Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روز دوشنبه، قیمت نفت نسبت به قیمت بسته شده در روز جمعه، تغییر چندانی نیافت. این ثبات تقریبی قیمت بیشتر به خاطر آن است که از یک سو جنگ تجاری گسترده موجب نگرانی از کاهش تقاضای جهانی برای نفت شده است و از سوی دیگر شروع مجدد دور اول تحریم های آمریکا علیه ایران موجب نگرانی از کاهش عرضه شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت، نسبت به قیمت بسته شده در روز جمعه ۱۰ سنت افزایش یافت و بشکه ای ۷۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹۱ دلار در بازار معامله شد. همچنین، معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا بدون تغییر، بشکه ای ۶۷.۶۳ دلار صورت گرفت.

بحران مالی ترکیه خطر شیوع این مشکل به باقی اقتصادهای نوظهور را افزایش داده است، و موجب کاهش ارزش راند در آفریقای جنوبی، پزو در آرژانتین و مکزیک و همچنین روبل روسیه شده است. این امر در حالی که رشد اقتصادی را کاهش می دهد و موجب کاهش تقاضا برای نفت می شود، بر روی بازار سهام نوظهور نیز اثر گذاشته است.

این امر باعث نگرانی است که جنگ تجاری در حال افزایشی بین ایالات متحده، چین و اتحادیه اروپا فعالیت تجاری در بزرگترین اقتصادهای جهان را تحت فشار قرار خواهد داد.

ترکیه نسبتا مصرف کننده کوچک نفت است که کمتر از ۱ میلیون بشکه در روز یا تقریبا ۱ درصد از تقاضای جهانی را به خود اختصاص می دهد. اما کارستن فریتچ تحلیلگر کامرز بانک می گوید که تاثیر بحران ترکیه می تواند قابل توجه باشد.

او می گوید: “تاثیر مستقیم (ترکیه) بر روی تقاضای نفت قابل نادیده گرفتن است، اگرچه با کشیده شدن این بحران به دیگر کشور های بزرگتر، تقاضا برای نفت به شدت کاهش می یابد.”

بالا گرفتن جنگ تجاری و در پی آن سایه افتادن بر روی آینده رشد اقتصادی و همچنین نرخ بالای دلار که نفت با آن داد و ستد می شود، موجب شده است که هزینهٔ متقاضیان نفت که از سایر ارز ها استفاده می کنند، بالا رود.

اقتصاد های رو به رشد اصلی، من جمله چین، هند و ترکیه شاهد نزول ارزش واحد پولشان بوده اند.

هری چیلینگورین، سرپرست استراتژی نفت بانک فرانسوی بی ان پی پاریباس در لندن گفته است که: “ نفت مانند سایر کالاهای دیگر تحت تاثیر قدرت گرفتن شاخص دلار قرار می گیرد.”

این در حالی است که بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران موجب شده است که ترس از کاهش احتمالی عرضه نفت ایران، مانع از کاهش قیمت شدید نفت در پی جنگ تجاری و کاهش تقاضا شود.

تونی نونان، مدیر احتمال‌سنجی زیان و ضرر نفتی شرکت میتسوبیشی ژاپن گفت: ‘’قیمت ها در بازار نفت با نگرانی از این امر که تحریم ها علیه ایران موجب کاهش عرضه نفت ایران خواهد شد، بالا رفته است.’’

تحریم های آمریکا علیه ایران، که در ماه جولای نزدیک به ۳ میلیون بشکه در روز نفت خام صادر کرده، از روز سه شنبه اجرایی شده است.

تحریم های مجدد، تا ماه نوامبر، نفت ایران را مستقیماً مورد هدف قرار نخواهند داد، اگرچه دونالد ترامپ گفته است که می خواهد تا آنجا که امکان دارد کشور های بیشتری واردات نفتشان از ایران را به صفر برسانند.

گروه بانکداری استرالیا و نیوزیلند (ANZ) روز سه شنبه گفت: “بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران رانهٔ اصلی افزایش قیمت ها در آینده نزدیک خواهد بود. کاهش عرضه می تواند به اندازهٔ ۶۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز باشد.”

این بانک گفت، در نتیجه “بازار علی رغم افزایش تولید اوپک برای جبران کاهش عرضه، همچنان با کمبود مواجه خواهد بود.”

بسیاری از کشور ها، من جمله متحدان اروپایی آمریکا و همچنین چین و هند، مخالف این تحریم ها هستند، اما دولت آمریکا گفته است که می خواهد تا جایی که ممکن است کشور های بیشتری خرید نفت از ایران را متوقف کنند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۷۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان

بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفت‌وگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعا‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان در برابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نیابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر

حسین امیرعبداللهیان و شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی در این تماس، آخرین وضعیت تحولات فلسطین و تلاش‌ها و تحرکات دیپلماتیک جاری برای توقف فوری تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و نسل‌کشی مردم بی‌دفاع فلسطین و راه‌های تسریع در ارسال کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی به غزه را مورد بررسی قرار دادند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۱ ارديبهشت
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • خلیج‌ فارس امن‌ترین نقطه دریایی جهان است | اسکورت کشتی‌های تجاری ایران در آب‌های فرامرزی
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد