Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@15:20:41 GMT

بافت تاریخی را نمی‌توان بافت فرسوده قلمداد کرد

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۳۳۳۳۱

بافت تاریخی را نمی‌توان بافت فرسوده قلمداد کرد

یک کارشناس معماری گفت: ماهیت بافت تاریخی در شهر اصفهان با بافت فرسوده متفاوت است، بافت تاریخی را نمی‌توان به سبب قدمت‌ آن بافت فرسوده قلمداد کرد زیرا بافت‌های فرسوده بر اثر عوامل مختلفی فرسوده می‌شود.

جمشید هدایی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: تعریف بافت فرسوده در هر شهری منحصر به خصوصیات همان شهر است، در واقع بافت‌های فرسوده ویژگی‌های یکسان و مشابهی ندارند و ضریب دسته‌بندی‌ شهرهای مختلف متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس معماری ادامه داد: نبود متولی مناسب برای حفظ و بهبود بافت‌های فرسوده سبب تغییر کاربری‌ها در این بافت‌ها شده به طوری‌که شاهد هستیم در بافت فرسوده و تاریخی کاربری کارگاهی شکل گرفته است.

هدایی تصریح کرد: تعدادی از اراضی واقع در بافت‌های فرسوده در اثر بی‌توجهی و عدم رسیدگی و نبود زیرساخت‌های مناسب دچار فرسودگی شده‌اند از این رو باید مراکزی در محلات فرسوده شهر ایجاد شود تا مردم بتوانند از مشکلات‌شان در زمینه بافت فرسوده سخن بگویند.

وی با بیان اینکه در احیاء بافت فرسوده نباید فعالیت‌ها از بالا به پایین امر شود، خاطرنشان کرد: شهروندان باید خود در احیاء بافت فرسوده مشارکت داشته باشند تا نوسازی این نوع بافت‌های قدیمی شهر سریعتر به نتیجه برسد.

 این کارشناس معماری نقش شوراهای شهر و شورایاری‌ها را که نهادهای ارتباطی با مردم و مدیریت شهری هستند در احیاء بافت فرسوده تاثیر گذار دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه اعضای شورا از بین مردم همان شهر انتخاب می‌شوند، مورد اعتماد مردم هستند، بنابراین از این طریق می‌توان با اعتمادسازی بین شهروندان، مشارکت آن‌ها را در احیاء بافت فرسوده پررنگ‌تر کرد.

هدایی گفت: مردم اصفهان در گذشته نیز ثابت کرده‌اند که ویژگی‌های منحصربه فردی همچون فعالیت گروهی، اقتصادی بودن، مدیریت زمان و ... را دارند، بنابراین می‌توان از این ویژگی‌ها در احیاء بافت فرسوده شهر نیز بهره کافی را برد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بافت تاریخی بافت فرسوده شهرداری اصفهان اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۳۳۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: راهبرد اصلی ما در این دولت مقاوم سازی و پایدارسازی سقف‌های لرزان است، زیرا به طور مستقیم با جان انسان‌ها در ارتباط است.

وی تاکید کرد: در محدوده بافت‌های فرسوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد، این بناها جان مردم را در ۶۹۰ شهر به خطر انداخته است. بنابراین ما نوسازی را در اولویت قرار دادیم؛ زیرا موضوع جان انسان‌ها است. این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برای نوسازی این بافت‌های فرسوده با سه چالش اساسی مواجه بودیم که نخستین چالش خود مردم ساکن در این بافت‌ها هستند. همچنین ۴ چالش نوسازی در سند تحول دولت آمده که راهکار این است ما با بسته‌های تشویقی مختلف، سرمایه گذاران را ترغیب به نوسازی کنیم.

این مقام مسؤول تاکید کرد: بیش از ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه را اجرا می‌کنند؛ به طوری که آمار صدور پروانه نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت‌های فرسوده در بازه زمانی بعد از انقلاب شکسته شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: گام اول را با همکاری بسیج مستضعفان و بسیج سازندگی برداشتیم و تا الان ۴۶۷ حلقه میانی ایجاد کردیم که در محلات هدف بازآفرینی به ارائه خدمات می‌پردازند. این اتفاق جدیدی است که قصد داریم این تعداد را به ۲۰۰۰ حلقه برسانیم.

کد خبر 6094227 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است