلنجار رفتن با خودم تصمیم گرفتم بروم ببینم موضوع چیست. وقتی زنگ در خانه را زدم همان بچه در را باز کرد و هنوز حرفی نزده بودم که آرمین را پشت سرش دیدم و وقتی دختربچه او را بابا صدا زد از هوش رفتم.
چشم باز کردم در بیمارستان بودم بعد هم به خانه پدرم رفتم و همه ماجرا را برایش تعریف کردم. این مرد یک دروغگوی بزرگ است او زن و بچه داشته و موضوع به این مهمی را از من مخفی کرده بود. او یک کلاهبردار است معلوم نیست با چند نفر دیگه چنین کاری کرده الان هم من فقط طلاق می‌خواهم.
قاضی رو به آرمین کرد و گفت: حرف‌های همسرت را تأیید می‌کنی تو واقعاً زن داشتی؟
آرمین نگاهی کرد و گفت: آقای قاضی ماجرا این‌طوری نیست. من سه سال قبل از همسر اولم جدا شدم. دخترم با مادرش زندگی می‌کند من در هفته یک روز او را می‌بینم اما از شانس بدم همسرم متوجه شد. من اصلاً با همسر سابقم ارتباطی ندارم فقط آن روز رفتم بچه را به مادرش بدهم که این‌طوری شد. من کلاهبردار نیستم من ساناز را دوست دارم. می‌خواستم قبل ازدواج خودم به ساناز واقعیت را بگویم ولی ترسیدم ساناز با من ازدواج نکند. همیشه دنبال یک فرصت مناسب بودم اما خودش زودتر فهمید الان خیلی پشیمانم و می‌خواهم ساناز یک فرصت دوباره به من بدهد. من مجرم نیستم فقط یک عاشق هستم. آیا هر کسی که طلاق گرفته دیگر حق ازدواج ندارد؟ قبول دارم اشتباه کردم اما جبران می‌کنم.
آرمین رو به ساناز کرد و گفت: باور کن من آدم بدی نیستم فقط اشتباه کردم و واقعیت را نگفتم الان هم پشیمانم از پنهانکاری که کردم.
ساناز رو به آرمین کرد و گفت: اعتمادی که به تو داشتم از بین رفته و دیگر نمی‌توانم به تو اعتماد کنم بهتر است از هم جدا شویم.
قاضی که حرف‌های این زوج جوان را شنید، گفت می‌دانم همسرت اشتباه بزرگی مرتکب شده، اما بهتر است بیشتر راجع به تصمیمت فکر کنی یک ماه به کلاس‌های مشاوره بروید اگر نظرت عوض نشد آن وقت حکم طلاق را صادر می‌کنم.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901198

دیگر خبرها

  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • شهید مطهری با روحیات و نیازهای نسل جوان آشنایی کامل داشت
  • عامل جنایت گاندی نمی‌دانست قاتل است | گفت و گو با متهم
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • آیت الله جوادی آملی: حرف هر واعظی در مردم اثر نمی‌کند، وگرنه روضه خوانی‌ها و وعظ کم نیست
  • ختم غائله‌ی شهرنو ؛ «چند نفر از خانم‌های‌ خیلی جوان اش را به کارمندان خودمان دادیم»