Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-27@21:47:51 GMT

«نه» چینی به کالای آمریکایی

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۳۸۵۴۹

به گزارش خرداد در یک نظرسنجی از مردم شهرهای پکن و شانگهای چیندرباره نگرانی‌ آنها درخصوص این «جنگ تجاری» جویا شده است. به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل روزنامه «دنیای اقتصاد»، در این نظرسنجی از مردم این دو شهر پرسیده شده است که واکنش دولت چین به تهدیدات تعرفه‌ای آمریکا چگونه باید باشد و اینکه آیا مردم این کشور در تلافی، کالاهای آمریکایی را تحریم خواهند کرد یا نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش «رویترز» نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که هنوز احساس بحران و نگرانی قابل‌توجهی ناشی از جنگ تجاری در میان مردم چین بروز نکرده است. البته اختلاف و سردرگمی درخصوص اینکه دولت چین چگونه باید به اقدامات تعرفه‌ای آمریکا واکنش نشان دهد وجود دارد: گروهی می‌گویند چین باید در تلافی اقدامات آمریکا منافع این کشور را هدف قرار دهد عده‌ای نیز درخصوص چگونگی پاسخ‌های چین ابراز بی‌اطلاعی کرده‌اند. اما مهم‌ترین یافته نتایج این نظرسنجی که برای کسب‌وکارهای آمریکایی نیز می‌تواند اهمیت داشته باشد، تصمیم مردم چین به تحریم‌ کالاهای تولید آمریکا است: ۲۸ درصد از مشارکت‌کنندگان نظرسنجی می‌گویند تصمیم دارند خرید کالاهای آمریکایی را متوقف کنند، برخی دیگر می‌گویند تاکنون هر کالایی که تولید آمریکا بوده را تحریم‌ کرده‌اند، و سایرین نیز می‌گویند به خرید کالاهای آمریکایی ادامه خواهند داد گرچه ممکن است در آینده تصمیم آنها تغییر کند.
به گزارش «رویترز» اگر این گروه را نماینده‌ای از کل جامعه چین در نظر بگیریم و اگر گفته‌های این گروه به عمل تبدیل شود، باید شاهد ضربه به فروش تولیدات آمریکایی در دومین اقتصاد بزرگ دنیا باشیم. محصولات آی‌فون شرکت «اپل»، فیلم‌های تولید «دیزنی»، نوشیدنی‌های «استارباکس» و خودروهای تولید «جنرال موتورز» از جمله مهم‌ترین تولیدات آمریکایی در این فهرست هستند. این پیش‌بینی درحالی است که هر گونه اقدام دولت در تحریم یا سازماندهی جریان‌های مردمی برای خرید کالاهای آمریکایی در نظر گرفته نشده است. البته شاید تعداد اندک مشارکت‌کنندگان و خودداری مردم از ارائه نظرات واقعی خود یکی از نقدهای وارد به این نظرسنجی باشد. با این حال جزئیات نتایج به‌دست آمده به این شرح است:
در پاسخ به این پرسش که آیا جنگ‌تجاری شما را نگران کرده است، تنها ۲۲ درصد مشارکت‌کنندگان جواب مثبت داده‌اند و حدود ۷۸ درصد گفته‌اند نگرانی‌ای در این خصوص ندارند؛‌ در پاسخ به این پرسش که چگونه دولت چین باید به اقدامات دولت آمریکاواکنش نشان دهد، ۳۸ درصد می‌گویند باید اقدامات تلافی‌جویانه شدیدی را در دستور کار قرار دهد. مابقی نظرات درخصوص این پرسش نیز متفاوت بوده‌ است: عده‌ای می‌گویند دولت باید تمرکز خود را روی اقتصاد داخلی معطوف کند، عده‌ای تمایل به ساخت‌ بازارهای صادراتی دیگر دارند و حدود ۱۶ درصد نیز می‌گویند ایده‌ای درخصوص واکنش دولت ندارند؛ و در نهایت مشارکت‌کنندگان در این نظرسنجی در پاسخ به اینکه آیا خرید کالاهای تولید آمریکا را متوقف می‌کنند یا خیر، ۲۸ درصد گفته‌اند متوقف خواهند کرد، ۳۱ درصد گفته‌اند به خرید کالاهای آمریکایی ادامه خواهند داد (که در این گروه برخی گفته‌اند در آینده اگر تنش‌های تجاری تشدید شود، کالاهای آمریکایی را تحریم خواهند کرد) و بقیه نیز گفته‌اند نظر خاصی ندارند.
پس از انتشار نتایج این نظرسنجی برخی فعالان اقتصادی چین اظهاراتی درخصوص آن داشته‌اند. کای کوینگ، کارگزار ۴۰ ساله بورس در شانگهای می‌گوید: «البته که من نگران هستم. این جنگی است بین بزرگ‌ترین و دومین اقتصاد بزرگ دنیا. هیچ‌کدام از طرفین برای چنین جنگ‌تجاری آماده نشده بودند. سیاست‌ها بسیار عجولانه اتخاذ شدند، به‌خصوص سیاست‌های دولت آمریکا.» کیو شین‌جون، نیروی‌کار صنعت فولاد در شانگهای نیز می‌گوید: «بدون تعارف بگویم، آمریکا همواره گردن‌کلفت و بسیار خودخواه بوده است. آنها همه را وادار می‌کنند تا به نتایج دلخواه خود برسند. درحال‌حاضر ترامپ جنگ روانی علیه چین به راه انداخته است. او تلاش می‌کند با ترساندن چین به خواسته‌های خود برسد. از دید روانی، ما نباید نگران جنگ تجاری باشیم و باید تمرکز خود را بر اقتصاد داخلی متمرکز کنیم. ما باید به کشور و رهبری‌مان اعتماد کنیم و مطمئن باشیم که در این جنگ پیروز خواهیم شد.»
«بلومبرگ»: جنگ تجاری سرآغاز «جنگ سرد اقتصادی»چین شبیه به هیچ‌یک از دیگر جبهه‌ها در «جنگ‌تجاری» دونالد ترامپ نیست. برخلاف کانادا، مکزیک و سایر اهداف رئیس‌جمهوری آمریکا، چین یک منبع درگیری اقتصادی بلندمدت برای آمریکا خواهد بود. به گزارش «بلومبرگ»، همانند رقابت با شوروی سابق،رقابت اقتصادی با چین می‌تواند به شکل‌گیری جنگ‌ سردی بینجامد که برای نسل‌ها – و حتی بیشتر – سیاست و اقتصاد آمریکا را شکل خواهد داد. تاکنون آمریکایی‌ها از توسعه اقتصادی چین بسیار رنج برده‌اند. تنها سه ماه پس از حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر و در دسامبر ۲۰۰۱ چین به «سازمان تجارت جهانی» پیوست. سال‌ها پس از آن، سیاست‌های آمریکا بر تروریسم و جنگ در خاورمیانهمتمرکز بود، غافل از عروج اقتصادی چین و اثراتی که این توسعه بر اقتصاد آمریکا داشته است. بحران مالی ۲۰۰۸ و رکود اقتصادیبه‌دنبال آن نیز آمریکایی‌ها را برای سال‌ها درگیر خود کرد. در سال‌های اخیر نیز محیط سیاسی آمریکا دلیلی بر ضعف عملکرد و قطبی‌شدن دولت این کشور بوده است.
به گزارش «بلومبرگ» درحال‌حاضر با توجه به تغییراتی که چین و آمریکا داشته‌اند، دوران بسیار متفاوتی را تجربه می‌کنیم. توسعه اقتصادی چین در دهه ۲۰۰۰ میلادی – و با سرعت بیشتر در دهه ۲۰۱۰ – با وجود تمام بی‌‌توازنی‌ها به نفع اقتصاد آمریکا بوده است. باز شدن اقتصاد چین، دسترسی کسب‌وکارهای آمریکا را به بازار داخلی عظیم چین ممکن کرد. مصرف‌کنندگان آمریکایی نیز توانسته‌اند از کالاهای ارزان چینی منتفع شوند. در این رابطه این امید وجود داشت که با وجود یکپارچگی چین با اقتصاد جهانی، فرهنگ این کشور به سبک الگوی غربی تغییر کند. با این حال با اعلام برنامه چشم‌انداز اقتصادی «ساخت چین ۲۰۲۵» توسط دولت چین، به‌نظر تلاش‌های آمریکا برای خودکفایی در طیف گسترده‌ای از صنایع، از هوافضا گرفته تا روباتیک که مشاغل آمریکایی، سود بنگاه‌ها و رهبری تکنولوژیکی آمریکا را در جهان تهدید می‌کند، توفیق چندانی نخواهد داشت.
به گزارش «بلومبرگ»، موفقیت برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» یک سناریو برای پایان آمریکا و ارزش‌های آمریکایی خواهد بود. در این باره سیاست تخصیص یارانه به شرکت‌ها به منظور نوآوری‌های بیشتر و گسترش تکنولوژی‌های خودی، در کنار خرید یا شاید دزدی تکنولوژی‌های ارزشمند از شرکت‌های آمریکایی، چین را به رهبر نوآوری تکنولوژیکی جهان تبدیل خواهد کرد. به‌علاوه برتری رشد اقتصادی چین نسبت به آمریکا ادامه خواهد یافت و در طول زمان این آمریکا است که مجبور خواهد بود ارزش‌های چینی را در بخش‌های مختلف اقتصاد جهانی بپذیرد. پیرو چنین سناریویی، احتمالا دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در آمریکا متحد خواهند شد. تاکنون نیز کنگره این کشور برخی تحقیقات درخصوص سرمایه‌گذاری خارجی در آمریکا را آغاز کرده است.
پیامدهای پیچیده رقابت رو به افزایش آمریکا و چین اثرات گسترده‌ای خواهد داشت. آیا دانشجویان چینی همچنان اجازه تحصیل در دانشگاه‌های آمریکایی را خواهند داشت؟ آیا نیروی‌کار ماهر چینی همچنان اجازه فعالیت در سیلیکون‌ولی را خواهند داشت؟ و.... «جنگ سرد اقتصادی» آینده میان چین و آمریکا ممکن است رهبران ایالات‌متحده را وادار کند تا به هر قیمتی سیاست‌های تقویت رشد اقتصادی را در پیش گیرند، حتی اگر نتیجه آن شعله‌ور شدن تورم و ایجاد حباب‌های اقتصادی در این کشور باشد. اگر چین سرمایه‌گذاری‌های خود در بخش فضایی را افزایش دهد، باید شاهد رقابت این دو کشور در فضا نیز باشیم. به نظر می‌رسد دستکاری ارزش پول ملی و افزایش تعرفه کالاهایی نظیر سویا سرآغازی برای این رقابت طولانی باشد. جنگ اقتصادی میان چین و آمریکا می‌تواند نسل بعدی زندگی آمریکایی را شکل دهد.

منبع : دنیای اقتصاد

برچسب ها: چین ، اقتصاد ، جنگ اقتصادی ، آمریکا

منبع: خرداد

کلیدواژه: چین اقتصاد جنگ اقتصادی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۳۸۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند

در حالی‌که وزیر خارجه آمریکا با ادعای اینکه تجهیزات ارسالی از چین به روسیه در تولید انواع سلاح برای جنگ با اوکراین استفاده می‌شود و پکن را تهدید به تحریم‌های جدید کرد، سخنگوی کرملین گفت: مسکو و پکن مستقلاً درباره توسعه روابط خود تصمیم می‌گیرند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته اعلام کرد که هرگونه تماس بین رهبران  روسیه و جمهوری خلق چین، به دلیل اهمیت آنها توجه تمام جهان را به خود جلب می‌کند، هرچند دیدگاه‌ها در باره توسعه روابط مسکو و پکن متفاوت است.

پسکوف تاکید کرد: «روسیه و چین کشورهای مستقلی هستند که برای حاکمیت خود ارزش قائل هستند و به تنهایی درباره روند توسعه کشور تصمیم گیری می‌کنند و در این زمینه فشار زیادی را از سوی غرب تجربه می‌کنند، ولی با اعتماد به نفس کافی در برابر این فشارها مقاومت می‌کنند.»

دبیر مطبوعاتی رئیس‌ جمهور روسیه با اشاره به اینکه مسکو و پکن در مذاکرات آتی بر تقویت همکاری‌های چندجانبه و دوجانبه تاکید خواهند داشت، افزود: مقامات دو کشور باید در مورد بسیاری از موضوعات مورد علاقه طرفین گفتگو کنند. پسکوف در این رابطه اعلام کرد که مقدمات سفر ولادیمیر پوتین به چین در مراحل پایانی خود قرار دارد. به گفته او، بعد از توافق با شرکای چینی، به طور مشترک زمان این سفر اعلام خواهد شد.

ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه در حاشیه کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان روسیه برنامه خود برای سفر به چین در ماه مه را تایید کرد.

انتقاد بلینکن از ارسال تجهیزات فنی از چین به روسیه و تهدید به تحریم‌های جدید 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر خود به پکن و بعد از دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، در مصاحبه با رادیو NPR اعتراف کرد که چین سلاح و تجهیزات نظامی به روسیه نمی‌دهد، ولی کالاهایی که از چین به روسیه عرضه می‌شود که در تولید انواع سلاح برای درگیری نظامی در اوکراین  استفاده می‌شود. 

او گفت: چین در حال حاضر تسلیحاتی به روسیه برای استفاده در اوکراین نمی دهد، مانند کره شمالی و ایران. البته پکن تامین‌کننده شماره یک روسیه در زمینه مهمترین قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای بازسازی پایگاه صنایع نظامی - ماشین‌ابزار، میکروالکترونیک، اپتیک و موارد دیگر است.

بلینکن در این مصاحبه تهدید کرد: در صورتی که پکن حمایت خود از مجتمع صنایع نظامی روسیه را متوقف نکند، ایالات متحده آماده افزایش فشارها بر چین، به ویژه با اعمال تحریم‌های جدید است. او بار دیگر چین را متهم کرد که کالاهایی با ارزش دوگانه (که برای مقاصد صنعتی استفاده می‌شود) را به روسیه عرضه می‌کند.

به عقیده او، حمایت از روسیه، "بزرگترین تهدید برای امنیت اروپا از زمان پایان جنگ سرد" است و طرف چینی نمی‌تواند روابط خواستار گسترش روابط خود با اروپا باشد و بطور همزمان به روسیه هم کمک کند. بلینکن افزود: «همانطور که من امروز در مذاکرات با مقامات چینی با صراحت گفتم، تضمین امنیت فراآتلانتیک یکی از منافع کلیدی ایالات متحده است و اگر پکن این مشکل را حل نکند، ما آن را حل خواهیم کرد.»

وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه آمریکا تاکنون بیش از 100 شرکت چینی را به دلیل روابط تجاری با  روسیه تحریم کرده، یادآور شدد که اقدامات دیگری نیز وجود دارد که واشنگتن ممکن است به آنها متوسل شود.

آنتونی بلینکن قبل از دیدار با رئیس جمهور چین، حدود پنج ساعت با وانگ ایی، همتای چینی خود گفتگو کرده بود.

بر اساس گزارش شبکه سی.ان.ان، وزیر امور خارجه چین به صراحت اعلام کرد که تنش‌های حاد همچنان بین دو قدرت وجود دارد و همچنین ایالات متحده را متهم کرد که «اقدامات بی‌پایانی برای سرکوب اقتصاد، تجارت، علم و فناوری چین انجام می‌دهد».

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را نداردسفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیقسفر لاوروف به پکن برای مذاکره با وزیر خارجه چین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد ریال کالای قاچاق در ایلام
  • ریشه حمایت دانشجویان آمریکایی از غزه
  • خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس
  • خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد + تصاویر
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • کشف انواع کالای قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد ریال در زنجان
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن