Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر کشور گفت: با همه امکانات، استعداد و ظرفیت‌هایی که در کشور است، این شأن اقتصادی ایران نیست. به‌رغم مشکلات، به لطف خدا کشور از لحاظ امنیت در شرایط بسیار خوبی است.

خبرگزاری فارس: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز در نخستین همایش تشکل‌های اقتصادی که به میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد تصریح کرد: شأن و نزول حضور وزارت کشور در این جلسه از باب تشکل‌ها و مسائل اقتصادی است و مبنای این کار موضوع امنیت است که به وزارت کشور باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به جلسه خود با تولیدکنندگان صنایع غذایی، تشکل‌های فعال سیاسی و تشکل‌های آسیب‌های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر گفت: به همت خداوند قانون و قانون گذاران از بعد کمی چیزی کم نداریم و حدود ۷ الی ۸ هزار تشکل ثبتی داریم و اشتیاق زیادی در این حوزه است.

وزیر کشور اضافه کرد:، اما مسئله این است که چقدر تشکل‌ها را قبول داریم و به آن‌ها مسئولیت می‌دهیم و آن‌ها نیز چقدر مسئولیت پذیر هستند و در جایگاه خودشان خود را باور دارند.

رحمانی فضلی افزود: با این موضوع که تشکل‌ها در جای خود قرار ندارند روبرو هستیم که بخشی از آن به عدم باور، عدم واگذاری مسئولیت و فرهنگ جامعه بر می‌گردد. ما الان باید عمیقاً به موضوع مشارکت مردم در اداره حکومت، ایمان و باور داشته باشیم.

رئیس شورای امنیت کشور گفت: یکی از جبر‌های اجتماعی استفاده از ظرفیت، توان و امکانات مردم است و اگر کسی غیر از این فکر کند در بین حرکت چرخ‌های اجتماعی لِه خواهد شد.

رحمانی فضلی خطاب به اعضا و تشکل‌های اتاق بازرگانی در مورد واگذاری اختیارات به تشکل‌های اقتصادی گفت: حق گرفتنی است، مجلس، شورا‌ها و رئیس جمهور را شما و مردم انتخاب می‌کنید. مردم در انتخابات چقدر شکوه آفرینی می‌کنند، اما پس از آنکه می‌خواهیم کار‌ها را به آنان واگذار کنیم مشکل داریم.

رحمانی فضلی اظهارداشت: ساختار‌های کشور ما به خصوص بعد از جنگ جهانی دوم با تمرکز امور سیاسی، امنیتی و اقتصادی در مرکزیت و نظام اداری و برنامه‌ریزی که بدترین شکل هم هستند در مرکز متمرکز شده‌اند و وقتی که نفت به این موضوع اضافه شد عامل چسبندگی این منافع نفت شد.

وی با تأکید بر اینکه هرکسی که قدرت در دستش است آن همه کاره است، اظهارداشت: معلوم است که وقتی قدرت در دست کسی باشد نمی‌خواهد آن را واگذار کند. تا سال ۵۷ یک نظام متمرکز شدید در کشور وجود داشت که مجلس در آن فرمایشی و کم‌اثر بود. در دوران انقلاب یک تحول عظیم در مشارکت‌های سیاسی ایجاد شد.

وزیر کشور افزود: اگر الان به بنده رحمانی بگویند که دو تغییر اساسی در کشور چه چیزی است می‌گویم نظام سیاسی و دفاعی-امنیتی است، اما می‌گویم نظام برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی و اداری تغییر اساسی نکرده است. این موارد وصله و پینه زیادی شده، اما نتوانستیم ساختار آن را تغییر دهیم. این پاسخ به این دلیل است که خروجی آن عدم تعادل و توازن در کشور است که در همه حوزه‌های مالی، فعالیت‌ها، توزیع جمعیت، جرائم و سرقت است.

رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه کشوری که متعادل اداره شود نباید چنین اتفاقاتی در آن بیوفتد، خاطرنشان کرد: نقش واسط گذر از تمرکز و عدم تمرکز، تشکل‌ها هستند. تشکل‌ها باید نقش و مسئولیت بپذیرند. ما در مسئله اصل ۴۴ در سال ۸۰ که من مسئول مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری بودم و آقای محمد شریعتمداری که الان اینجا حضور دارند به عنوان نماینده یکی از کاندیدا‌ها در آن جلسات حضور داشتند همه به اتفاق به این نتیجه رسیدیم که این اصل نیاز به تغییر قانون اساسی دارد.

وی در این‌باره اضافه کرد: مقام معظم رهبری همه را دعوت کردند و این اصل ۴۴ را پذیرفتند، اما به عنوان رئیس سابق دیوان محاسبات می‌گویم ۱۲ تا ۱۳ درصد بیشتر واگذاری‌ها به بخش خصوصی انجام نشد. دولت‌ها باید این جبر اجتماعی را بپذیرند که بدون مردم نمی‌شود اداره کرد.

وزیر کشور با اشاره به وقایع اخیر اقتصادی تأکید کرد: در فروردین‌ماه یک تصمیمی گرفته شد. سیاستی بود که اتخاذ شد و بنا بود در آن شرایط با توجه به تهدید‌ها بتوانیم مدیریت کنیم، اما در عمل مواجه شدیم با وضعیتی که دوباره سیاست‌های جدیدی بگیریم.

رحمانی فضلی در مورد اینکه چه اتفاقاتی افتاد که کشور دچار مشکلات ارزی شد، اظهارداشت: در بحث نظام ارزی ما مراحل تأمین، تشخیص، تخصیص، مصرف و نظارت را داریم. در تأمین ارز حوزه‌هایی که باید منابع ارزی را تأمین می‌کردند کوتاهی کردند. از همه جنس هم در آن‌ها است.

وی ادامه داد: در بحث تشخیص باید بگویم که در جلسه‌ای که با دوستان صنایع داشتیم آن‌ها به من گفتند که برخی کالا‌ها ۱۰ برابر بیشتر از نیاز ثبت سفارش شده، لذا بر همین اساسِ تشخیص، تخصیص هم انجام شد. در حوزه مصرف، برخی ارز را گرفتند و کالا نیاوردند، بعضی کالا آوردند، اما از لحاظ قیمت بزرگ‌نمایی کردند؛ در حوزه نظارت هم نظارت دقیقی بر کالا‌های با ارز ۴۲۰۰ تومانی و کالا‌های دیگر صورت نگرفت.

وزیر کشور با اشاره به نقش مردم پای سیاست، اجرا، نظارت و تأمین تصمیمات هیأت دولت بیان داشت: چرا ثبت سفارش کردند و پول‌ها را نیاوردند و نظارت درستی نشد. وقتی شرایط اضطراری و خاص در جامعه ایجاد می‌شود چرا نسبت به ثبت سفارش نظارت نشد؟!

وی با تأکید بر اینکه همه باید به حقوق خود قانع باشند، اظهارداشت: وزارت کشور در حوزه تشکل‌ها از زمان حضور بنده نسبت به تسریع اخذ مجوز اقدام کردند و در توانمندی تشکل‌ها تلاش و نظارت را بیشتر کرده است.

رحمانی فضلی با اشاره به دو نقش هماهنگی و اجرایی وزارت کشور تأکید کرد: با همه امکانات، استعداد و ظرفیت‌هایی که در کشور است، این شأن اقتصادی ایران نیست. به‌رغم مشکلات، به لطف خدا کشور از لحاظ امنیت در شرایط بسیار خوبی است علیرغم اینکه هر روز در مرز‌ها با مسائل امنیتی مواجه هستیم و سیاست‌های حمایتی از اشرار و گروه‌های تکفیری می‌شود آن‌ها نمی‌توانند از ۱۰ الی ۱۵ کیلومتری مرز‌ها جلوتر بیایند که به خاطر رصد و تسلط کافی است.

رئیس شورای امنیت کشور با اشاره به موضوع امنیت اجتماعی و حوادث و رخداد‌های اخیر در کشور گفت: اساس این مسائل به نارضایتی‌های اقتصادی بر می‌گردد البته نارضایتی‌های سیاسی و اجتماعی هم وجود دارد که شما‌ها باید به ما کمک کنید.

وی خطاب به اعضای اتاق بازرگانی ایران اظهارداشت: شما باید در حوزه تولید، اجتماعی و امنیتی به دولت و نظام کمک کنید. اگر همه ما با هم نباشیم قطعاً نیروی انتظامی، وزارت کشور و اطلاعات به تنهایی قدرت برقراری امنیت نخواهند داشت. درخواست و مطالبه ما از شما این است که همه تحلیل واحد داشته باشند و اضطرار شرایط را درک کنیم و به ظرفیت عمومی مردم انتقاد داشته باشیم و به دولت اعتماد کنیم و به او نظر و مشورت دهیم.

رحمانی فضلی افزود: باید از دولت بخواهید که سیاست‌هایش را به گونه‌ای تنظیم کند که کار‌ها خوب پیش رود. من شهادت می‌دهم هر روز چندین جلسه با حضور رئیس جمهور، وزرای اقتصادی و بنده که وزیر کشور هستم و دستی از دور بر آتش اقتصاد دارم پاسخگوی شما عزیزان در مسائل اقتصادی هستیم. به دغدغه‌ها و پیشنهادات شما توجه می‌شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: رحمانی فضلی وزیر کشور مشکلات اقتصادی اشرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۹۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان، پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند

امام جمعه قزوین گفت: از مسئولان می‌خواهیم شرایطی که برای کشاورزان عزیز پیش آمده و یکسال زحمتشان به خطر افتاده را با جدیت بیشتری پای کار بیایند و مشکل آن‌ها را برطرف کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی ظهر امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهر قزوین اظهار کرد: رهبر حکیم انقلاب اسلامی چند سال پیش دو نامه برای جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و همان جوان‌ها امروز دانشجو و استاد دانشگاه هستند.

وی اضافه کرد: همان‌ها امروز پای کار مرگ بر اسرائیل و آمریکا ایستاده‌ اند و خوشبختانه در کشور ما دانشگاه‌هایی عنوان کردند ما پذیرای دانشجویانی که در سرتاسر جهان به دلیل قیام علیه آمریکا و صهیونیست‌ها اخراج می‌شوند، هستیم و با آغوش باز از آن‌ها استقبال می‌کنیم که از این دانشگاه‌ها تشکر می‌کنیم.

خطیب جمعه قزوین با بیان اینکه ملت بزرگ ایران، دانشجویان قیام‌کنندگان علیه ظلم آمریکایی و صهیونیستی را فرزندان خود می‌دانند، گفت: برایشان دعا می‌کنیم و از آن‌ها حمایت می‌کنیم و آن‌ها را عزیزان در صحنه انقلاب و مقاومت می‌شناسیم.

آیت‌الله عابدینی افزود: خروج آمریکا از برجام برای ما خیلی خوشحال‌کننده بود چرا که از زمانی که آن‌ها از برجام خارج شدند، ما گام به گام تعهدات هسته‌ای را کنار گذاشتیم؛ ما دیگر به آن‌ها متعهد نیستیم و خودمان هستیم که برای مصالح و امنیت و علم و فناوری بهترین تصمیمات را می‌گیریم و امروز نیز در این شرایط قرار داریم.

وی با اشاره به فرارسیدن روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج ادامه داد: نیاز است که خیران ما بیشتر پای کار باشند، دولت هم قدم‌هایی برداشته و لازم است بیشتر پای کار باشند تا با همکاری همه بخش‌های مردمی و دولتی بیماران مشکلاتشان برطرف شود.

مسئولان، پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تجمع اخیر کشاورزان در برابر استانداری قزوین تصریح کرد: از خدای متعال باران رحمتش را طلب می‌کنیم و غیر از دعا برای نزول بارش رحمت از مسئولان و مدیران استان و مردم عزیز می‌خواهیم تا با جدیت پای کار بیایند تا مشکلات این حوزه حل شود.

آیت‌الله عابدینی اضافه کرد: باید تلاش کنیم با همکاری مسئولان، مدیران و مردم ضمن استفاده از شیوه‌های آبیاری مدرن و صرفه‌جویی در مصرف آب و مدیریت صحیح به این حوزه بیشتر پرداخته شود و همه، وظایف خود را به درستی انجام دهیم؛ زمانی با ۲۰ متر حفاری به آب شرب دسترسی پیدا می‌کردیم، اما الان باید ده‌ها متر حفاری کنیم تا به آب برسیم.

وی ادامه داد: دولت‌مردان اگر پیش‌بینی می‌کنند آب برای کار کشاورزی کافی نیست، باید راهنمایی کنند که این کشاورز محصولی را کشت کند که کمتر به آب نیاز داشته باشد؛ اما اگر مسئولان به کشاورز قول دادند، باید پاسخگوی آن نیز باشند.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: از مسئولان می‌خواهیم شرایطی که برای کشاورزان عزیز پیش آمده و یکسال زحمتشان به خطر افتاده را با جدیت بیشتری پای کار بیایند و مشکل آن‌ها را برطرف کنند.

میراث مکتوب قزوین از خانه‌ها به مراکز اسناد رسمی منتقل شود

آیت‌الله عابدینی در ادامه صحبت‌های خود فرارسیدن روز اسناد ملی و میراث مکتوب را یادآور شد و گفت: باید بدانیم آثار بزرگانی مانند کافی و شیخ صدوق میراث ما هستند و اگر امانتداری نشده بود و آدم‌های عاقل و مؤمن برای انتقال این میراث به دست ما کوشش نمی‌کردند، دستمان خالی بود و حدیث و روایتی نداشتیم.

وی افزود: امروز هم در شهرهای کهنی مانند قزوین خانواده‌هایی هستند که کتاب علمای خاندان خودشان را در خانه‌هایشان نگه می‌دارند، این کتب به مرور زمان از بین می‌رود و خوب است این آثار را به مراکز اسناد رسمی و کتابخانه‌های معتبر بسپاریم تا این میراث معنوی و فرهنگی ما سالم بماند.

خطیب جمعه قزوین ادامه داد: این مجموعه‌ها کتاب‌ها و اسناد تاریخی را به امانت هم نگهداری می‌کنند و اگر کسی بعدها پشیمان هم شد، می‌تواند کتب خود را باز پس بگیرد.

کد خبر 750322

دیگر خبرها

  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • سردار علی فضلی از مناطق راهیان نور بازدید کرد
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • مسئولان، پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند
  • معاون وزیر علوم: دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند هزینه تحصیل‌شان رایگان است
  • ۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور
  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است
  • امضای تفاهم نامه توسعه رسته کفش دانسفهان