Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@09:04:51 GMT

فعالیت نزدیک ترین گسل به شهر کرمان

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۳۰۴۶۱

فعالیت نزدیک ترین گسل به شهر کرمان

در این گزارش آمده است: مردم شهر کرمان طی ماه های اخیر زلزله را فراموش کرده بودند اما روز گذشته زمین لرزه ای در 20 کیلومتری کرمان و در عمق 7 کیلومتری زمین روی داد که شهر را لرزاند.
ماجرا از ساعت 17 و 54 دقیقه دیروز شروع شد و زمین لرزه ای در عمق 7 کیلومتری زمین و با شدت 4.2 ریشتر روی داد که تا شهر کرمان 20 کیلومتر فاصله داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این یکی از نزدیک ترین زمین لرزه ها به شهر کرمان طی 6 ماه اخیر است البته این شهر پس از لرزش های هجدک و کوهبنان که شامل سه زمین لرزه 6 ریشتری و یک زمین لرزه 5.4 می شود با دو زمین لرزه توسط گسل های سیدی و باغین که کانونشان در حومه شهر کرمان بوده است نیز البته با شدت کمتر لرزیده بود.
زمین لرزه عصر دیروز از آنجا مهم ارزیابی می شود که به شهر کرمان نزدیک است و گسل زنگی آباد نیز طی سال های اخیر فعال نبوده است.
دشت کرمان یک چاله زمین ساختی از نوع فروزمین فشاری است و به لحاظ زمین شناسی به ایران مرکزی تعلق دارد، تماس این دشت با کوه های اطراف از نوع گسلی است و بسیاری از این گسل ها فعال هستند و شهر را نیز کم و بیش تحت تاثیر قرار می دهند.
**نزدیک ترین گسل ها به شهر یک میلیونی کرمان
چندین گسل فعال در اطراف شهر کرمان قرار گرفته اند که می توان به گسل سرآسیاب، گسل باغین – کرمان و گسل زنگی آباد – کرمان به عنوان نزدیک ترین گسل ها به شهر کرمان اشاره کرد اما بنا به اعلام کارشناسان مهمترین گسلی که کرمان را تهدید می کند همان گسل بزرگ شمال استان کرمان یعنی گسل کوهبنان است که چند ماه قبل موجب تخریب هزاران خانه در شهر کوهبنان و روستاهای اطراف شد.
طبق بررسی های زمین شناسی گسل زنگی آباد ناشناخته نیست و در گذشته نیز فعالیت هایی داشته است اما میزان انرژی ذخیره شده در این گسل آنقدر نبوده که زمین لرزه های شدید را ایجاد کند.
گفته می شود طول این گسل 20 کیلومتر می باشد که دقیقا در شمال غرب کرمان قرار گرفته است.
کانون زمین لرزه ساعات قبل زنگی آباد در میان بیابان و منطقه ای غیر مسکونی بوده است، اما موقعیت کنونی زنگی آباد به گونه ای است که می توان گفت حالا در حومه شهر کرمان در کنار روستای شرف آباد و اختیار آباد قرار گرفته است.
جمعیت متمرکز این منطقه حدود 10 هزار نفر است و نزدیک ترین مرکز جمعیتی به این منطقه شهر کرمان با حدود یک میلیون نفر است و به همین دلیل هم فعالیت این گسل مورد توجه قرار گرفته است.
لزوم اقدامات پیشگیرانه توسط مردم در زنگی آباد، اختیار آباد، باغین و شهر کرمان
فرماندار کرمان گفت: پس از زمین لرزه زنگی آباد دستگاه های مرتبط در آماده باش قرار دارند، هر چند هشداری به مردم داده نشده است اما تجربه زمین لرزه های گذشته به مردم کرمان ثابت کرده است که همیشه در مقابل زمین لرزه های احتمالی باید هوشیار باشند.
هوشیاری یکی از اعضای خانواده در طول شب، روشن نگهداشتن یکی از لامپ های خانه، چینش درست اشیای داخل خانه و دور شدن از اجسامی که احتمال فروافتادن و ریزش دارند، آماده کردن بسته های غذایی و اضطراری و نخوابیدن زیر سازه هایی که غیرمقاوم هستند از جمله توصیه ها به مردم می باشد.
**زمین لرزه خسارت نداشت
مدیر روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز گفت: زمین لرزه زنگی آباد هیچ خسارت مالی و جانی نداشته است، اما نیروهای امدادی هلال احمر در آماده باش قرار گرفتند.
هادی سلطانی با اشاره به زلزله خیز بودن استان کرمان افزود: نیروی های امدادی با توجه به حادثه خیز بودن استان کرمان همیشه در آماده باش قرار دارند.
وی از مردم نیز خواست به دلیل مخاطرات زمین لرزه در تمام طول سال و در همه ایام اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با زمین لرزه را انجام دهند.
گفته می شود پس از زمین لرزه جلسه ستاد بحران نیز در این شهر تشکیل شده است و همه دستگاه های مرتبط در آماده باش قرار دارند.
**آماده باش نیروهای امدادی در کرمان
فرماندار کرمان نیز در این خصوص گفت: این زمین لرزه هیچ گونه پس لرزه ای نداشته است و به نظر می رسد خطری در پی نداشته باشد.
علی بابایی افزود: طبق بررسی های صورت گرفته از مردم محلی و مسئولان زلزله به سازه های شهر نیز خسارت وارد نکرده است اما به هر صورت گسل زنگی آباد از گسل های فعال استان محسوب می شود و به همین دلیل باید آمادگی لازم برای مقابله با زمین لرزه را داشت.
وی تصریح کرد: در کنار زنگی آباد نیروی های امدادی شهر کرمان، باغین، اختیار آباد نیز در آماده باش قرار دارند و مردم هم باید اقدامات احتیاطی را در دستور کار خود قرار دهند.
**اقدامات در زمین بروز زمین لرزه
از وسایلی که احتمال سقوط دارند (کتابخانه، کمد، لوستر، آینه های دیواری و یا لوازم آشپزخانه) دور شوید.
از پنجره های دارای شیشه های محافظت نشده دور شوید.
چارچوب های فلزی درب ها ، در صورتی که دارای شیشه بالایی نباشند، محل های نسبتا امنی به حساب می آیند. به این محل پناه ببرید و با دست خود مراقب بسته شدن درب باشید. بهتر است در میان چارچوب درب بنشینید تا تعادل خود را بهتر حفظ کنید.
کنج دیوارها ، در صورتی که دور از پنجره ها و یا وسایل واژگون شدنی باشند، نسبتا امن هستند. به این محل پناه برده ، بنشینید ، و در حالتی که دستهای خود را دور گردن قفل نموده اید، سر را به طرف زانو برده و به وسیله دستها و بازوان از سر و گردن محافظت نمایید.
در صورتی که میز محکمی در نزدیکی شماست، به زیر آن پناه برده، در کنار یکی از پایه ها بنشینید و با گرفتن پایه از تکان خوردن میز جلوگیری نمایید.
می توانید با نشستن بر روی زمین در کنار صندلی ها یا مبل ها ، با دستان از سر و گردن خود محافظت نمایید.
در صورتی که در آشپزخانه هستید، به سرعت از اجاق گاز و همچنین وسایل واژگون شدنی (نظیر یخچال) و کابینت هایی که احتمال سقوط وسایل انها بر رویتان وجود دارد دور شوید.
در صورتی که در راه پله هستید، بلافاصله در کناره دیوار بنشینید و با قفل کردن دستها در پشت گردن و خم کردن سر به طرف زانوان، از سر و گردن خود محافظت نمایید. هرگونه حرکت در راه پله ها در زمان زمین لرزه، بسیار خطرناک تر از نشستن در یک محل است و احتمال سقوط فرد و ایجاد شکستگی را به شدت افزایش می دهد.
در صورتی که در آسانسور هستید، در اولین طبقه از آسانسور خارج شوید.
در صورتی که در محیط خیابان هستید، از ساختمانها دور شوید. احتمال سقوط نمای ساختمانها و یا ریختن شیشه های شکسته بر روی افراد زیاد است.
ممکن است اتومبیل ها در اثر زلزله تعادل خود را از دست بدهند ، بنابراین مراقب حرکت آنها باشید.
در جاده های کوهستانی، احتمال ریزش سنگ بر روی اتومبیل وجود دارد. بهتر است از اتومبیل پیاده شوید و به دقت متوجه اطراف باشید.
7420/ 5054
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت استان کرمان جمعیت هلال احمر استان خانواده گاز هلال احمر رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۳۰۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست

تردد آسیب‌زای ماشین‌های سنگین از زیر پل تاریخی محمدحسن خان بابل که طبق مصوبه شورای ترافیک ممنوع و تخلف به شمار می‌رود، به دلیل بی‌توجهی مسئولان شهری و میراثی شهرستان بابل، دوباره از سوی رانندگان متخلف از سر گرفته شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابل، تردد خودروهای سنگین از زیر پل تاریخی 300 ساله محمد حسن خان که دوباره جریان گرفته، کار را به جایی رساند که میراث دوستان و گردشگران بومی و غیربومی علاقمند به نماد تاریخی شهر بابل می‌گویند چرا کسی به فکر این بنای تاریخی در حال تخریب نیست.

 برای چندمین بار پیاپی در یک سال اخیر رانندگان خودروهای سنگین با کنار زدن سازه‌های آهنی و بتنی (نیوجرسی) که در زیر این پل تاریخی جانمایی شده بود، تردد خودروهای سنگین از زیر این پل را از سر گرفتند.

این ترددها به حدی نگران کننده شده که صدای اعتراض دوستدران میراث فرهنگی در حال بازدید از این بنای تاریخی را هم در آورده است.

 

.

 

پیشتر و در دی ماه سال گذشته خبرگزاری تسنیم گزارشی را با عنوان "ماشین‌های سنگین بلای جان پل تاریخی بابل شده‌اند" منتشر کرد.

در آن گزارش مهران فلاح؛ رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بابل به خبرنگار تسنیم گفت: همه ما نسبت به وضعیت فعلی پل تاریخی محمدحسن خان نگران هستیم.

فلاح با تاکید بر اینکه تردد خودروهای سنگین از زیر پل ممنوع است، افزود: نیوجرسی‌هایی به عنوان مانع زیر طاق‌چشمه‌ها بر سر راه خودروها قرار داده شده، اما متاسفانه برخی افراد سودجو به این مهم توجه نمی‌کنند و با کنارزدن نیوجرسی‌ها به تردد از زیر پل اقدام می‌کنند، برای همین باید با تصویب یک قانون به طور جدی به این مسئله ورود کرد و مانع تردد آنها شد.

حمیدرضا قربانیا دلاور؛ رئیس شورای شهر بابل نیز دراین‌باره به خبرنگار تسنیم گفت: بارها گفته‌ام که تنها راه برون‌رفت از این مشکل چندین ساله و مهم و نگران‌کننده این است که از ظرفیت و فرصت خدادادیِ رودخانه بابلرود و پل تاریخی آن باید به عنوان یک فرصت گردشگری استفاده کنیم. ما با تمام توان به دنبال جذب سرمایه‌گذار داخلی هستیم تا از این فرصت برای جذب گردشگر استفاده کنیم.

با این همه به نظر می‌رسد هنوز اهتمام جدی از سوی مسئولان شهر بابل و استان مازندران برای جلوگیری از تردد خودروهای سنگین از زیر پل صورت نگرفته و قرار دادن نیوجرسی در زیر پل هم به عنوان یک اقدام موقت نتوانسته مانع تردد خودروهای متخلف شود. 

به گزارش تسنیم، شورای ترافیک شهرستان بابل در 26 دی ماه 1400 مصوب کرد که تردد خودروهای سنگین از زیر این پل تاریخی ممنوع است، اما از آن تاریخ تاکنون چندین بار این مصوبه نقض و تردد خودروهای سنگین از زیر پل تاریخی محمد حسن خان از سر گرفته شده است.

نیوجرسی‌ها یا همان سازه‌های آهنی و بتنی که به منظور جلوگیری از تردد ماشین های سنگین در زیر این پل تاریخی مستقر می‌شود، به گونه‌ای است که رانندگان می توانند آن را با ماشین جا به جا کرده و از زیر پل عبور کنند.

در روزهای اخیر نیز تردد خودروهای سنگین در زیر این پل تاریخی از سر گرفته شده و واکنش و نگرانی میراث دوستان را به دنبال داشته است.

این پُل تاریخی که از گذشته های دور شهر بابل را به جنوب این شهرستان در بخش بندپی شرقی، بندپی غربی و گتاب متصل می‌کرد و در یک مقطعی از تاریخ، عبور احشام از روی آن انجام می‌شد. چند سال پیش میراث فرهنگی با قرار دادن نمادی از تندیس کوچ دامداران روی این پُل فضایی ایجاد کرد که عملا امکان تردد وسایل نقلیه و احشام از روی آن ناممکن شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • آغاز واگذاری زمین در شهرک صنعتی زرند
  • آغاز فعالیت سامانه ناپایدار همرفتی و وزش شدید باد از فردا
  • بندرچارک لرزید
  • دانا و همان چالش قدیمی: زمین‌های‌علی‌آباد!
  • هواشناسی اصفهان برای سامانه همرفتی هشدار سطح زرد صادر کرد
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • وطن من | کلوت‌های شهداد کرمان