Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@05:23:37 GMT

تاکید بر گسترش مدرسه جهادی خواندن در مناطق محروم کشور

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۳۵۴۷۵

تاکید بر گسترش مدرسه جهادی خواندن در مناطق محروم کشور

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ضمن تقدیر از مدرسان دومین مدرسه جهادی خواندن در منطقه بشاگرد، بر ضرورت ادامه و گسترش این حرکت جهادی در سایر مناطق محروم کشور، تأکید کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مراسم تقدیر از مدرسان دومین دوره «مدرسه جهادی خواندن» در منطقه بشاگرد، با حضور حجت الاسلام سید محسن مومنی مدیرکل کمیته امداد شهرستان بشاگرد، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، امین متولیان معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌ها، اسماعیل شفاعی معاون اداری و مالی نهاد، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد، محمد هادی ناصری مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل نهاد، امیر جهانگیری مدیر کل منابع انسانی و امور پشتیبانی نهاد و همچنین مدرسان و مدیران دومین دوره «مدرسه جهادی خواندن» در ساختمان مرکزی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مختارپور در این مراسم ضمن تقدیر از مدرسان و همکاران نهاد در برگزاری دومین دوره «مدرسه جهادی خواندن»، بر ادامه روند برگزاری این فعالیت جهادی تأکید کرد و گفت: ما در نهاد ۳۱ شهر دارای اولویت در کشور را برای ادامه فعالیت‌های جهادی هدف گرفته‌ایم که تا کنون در سه شهر بهارستان استان تهران، فریدونکنار استان مازندران، و فامنین استان همدان، برنامه‌هایی را پیش‌بینی و آغاز کرده‌ایم.

وی افزود: به عنوان مثال شهرستان بهارستان از جمله این شهرها است که با ۷۰۰ هزار جمعیت و ۱۰۰ هزار دانش‌آموز در استان تهران واقع شده و هیچ کتابخانه‌ای در هیچ یک از مدارس این شهر وجود ندارد و کودکان و نوجوانان این منطقه در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی قرار دارند. این مناطق دارای شرایط ویژه‌ای هستند که باید فعالیت‌های جهادی را در این مناطق نیز گسترش داد.

توسعه گروه‌های جهادی در مناطق محروم

دبیرکل نهاد کتابخانه‌ها با تأکید بر استفاده از ظرفیت‌ نیروهای متعهد و جهادی در کشور گفت: ما نیاز داریم که تعداد گروه‌ها جهادی خودمان را تکثیر کنیم چراکه با یک گروه نمی‌توانیم به این حجم از نیازها و ضرورت‌ها بپردازیم؛ البته خوشبختانه ظرفیت نیروهای متعهد و فرهنگی ما چه در مرکز و چه نیروهای بومی، کم نیست و باید طی ماه‌های آینده از این ظرفیت برای آغاز فعالیت‌های جهادی در چند شهر به صورت همزمان استفاده کنیم.

وی در ادامه گفت: اثرگذاری بر اهالی فرهنگ، ادب و هنر یکی از ثمرات این حرکت جهادی بوده که سابق بر این هم شاهد رخ دادن چنین اتفاقی در  بازدید هنرمندان از مناطق دفاع مقدس بوده‌ایم. بدون شک دعوت از اهالی فرهنگ و ادب و هنر از سوی سایر مراکز فرهنگی بر فعالیت‌های ایشان تأثیر گذار خواهد بود.

گسترش حوزه فعالیت‌های جهادی در مناطق محروم

واگذاری ادامه فعالیت‌های جهادی به بومیان آموزش دیده، نکته دیگری بود که دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این مراسم بر آن تأکید کرد و در این باره گفت: ما باید به سمتی برویم که رفته رفته امور را به جوانانی که در این دوره‌ها آموزش دیده‌اند واگذار کنیم و مرکز با حمایت، اختصاص بودجه و امکانات و برنامه‌ریزی، تصدی امور را به جوانان بومی در مناطق محروم واگذار کند. انجمن‌ها، کانون‌ها و گروه‌های ادبی و هنری باید در این مناطق کم کم شکل بگیرد و ما کمک کنیم تا علاقه‌مندان و فعالان در این عرصه، انجمن‌های خود را تشکیل دهند و به دست گیرند.

ضرورت ثبت تجربیات مدیریتی در فعالیت‌های جهادی

این مدیر فرهنگی با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما ثبت تجربه‌های مدیریتی مغفول مانده، گفت: متاسفانه ما چیزی به عنوان کتابچه ثبت تجربه مدیریتی در کشور نداریم و همه قصد داریم و یا به ناچار مجبوریم همه کارها را از ابتدا شروع کنیم. تا امروز ۲ دوره از «مدرسه جهادی خواندن» اجرا شده و انتظار می‌رود جوانانی که متصدی انجام این فعالیت بوده‌اند، با استفاده از تجربیات ثبت شده در کشورهای دیگر و یا تجربیات بومی شده در کشور خودمان، تجربه مدیریتی به دست آمده را ثبت و ضبط کنند.

مختارپور برگزاری جشنواره‌های فرهنگی ادبی را یکی از راه‌های انعکاس آثار مدرسه‌جهادی خواندن عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال در دهه فجر امسال همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، می‌توانیم با انتشار فراخوانی از پیش، این جشنواره‌ها را برگزار کنیم. همچنین می‌توان با استفاده از ظرفیت ناشران، حوزه هنری و غیره آثار تولید شده در این فعالیت‌های جهادی را تدوین و منتشر کرد که مجله کیهان بچه‌ها اقدامات خوبی را در این زمینه انجام داده است. حضور استادان مطرح کشور در عرصه‌های فرهنگی هنری در مناطق محروم از جمله اتفاقات مثبت در مدرسه جهادی خواندن است که از سویی باعث تقویت انگیزه شرکت کنندگان در این طرح می‌شود و از سوی دیگر با گسترش فضای مجازی در جامعه، انعکاس خوبی در میان سایر فعالان فرهنگی ادبی خواهد داشت. نهاد امروز یکی از کارکردهای اصلی خود یعنی فعالیت‌های جهادی را پیدا کرده است. امیدواریم به زودی طراحی گروه‌های جهادی انجام شود تا در ماه‌های پیش رو بتوانیم این گونه فعالیت‌های جهادی را به صورت همزمان در چند شهر مختلف کشور اجرا کنیم که استفاده از ظرفیت‌های بومی می‌تواند در این مسیر بسیار راهگشا باشد.

برداشتن دومین گام برای شناسایی استعدادهای جوان

در ادامه این مراسم، کاظم رستمی مجری طرح «مدرسه جهادی خواندن» درباره برگزاری دور دوم این طرح گفت: متعاقب برنامه پیش‌بینی شده مرحله دوم این طرح، برای تکمیل مرحله اول، با حضور استادان مجرب در حوزه‌های فرهنگی، ادبی و هنری، به منظور شناسایی استعدادهای موجود در این منطقه برگزار شد و در تدارک هستیم تا دوره سوم و تکمیلی این طرح را در شهریور اجرایی کنیم.

وی افزود: در این دوره تلاش کردیم تا برنامه‌هایی را در روستاهای دور دست بشاگرد، در سرحدات اجرایی کنیم که این اقدام تجربه خوبی از فعالیت‌های آتی ما در این روستاها به دست داد. امیدوارم با برگزاری مرحله تکمیلی بتوانیم افرادی را از میان بومیان با استعداد و آموزش دیده برای روشن نگه داشتن چراغ این مسیر انتخاب کنیم.

حجت الاسلام سید محسن مومنی مدیرکل کمیته امداد شهرستان بشاگرد نیز در این مراسم با تقدیر از اقدامات جهادی صورت گرفته در این منطقه گفت: هر چند امروز اقدامات بسیاری در منطقه بشاگرد در حوزه‌های مختلف صورت گرفته و جوانان بشاگرد برخلاف سالیان گذشته می‌توانند با شهرها و مردم خارج از بشاگرد ارتباط برقرار کنند، اما این منطقه باز هم نیازمند اجرای اقداماتی دیگر از جمله در حوزه فرهنگی است.

وی با اشاره به برخی فعالیت‌های پایدار صورت گرفته در منطقه بشاگرد، افزود: از ابتدا تلاش داشتیم که وقتی حرکتی را در این منطقه آغاز می‌کنیم، آن را با قدرت و به صورت پایدار به انجام برسانیم، فعالیت‌هایی که بعد از حدود ۱۰ سال از آغاز همچنان با قوت ادامه یافته است. از آن جمله می‌توان به راه‌اندازی دو حوزه علمیه، انجام مستمر فعالیت‌های قرآنی و تربیت ۱۵۰ مربی قرآنی اشاره کرد.

مومنی درباره اجرای طرح «مدرسه جهادی خواندن» در بشاگرد نیز گفت: اجرای این طرح نیز به واقع برگ زرین دیگری از فعالیت‌های جهادی صورت گرفته در منطقه بشاگرد است که در همین مدت کوتاه، شاهد ثمرات آن بوده‌ایم. به طوری که حضور استادان ولایی و انقلابی توانسته الگوی مناسبی برای جوانان و نوجوانان بشاگردی ایجاد کند.

تقویت روحیه جهادی در دنیای امروز

در ادامه این مراسم علی دانشور، مدرس حوزه تصویرگری و گرافیک، تقویت روحیه جهادی را یکی از مهم‌ترین ثمرات برگزاری این طرح عنوان کرد و گفت: در عصری که مفهوم فعالیت‌های انقلابی و جهادی در حال رنگ باختن است، فعالیت در منطقه محروم بشاگرد این روحیه را در ما زنده کرد و می‌توانم بگویم در آن منطقه روحیه جهادی به گونه‌ای موج می‌زند که من را به یاد دوران دفاع مقدس می‌اندازد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به ادامه یافتن این حرکت جهادی گفت: با توجه کمبود امکانات و نیازهای انبوه مردم در این منطقه و سایر مناطق محروم، ادامه یافتن این حرکت جهادی حتی در حوزه‌های دیگر امری ضروری می‌نماید که می‌تواند همچون مدرسه جهادی خواندن ثمرات بسیاری در پی داشته باشد.

قرار گرفتن در مسیر صحیح آموزش

حمیدرضا داداشی از مدرسان داستان‌نویسی و روزنامه نگاری در این طرح نیز طی سخنانی گفت: من افتخار حضور در هر دو دوره مدرسه جهادی خواندن را داشته‌ام و با اینکه دور اول برگزاری این طرح بسیار پر بار بود، اما دومین دوره آن واقعا تجربه ویژه‌ای بود؛ چراکه با ذهنیت صحیحی که دو طرف از برگزاری و شرکت در این طرح کسب کرده بودند، ارتباط بسیار صحیحی میان مدرسان و شاگردان برقرار شد.

وی ادامه داد: با اینکه از پیش مباحثی ابتدایی درباره حوزه خبرنگاری و رسانه برای آنها پیش‌بینی کرده بودم، اما متوجه شدم که اطلاعات و توانایی‌های آنها بسیار بیشتر از تصورات من بود؛ در حالی که همیشه تصور می‌کردم این کودکان و نوجوان و جوانان به ما احتیاج دارند، اما هرچه جلوتر می‌رفتیم متوجه می‌شدم که این ما هستیم که به آنها احتیاج داریم. به طور کلی این تجربه برای من یک تجربه ناب بود. 

جریان‌سازی برای فعالیت‌های جهادی در مناطق محروم

محمد درویش‌زاده از کارشناسان اداره کل منابع نهاد کتابخانه‌ها نیز در این مراسم گفت: افرادی که ذهنیت صحیحی از رسیدگی به مناطق محروم بعد از انقلاب اسلامی ندارند، تنها با حضور در این مناطق می‌توانند درک کنند که پس از انقلاب به چه میزان برای آبادانی و رسیدگی به مناطق محروم تلاش شده است که همه اینها مرهون تلاش‌های مرحوم حاج عبدالله والی بوده که ما نیز سعی داریم گامی هرچند کوچک در این مسیر برداریم.

علی صلواتیان مدرس گرافیک مدرسه جهادی خواند نیز با اشاره به تأثیرات فردی حضور در این دوره، گفت: ما می‌تونیم با دعوت از سایر فعالان فرهنگی متعهد، این روحیه جهادی را برای کشف استعدادهای ناب در مناطق محروم، تبدیل به یک جریان کنیم.

علی اکبر شیروانی از دیگر مدرسان دوره دوم مدرسه جهادی خواندن، طی سخنانی کوتاه عنوان کرد: از آنجا که کم و بیش در جریان فعالیت‌های نهاد بوده‌ام، می‌دانم که برگزاری چنین دوره‌هایی چقدر دشوار است و اگر پشتیبانی و حمایت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نبود، این دوره برگزار نمی‌شد. همچنین از آقای مومنی و سایر دوستان در بشاگرد نیز تشکر می‌کنم.

تدوین طرح درسی بر اساس شرایط اقلیمی

مجید اسطیری مدرس داستان نویسی در این طرح نیز طی سخنانی گفت: تدریس داستان‌نویسی در بشاگرد اصول و مختصات خاص خود را می‌طلبد و با تدریس داستان نویسی در مناطق شهری متفاوت است. چراکه این آموزش‌ها باید بر اساس المان‌ها و تجربیات بومی هر منطقه تدارک دیده شود. بر این اساس معتقدم که باید برای کودکان و نوجوانان هر منطقه طرح درسی متناسب با شرایط و اقلیم خاص آنها تهیه شود.

علی افضلی به عنوان یکی از کتابداران حاضر در این طرح، نیز با اشاره به تجربیات خود از اجرایی کردن برنامه‌های مختلف در این طرح گفت: شرکت در این دوره این فرصت را در اختیار من قرار داد تا بتوانم دانش و تجربیات کسب کرده در سال‌های گذشته را با کودکان بشاگردی اجرا کنم و سعی کردم تا از کتاب برای جذب کودکان و نوجوان به فعالیت‌ها فرهنگی استفاده کنم.

لزوم ارتباط مستمر با کودکان و نوجوانان بشاگردی

حامد محقق از کارکنان اداره کل آموزش نهاد نیز طی سخنانی گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که همواره با سجاد محقق (مدرس داستان نویسی و روزنامه نگاری در مدرسه جهادی خواندن) به آن تأکید داشتیم، لزوم ارتباط‌ گیری مستمر با بچه‌های بشاگردی بود. به طوری که ما معتقدیم که استادان و حتی کتابداران می‌توانند بدون تشکیلات اداری، به صورت مستمر به این مناطق مراجعه کنند و حتی می‌توان از ظرفیت مربیان کانون پرورش فکری بشاگرد نیز در این زمینه بیشتر استفاده کرد.

علی داودی از مدرسان حوزه شعر و گرافیک در این طرح نیز با اشاره به لزوم اجرای این طرح در سایر مناطق محروم کشور گفت: بشاگرد منطقه‌ای است که واقعا نیاز به رسیدگی دارد و به عنوان نماد مناطق محروم در کشور مطرح است. اما مناطق بسیار دیگری در کشور وجود دارند که شرایط مشابهی با بشاگرد دارند و می‌توان این طرح را در آن مناطق نیز اجرایی کرد و در این مسیر می‌توان از ظرفیت‌های کمیته امداد، هلال احمر، حوزه هنری و سایر مراکز دیگر در این مناطق استفاده کرد.

تأثیر حضور استادان نامی در جذب جوانان و نوجوانان

همچنین حسن ادیب‌زاده از فعالان فرهنگی منطقه بشاگرد در این مراسم، با گرامیداشت یاد و فعالیت‌های جهادی حاج عبدالله والی در این منطقه، طی سخنانی گفت: در کنار استفاده از مدرسان بومی در این طرح، دعوت از استادان شناخته شده و نامی کشور می‌تواند عامل موثری در جذب و ادامه فعالیت دانش‌آموزان بشاگردی در فعالیت‌های فرهنگی باشد.

وی افزود: خوشبختانه در دو دوره برگزاری این طرح در بشاگرد، استادان بزرگی پا به این منطقه گذاشتند که اقدامات مهمی از قبیل برپایی شب شعر، تشکیل کانون‌های ادبی و غیره را انجام دادند. از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز کمال تشکر را دارم که با تبدیل بنای متروک حمام بشاگرد به کتابخانه عمومی، آن را به یکی از زنده‌ترین بناهای بشاگرد تبدیل کردند.

محسن جوکار، حمیدرضا داداشی، مجید اسطیری، سید حسین موسوی نیا، علی اکبر شیروانی، علی صلواتیان، علی دانشور، مبین اردستانی، سجاد محقق، علی افضلی، علی داودی، به عنوان مدرس، عارف رنجبر اسفستانی و محمدحسین قاسمی‌زاده به عنوان مستندساز و کاظم رستمی به عنوان مجری طرح و حامد محقق، محمد درویش‌زاده و امیرحسین طباطبایی از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در دومین دوره مدرسه جهادی خواندن حضور داشتند که در انتهای این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.

 

 

منبع:مهر

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۳۵۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی

مشاور معاون وزیر و مسئول جهاد دامپزشکی از ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی پس از دریافت مکتوب گزارش فعالیت‌های جهادی دامپزشکی در سال ۱۴۰۲ خورشیدی، از خدمات جهاد دامپزشکی به عنوان خدمت مؤثر سازمان دامپزشکی کشور به بهره‌برداران مناطق روستایی و عشایری صعب‌العبور تقدیر و تشکر کرده است.

امین اسدی، مشاور معاون وزیر و مسئول جهاد دامپزشکی در این خصوصی با ابراز خشنودی از این تقدیر دلگرم کننده وزیر جهاد کشاورزی خطاب به جهادگران دامپزشک اظهار کرد: این رضایتمندی عزم همکاران جهاد دامپزشکی جهت گستردگی بیشتر خدمات جهاد دامپزشکی در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نیز مزین شده است را دوچندان خواهد کرد.

وی افزود: تاکنون بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور در زمینه‌هایی همچون واکسیناسیون، درمان، تشخیص، آموزش و ترویج و مدیریت بیماری‌های دامی انجام داده است و در رزمایش‌های جهاد دامپزشکی از ظرفیت‌های دیگر ارگان‌های دولتی و غیردولتی، سپاه و بسیج و گروه‌های جهادی، برای تسریع خدمت‌رسانی به مناطق صعب‌العبور استفاده می‌شود.

لازم به ذکر است؛ از آنجا که کنترل بیماری‌های دام و طیور از جمله وظایف سازمان دامپزشکی است، سازمان دامپزشکی کشور در سالی که مزین به نام جهش تولید با مشارکت مردم است، با توسعه کمی و کیفی خدمت جهاد دامپزشکی به تولیدکنندگان می‌تواند در اجرای سیاست‌های این سازمان برای کشف استعداد و ظرفیت‌های گروه‌های جهادی در مناطق روستایی و خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی به تولیدکنندگان مناطق روستایی و عشایری کشور استفاده بهینه کند.

کد خبر 747162

دیگر خبرها

  • گروه جهادی نجوا در سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • توافق ایران و پاکستان برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی
  • توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک ۲ کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی
  • مردم بشاگرد و حاجی‌آباد از توقف در حاشیه رودخانه‌ها بپرهیزند
  • ویزیت رایگان اردو‌های جهادی در مناطق محروم روستایی بخش کوهسار سلماس 
  • السودانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک ما برای انجام عملیات علیه دیگران استفاده شود
  • رئیس‌جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است