Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک منبع مطلع در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره ادعای مطرح شده توسط «رجب صفراف» درخصوص سهم ایران از خزر در گفت‌وگویش با بی‌بی‌سی فارسی که تحت عنوان عضو هیأت کارشناسی روسیه در مذاکرات قزاقستان در این گفت‌وگو معرفی شد، گفت که «این فرد هیچگاه در ترکیب مذاکره کنندگان روسیه در بحث خزر نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

صفراف در این گفت‌وگو مدعی حضورش در مذاکرات خزر در سال 1996 نیز شده بود.

به گزارش فارس، رجب صفراف مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه در گفت‌وگویی که یکشنبه شب با بی‌بی‌سی فارسی داشت، با اشاره به امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در آکتائو قزاقستان گفت: «به نظر من آقای روحانی کار درستی انجام داد که به آکتائو آمد و کمیسیون رژیم حقوقی را به امضا رساند.» 

وی که تحت عنوان عضو هیأت مذاکره کننده روسیه در مذاکرات قزاقستان با این رسانه گفت‌وگو می‌کرد، در عین حال مدعی شد «وقتی بحث برگزاری رژیم حقوقی دریای خزر در سال 1996 شروع شد ما و کارشناسان در روسیه برای اولین جلسه جمع شدیم که در کدام چارچوب این موضوع حل و فصل شود و همه انتظار داشتیم که ایران طبق قرارداد 1921 و 1940 درخواست 50 درصد حق خود را خواهد کرد، ولی در جلسه اول یکی از طرف ایران گفت که دریای خزر باید برابر تقسیم شود و هر یک از پنج کشور کمتر از 20 درصد داشته باشند که برای ما عجیب و غریب بود که چگونه ایران از سهم خود گذشت می‌کند.»

صفروف افزود: « براساس این دو قرارداد که فعالیت را در این دریا مشخص می‌کرد، هر اتفاقی در طرف شوروی رخ می‌داد در آن قسمت 50 درصد شوروی بود و اگر ایران می‌خواست 50 درصد را داشته باشد، طبق قانون این اجازه را به آن می‌دادند.»

وی در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد: «بعد تقسیم بندی‌ها برای ایران 13 درصد پیشنهاد شد که برای ایران قابل قبول نیست، به همین خاطر این کمیسیون 20 سال نتوانست توافق کشورها را به دست آورد.»

از سوی دیگر، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز در گفت‌وگو با تسنیم در این باره عنوان کرده که براساس سوابق موجود این شخص هیچگاه فردی مذاکره کننده از جانب هیأت روسیه با هیأت ایرانی در مذاکرات خزر نبوده است.

وی افزود: بدون تردید سخنان و ادعاهای نامبرده اساسا فاقد هرگونه اعتبار است و تردیدی وجود ندارد که طرح این ادعاهای بی اساس در این برهه با اهداف مشخص و هدایت شده از سوی عناصر و مراکز خاص انجام می‌شود.

پنجمین نشست سران پنج کشور ساحلی خزر (ایران، روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان) روز یکشنبه 21 مرداد ماه در آکتائو قزاقستان برگزار و در این اجلاس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر بدون مباحث تحدید حدود بستر و زیربستر و خطوط مرزی به امضا رسید و علاوه بر آن شش موافقتنامه و پروتکل نیز با حضور سران توسط نمایندگانشان امضا شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۳۱۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفتگو کرد

وزیر دفاع در حاشیه بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری‌های شانگ‌های با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری‌های شانگ‌های با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفتگو کرد.

در جریان دیدار وزرای دفاع ایران و قزاقستان که برای نخستین بار پس از ۳۰ سال در حاشیه اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری شانگ‌های در آستانه قزاقستان صورت گرفت، طرفین بر افزایش ظرفیت‌ها و آمادگی‌های دو کشور برای توسعه همکاری‌های دفاعی تاکید کردند.

در این ملاقات ژنرال «روسلان ژاک سیلیکوف» وزیر دفاع قزاقستان نخستین حضور وزیر دفاع ایران در اجلاس وزرای دفاع شانگ‌های پس از عضویت کامل ایران را تبریک و ابراز امیدواری کرد: حضور ایران در این سازمان موجب تقویت و پیشبرد برنامه‌ها و ماموریت‌های این سازمان گردد.

امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با یادآوری برخی ابعاد همکاری‌های دفاعی فعلی دو کشور در زمینه‌های آموزشی و طب نظامی خواستار گسترش این همکاری‌ها شد.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در این ملاقات ضمن دعوت از همتای قزاقستانی خود برای سفر به تهران تاکید کرد: ایران کاملاً آماده گسترش همکاری‌های دو جانبه دفاعی است.

در پایان این دیدار وزرای دفاع ایران و قزاقستان تشکیل کارگروه جهت ساماندهی و پیشبرد همکاری‌های دو کشور را مورد تاکید قرار دادند.

دیگر خبرها

  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • هشدار تند کرملین به توقیف‌کنندگان غربی دارایی‌های روسیه
  • ایران در سید اول جام جهانی فوتسال
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند
  • امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفتگو کرد
  • وزیران دفاع ایران و قزاقستان دیدار کردند
  • وزرای دفاع ایران و قزاقستان دیدار و گفتگو کردند
  • امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • ملی پوشان ایران حریفان خود را شناختند