Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندان‌های پنهانی، گورهای جمعی، بازداشت ظالمانه و محاکمه صوری ، جلوگیری از تجمعات مسالمت آمیز مخالفان و سربه نیست کردن منتقدان و یا بی کار کردن آنان از جمله موارد نقض حقوق بشر در کشور پادشاهی مغرب است. ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹ بین الملل آفریقا آسیای غربی نظرات

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، هرچند حکومت مغرب با اقدامات ظاهری مانند تشکیل هیئت "انصاف و عدالت" درصدد محو آثار به جا مانده از نقض گسترده حقوق بشر برآمد، اما واقعیت این بود که این هیئت دستاویزی برای سرپوش گذاشتن بر واقعیت ها و ادامه دوران سیاه گذشته به شیوه ای جدید بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مغرب در سال 2011 قانون اساسی جدیدی را از طریق همه پرسی تصویب کرد که ضامن آزادی های بیشتر و حمایت از حقوق بشر از جمله آزادی بیان و تاسیس انجمن ها و نیز آزادی تجمع و تظاهرات مسالمت آمیز بود، اما مسئولان اداری و امنیتی این کشور هر روز بیش از پیش از احترام به حقوقی که قانون اساسی ضامن آن است، فاصله گرفتند.

روند بی احترامی به حقوق بشر و عدم مراعات آن در مغرب در سال 2014 در حالی تشدید شد که وزیر کشور مغرب در یک سخنرانی در پارلمان این کشور جمعیت های دست اندرکار حقوق بشر را به دریافت کمک های مالی از خارج به منظور ایجاد ناامنی و خدشه دار کردن وجهه کشور متهم کرد.

از آن پس مسئولان مغربی فعالیت جمعیت های دست اندرکار حقوق بشر حتی گروه های سرشناس در این خصوص را با محدودیت هایی روبرو کردند از جمله اینکه برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز انجمن های غیر دولتی به طور مداوم در این کشور ممنوع اعلام می شود.

از سوی دیگر هرچند از اواخر سال 2016 جنبش های اجتماعی جدیدی در مغرب شکل گرفتند، اما اعمال محدودیت بر فعالیت نهادهای غیردولتی دست اندرکار حقوق بشر در چارچوب شیوه تقریبا برنامه ریزی شده از سوی دولت همچنان ادامه دارد که نمونه آن ممنوعیت بسیاری از فعالیت های "جمعیت شفافیت مغرب" از سال 2013 تا کنون است ؛ جمعیتی که در زمینه مبارزه با فساد فعالیت دارد.

همچنین روند اخراج کارشناسان حقوقی و ناظران بین المللی از سوی مغرب همچنان تکرار می شود، به عنوان مثال سازمان دیده بان حوق بشر و عفو بین الملل در مغرب اجازه فعالیت ندارند.

در همین ارتباط جرالد استابروک دبیرکل سازمان جهانی مبارزه با شکنجه اظهار داشت: سخنان مسئولان دولتی در مغرب به عمد به گونه ای است که در آن فعالیت نهادهای غیردولتی دست اندرکار حقوق بشر با تروریسم و افراط گرایی ارتباط داده می شوند از همین رو باید به شکل فوری هر نوع اعمال محدودیت قضایی علیه این نهادها را متوقف کرد.

وی مسئولان مغرب را به متوقف کردن روند مانع تراشی در مسیر آزادی تاسیس جمعیت ها و نیز لزوم احترام به حقوق بشر بر اساس قانون اساسی مغرب به ویژه در ارتباط با حق تاسیس جمعیت ها و برگزاری تجمع و اعتراضات مسالمت آمیز و حق آزادی بیان فراخواند.

همچنین دیده بان حمایت از مدافعان حقوق بشر که یک نهاد مشترک بین سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و اتحاد بین المللی حقوق بشر است، در یک گزارش وضعیت حقوق بشر در مغرب را تیره توصیف و اعلام کرد، قانون اساسی مصوب 2011 ضامن اصلاحات مورد انتظار و احترام حقوق بشر نبود و مغرب برای توجیه موارد نقض حقوق بشر همواره به اصول مورد نظر خود استناد می کند.

این اصول شامل این است که مغرب نمی تواند قانونی را که با دین اسلام میانه رو و مشروطه سلطنتی و حفظ تمامیت اراضی کشور در تعرض باشد، بپذیرد.

یکی از موارد اعمال این به اصطلاح اصول دولت مغرب این است که سازمان های منطقه صحرا اجازه فعالیت ندارند با این توجیه که تمامیت ارضی این کشور در معرض خطر قرار می گیرد.

بر اساس این گزارش مغربی ها به خوبی از وضعیت حقوق بشر در کشورشان با خبر هستند و برای برملا کردن نقاط قوت و ضعف آن نیازی به گزارش های خارجی نیست.

همچنین به گفته احمد الهایج رئیس جمعیت حقوق بشر مغرب و خدیجه الریاضی رئیس هماهنگی مغرب با سازمان های حقوق بشر، این گزارش به صراحت از عقب گرد خطرناک مغرب در زمینه حقوق بشر حکایت دارد و شامل اعمال محدودیت بر برگزاری تجمعات مسالمت آمیز و آزادی بیان می شود.

به بند کشیدن منتقدان و مخالفان دولت مغرب

همچنین سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش خود اعلام کرد، زندان های مغرب پر است از تظاهرات کنندگان مسالمت جو و مخالفان دولت و منتقدان قوانین سرکوبگرانه که علیه آزادی بیان اعمال می شود. علاوه بر این منتقدان در دادگاه های ناعادلانه محاکمه شده و احکام ظالمانه علیه آنان صادر می شود.

در صحرای غربی نیز نیروهای پلیس از برگزاری هرگونه تجمع مخالفان با ادامه حکومت مغرب بر مناطق مورد اختلاف در صحرای غربی جلوگیری می کنند.

بی عدالتی در قالب هیئت انصاف و آشتی

نقض گسترده حقوق بشر در مغرب شامل کشتار، گورهای جمعی، زندان های پنهانی، شکنجه وحشیانه، دستگیری های گروهی، محاکمه های ظاهری، صدور احکام ظالمانه و وارد آوردن اتهامات سنگین به مخالفان موجب شد، دولت مغرب درصدد محو این گذشته سیاه برآید از همین رو با شعار "دوران جدید" درصدد برطرف کردن آثار به جا مانده از آن دوران سیاه برآمد و هیئت انصاف و آشتی را با حضور بسیاری از قربانیان نقض حقوق بشر تاسیس کرد .

هدف از تاسیس این هیئت این بود که کسانی که قربانی نقض حقوق بشر شده و طعم تلخ بی قانونی را چشیده بودند واقعیت ها را از زبان خویش نقل کنند بدون اینکه نامی از عوامل نقض حقوق بشر به زبان بیاورند.

در اینجا باید پرسید حاضر کردن قربانی برای روایت درد ورنج خود بدون اینکه امکان اشاره به نام عوامل آن وجود داشته و یا اینکه زمینه محاکمه آنان فراهم شود، چه انصافی است؟

نکته قابل توجه اینکه دولت با تاسیس هیئت انصاف و آشتی مبالغ زیادی را برای جبران خسارت قربانیان و بستن پرونده موارد نقض حقوق بشر هزینه کرد تا از این راه شکنجه و دستگیری ظالمانه و بی دلیل قربانیان را جبران کند!

همچنین دولت مجلس مشورتی حقوق بشر را تشکیل داد، اما ترتیبی داد که یکی از وزیران اداره آن را به دست بگیرد تا از این طریق امکان تهیه گزارش از وضعیت حقوق بشر و ارائه آن به نهادهای بین المللی سلب شود، زیرا بیم آن می رفت که با این کار واقعیت ها برملا شده و چهره خوبی که مغرب از خود ساخته بود، خدشه دار شود و روابط بین المللی این کشور در معرض خطر قرار بگیرد.

راه های جدید دولت مغرب برای سرپوش گذاشتن بر موارد نقض حقوق بشر

در این شرایط تصور اینکه دولت مغرب با گذشته سیاه خود در زمینه نقض حقوق بشر خداحافظی کرده است، خوش خیالی و به نوعی حماقت است، زیرا دولت مغرب با تاسیس هیئت انصاف و آشتی و مجلس مشورتی حقوق بشر به استفاده از راه های دیگری برای اعمال محدودیت علیه فعالیت سیاسی و حقوقی متوسل شد به این معنی که مخالفان خود را به دادگاه کشانده و هرکس که آن را در زمینه حقوق بشر متهم می کرد در دادگاه های ناعادلانه مورد بازجویی قرار می داد.

به این ترتیب بسیاری از مدیران نهادهای آموزشی و بازرسان گروه آموزشی عدل و احسان به عنوان دشمنان دولت برکنار شدند و علاوه بر این دولت هر مسئولی را که دیدگاه های سیاسی مخالف سیاست کلی کشور داشت، از کار برکنار کرده و یا به اجبار بازنشسته می کند.

اقدام دیگر دولت مغرب علیه مخالفان این بود که با به کار گرفتن ارتشی از روزنامه نگاران غیرحرفه ای به انتشار مطالبی علیه آنان پرداخته تا آنان را بدنام کند و در مقابل مقالاتی در تعریف و تمجید از دولت منتشر شود.

منبع : جنبش جهانی حقوق بشر، شبکه الجزیره، مرکز حمایت از مدافعان حقوق بشر

انتهای پیام/

R36355/P36355/S8,88,90/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۱۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات هولناک از جنایات اشغالگران در گورهای دسته‌جمعی غزه

نهادهای مربوطه در نوار غزه با اعلام اینکه تلاش‌ها برای یافتن اجسادی که توسط نظامیان صهیونیست در گورهای دسته‌جمعی در بیمارستان ناصر پنهان شده بودند ادامه دارد، اطلاعات هولناکی درباره ابعاد جنایات اشغالگران و تکه تکه شدن اجساد زنان و کودکان فاش کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از کشف گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر واقع در خان یونس در جنوب نوار غزه به دنبال عقب‌نشینی نظامیان صهیونیست از این منطقه، تیم‌های دفاع مدنی فلسطین در غزه همچنان به کار خود برای پیدا کردن اجساد قربانیانی که توسط ارتش رژیم اشغالگر در جریان یورش به خان یونس قتل عام شده بودند ادامه می‌دهند.

به گزارش اداره دفاع مدنی غزه تیم‌های امدادی تا کنون پیکر 283 شهید را از گورهای دسته جمعی که در مجتمع پزشکی ناصر کشف شده بود بیرون آورده‌اند.

به گفته اعضای تیم‌های امدادی، اجساد کشف شده متعلق به فلسطینی‌ها از گروه‌ها و سنین مختلف است که در جریان حمله وحشیانه نظامیان صهیونیست به بیمارستان ناصر به شهادت رسیده و به صورت دسته جمعی در آن دفن شده بودند.

اجساد تکه تکه شده زنان و کودکان در گورهای دسته‌جمعی

اعضای تیم‌های امدادی اعلام کردند که بیشترین تعداد شهدا مربوط به زنان و کودکان است و نیروهای اشغالگر عامدانه قبل از عقب نشینی از خان یونس ده‌ها جسد قربانیان فلسطینی را به صورت دسته جمعی دفن و آنها را پنهان کرده بودند.

خبرنگارانی که برای بازدید از بیمارستان ناصر و گورهای جمعی کشف شده در این بیمارستان رفته بودند گزارش دادند که صحنه‌هایی که در اینجا دیده می‌شود بسیار هولناک و غیر انسانی است به ویژه برای خانواده‌های شهدایی که قربانی جنایات نظامیان صهیونیست در این بیمارستان شده و در گور دسته جمعی دفن گشته‌اند.

براساس گزارش خبرنگاران، بسیاری از اجساد در این گور دسته جمعی تکه تکه شده و برخی از اجساد هم در حال تجزیه هستند. از جمله هولناکترین صحنه‌ها مربوط به اجساد کودکان است که به شکل وحشتناکی قطعه قطعه شده‌اند. همچنین روی برخی از اجساد علائمی وجود دارد که نشان می‌دهد آنها قبل از اینکه به دست نظامیان صهیونیست قتل عام شوند بیمار بوده‌اند مانند وجود آتل روی اجساد. همچنین شماری از این اجساد مربوط به کارکنان بیمارستان ناصر است و تیم‌های امدادی در تلاش هستند تا هر یک از اجساد را در قبرهای جداگانه دفن کنند و سپس روی قبوری که شهدای آنها شناسایی نشده‌اند می‌نویسند ناشناس تا شاید در آینده کسی آنها را بشناسد و هویتشان مشخص گردد.

سرنوشت نامعلوم هزاران مفقود در غزه

این در حالی است که دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه از مفقود شدن هزاران نفر بعد از عقب نشینی نظامیان صهیونیست از برخی مناطق نوار غزه خبر داده و اعلام کرد که اطلاعی از سرنوشت این مفقود شدگان در دست نیست. همچنین در شبکه‌های اجتماعی روزانه تصاویر زیادی از مفقودان منتشر می‌شود که بعد از عقب نشینی نظامیان اشغالگر از برخی مناطق غزه این افراد ناپدید شده‌اند و اطلاعاتی از سرنوشت آنها وجود ندارد.

در سایه قطع سیستم‌های ارتباطی و متفرق شدن خانواده‌ها و تداوم تجاوزات اشغالگران نمی‌توان آمار دقیقی از تعداد مفقود شدگان در غزه ارائه داد. با وجود اینکه دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه به طور رسمی از مفقود شدن 7هزار نفر از ابتدای جنگ غزه تاکنون خبر داده اما سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا -مدیترانه اعلام کرد که ارزیابی‌ها نشان می‌دهد تعداد مفقود شدگان در نوار غزه از 13 هزار نفر فراتر است.

واکنش حماس به کشف گور جمعی در خان‌یونسپیام اسرای فلسطینی از «سلاخ‌خانه» اسرائیل برای اعراب و جهانصهیونیست‌ها 3هزار فلسطینی را از غزه ربودند

این سازمان حقوق بشری گزارش داد که همچنین شمار زیادی از مفقودان احتمالا در گورهای جمعی دفن شده‌اند یا توسط نیروهای اسرائیلی از غزه ربوده شده‌اند و نیروهای اسرائیلی برخی از این افراد را در داخل زندان کشته‌اند. ارتش اسرائیل تا کنون هیچ اطلاعاتی درباره شرایط ربوده شدگان از غزه منتشر نکرده و هیچ سازمان و نهاد مستقلی نیز نتوانسته شرایط این افراد را بررسی کند. تعداد زیادی جسد وجود دارد که هویت آنها مشخص نیست و همچنین این اجساد به نوار غزه برنگشته‌اند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا مدیترانه تاکید کرد که این تخمین بر اساس گزارش‌های اولیه درباره ناپدیدشدگان است اما در سایه تداوم حملات نظامی اسرائیل تخمین تعداد واقعی افراد مفقود در نوار غزه بسیار دشوار است به ویژه با توجه به سیاست‌هایی که اسرائیل برای متفرق کردن خانواده‌های فلسطینی و آوارگی آنها در پیش گرفته است.

این سازمان در ادامه از جامعه بین‌المللی خواست تا اسرائیل را برای توقف تجاوزات خود و همچنین افشای سرنوشت هزاران فلسطینی مفقود و بازداشت شده تحت فشار قرار دهد.

براساس این گزارش تعداد زیادی از مفقود شدگان همچنان در زیر آوار خانه‌هایی هستند که ارتش اسرائیل آنها را بمباران کرده و همچنین تعداد زیادی از مفقود شدگان مربوط به افرادی می‌باشند که در خیابان ها مورد هدف حملات عامدانه نیروهای اسرائیلی قرار گرفته و به شهادت رسیدند و دسترسی به اجساد آنها ممکن نیست.

دیروز دولت غزه اعلام کرد نیروهای امدادگر فلسطینی پس از عقب‌نشینی نظامیان اشغالگر از شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، گورهای دسته‌جمعی در محوطه بیمارستان ناصر کشف کردند.

دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه از احتمال وجود 700 شهید در گورهای دسته‌جمعی در بیمارستان ناصر خبر داد و اعلام کرد که که تا این لحظه دو گور دسته جمعی در بیمارستان ناصر پیدا شده و احتمالا به مرور گورهای بیشتری هم کشف شود. صهیونیست‌ها ده‌ها آواره، مجروح، بیمار و کادر پزشکی و درمانی را اعدام میدانی کرده‌اند و سرنوشت بسیاری از افراد هم نامعلوم است.

اداره دفاع مدنی غزه هم گزارش داد که بعد از عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر از برخی مناطق نوار غزه، هزاران فلسطینی در این مناطق مفقود شده‌اند و سرنوشتشان معلوم نیست. بعد از عقب‌نشینی نیروهای دشمن از چند نقطه 2000 فلسطینی ناپدید شده‌اند. اشغالگران به‌طور سیستماتیک و عامدانه سیاستی را برای ربایش و ناپدید کردن اجباری مردم غزه پیش گرفته‌اند. صهیونیست‌ها قبل از عقب‌نشینی از هر منطقه، ده‌ها جسد شهدای فلسطینی را با بولدوزر زیر خاک پنهان می‌کنند.

سخنگوی دفاع مدنی غزه تاکید کرد نیروهای اشغالگر ابتدا غیرنظامیان را فریب می‌دهند و می‌گویند کاری با آنها ندارند و سپس قتل‌عامشان می‌کنند. بیشترین تعداد اجسادی که در گورهای دسته‌جمعی کشف شده مربوط به زنان و کودکان است که اغلب در حملات صهیونیست‌ها به بیمارستان‌ها شهید شده‌اند. ما اجسادی را کشف کردیم که تبدیل به خاکستر شده بودند و نهادهای بین‌المللی باید تحقیق کنند تا مشخص شود اشغالگران از چه سلاح‌هایی در کشتار مردم غزه استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویدیو/ کشف گورهای جمعی در بیمارستان ناصر؛ افشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها
  • الازهر: گورهای جمعی غزه وحشی‌گری رژیم صهیونیستی را نشان داد
  • درخواست اتحادیه اروپا برای تحقیقات مستقل درباره گورهای جمعی خان‌یونس
  • اگر این جنایات دهشتناک فورا متوقف نشود...| واکنش تند ایران به کشف گورهای جمعی در خان یونس
  • واکنش نماینده ایران به کشف گورهای جمعی در خان یونس
  • درخواست برای تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای جمعی در غزه
  • افزایش پیکرهای کشف شده در گور جمعی بیمارستان ناصر
  • افشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها در گورهای جمعی غزه
  • سازمان ملل درباره گورهای دسته جمعی درغزه به ابرازنگرانی بسنده کرد
  • جزئیات هولناک از جنایات اشغالگران در گورهای دسته‌جمعی غزه