Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@21:19:53 GMT

ابلاغ بخشنامه تامین و انتقال ارز حمل‌ونقل کالا

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۴۲۲۶۵

بانک مرکزی پس از اجرایی شدن بسته جدید ارزی، دستورالعمل جدیدی صادر کرد که شرایط تامین ارز این مصارف را تعیین می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پس از اجرایی شدن بسته جدیدی ارزی، علاوه بر قیمت ارز، نحوه تخصیص آن به برخی از مصارف قانونی نیز تغییر کرد. حالا بانک مرکزی پیرو دستورالعمل قبلی تأمین ارز حوزه‌های حمل‌ونقل و بازرسی کالا، دستورالعمل جدیدی صادر کرده که نحوه و شرایط تامین ارز این مصارف را تعیین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس تامین و انتقال ارز بابت هزینه حمل کالاهای صادراتی (به‌ صورت پیش‌کرانه) در صورتی‌که بهای کالای صادراتی شامل کرایه حمل بوده (فروش بر اساس ترم‌های گروه‌های سی و دی اینکوترمز) و در پروفرما، اسناد حمل و اظهارنامه صادراتی مربوطه نیز ذکر شده باشد، با انجام ثبت خدمات از محل ارز اشخاص و با ارائه اظهارنامه صادراتی کرایه حمل و نسخه‌ای از بارنامه/ راهنامه بلامانع است.

همچنین تامین و انتقال ارز بابت هزینه‌های بازرسی مؤسسات بازرسی کننده مجاز در چارچوب بند ۸ قسمت سوم بخش دوم مجموعه مقررات ارزی (چنانچه هزینه بازرسی به عهده خریدار باشد) امکان‌پذیر است. بر اساس بند ۸ قسمت سوم بخش دوم مجموعه مقررات ارزی سفارش‌ انجام‌ کار بازرسی‌ و پرداخت هزینه بازرسی‌ می‌تواند بر عهده خریدار یا فروشنده‌ کالا باشد، ‌درصورتی‌که ‌این ‌هزینه ‌به عهده ‌فروشنده ‌باشد، ‌باید ‌مراتب ‌صراحتاً ‌توسط ‌فروشنده‌ در پروفرما یا قرارداد فروش تقبل شده باشد. در مواردی که هزینه بازرسی بر عهده خریدار است، ‌ درج شرط پرداخت هزینه بازرسی توسط واردکننده در شرایط اعتبار و یا انتقال هزینه بازرسی‌ پس از طی مراحل ثبت سفارش و در قبال ارائه اصل صورتحساب هزینه بازرسی‌ صادره توسط مؤسسه بازرسی کننده که‌ به‌ تایید اتاق‌ بازرگانی ‌محل ‌صدور ‌رسیده ‌باشد ‌(درمورد ‌شرکت‌های ‌بازرسی ‌ایرانی ‌نیازی ‌به ‌تایید ‌اتاق‌ بازرگانی‌ندارد) در وجه مؤسسه بازرسی کننده بلامانع است.

پرداخت کرایه حمل و هزینه‌های بازرسی به نمایندگان شرکت‌های خارجی در داخل کشور با ارائه تائیدیه ذینفع (شرکت حمال و نقل یا بازرسی خارجی) و همچنین انجام پرداخت‌های مذکور به شرکت‌های بازرسی کننده مجاز بلامانع است. ضمناً نقل‌وانتقال موجودی حساب‌های ارزی این نمایندگی‌ها و شرکت‌ها حسب تقاضای نمایندگی‌ها و شرکت‌های مزبور (تا سقف صورتحساب و مستندات تائید شده) به ظرف خارجی و خارج از چارچوب نامه عمومی شماره ۵۱۲۱۶/۹۷ مورخ ۲۲ اردیبهشت سال جاری مجاز است.

بر اساس این دستورالعمل رفع تعهد ارزی بابت کرایه حمل و هزینه‌های بازرسی کالاهای وارداتی منوط به رفع تعهد از بخش کالایی (وفق بخش هفتم از مجموعه مقررات ارزی) خواهد بود و با توجه به لزوم انجام نقل‌وانتقالات ارزی صرفاً از سیستم بانکی، در صورت عدم امکان انجام حواله ارزی از طریق آن بانک، استفاده از خدمات صرافی‌های مجاز به عاملیت آن بانک امکان‌پذیر خواهد بود.

 

 

منبع:مشرق

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۲۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا و ارز در آذربایجان‌ غربی

ایسنا/آذربایجان غربی معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز در استان طی فروردین سال جاری خبر داد.

ایرج مرندی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد:  ۲۹۴ مورد بازرسی در حوزه کشف کالای قاچاق  انجام و منجر به  تشکیل ۶۴ فقره پرونده تعزیراتی به ارزش یک‌هزار و ۴۲۴ میلیارد ریال در فروردین ماه امسال شده است. 

وی افزود: در تشکیل پرونده‌های تعزیراتی حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز در اولین ماه از سال جاری در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته شاهد رشد ۱۴۶ درصدی هستیم. 

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صمت استان خاطرنشان کرد: دخانیات، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی، لوازم یدکی خودرو، پارچه و مواد خوراکی و غذایی از عمده کالاهای کشفی بود.

مرندی اظهار کرد: در حوزه ارزی ۳۶ مورد سابقه ارسالی از بانک‌های عامل در خصوص عدم ایفای تعهدات ارزی شرکت‌های دریافت‌کننده ارز منجر به تشکیل ۳۶ پرونده تعزیراتی به ارزش ریالی یک‌هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال که شامل ۲میلیون و ۷۷۴ هزار و ۹۲۹ یورو و همچنین ۱۳۷ هزار و ۸۵۰ درهم بود، شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هزینه ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ چند دلار است؟
  • گلایه شرکت‌ های ترانزیتی از افزایش هزینه‌ های مرزی و توقف کانتینرها در دوغارون
  • ابطال بخشنامه مدیران میانی گمرک با رای دیوان عدالت اداری
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا و ارز در آذربایجان‌ غربی
  • کشف ۴ تن روغن قاچاق
  • ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان کشف و ضبط شد
  • جابه‌جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل‌ونقل در خراسان شمالی
  • سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد/کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند/ برخورد قضایی با متخلفان
  • بخشنامه ممنوعیت دریافت هر نوع هدیه توسط کارکنان دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد