Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@07:55:47 GMT

رقم هدر رفت آب در کشور چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۳۶۱۸۰

رقم هدر رفت آب در کشور چقدر است؟

خبرگزاری میزان- سالانه رقم قابل توجهی از منابع آبی کشور به دلایل مختلف از جمله تجهیزات فرسوده به هدر می‌رود و براساس آخرین آمار، آب بدون درآمد کشور حدود ۲۵ درصد است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، سالانه بخش عظیمی از منابع آبی  کشور به دلایل مختلف هدر می‌رود و یکی از دلایل این امر وجود تجهیزات فرسوده آبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در سال‌های اخیر برای جلوگیری از هدررفت آب اقداماتی صورت گرفته که از جمله آن می‌توان به تعویض لوله‌های فرسوده اشاره کرد که بالغ بر ۱.۳ درصد از هدر رفت آب را کاهش داده است.

در همین زمینه اردکانیان وزیر نیرو رقم آب بدون درآمد کشور را حدود ۲۵.۵ درصد اعلام می‌کند و تاکید دارد که از این رقم ۱۳.۴ درصد هدررفت فیزیکی بوده و با توجه به برنامه‌های وزارت نیرو این رقم قابل کاهش است.

این درحالی است که علیرضا نوذری‌پور قائم مقام شرکت آب و فاضلاب تهران میزان هدر رفت آب در تهران را تنها ۱۰ درصد اعلام می‌کند که آن هم به آب‌های زیرزمینی مربوط می‌شود و تنها زیان اقتصادی یعنی هزینه تولید انتقال ذخیره تصفیه و توزیع دارد.

این مقام مسئول هدررفت ظاهری آب را نیز حدود ۱۱ درصد اعلام می‌کند که این رقم عمدتا ناشی از خطای اندازه‌گیری توسط کنتور مشترکان، مصرف آتش نشانی و مصارف غیر مجاز است و دو درصد باقیمانده در فرایند تصفیه استفاده می‌شود.

با توجه به گفته‌های نوذری پور میزان آب بدون درآمد در شهر تهران به طور کلی ۲۳ درصد است که برای این میزان هزینه‌ای از سوی شرکت آب و فاضلاب دریافت نمی‌شود.

در این میان حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور معتقد است در بیشتر کشورها بعد از احداث زیرساخت‌ها از محل درآمد‌های آن تعمیر و نگهداری زیر ساخت‌ انجام می‌شود، اما به دلیل اینکه تعرفه‌های شرکت آب و فاضلاب بیشتر تعرفه‌های مخفف است این موضوع عملی نمی‌شود.

لازم به ذکر است که اقدامات چند سال اخیر شرکت آب و فاضلاب استان تهران در راستای بازسازی شبکه‌های فرسوده و تاسیسات، کاهش یک درصدی آب بدون درآمد را سالانه به همراه داشته است البته نا گفته نماند که برای کاهش سالانه یک درصد آب بدون درآمد نیاز به هزینه حدودی ۴۰۰ میلیارد تومان است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: هدر رفت آب آب بدون درآمد نیرو آب زیرزمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۳۶۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی روند عملیات اجرایی و میزان پیشرفت پروژه‌های امور آب و فاضلاب سلماس

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فرماندار سلماس در این جلسه با قدردانی از اقدامات و فعالیت‌های جهادی امور آب و فاضلاب با وجود چالش‌های موجود، بر پیگیری و رفع مشکلات مالی پروژه‌ها و تعریف پروژه‌های جدید در راستای محرومیت زدایی از طریق منابع مالی کمیته برنامه‌ریزی شهرستان تاکید کرد.

مدیرامور آب و فاضلاب سلماس نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت پروژه‌های دردست اجرا و برنامه‌های پیش بینی شده برای آینده در حوزه تامینآب شرب شهر و روستا‌های شهرستان ارائه کرد.

دیگر خبرها

  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • یمنی‌ ها کشتی تجاری اسرائیل را هدف قرار دادند
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • تا ۲۴ ساعت آینده میزان خسارت‌ها برآورد می‌شود
  • بررسی روند عملیات اجرایی و میزان پیشرفت پروژه‌های امور آب و فاضلاب سلماس