Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ویلیام روباک» سفیر سابق آمریکا در بحرین آخر هفته گذشته بدون پوشش رسانه‌ای به شمال سوریه سفر کرده تا با تحریک سران ائتلاف موسوم به سوریه دموکراتیک (قسد)، مانع پیشرفت مذاکرات میان دولت مرکزی سوریه و شبه‌نظامیان کرد شود! ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۸ بین الملل آسیای غربی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم، طی سه هفته اخیر، مذاکرات میان نمایندگان دولت مرکزی سوریه از یک سو و شبه نظامیان کرد و ائتلاف سوریه دموکراتیک (قسد) به طور فشرده در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشرفت در مذاکرات کردها و دولت مرکزی به قدری بود که هفته گذشته، برخی رسانه‌ها و کارشناسان از توافق قریب الوقوع میان دمشق و قسد برای بازگشت ارتش سوریه به شرق و شمال شرقی کشورشان خبر دادند. در این شرایط یکی از دیپلمات‌های آمریکا به سرعت به شمال سوریه رفت تا مانع پیشرفت بیش‌تر مذاکرات شود!

به گزارش منابع آگاه، پنجشنبه هفته گذشته ویلیام روباک سفیر سابق آمریکا در بحرین به شهر عرب‌نشین «الطبقه» واقع در شمال غربی استان رقه رفت تا با سران قسد در مورد آینده این مناطق گفتگو کند. او در سفر به طبقه، دست کم با اعضای شورای محلی قانونگذاری (پارلمان محلی) و شورای فدرال اجرایی طبقه دیدار و نسبت به استمرار حضور و حمایت پررنگ آمریکا از قسد طی یک سال آینده اطمینان داده است. او همچنین به شهرهای حسکه و رقه رفته تا در دیدار با نمایندگان مختلف قسد مواضع خود را تکرار کند. پس از آن به پادگان ارتش آمریکا در منطقه «خراب العشق» بازگشت تا دور از انظار شهروندان سوری به فعالیت‌های فتنه‌انگیزانه خود علیه تمامیت ارضی و ثبات در سوریه ادامه دهد!

دقت در شهرهایی که روباک به آن‌ها سفر کرده می‌تواند نکات مهمی را بازگو کرد. او به جای سفر به «کوبانی»، «رأس العین» و «تل ابیض» که اصلی‌ترین دفاتر سیاسی قسد در آن قرار دارد؛ به شهرهای بزرگ عرب‌نشین تحت سیطره قسد سفر کرده است. این موارد نشان می‌دهد آن‌ها به شدت نگران توافق شخصیت‌های متنفذ محلی در مناطق عرب‌نشین تحت سیطره قسد هستند؛ زیرا اخبار پراکنده نشان می‌دهد عشائر عرب خواستار بازگشت ارتش سوریه به مناطق تحت کنترل خود شده‌اند.

یکی از منابع کردی در مورد این سفر می‌نویسد: «روباک در جلسه با اعضای شورای قانونگذاری و شورای اجرایی طبقه تأکید کرد که ترامپ دستور داده تا زمانی که احتمال بازگشت داعش وجود داشته باشد؛ نیروهای آمریکایی و ائتلاف در مناطق تحت سیطره قسد در سوریه باقی بمانند. او همچنین از برنامه‌های بلندپروازانه برخی کشورهای عربی و منطقه‌ای برای سرمایه‌گذاری در جهت بازسازی شرق سوریه خبر داد.» این موارد نشان می‌دهد اصلی‌ترین نگرانی واشنگتن در مورد مذاکرات میان قسد و دمشق است؛ اما دیپلمات آمریکایی ترجیح داده به صورت مستقیم در مورد این موضوع صحبت نکند!

لازم به ذکر است که مذاکرات میان قسد و دولت مرکزی سوریه طی سه هفته اخیر از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده است. مهم‌ترین موضوع مطرح شده در مذاکرات، سرنوشت مناطق تحت سیطره قسد است. دمشق به مقامات قسد تأکید کرده که نیروهای خارجی نامشروع باید خاک سوریه را ترک کنند و در مقابل مقامات قسد نیز با مطرح کردن مطالبات سیاسی خود تأکید کرده‌اند که قصد نبرد با ارتش و ملت سوریه را ندارند و ترجیح می‌دهند از طریق مذاکرات سیاسی خواسته‌های خود را پیگیری کنند.

در همین راستا «الهام احمد» که ریاست هیئت نمایندگی قسد را در این مذاکرات بر عهده داشت در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «ما با دمشق بر سر تشکیل کمیسیون‌های مشترک توافق کردیم. این کمیسیون‌ها باید ساز و کار و قوانین حکمرانی در مناطق تحت سیطره ما را بنویسند. سقف مطالبات ما حفظ تمامیت سوریه ذیل یک نظام فدراتیو است تا مردم هر منطقه بتوانند سرنوشت خود را در چهارچوب ساختار کلی کشور سوریه در دست بگیرند.»

بسام اسحاق یکی از اعضای هیئت نمایندگی قسد نیز با تأکید بر این‌که طرفین در مورد حفظ امنیت و ثبات شرق سوریه اتفاق نظر دارند، اظهار داشت: «ما انتظار داریم به زودی به یک جدول زمانبندی دست یابیم تا به مرور ارتش سوریه به شرق کشور بازگردد. این جدول زمانی باید به صورتی تدوین شود که ضامن اجرای توافقات قبلی و اداره خودگردان مناطق باشد.»

بسام اسحاق که ریاست شورای آشوری‌های سوریه را بر عهده داشت و اکنون عضوی از ائتلاف سوریه دموکراتیک است، در پایان موضع خود را شرح داد: «ائتلاف ما علیه داعش جنگید و توانست پایتحت آن و بسیاری از مناطق دیگر را آزاد کند. تجربه نشان داد که بازگشت به فضای پیش از 2011 نه ممکن است نه مطلوب؛ لذا باید قانون اساسی جدید برای کشور طراحی کرد. مهم‌ترین ویژگی این قانون اساسی باید حمایت از اقلیت‌ها و اداره خودگردان مناطق باشد؛ زیرا دیگر مدل دولت مرکزی مقتدر با ویژگی‌های جامعه سوریه همخوان نیست و می‌تواند مولد بحران باشد.»

با توجه به توضیحات فوق می‌توان گفت مهم‌ترین نگرانی واشنگتن، توافق قسد با دمشق است؛ زیرا مقامات قسد اعتقاد دارند دیر یا زود کشورهای خارجی به ویژه آمریکا و ائتلاف تحت رهبری آن مجبور به ترک سوریه خواهند شد و به همین علت قسد تلاش می‌کند تا پیش از خروج آمریکا از سوریه، با دمشق به توافق برسد.

انتهای پیام/ 

R36442/P36442/S8,90/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۱۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند

به نقل از دیلی میل، نتایج این نظرسنجی پنجشنبه منتشر شد و نشان می‌دهد ۴۹ درصد از رای‌دهندگان وقوع جنگ داخلی در آمریکا را غیرمحتمل دانسته و ۱۰ درصد نیز اعلام کردند که در این باره مطمئن نیستند.

به نوشته دیلی میل، ۴۱ درصد از رای‌دهندگانی که وقوع جنگ داخلی در پنج سال آینده را محتمل می‌دانند معادل ۱۰۶ میلیون نفر از جمعیت آمریکاست.

این نظرسنجی ماه گذشته میلادی با پرسش از هزار و ۱۰۵ رای‌دهنده آمریکایی انجام شد و نشان داد که زنان، جوانان و آمریکایی‌هایی غیرسفیدپوست بیش از سایرین نگران وقوع جنگ داخلی هستند.

موسسه راسموسن اعلام کرد که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چشم‌انداز وقوع جنگ داخلی در این کشور نزدیک‌تر شده است، زیرا رقابت میان جو بایدن و دونالد ترامپ در انتخابات باعث ایجاد شکاف میان رای‌دهندگان شده است.

در چنین شرایطی، آمریکایی‌ها نگران تکرار جنگ داخلی هستند که از سال ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ در آمریکا رخ داد.

راسموسن گفت که بحث درباره بروز جنگ داخلی در آمریکا پس از اکران فیلم سینمایی جدید «جنگ داخلی» بیشتر شده است. این فیلم اکشن سیاسی یکی از فیلم‌های پرفروش حال حاضر آمریکاست.

گروه‌های جدایی‌طلب در آمریکا معتقدند که این فیلم گزارش تامل‌برانگیزی درباره بروز خشونت و هرج و مرج در ایالات متحده در آینده نزدیک است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • خبر‌ها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح
  • 8 زخمی در حمله جدید اسرائیل به سوریه
  • حمله رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق هشت زخمی برجای گذاشت
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند
  • حمله هوایی دشمن صهیونیستی به حومه دمشق
  • حمله رژیم اسرائیل به مناطقی در جنوب سوریه
  • الحوثی: آمریکا به دنبال ادامه نسل‌کشی در غزه است/ جنبش دانشجویی دست واشنگتن را رو کرد
  • عیادت امیرعبداللهیان از یک دیپلمات سوری